Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: tam maken  (gelezen 2051 keer)

mona32

  • Gast
tam maken
« Gepost op: 25 november 2002, 21:35:43 »

hallo

ik heb sinds vrijdag een valkparkiet in huis ... wel heel lief maar hij is niet tam ... volgens de man van wie ik hem gekocht heeft is hij/zij nog wel van dit jaar ...... wie kan mij goeie tips geven om hem/haar tam te maken want als ik me hand in de kooi doe dan loopt hij/zij snel weg.. maar hou ik wat trosgierst in me hand dan eet hij/zij daar wel van .... veel geluid maakt hij/zij ook nog nie maar dat komt misschien omdat hij/zij nog moet wennen denk ik ?????
graag zie ik de reacties tegemoet

groetjesssss mona
Gelogd

Peter

  • Admin
  • Valkparkiet
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 3570
    • Valkparkiet.com
Re: tam maken
« Reactie #1 Gepost op: 26 november 2002, 00:59:26 »

Hoi Mona,

Vaak heeft een valkparkiet een weekje nodig om te wennen. Het is echter moeilijk om een wat oudere valkparkiet tam te maken. Het makkelijkst tam te krijgen zijn valkparkieten van een week of 6 oud. En elke maand dat ze ouder zijn wordt het tam maken moelijker.

Heeft je valkparkiet altijd in een voliere (buiten) gezetten of binnen bij mensen? Hoe meer kontakt je valkparkiet met mensen heeft gehad hoe makkelijker het tammaken zal gaan.

Je valkparkiet zal inderdaad aan je handen moeten wennen. Wat je al deed met trosgierst werkt vaak erg goed. Probeer je valkparkiet echter nooit op te pakken dat vinden niet leuk maar altijd op laten stappen op je hand. Als je je vinger tegen hun buikje houdt en zachtjes drukt dan zal je valkparkiet opstappen.

Op de website vindt je ook nog een stukje over tammaken.

Groetjes,
Peter
Gelogd

mona

  • Gast
Re: tam maken
« Reactie #2 Gepost op: 26 november 2002, 01:15:38 »

th@nxxie peter voor je reactie
de vogel heeft altijd binnen gezetten met andere vogels maar nooit veel contact gehad met mensen ..... ik probeer maar zo vaak mogelijk met snoopy (zo heet tie ) te praten en te zingen ... moet zeggen wordt er zelf ook wel vrolijk van al dat gefluit..... maar gewoon effe afwachten wat hij/zij verder gaat doen dan .... je hoort er wel weer van

groetjesssssssssss mona ::)
Gelogd

kathy van brussel

  • Gast
Re: tam maken
« Reactie #3 Gepost op: 28 november 2002, 01:42:56 »

Hallo,

ik heb sinds juli een valkparkietje, en hij was ook helemaal niet tam, maar je moet echt de moed niet opgeven, want nu heb ik echt een schatje van een valkje :) hij komt bij mij zitten en is echt heel lief...over het geluid maken, wel ik heb elke dag ettelijke keren een deuntje gefloten (het oerbekende dat de bouwvakkers naar de vrouwkes fluiten) en hij fluit het ondertussen heel goed na, en ook nog andere dingen, het praten gaat wel iets moeilijker, maar kzou zeggen niet opgeven...geef je valkje ook veel aandacht, dit is heel goed en zo gaan ze sneller tam worden, ik ben niet echt een specialist, maar dit heb ik gedaan...groetjes
kathy
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog