8 mei 2025, 17:28:23

Wankel en bibberen

Gestart door Danny Ghelen, 26 april 2004, 21:07:14

« vorige - volgende »

Danny Ghelen

Onlangs is onze parkiet overleden op 6 jarige leeftijd. Dit is een dag of 4 geleden gebeurd. We merkte op dat hij zat te bibberen op zijn stok en nogal wankel liep. We hebben na 3 dagen de dierenarts laten komen. deze gaf hem een drietal spuitjes in zijn nek, 2 antibiotica en 1 pep middel. Tot onze verbazing ging het daarna direct berg af. hij kon amper nog op zijn stok staan(hij wilde wel naar boven klimmen, dus de wilskracht was er wel nog) echter hij haalde het niet. Hij heeft nog een paar uur op de bodem gezeten in de kooi, daarna is hij overleden. Hij heeft tijdens zijn ziekte periode ook weinig gegeten en gedronken. Mijn vriendin is omstreeks dezelfde tijd dat de vogel ziek werd ook ziet geweest(griepje).

Heeft iemand zoiets al meegemaakt en kan een mensen ziekte invloed hebben op de gesteldheid van een vogel?

Groeten,

Danny Ghelen

Tara

Hoi Danny,

vaak krijgen mensen ziektes over van vogels, kijk maar naar de papegaaienziekte, mensen kunnen er ook wel van overlijden hoor ... Het is dan ook te zien wat je vogel had.

Vaak schrijven dierenartsen dingen voor, die ze eigelijk zelf niet weten dat je valkje er behoefte kan aan hebben, velen hebben GEEN ervaring met valkparkieten, en schrijven dat gewoon iets voor, het middel kan te sterk zijn geweest voor je valkje, dat hij het niet heeft gehaald ...

Heel veel sterkte met het verlies van je valkje, maar misschien dat als je een nieuw valkje koopt, je beter een andere dierenarts kan zoeken, Dr. Feld weet er veel van, die woont in Nederland, maar je hoeft ook niet altijd te gaan, een telefoontje doet ook vaak al erg goed.

Groetjes, Tara

Inger m

Hoi,
Vervelend dat je parkietje is overleden.
Papegaaienziekte is idd besmettelijk voor mensen, het geeft oa griepachtige verschijnselen. Een onbehandelde papegaaienziekte KAN dodelijk zijn voor mensen, vooral voor mensen met een zwak immuunsysteem, zoals ouderen en kinderen. Het is echter heel goed te behandelen met antibiotica. Je kunt het altijd melden bij een arts dat je een zieke vogel hebt gehad, dan kunnen ze daar rekening mee houden.
Echter andersom kunnen vogels NIET ziek worden van mensen.

Als een vogel de eerste ziekteverschijnselen vertoont is hij vaak al doodziek, wanneer er dan pas na drie dagen een dierenarts bijkomt is de kans op genezing erg klein geworden. (Een vogel verbergt zijn ziekte zolang mogelijk, en de wilskracht om te overleven is vaak erg groot).
Het kan idd dat de dosering van een bepaald middel te hoog was? Waarom twee injecties antibiotica?

Ik zou hierover wel contact opnemen met de dierenarts!

Sterkte!

gr Inger
Lots of people talk to animals. Not very many listen, though. That's the
problem.