Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: How to handle  (gelezen 540 keer)

Bloemetje

  • Valkparkiet eitje
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 15
How to handle
« Gepost op: 21 september 2012, 12:29:55 »

Op 1 juni hebben we ons eerste valkje gehaald, na ongeveer een maand was deze al erg tam.
Op 8 augustus hebben we een tweede valkje gehaald en deze hebben we in een aparte kooi gezet. Dit tweede valkje is angstig aangelegd en 'het tam maken' verloopt dan ook erg gestaag. Vorige week dachten we dat ze het eindelijk begon te leren, we haalden haar voor het eerst uit de kooi, ze vloog rustig rond, liet zich aaien (!). De dag erna besloten we haar in de grote kooi (kamervoliere) bij de andere valkparkiet te zetten. Dit gaat op zich goed, de ene keer pikken ze eens na elkaar en de andere keer zitten ze elkaars veren te rangeren. Ze waren al gewend aan elkaar omdat we de eerste valkparkiet vaak lieten vliegen, waarbij deze dan steeds op de kooi van de nieuwe ging zitten en we hem ook vaak in de kooi zette.
Toen ze bij elkaar zaten werd het nieuwe valkje weer steeds minder 'tam' en kwam nauwelijks nog op onze hand zitten. We hebben haar daarom weer in haar eigen kooi gezet, maar toch het schiet niet op.
We weten dat je veel geduld moet hebben, maar als je geen stap verder lijkt te komen dan wordt je een beetje moedeloos.
Wat zouden jullie ons aanraden?
Toch weer bij elkaar zetten, of apart blijven houden totdat zij ook tam is? Overigens is het zo dat ze wel vrij nieuwsgierig is als we de andere valkparkiet aaien etc, dan komt ze kijken. Mits we dit buiten haar kooi doen.

Bedankt voor het lezen en hopelijk ook reageren ;-)
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog