4 juni 2020, 23:31:13

2e valkparkiet tam maken

Gestart door DésiréeS, 10 januari 2018, 20:01:00

« vorige - volgende »

DésiréeS

10 januari 2018, 20:01:00 Last Edit: 10 januari 2018, 20:12:32 by DésiréeS
Hallo,

Sinds kort hebben wij een tweede valkparkiet. Een paar maand geleden onze eerste valkparkiet gekocht.
De eerste valkparkiet was vrij snel tam, na een week at zij al uit onze hand en kort daarna kon ze uit de kooi en nu komt ze elke dag bij ons zitten. (stappenplan van deze site gevolgd en nu ook aan het toepassen op de tweede valkparkiet)

Bij de tweede valkparkiet verloopt dit een stuk moeilijker. De tweede valkparkiet hebben we in een aparte kooi zitten aan de andere kant van de kamer. Ze kunnen elkaar wel zien en maken fluitend door de dag heen contact met elkaar. De eerste valkparkiet gaat er elke dag uit en komt af en toe even kijken op de kooi van de tweede valkparkiet.

De tweede valkparkiet houden we nog in de kooi, geven hem elke dag verspreid over de dag een uur aandacht. Als je voor de kooi zit blijft hij rustig naar je kijken. Zodra je de kooi open doet houdt hij je erg goed in de gaten. Met trosgier in de hand kan je een stukje de kooi in, maar kom je iets te dichtbij vliegt hij de hele kooi door.  Hij begint te schreeuwen en wordt pas weer rustig als je helemaal weggaat van de kooi.Hij is ook totaal niet geïnteresseerd in de trosgier, hij is vooral bang. Iets wat we helemaal niet herkenden van de eerste valkparkiet.

Heeft iemand hier ervaring mee? Moeten we nog meer geduld hebben en blijven volhouden of heeft iemand goeie andere tips? We willen ze eigenlijk pas samen eruit laten / in één kooi zetten zodra de tweede valkparkiet ook tam is. Dit lijkt voor nu een bijna onmogelijke opgave vergeleken met de eerste valkparkiet. Ik hoop dat iemand hier een antwoord op heeft. 

Lin

Wat is sinds kort? Want elke valkparkiet is anders... zeker even een paar weken proberen.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

DésiréeS

Bedankt voor je reactie. Sinds kort is 2 weken. Hebben verder geen ervaring met het zelf tam maken, behalve bij onze eerste parkiet. En dat ging erg snel. Dus misschien zijn we nu te ongeduldig. Vragen ons ook af of ze in een andere kamer moeten of in dezelfde kamer prima is?

Lin

Het ligt eraan of de nieuwe er onrustig van wordt. Want dan is een andere kamer beter
Je moet wel een langere periode ervoor uit trekken. Een tweede kost meer tijd.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

DésiréeS

We hebben de tweede inderdaad in een andere ruimte gezet. Heel langzaam begint hij aan ons te wennen. Voorzichtig een pootje op de hand. Veel geduld is noodzakelijk inderdaad.

Lin

Goed om te lezen dat jullie doorzetten.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

DésiréeS

Na goeie hoop, is het toch blijven steken.. niet veel vooruitgang geboekt nog. We hebben de valkparkiet 5 weken apart gehouden op een andere kamer. Elke dag meerdere keren bij hem gezeten en hem met trosgier en ander lekkers te voeren. Hij eet wel uit de hand, heel soms zet hij een stapje op de hand. Maar rent dan snel weer weg.. na 2 maanden weten we niet zo goed wat we nog moeten doen. Hij lijkt ontzettend bang als de hand dichterbij komt. Hij wil er in ieder geval niet op stappen. Uit de hand eten doet hij wel, maar wel vanaf zijn veilige stokje. Heeft iemand nog andere tips? We willen hem graag uit de kooi laten, maar leek ons niet verstandig nu hij nog niet tam is. Of kan het wel maanden duren voordat hij tam is? Komt uit de dierenwinkel, dus kennen de achtergrond niet..

Lin

Je kan het eens proberen om in een kleinere kamer eruit te laten. S avonds als het donkerder is kijken of je hem kan terugzetten of dat hij honger krijgt en terug de kooi in wilt.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)