14 augustus 2022, 12:32:21

Vraagje

Gestart door Pris23, 16 augustus 2016, 12:25:29

« vorige - volgende »

Pris23

Hoi

Ik heb net een valkparkietje van 5weken opgehaald deze werd geplukt door de ouders.  Heb ervaring met pappen.   Heb dat nl al eerder gedaan .
Toen ik hem ging halen kreeg die nog een laatste voeding daar.. maar weigerde eigenlijk wel   hij eet trosgierst    hij kreeg daar ochtend middag en avond...
Heb nu zaadjes in de kooi liggen. Trosgierst en eivoer .. om 11uur kreeg die een voeding waar die eigenlijk niks tot weinig van op heeft... wanneer moet ik hem nu weer geven ?

Groetjes

bobbie

Weeg je hem? Ik denk dat dat essentieel is. Dan weet je ook wat je moet doen.
Bied je grasparkietenzaad aan? Dat is wat makkelijker te pellen dan valkparkieten- of agapornidenzaad.

Je moet hem ook niet te vaak geven want dan stimuleer je het zelfeten niet. Hij moet echt honger krijgen zodat ie gestimuleerd wordt zelf te eten.

Maar WEGEN, echt doen. Dan kan je het goed in de gaten houden of hij zelf wel genoeg eet.
Maar dat zal je wel weten want je hebt ervaring in pappen van vogels schrijf je.

Pris23

Ja precies .  Heb hem net gewogen en hij weegt nu 73gr
Loopt lekker te scharrelen over de grond .. zat eraan te denken hem rond 6uur te voeden.. dan dan in de avond weer rond 11uur  ... kijken  wat die dan doet ..

Ik heb een aantal jaar geleden ook een valkparkiet gehad die ik nog met de hand moest voeden .. het is weer even wennen.. maar komt wel goed

Lin

Hoi,

wat spijtig dat je niet op de hoogte was van de wetgeving. Of woon je in Belgie?  In Nederland mag je nl geen handopfok valkparkieten verkopen die niet zelfstandig zijn.
Helaas zijn de ouderwetse kwekers daarvan niet op de hoogte of houden zich dom.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

Pris23

Nee woon niet in Belgiƫ..
Hij was uit het nest gegooid en werd geplukt door beide ouders  ... hij werd ook niet gevoerd door de ouders.. en je laat hem dan ook niet aan ze lot over tocj? Als alles goed was gegaan had ik hem pas over 3wk opgehaald.. ben ook voorstander om de ouders het te laten doen.. ipv met de hand

Pris23

En ik dacht dat je hier om advies kon vragen   maar je wordt blijkbaar gelijk aangevallen zonder dat de reden genoemd was waarom dat die al weg is bij zijn ouders    :o

Lin

Het is niet aanvallend naar jou maar naar de kweker. Hij overtreed gewoon de wet. De valkparkiet is niet zelfstandig en mag daarom niet verkocht worden het staat niet voor niks in de wet. Dat staat los van de reden waarom handopfok wordt toegepast.

Het is bij sommige gewoon snel geld verdienen en ook nog het dubbele ervoor vragen. Helaas houdt niet iedereen zich aan de wet en voelt zich niet verantwoordelijk. Ik hoop dat andere lezers niet denken dat het normaal is zo vroeg een valkparkiet kopen, je koopt een poes ook niet als ze drie weken oud zijn. Vandaar de opmerking. Ik wil je met alle liefde helpen. Maar je geeft aan al ervaring te hebben dus die laatste twee weken komen wel goed. En anders antwoord ik of iemand heus wel.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

LinVolg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

Pris23

Ja dat weet ik ook.  En als het goed was gegaan was die nog lekker bij zijn ouders blijven zitten..

In iedergeval bedankt

Lin

Ook als het niet goed gaat zoals bij die van jou dan moet hij bij de kweker blijven totdat hij zelfstandig is. Het is en blijft strafbaar wat hij deed. Hoe gaat het nu met je valkje?


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

Pris23

Ben ik het ook mee eens.. maar ja hij is nu eenmaal bij mij.. dus laten we er maar het beste van maken! Hij woog vanmorgen voor de pap 70gr .. na de pap zat die weer op 73gr.. hij eet veel van zijn trosgierst.. en heeft ook wat eivoer gegeten.. hopelijk komt die snel wat meer aan.. spelen doet die de hele dag en maakt lekker geluidjes..

Lin

Hij zou eigenlijk wel richting de 90/100 moeten. Hoeveel ml geef je nu per keer?


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

Pris23

Hij zat vanavond op 75 gr... hij heeft de hele dag goed gegeten ... misschien moest die gisteren even wennen aan de nieuwe omgeving.. ik weeg hem voor elke voeding even.. ik geef hem 7ml... waar die er 5ml of 6ml van opeet ..

Lin

7 ml is prima. Eet hij niet alles op omdat het afgekoeld is of houd je het goed warm?


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

Pris23

Ik maak tussendoor nieuw... hij is nogal kieskeurig...