4 mei 2025, 01:59:25

nieuw mannetje

Gestart door vincent, 28 februari 2013, 16:50:54

« vorige - volgende »

vincent

28 februari 2013, 16:50:54 Last Edit: 28 februari 2013, 16:57:14 by vincent
hallo allemaal,

ik heb een tijdje een vrouwtje (elvis) en er is nu een mannetje bij maar als ze bij elkaar komen of ik voer er een dan gaan ze elkaar pikken. moet ik ze uit elkaar halen of nog maar even afwachten maar ben dan bang dat als ik niet thuis ben er iets kan gebeuren.
het is wel de tweede dag voor het mannetje maar toch.
kan iemand me helpen?
en is het normaal dat het mannetje eerst eet en daarna het vrouwtje want het mannetje is erg dominant

groeten vincent

Tamara8

Hoi,
Heb je ze niet eerst in aparte kooien gehad? Zou dat eerst doen ivm met ziektes (ten eerste) en ten tweede zodat ze aan elkaar kunnen wennen;)
Nu kan je eerste valkje zich ook bedreigd voelen omdat er een ander valkje als indringer gezien kan worden.
Succes!

BiancaS

Hoi,
Zoals de reactie hierboven is het handig om ivm ziektes nieuwe valkje apart te houden in het begin. Maar komt ie van goede betrouwbare kweker af, die je goed kent en waarvan je weet dat daar geen zieke vogels vanaf komen zijn die weken quarantaine niet nodig. Tip als je nieuwe vogels samenzet. Haal al het speelgoed etc. uit de kooi en richt de kooi helemaal opnieuw in. Dit voorkomt voor een deel dat het valkje dat al in de kooi woonde kooi gaat verdedigen. Zo te horen is dit bij jou niet het geval omdat juist het mannetje dominanter is. Dit is bij mij thuis ook het geval. Mijn mannetje kwam nieuw en ja zelfs nu nog, na een half jaar is het mannetje degene die als eerste eet. Komt vrouwtje te dicht in de buurt dan krijgt ze een snauw maar geen echte hap. Dit hoeft dus geen enkel probleem te zijn zolang het maar bij af en toe een snauw blijft en er geen wonden vallen.

vincent

Bedankt voor de reacties.

Het nieuwe valkje is van een vriend van me dus lijkt me niet dat die ziektes heeft toch?
Groeten,,

smiley

Hallo Vincent

Het gaat niet alleen om eventuele ziektes ,maar ook het aan elkaar wennen ..
Want denk is even na hoe zou jij het vinden om met een wildvreemde een klein kamertje te moeten delen  ;)
Dat geld ook voor je valkje ,het is beter om ze in 2 verschillende kooien naast elkaar te zetten ..
Ze kunnen elkaar dan wel zien en horen ,maar kunnen elkaar niet pikken of achterna zitten .
Na een weekje of 2 soms zelf iets sneller kan je ze dan bij elkaar zetten .

Groetjes Conny


bezoek ook mijn website www.EveryOneWeb.com/Droomvlucht

carco

En ik ben lekker eigenwijs zoals vele kwekers met mij (eigenlijk de meeste)
Als je zeker weet dat ze geen ziektes hebben gelijk bij elkaar zetten.
Natuurlijk vinden ze elkaar na 2 dagen nog niet lief. Kan wel, maar is meestal niet zo.
Bloed zal er echter niet vloeien hoor. Het wennen komt wel.
Ik hoop alleen niet dat je er al een blok in hebt hangen? Want hier was je wel mee bezig begreep ik uit andere berichten.

Groetjes: Caroline.
Klik op het plaatje voor onze site!




vincent

Neeik heb nog geen broedkastje hangen hoor gelukkig.

vincent

Maar bianca als hij haar een snauw geeft kunnen ze dan wel verliefd worden of gaan paren?
Groetjes

Patrick

Is dan beslist geen liefde op het eerste gezicht maar zegt nog helemaal niks.
Als beide enige tijd alleen gewend zijn is dit een normaal gedrag en ben het met Caro eens. Direct bij elkaar zetten zodat ze in 1 gesloten ruimte aan elkaar moeten wennen en ook leren om samen te leven. Een kooi er naast tijdelijk kan enkel dit effect uitstellen maar ze zullen het toch samen moeten doen wat vaker goed gaat als dat slecht afloopt. Valkparkieten zijn sociale dieren en kweken normaal ook in grote groepen in 1 gebied samen.

Eerste 2 weken kan je er nog niks van zeggen en de 1 past zich na 1 minuut aan en de andere heeft gewoon iets langer de tijd nodig. Als het broeden gestimuleerd wordt door meer licht dan kunnen zelfs de 2 meeste ruzie zoekende heel goed samen in 1 broedblok zitten. Menige kweker die zijn vogels aan koopt om mee te kweken zal na (als beide vogels gezond zijn) direct apart bij elkaar zetten in een kweek kooi of vlucht en ze doen het er maar mee. Als een pop broedsrijp is en de man heeft er ook wel zin in dan veranderd er in het koppie dus danig veel dat ze perfect als kweek koppel verder door het leven gaan.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen en 1 ervan blijf ik noemen en dat zijn de vogels die met pap groot gebracht zijn en voornamelijk gekweekt zijn om als tamme vogel verkocht te worden. Deze vogels krijgen volgens mij toch een lichte achterstand in socialisatie hoe het is om vogel te zijn. Veelal worden dit de plukkers of die een gedrag probleem vertonen tijdens de kweek. Met dit bericht zal ik gerust commentaar krijgen maar het is mijn mening waar ik 100% achter sta en niet verander van gedachte.

Zolang jou vogels ruzie maken maar elkaar niet verwonden is er niks aan de hand. Ze testen elkaar enkel tot hoe ver ze kunnen gaan en als ze dat van elkaar weten worden ze vanzelf rustiger en komen ze ook steeds vaker bij elkaar zitten. Probeer ze ook zoveel mogelijk met rust te laten en vooral als je ermee wilt gaan kweken later.

Gr,

Patrick
Lid van Internationale Werkgroep Valkparkieten
www.werkgroepvalkparkieten.nl

vincent

Okee heel erg bedankt voor de reactie nu gaat het allemaal zeker lukken!!

Groetjes vincent

vincent

Nog een vraagje hoelang kan dat testen ongeveer duren  :-\