Wat voor fallow? 19-03-08 nieuwe vraag:Toch een opaline lutino fallow?

Gestart door trienke, 19 juni 2007, 16:32:49

« vorige - volgende »

Rianne

Ik denk dat ze allebei fallow gepareld zijn. Dan lijkt het net of de pareltjes fluoriseren, en dat lijkt nu ook zo te zijn. :) Ook zie ik bij de oogjes van de bovenste fallow/lutino die felrode ogen die ook bij fallow horen.

trienke

ze zijn idd alle 2 gepareld. Ik vroeg me af of de onderste lutino opaline fallow is, omdat die wel licht van kleur is.

Rianne

Ik denk dat als de onderste een fallow lutino zou zijn, dat de ogen dan feller zouden moeten zijn als die van de gewone fallow.
Hebben ze geen van beiden een kale plek achter de kuif?

trienke

Op dit moment nog wel, omdat ze geplukt zijn. Dat moet nog even afwachten.

Die bovenste heeft meer van dat grijzige/bruinig over hem heen.

•=Bonnie=•

Ik vermoed dat de lichte cinnamon-opaline bronzefallow is :) Ik vernam van een bevriende kweker dat cinnamon bronzefallow op lutino gaat lijken. Hij is er zeker van dat zijn vogels geen lutino's zijn omdat hij twee van dergelijke mannen heeft die tegen niet (split)bronzefallow geelwang popjes gezet zijn. Er komen wel opaline popjes uit, nooit lutino terwijl dit wel zou moeten als zijn mannen lutino zouden zijn geweest.


Ludo

De lichte is een lutinobronzefallow, de "donkere" een opalinebronzefallow.

ik heb verschillende geelwanglutinobronzefallows en die zien er net zo uit (behalve de wangen dan)
Je kan het best naar de vleugeltoppen kijken, zijn deze licht dan is het lutino.

Groeten

Ludo
Voorzitter
Internationale Werkgroep Valkparkieten
www.werkgroepvalkparkieten.tk

•=Bonnie=•

Citaat van: Ludo op 11 augustus 2007, 00:16:54
De lichte is een lutinobronzefallow, de "donkere" een opalinebronzefallow.

ik heb verschillende geelwanglutinobronzefallows en die zien er net zo uit (behalve de wangen dan)
Je kan het best naar de vleugeltoppen kijken, zijn deze licht dan is het lutino.

Groeten

Ludo


Zoals je hier onder kunt lezen heeft de cinnamon-(opaline) bronzefallow ook lichte vleugeltoppen.

Ik heb zelf trouwens ook het bewijs hiervoor... Ik heb namelijk een koppel bronzefallow/cinnamon-opaline-geelwang x cinnamon-opaline-geelwang/bronzefallow.

Zij kregen een jong dat er exact als een lutino-geelwang uitziet... quess what, dat jong is een man  ;) Hij kan dus nooit lutino zijn uit deze combinatie.

Dat jong is trouwens ondertussen volwassen en zit bij Kirsten van valkcity. Misschien wil ze wel een foto van hem posten.

Maar jij kunt dus met al jou utino-geelwang bronzefallow mannen tegen een niet niet (split) bronzefallow geelwang pop...

Wildkleur geelwang mannen split lutino-geelwang bronzefallow en lutino-geelwang popjes split bronzefallow kweken?  Dan wil ik graag zo'n man bij je reserveren  ;D

Ludo

Hoi Bonnie, ik ben de laatste om te beweren dat een cinnamon bronze fallow niet op een lutino lijkt.

Er zijn alleen veel meer lutino bronze fallows (al dan niet in combinatie met geelwang) in omloop, zeker ook omdat een reeks belgische kwekers deze bewust kweken en deze zelfs de naam "lutino roodoog" geven.

Het zou wel leuk zijn om een cinnamon bronzefallow en een lutino bronze fallow naast elkaar te zien en te kijken of er verschillen zijn.

Mijn koppels geelwangcinnamon split bronze fallow x geelwangcinnamon split bronze fallow  en geelwangcinnamon split bronze fallow x opaline bronze fallow vertikken het om eieren te leggen :(

Misschien iets voor op de valkparkietendag te culemborg op 16 september ?
Ik ga alvast proberen om geelwanglutino bronze fallows mee te brengen.

Groeten

Ludo
Voorzitter
Internationale Werkgroep Valkparkieten
www.werkgroepvalkparkieten.tk

•=Bonnie=•

lutino roodoog  ::)  ;D

Enfin, mijn koppel komt ook uit België. Wat ik maar wil zeggen is dat je niet  op basis van die foto maar kunt stellen dat die lichte bronzefallow op de foto een opaline-lutino bronzefallow is. Het zou namelijk ook zeer goed een cinnamon-opaline bronzefallow kunnen zijn.

Die lutino-geelwang look a like man uit mijn bronzefallow/cinnamon-opaline-geelwang x cinnamon-opaline-geelwang/bronzefallow koppel zit bij Kirsten, niet bij mij. Aan mijn koppel is niets bijzonder te zien voor die parkietendag, overigens zou ik ze die stress niet aan willen doen ook maar dat is een heel ander onderwerp ;)

trienke

de onderste jong lijkt meer op de kleur van een normale lutino, behalve rodere ogen en de de punten van de vleugels zijn grijzig.

Groetjes trienke

Ludo

Dan is het vermoedelijk geen cinnamon bronzefallow.
Ik heb hier ook een opalinebronzefallow zitten die op het eerste gezicht op een lutino met rodere ogen lijkt.
Mijn vogel heeft ook grijze vleugelpunten.
Misschien is het dat wel ?
Die van mij is absoluut een opaline bronze fallow.

Je kan je vogels ook meebrengen naar de valkparkietendag als je dat wil dan kijken we er eens naar, iedereen kan valken meebrengen om te laten vaststellen welke mutaties ze hebben.

Ludo

Voorzitter
Internationale Werkgroep Valkparkieten
www.werkgroepvalkparkieten.tk

Kirsten

Hoi hoi,

Klopt inderdaad dat ik een Opaline cinnamon geelwang bronze-fallow heb zitten,. Cinnamon weet ik pas net want ik wist niet precies meer wat de ouders waren en heb Bonnie vanavond benaderd aangezien er nu een kleintje geboren is en zij de ouders van de man heeft. De man waar wij onze valken vandaan hebben kweekt in vluchten en was er netjes in zijn administratie,. daar kan dus niets mis zijn gegaan.

De valk is helemaal geel,. echt geel, Buik wat donkerder geel,. geen bruine punten of waas of wat dan ook.
Hij heeft mooie bloedrode ogen en krijgt helaas steeds minder parels, maar die waren fluoriserend net als bij de gewone opaline bronze-fallow.

Ik zal straks nog even een foto plaatsen.

Ik ben wel van plan naar de valkparkietendag te komen, maar ik neem deze valk niet mee. De stress doe ik hem liever niet aan.

Groetjes
Kirsten

ps ik kan me nog herinneren op de 1e valkparkietendag dat die fransman er een verklaring voor had,. toch? (ben even zijn naam kwijt en zou ik anders even op zijn kaartje moeten nakijken, maar ik denk wel dat je weet wie ik bedoel)


Onze hobbykwekerij en webshop vind je hier!

--------------------------------

•=Bonnie=•

Hopelijk komt er komend jaar hier ook een Sebastiaan "uit rollen". Moet kunnen, tenslotte hebben ze het al eens gedaan  ;) Hij is prachtig en ik hoop dat je kleintje en de kleintjes die nog volgen mooie grote valkjes gaan worden :)

Ludo

Die "Fransman" Thierry Duliere die net als ikzelf bestuurslid is bij de internationale werkgroep valkparkieten en de grootste valkparkietenkweker van Frankrijk (misschien zelfs europa) heeft toen inderdaad verteld dat dergelijke vogels er als een lutino kunnen uitzien ;)
Het staat ook al sinds de begindagen op ons forum.
Oppassen dus bij lutinogeelwangen met heel rode ogen, dat zouden wel eens cinnamongeelwangbronzefallows kunnen zijn, op zichzelf ook heel interessant maar wel met vreemde kweekresultaten als je denkt een lutinogeelwang te hebben en er de verkeerde partner tegen zet. Goed de ringnummers bijhouden.
Samen met de lutinobleekmasker zijn er dan al 3 mutaties die sterk op elkaar lijken, het is misschien tijd om naar de verschillen te zoeken ?
Bij de lutinobleekmasker is het geel bleker, vandaar ook de (foutieve) benaming  creme-ino.

Groetjes

Ludo
Voorzitter
Internationale Werkgroep Valkparkieten
www.werkgroepvalkparkieten.tk

•=Bonnie=•

Als er op de parkietendag dergelijke vogels zijn is het verschil mooi te zien. Moet je wel 3 niet opaline of 3 opaline varianten kunnen vergelijken anders is de uitkomst per definitie al heel anders.