Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Pikt de rug kaal...  (gelezen 1749 keer)

a. bergsma

  • Gast
Pikt de rug kaal...
« Gepost op: 25 augustus 2002, 17:07:02 »

Onze valkparkiet pikt zijn rugje kaal. Hij zit er steeds aan. Ik heb hem al gespoten tegen vederluis of zou het iets anders kunnen zijn? Weet u waar hij anders last van kan hebben? Alvast bedankt.
Gelogd

Cindy

  • Gast
Re: Pikt de rug kaal...
« Reactie #1 Gepost op: 25 augustus 2002, 17:07:28 »

Ik weet niet of er veel speeltjes in de kooi van jullie valkparkiet zitten, en of er veel tegen hem gepraat wordt maar het kan verveling zijn, maar het kan ook een uiting van stress zijn dat heeft mijn valkje ook maar die beet zijn eigen slagpennen in het leven door, als dit het wel is kun je bij de dierenarts een soort anti-depressieva krijgen, dit is homopatisch spul en het kan dus geen kwaad voor de gezondheid van jullie valkparkiet
Gelogd

Ezra

  • Gast
Re: Pikt de rug kaal...
« Reactie #2 Gepost op: 25 augustus 2002, 17:07:59 »

Als een valkje zo tekeer gaat dat hij zich kaalplukt (of zijn pennen doorbijt) is er echt iets aan de hand. Er kunnen óf medische oorzaken zijn (ongedierte, gebrek aan bepaalde vitaminen of mineralen, huidziekte), óf psychologische oorzaken (verveling, verandering van omgeving, stress). Mijn advies: ga naar een vogeldierenarts voordat het verenplukken een gewoonte wordt. Zie ook voor uitgebreide info over verenplukken de websites na intikken van de zoekwoord "feather plucking" AND "cockatiel" in je zoekmachine.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog