28 mei 2020, 20:53:18

Hulp bij tam krijgen

Gestart door Zazu17, 28 augustus 2017, 15:34:02

« vorige - volgende »

Zazu17

Vraagje, zazu heb ik nu sinds vrijdagavond. Heb hem via een fokker. Zondag is hij er voor het eerst uit gegaan. Als ik iets verder van de kooi ben dan is hij super druk (fladderen, schreeuwen, klimmen) en rent over de grond (in de kooi, 60x90x160). Als ik dichterbij kom en met trosgierst in mijn hand en in de kooi kom, dan is die bang voor mijn hand en vliegt hij naar andere plekken in de kooi. Ook met mijn hand lang stil houden komt die niet naar het trosgierst in mijn hand. 1e 2 dagen heeft hij het wel op, toen hing het in de kooi.
Hij heeft een bakje met links gewoon voer met wat ei/krachtvoer erdoor en rechts grit.
Hoe krijg ik hem nu het beste tam als die niet bij me in de buurt wilt komen? Eruit laten vind ik ook moeilijk omdat hij niet graag op mijn hand zit.
Hij is me nu net de slim afgeweest......hij ging op mijn hand zitten en direct uit de kooi ontsnapt.... hij zit nu vrij hoog en als ik hem daar voorzichtig weg krijg, vliegt die terug naar dat plekje. Overigens wilt hij nog geen Appel of tomaat.
Alle tips zijn welkom.

Vogelvrouwtje25

Ik zou als eerste eens goed kijken bij het kopje tam maken
En voor de erste is het heel veel geduld idd geen trosgierst zo aanbieden maar aleen in de hand want het blijft snoepgoed en een lekker lekkertje
Verder veel tijd naast de kooi doorbrengen en gewoon lekker kletsen hierdoor raakt hij aan je gewent
Ik zou hem er nog even niet ptbosma@planet.nl uit laten tot hij goed op je hand stapt anders wordt het steeds een drama om hem te moeten vangen en dat maakt dat de band die je opbouwd weer minder
Dus veel met je hand in  de kooi en heel veel geduld dan komt het vanzelf wel goed
Succes

Lin

Lees dit idd even door: http://www.valkparkiet.com/sqlforum/index.php/topic,12896.0.html ik denk dat je verwachting wat te hoog liggen. Het kan wel weken duren voordat ze uit hunzelf op je hand komen. Laat hem maar even niet uit de kooi. Die zal zo gestrest zijn en maar blijven vliegen.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

Zazu17

Ok dank je. Hij is al 2x ontsnapt door op mijn hand te gaan zitten en wachten tot het gat groot genoeg is dat die eruit kan vliegen.

Ik zal hem proberen een paar dagen in de kooi te laten en het trostgierst te gebruiken om hem zo veel mogelijk te kunnen aaien en kroelen

Lin

Het vergt gewoon veel tijd, dat is niet anders.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

Timo

Elk valkje is anders. Bij mij zat ie na een dag al rustig op m'n hand.
Om hem te laten wennen heb ik 2 dagen op een stoel naast de kooi gezeten en daar gewoon dingen gedaan zonder verder aandacht te schenken aan de valkparkiet (boek lezen, laptoppen, tv kijken, etc)
Dan raakt ie eerder aan je gewend dan wanneer je sporadisch in de buurt komt van de kooi.  ;)