Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2 ... 113   Omlaag

Auteur Topic: Mijn schatkamer  (gelezen 120990 keer)

Ivy

 • Donateur
 • Valkparkiet
 • *
 • Offline Offline
 • Berichten: 3459
Mijn schatkamer
« Gepost op: 7 maart 2005, 23:53:03 »

Hallo.
Sommigen van jullie weten misschien dat vorige week is mijn Frankie weggevlogen.
Een paar dagen daarvoor was ik aan een dagboek begonnen, die heette Nicky en Frankie. Ik heb het verwijderd omdat het me pijn deed om zijn naam te zien.
Vandaag werd ik gebeld door iemand die Frankie gezien had op donderdag ochtend. Toen hij hem wilde pakken, vloog Frankie weg. Dit betekent twee dingen: Frankie overleefde de vrieskou -13graden op woensdagnacht, en hij had nog wel kracht om te vliegen. Dus ik blijf hopen, maar het is alweer maandag. Waarom heb IK hem niet gezien…
Ik heb dus vanavond nog een paar keer buiten lopen fluiten en morgen ochtend ga ik het nog een keer proberen. Hij heeft, denk ik, wel een plekje gevonden, anders had ie dat eerste nacht niet overleefd. Toen ik door de buurt liep, zag ik ook veel van die zaadjesbollen hangen, dus eten is er ook. Ik hoop dat ik nog wat van hem hoort. Morgen komt hij in de lokale krant te staan (hoop ik) en misschien heeft iemand hem toch gevonden en word ik gebeld.

Ik ga opnieuw een verhalenboekje beginnen en ook al zou het zo zijn dat ik Frankie niet terug krijg, verdient hij een plekje erin. Het is tenminste mijn schatje (van daar heet dit verhaalboek Mijn schatkamer)
Hier is een foto van Frankie één dag nadat hij bij ons kwam wonen.


Frankie vond eivoer heerlijk.


Nicky en Frankie samen aan het slapen.


Over vier weken ga ik voor twee maanden studeren in het buitenland en ik wilde Nicky beslist niet alleen laten. Ik hoop Frankie terug te vinden, maar als het niet lukt?... Ik wil Riny nogmaals bedanken, dat ze me hielp om een beslissing te nemen en ging zelfs een valkje voor me zoeken. Het is niet gelukt, maar ik heb toch een valkje kunnen vinden, op de marktplaats. Ik belde en ik mocht het valkje ophalen op zondag. Eindelijk een kleine glimlach door de tranen heen, Nicky blijft zeker niet alleen.
En als Frankie terug komt, dan heb ik drie schatjes. Drie is toch een logische stap van twee… en geparelde valkjes vind ik ook zo mooi…
Gisteren reden we dus naar Wateringen. We kwamen aan en een kleine lieverd wordt aan ons voorgesteld. We hadden een paar namen in onze gedachten (mijn vriend ging natuurlijk ook mee), maar ik wist meteen welke past bij deze geel-grijs kuifloos bolletje.
Kleintje leefde tussen allerlei andere vogeltjes, wel in een apart kooitje. De hele kamer was ingericht met volières, er waren kakarikis, grasjes, agapornisjes en natuurlijk andere valkjes. We hebben ook de ouders van onze baby gezien – een mooie witmasker man en een geparelde popje. Zelfs de kweker snapte het niet en ik, thuis aangekomen, snel ingetypt in mutatiecalculator ook niet… maar ja, ik weet natuurlijk niet wat zijn de ouders split voor…
Even om het verhaal af te maken, we kwamen naar buiten, ik keek mijn vriend aan en zei: Het is wel een Joepie, he? En hij zei Ja, inderdaad, een echte Joepie. Dus onze nieuwe aanwinst heet Joepie. Ik heb een paar foto’s gemaakt, maar hij zit nu nog in zijn kooitje aan zijn omgeving te wennen, hij is helaas niet tam en helemaal niet aan handen gewend, maar hij is jong, dus het komt wel goed. Hier is Joepie dan.


Nicky, het nieuwsgierigste familielid, wilde meteen kennis maken met Joepie. Die hebben we toch veilig in een kooitje gezet, eerst tam maken, dan mag hij ook los.


Ik moet nog hard nadenken of ik Joepie laat kortwieken. Nicky is ook gewiekt (niet door ons) dus het is wel zielig voor haar als ze niet kan vliegen, maar haar veertjes komen nu langzaam terug en zou Joepie weer een poos moeten wachten. Ik vind nog steeds dat vogeltjes horen te kunnen vliegen en dat Frankie wegvloog was mijn eigen domheid. Dus voortaan drie keer kijken voordat ik de deur open doe.

En natuurlijk nog een leuke foto van Nicky.Ivy, Nicky, Joepie (en we blijven hopen dat ook Frankie)
Gelogd


Mischka&Brokkie, Jelle&Jessie, Sammy&Joepie, Leia&Bobby, Makker&Nicky & Moppie

Paul

 • Gast
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #1 Gepost op: 8 maart 2005, 00:09:48 »

Hoi Ivy,

Wat goed dat Frankie toch door iemand gezien is dat is in elk geval een teken dat het een sterk valkje is en dat er toch nog kans is dat hij gevonden word door iemand.
Het is nu gelukkig niet zo koud meer dus nu zal hij het zeker kunnen redden.
Maar hopenlijk gaat hij bij mensen bedelen om eten en kunnen ze hem dan pakken.
Ook heel leuk dat je er al een nieuwe bij hebt kunnen vinden en dat tam worden moet zeker lukken als je geduld hebt en hem veel aandacht geeft.
Ik hoop dat je snel nog beter nieuwd hebt over Frankie.

Groetjes, Paul
Gelogd

Riny

 • Gast
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #2 Gepost op: 8 maart 2005, 07:02:41 »

Hoy Ivy
Bedankt voor je lieve woorden naar mij toe.
Maar het is toch normaal dat je als dierenvriend meeleeft?
Ook ik hoop nog eens een foto te zien waar ze met z'n drieen opstaan,maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit moet je maar denken.
En Joepie vind ik een prachtige naam.
Je zult zien dat hij vlug Nicky na gaat doen in alles.
Ik zal je verhaaltjes blijven volgen!!!
Groetjes en een knuffel voor Nicky en Joepie :D :D :D
Gelogd

Kirsten

 • Donateur
 • Valkparkiet
 • *
 • Offline Offline
 • Berichten: 3800
  • Hobbykwekerij Valkcity
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #3 Gepost op: 8 maart 2005, 14:13:31 »

Hoi Ivy,

Inderdaad toch positief nieuws vind ik, dat ie na die vrieskou nog gezien is. Ik blijf voor je hopen en zoals ik je ook al eerder zei,.. je weet het nooit.
Joepie is een lieverdje zeg, ik heb er ook zoééntje en die heet moppy,. gewoon omdat het m'n eerste valkje was en ik dat zo vond,. net als jij de jouwe echt een joepie vind,.

Ik blijf je verhalen volgen,

Groetjes
Kirsten


 
Gelogd

Onze hobbykwekerij en webshop vind je hier!

--------------------------------

Ivy

 • Donateur
 • Valkparkiet
 • *
 • Offline Offline
 • Berichten: 3459
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #4 Gepost op: 8 maart 2005, 14:28:05 »

Hoi Paul, Riny en Kirsten.
Ik hoop ook dat hij door iemand gevonden is. Toen ik gisteren gebeld werd had ik echt zoiets - waarom pas vandaag? Maar ja, de affiches zijn bij de algemene vuilnisbakken, bushaltes enzo geplakt, en niet iedereen brengt zijn vuilnis uit en gaat met de bus en leest affiches op de palen ... dus heb ik vandaag een stuk of 300 flyers in de postbussen bij mensen in de buurt gegooid (en mijn printer cartridge is nu echt op). Je bent ws sneller geneigd om te bellen als je de telefoonnummer bij de hand heb, je gaat niet naar buiten lopen om te kijken. Ik hoop dat ik vanavond wat hoor als mensen thuis zijn van hun werk...
Vanochtend een belletje - je hebt een advertentie geplaatst op marktplaats over een valkparkietje? Ik: ja, dat klopt (met veel hoop om iets te horen) en de mevrouw zei dat ze op amivedi Frankie zag. Toen zakte mijn hoop helemaal - ik heb hem als vermist opgegeven en inderdaad, mevrouw heeft verkeerd gekeken, het was gewoon mijn advertentie...
 :'( Toch vond ik het erg lief dat ze meedenkt.
Joep en Nicky beginnen vriendjes worden op afstand... tenminste... Nicky is niet van de kooi van Joep weg te slaan. Ik heb geprobeerd om Joep trosgierst te geven, maar hij is nog best bang, ik ga later nogmaals proberen... Patience my dear... zeggen ze. Hij eet en drinkt goed, dus daar ben ik wel blij mee.
Groeten, Ivy
PS: O ja, terwijl ik bezig was met affiches rondbrengen, kwam er man achter me aan en die heb Frankie op donderdag ook gezien in zijn tuin. De man die gisteren belde was niet zeker of hij hem vrijdag of donderdag zag, hij dacht vrijdag, dus toch best positief. Een andere buurvrouw heeft een rode parkiet met een lange staart gezien. Ik heb geen idee wat het zou kunnen zijn voor een vogeltje maar ik dacht - weer een wanhopige baasje ergens in de buurt...
Gelogd


Mischka&Brokkie, Jelle&Jessie, Sammy&Joepie, Leia&Bobby, Makker&Nicky & Moppie

Riny

 • Gast
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #5 Gepost op: 8 maart 2005, 15:21:02 »

Hoy Ivy
Heb je er ook aan gedacht om bij de winkels in de buurt iets op te hangen dat Frankie weg is??
Groetjes en succes Riny :D :D :D
Gelogd

Ivy

 • Donateur
 • Valkparkiet
 • *
 • Offline Offline
 • Berichten: 3459
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #6 Gepost op: 8 maart 2005, 15:36:17 »

Hoi Riny.
In onze buurt zijn helemaal geen winkels.  ;D
We wonen in een nieuwbouw wijk en winkels worden pas dit jaar gebouwd. Ik heb wel bij dichtsbijzijnde supermarketje (de enige winkel in de buurt) een oproep opgehangen en mijn advertentie op marktplaats is inmiddels al 700 keer bekeken!
Ik heb zonet op amivedi gekeken, er is een valkje gevonden in Leiden. Het is best ver, maar sinds vrijdag had ie het wel kunnen halen... Ik krijg die mevrouw alleen niet te pakken.
Ik geef niet op hoor, Frankie kom terug naar mama!
PS Je handtekening is schitterend!
Gelogd


Mischka&Brokkie, Jelle&Jessie, Sammy&Joepie, Leia&Bobby, Makker&Nicky & Moppie

Riny

 • Gast
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #7 Gepost op: 8 maart 2005, 15:42:09 »

Hoy Ivy
Het doet me goed dat jij weer positief klinkt!!!
En dat zijn mijn eigen vogels ,mooi he?
Groetjes Riny :D :D :D
Gelogd

bobbie

 • Donateur
 • Valkparkiet
 • *
 • Offline Offline
 • Berichten: 6679
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #8 Gepost op: 8 maart 2005, 15:58:23 »

Hallo Ivy,

Heb je geen schooltje in de buurt? Kinderen zien om zich heen vaak meer dan volwassenen. Misschien kan je op een schooltje een stapeltje flyers afgeven en de juf lief aankijken en vragen of ze het even aan wil kaarten met de kinderen, je weet maar nooit.

Ik vind het heel rot voor je hoor. Wat een stoere vogel eigenlijk he, die Frankie, dat ie nog is gesignaleerd, sterk hoor met die kou. Is een goed teken.

En gefeliciteerd met Joepie.

Weet je hoe je Joepie ook sneller tam krijgt?
Veel met je andere gevleugelde vriendje bij hem in de buurt kroelen en lekkers geven. Dat werkt echt. Dan hebben ze eerder vertrouwen in je als nieuwkomer.

Ik hoop voor je dat Frankie ook weer terug komt, zou mij helemaal blij maken.

Sterkte en succes met tam maken.

Groetjes, Nel :)
Gelogd

Ivy

 • Donateur
 • Valkparkiet
 • *
 • Offline Offline
 • Berichten: 3459
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #9 Gepost op: 8 maart 2005, 16:35:33 »

Hoi Nel.
Bedankt voor alle tips!
Ik zal zeker proberen om Joepie laten zien dat hij niet bang hoef te zijn. Het is alleen dat Nicky zo eigenwijs is, ze wil niet echt meewerken. Madame is namelijk uit de voliere, en ze bijt nogal hard. Gekroeld mag ze alleen als zij het zelf aangeeft. Wil je kroelen, dan moet je eerst met je vinger voor haar neus komen. Als ze mee eens is, dan gaat ze met haar koppie naar beneden, anders heb je weer een gaatje in je vinger... Ik ben wel gek op haar en ze is wel tam, maar ze heeft wel een eigen willetje en als ze geen zin heeft in iets dan merk je het gauw genoeg. Hopelijk neemt Joepie alleen de lieve dingen over... :P
Gelogd


Mischka&Brokkie, Jelle&Jessie, Sammy&Joepie, Leia&Bobby, Makker&Nicky & Moppie

Riny

 • Gast
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #10 Gepost op: 8 maart 2005, 16:49:18 »

Hoy Ivy
Zou je dan niet een klein beetje strenger moeten worden??
Ik ben gek met al mijn dieren , maar bijten laat ik me niet door niemand.
Want tel er maar op dat Joepie dat na gaat doen en niet alleen de lieve dingen.
Groetjes en veel succes Riny :D :D :D :D
Gelogd

Ivy

 • Donateur
 • Valkparkiet
 • *
 • Offline Offline
 • Berichten: 3459
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #11 Gepost op: 8 maart 2005, 21:41:16 »

Hoi Riny.
Ja ik weet het, ik heb haar verwend. Maar ik weet niet hoe ik het  haar af zou moeten leren. Terug zetten in de kooi helpt niet.
Het is gelukkig iets beter geworden, aan het begin beet ze echt keihard. Ik heb adviezen van de forum gevolgd - laat haar niet merken dat ze je pijn doet - ik laat het nog steeds niet merken... en het doet nog steeds pijn  ;D ;D ;D
Dat gaatje in mijn vinger - zo erg is het niet hoor...

Het is al half tien, alle buren thuis en ik heb nog niks gehoord van Frankie. Nu begin ik dus echt hoop te verliezen. We hebben vanavond nog verder gegaan om affiches te plakken maar tijd vliegt, het is al een week geleden dat ie weg is. :'(
Hij was ook niet in Leiden, want dat was een wildkleurtje. Als iemand van jullie een wildkleurtje mist in Leiden dan is ie gevonden! Had ik maar zo'n geluk.
Gelogd


Mischka&Brokkie, Jelle&Jessie, Sammy&Joepie, Leia&Bobby, Makker&Nicky & Moppie

Riny

 • Gast
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #12 Gepost op: 8 maart 2005, 21:50:38 »

Hoy Ivy
Ik weet wel een manier om te proberen het bijten af te leren,maar ik denk dat je daar maar eens de eerste week mee moet wachten.
Je hebt nu andere zorgen.
En het is ook niet goed om dat gedrag aan te pakken nu Joepie er net bij gekomen is,denk je ook niet.
Als jij er aan toe bent geef je maar een gil.
Jammer jammer dat het Frankie niet was in Leiden.
Veel sterkte Riny :'( :'( :'(
Gelogd

Ivy

 • Donateur
 • Valkparkiet
 • *
 • Offline Offline
 • Berichten: 3459
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #13 Gepost op: 8 maart 2005, 22:03:39 »

Hoi Riny.
Ik geef eerlijk toe dat wij het best geinig vinden dat Nicky zo eigenwijs is. Maar natuurlijk als het zonder bijten kan...
Deze week ga ik er zeker niks aan doen, ik ben inderdaad bezig met andere dingen. Ik geef je wel een gil volgende week misschien?
Ik heb Joepie's deurtje opengedaan, eerst bleef hij heel lang zitten totdat Nicky bij ons kwam, toen ging hij eruit. Hij heeft een paar rondjes gevlogen, maar kwam met z'n neusje tegen het plafond. Wat is het toch met valkjes en het plafond... Toen ging ie op de grond zitten (hij gleed naar beneden langs de gordijn) en ik heb hem gepakt en in zijn kooi gezet. Op zich reageerde hij wat rustiger dan toen ik hem uit zijn vervoerkooitje moest pakken, dus hij is al ietsje minder bang. Hij bloedde een beetje bovenaan zijn snaveltje, maar het is al snel gestopt. Voortaan even niet eruit laten... he ik kon het niet laten...
Gelogd


Mischka&Brokkie, Jelle&Jessie, Sammy&Joepie, Leia&Bobby, Makker&Nicky & Moppie

Riny

 • Gast
Re: Mijn schatkamer
« Reactie #14 Gepost op: 8 maart 2005, 22:12:30 »

Hoy Ivy
Dat gebeurd gewoon als ze leren vliegen.
Het coordinatievermogen is nog niet zo goed.Als je er maar goed oplet dat er iets voor de ramen hangt , anders vliegt hij misschien heel hard tegen het glas.
Misschien kun je proberen of hij bij jou wil blijven als je bv trosgierst bij je hebt.Dat wordt wel een lekkere kliederboel met Nicky erbij,maar dat moet je maar voor lief nemen.
Als ik hier kleintjes tam aan het maken ben ,en die mogen met 5 of 6 tegelijkertijd hun vliegkunsten oefenen gebeurd er ook wel eens iets.
Maar je moet maar zo denken geen kind heeft leren lopen zonder te vallen.
Groetjes Riny :D :D :D
Gelogd
Pagina's: [1] 2 ... 113   Omhoog