Valkparkiet.com

Algemeen => Huisvesting => Topic gestart door: ingrid-g op 20 juni 2003, 03:05:18

Titel: nachthok
Bericht door: ingrid-g op 20 juni 2003, 03:05:18
Binnenkort beginnen wij met het houden van een aantal valken in een buitenvoliere.
Vanuit mijn omgeving is mij verteld dat er niet perse een nachthok nodig is, en dat een aantal nestblokken voldoende zouden zijn.
Wat is jullie mening als meer ervaren valken-houders daar over?
Ook zou ik graag een koppeltje catharina's en/of kakariki's erbij zetten. Vraag is natuurlijk of deze soorten goed samen gaan. De voliere is 1.5x2.5 m en 2 m. hoog op het hoogste punt aflopend naar 1.5 m.
Hopelijk hebben jullie de antwoorden voor ons, alvast bedankt.

Groetjes Ingrid.
Titel: Re: nachthok
Bericht door: Karin op 20 juni 2003, 03:10:59
Hoi Ingrid,

Valkparkieten hebben zeker een nachthok nodig en in de winter bijverwarming in het nachthok. Ze zullen het misschien wel overleven, maar dan in de lettelijke betekenis van het woord. Hoe het met de andere zit weet ik niet. Het ligt er ook aan of je er mee wil kweken of het samen kan. Doe er niet teveel vogels in. Zo ontzettend groot is je volière niet, zeker als er ook nog een nachthok vanaf gaat. Een koppel of 2 à 3 valken moet lukken.

Groetjes, Karin.
Titel: Re: nachthok
Bericht door: Tara op 21 juni 2003, 13:04:45
Hoi Ingrid,

de valken moeten zeker een nachthok hebben zoals Karin al zei. Niet alle valken gaan het broedblok in en daar is het zeker nog niet warm genoeg. Wij maken momenteel ook een volière en het eerste wat er werd gemaakt is de binnenvolière (nachthok). Ik ga ook meerdere soorten bijdoen en ook de catharinaparkiet. Die gaat goed bij valken, is een zeer vredelievende vogel zoals de valkparkiet. Voor zover ik weet gaan kakariki's ook goed samen met valkparkieten, kanaries e.d. gaan ook heel goed samen, zelfs in de kweek!

Groetjes, Tara
Titel: Re: nachthok
Bericht door: Dark_Fox op 27 juni 2003, 19:08:31
Nachthok moet zeker, waar ze beschermd zijn tegen alle omstandigheden buiten. ik ben het met kazoo eens dat het voor een volière inderdaad wat klein is, niet genoeg voor ze om echt te vliegen.
Titel: Re: nachthok
Bericht door: bobbien op 20 augustus 2003, 14:53:27
hallo daar!!
 
ik ben bobbien nieuw lid van het valkparkieten.com
mag ik jullie  een vraagje stellen aub?
Ik ben bezig aan en voliére 2.55mx3.45m hoogte ongeveer 1.70m
overdekt en omringt met twee muren de rest dubbele draad.
Ik zou ze in drie verdelen dus 1.15mx2.55m  
moet ik een nachthok maken ?
zoja, hoe moet ik dat dan doen, hoe groot in welke houtsoort?En wat ik me afvraag als het nachthok goed geisoleerd moet zijn en uit hout hoe moet men dan zorgen voor ventilatie??wordt het in de zomer dar niet ta warm?
 8)
groetjes anneke :-*