## Binky's friends 3 ## ◄ 31 dec. 2012 ► ♫ Happy New Year!!! ♫

Gestart door Caroline, 30 september 2008, 23:39:24

« vorige - volgende »

Peggy

Ik zie je al helemaal zitten achter de pc..gauw nog even een update schrijven voor ons terwijl iedereen met jassen aan staat te wachten...kei lief dat je tussen alle drukte door toch nog even de tijd maakt voor een snelle,vrij positieve ( denk ik nu ) update. Top!!  Gelukkig niks besmettelijks!

Hoe was de begrafenis meis?

Hopelijk kun je vanavond weer wat bijkomen van alles..ps,ik blijf duimen voor je dappere kaboutertjes  :-*


Mijn lief en trouw koppel; Joep&Guusje



Voor ons dagboek; klik hier

Anke

Hoi Caroline,
Allemaal goed nieuws zo te lezen op een voor jou toch wel verdrietige dag.
Fijn dat de jongen het voer van pa en ma kunnen verdragen nu.
Ook fijn dat ze in iedergeval niet iets hebben wat besmettelijk is voor de rest.
Ik ben benieuwd naar je verslag.
Groetjes Anke




Klik op de foto om mijn dagboekje te lezen...Kijk ook eens op de website van de Santpoortsevalkjes

Kimm


ik hou van je Pebbles! 14-11-2008/15-02-2010

Caroline



Nou even mama-tijd hoor.  ;)

Jasper zat te slapen onder het eten dus ligt al lekker op bed, Sophy speelt in de box, Thomas met zijn Nintendo DS, Sanne is zwemmen en Ed is heeft haar gebracht en gaat haar zo halen en is nog even naar de winkel.  ;)

Goed geregeld dus.  ;)

De uitvaart was een beetje dubbel .... aan de ene kant verdrietig, zeker voor de dochters en kleinkinderen aan de andere kant ook heel erg leuk om al mijn tantes, ooms, neven en nichten weer eens te zien. Mijn moeder is met haar bijna 72 jaar de jongste wat betekend dat het eigenlijk allemaal eigen families zijn geworden met kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ze wonen niet bij elkaar in de buurt dus ik zie ze eigenlijk nooit meer. Wel grappig, mijn neven, vroeger knappe jongemannen waar je als pubermeisje tegenop keek, nu ineens ouwe grijze mannen die Abraham al een aantal geleden zagen.  ;D ;D

Ooms en tantes in de leeftijd 80-85 jr. die 5 x vragen wie ik nu ook weer was.  :P

Dus verdrietig maar ook erg leuk.  ;)

Rond 3 uur was ik thuis .... mijn eerste gang na de kids en Ed gekust te hebben was naar de kaboutertjes en zij toverde een glimlach op mijn gezicht .... zo stoer, 4 koppies recht overeind, de oudste 2 blazend naar me en allemaal voor de helft gevoerd door pa of ma en nog beter, hun snaveltjes waren netjes schoon.  :D

Nadat ik de andere helft van de kropjes had gevuld met pap ben ik Dr. Feldkliniek gaan bellen.

Een lang verhaal .... waar het eigenlijk op neer komt: Ze weten niet waar Polly aan overleden is.  :-\

Ze vonden:  

* Een lichte schimmel in de snavel/op de tong.

* Een E-colibacterie die iets teveel aanwezig was.

* Een verhongerd en uitgedroogd lichaampje.

* Een flink kalktekort.

De vraag is alleen, wie was er eerder, de kip of het ei??

1. De schimmel kan door besmetting, mogelijk door Charlie en Loena maar om daar zeker van te zijn hadden ze hen ook voor sectie moeten hebben.  ::) Maar dit kan ook door verminderde weerstand. Waardoor het kwam, kon ze dan weer niet verklaren.  :-\

2. E-coli is een lichaamseigen bacterie, deze kan de kop op steken bij een verminderde weerstand maar ook door besmetting maar .... ook hier weer hetzelfde verhaal, om zeker te weten of het door besmetting via Charlie en Loena mag ze weer niet zeggen zonder hen onderzocht te hebben.

3. Logisch, de jongen waren een paar dagen helemaal uitgemergeld, dit waren Charlie en Loena ook. Dit werd veroorzaakt doordat de jongen niet konden worden gevoerd.

4. Kalktekort is iets wat dit koppel samen vaker liet zien bij een jong. Daarom kregen zij ook extra kalk via Calcitat-50 door het water. Doordat de ouders de jongen niet gevoerd konden krijgen, kregen zij deze kalk niet binnen wat het tekort verergerde samen met het voedingstekort en de groeiachterstand.

Wat nu exact wat heeft veroorzaakt konden ze me niet vertellen, en nogmaals, het leek haar logisch dat mijn jongen een besmetting hadden gekregen via hun ouders die het weer via het voeden van Charlie en Loena hadden gekregen maar hierover mocht ze geen uitspraak doen omdat zij deze jongen niet voor sectie had gehad.

De meeste logisch volgorde lijkt mij zelf:

--> De schimmelinfectie, dit veroorzaakt de wit uitgeslagen tongetjes en keeltjes, de slijmerige "speeksel" en het niet gevoerd kunnen worden.

--> Gevolg hiervan is: uitgehongerde en verdroogde jongen.

--> Extra kalktekort.

--> Door de verminderde weerstand, een verhoging van het E-colibacterie die overigens niet zorgwekkend was.

Behandeling:

Voor de E-colibacterie: Synulox-kuur afmaken, 2 x daags 1 druppel rechtstreeks in de bek.

Voor de schimmel: Nystatine Labaz 2 x daags, 0,1 ml. per 30 gram vogel, rechtstreeks in de bek. Dit werkt tevens om de krop weer goed werkend te krijgen en een eventuele gisting daar te laten verdwijnen. Dr. Feldkliniek had netjes een recept gefaxt naar mijn apotheek en ik heb dit medicijn net opgehaald.

Voor de voedingtekort en de groeiachterstand moet ik met de kropnaald blijven voeren tot de ouders het weer volledig hebben overgenomen.

Voor het kalktekort moet ik 2 x daags 1 druppel Calcitat-50 in de bek geven, dit een maand lang. Pffffh, dit vind ik nogal, Kirsten vertelde me namelijk dat teveel Calcium ook de groei belemmerd dus dit moet ik nog even met haar bespreken.

Besmettingsgevaar voor mijn andere valkjes.

In principe is de schimmel niet echt iets waar de oudere valkjes ziek van worden, Kirsten schreef het gisteren al zo netjes, dit bevestigde Dr. Bastiaans ook al en de E-colibacterie hoeft ook bij de ouders geen problemen te geven omdat dit een lichaamseigen bacterie is, die alleen bij een verminderde weerstand de kop op steekt, dus niet alleen via besmetting.

In principe hoef ik Eros & Perle geen medicatie te geven omdat zij geen symptomen vertonen. Dit telt tevens voor Joep & Guusje van Peggy en voor Bo & Dirkje van Petra. Fijn nieuws dus.

Mijn tip voor Peggy en Petra. Hou even goed de ontlasting in de gaten, wordt deze waterig kan dit wijzen op een darminfectie door het E-colibacterie. Kijk de komende tijd even in het bekkie van de valkjes, is hun tongetje wit uitgeslagen i.p.v. mooi roze kan dit wijzen op de Candida-(schimmel)infectie.

Omdat hier Eros & Perle zelf constant met hun snavel in de bekkie van de zieke kaboutertjes zitten geef ik hen toch een lichte dosering Synulox mee en tevens 2 x daags Nystatine Labaz.

Wat betreft Parel, Pixel, Pedro en Picasso .... ik ga niet te vroeg juichen maar vanmiddag had ik voor het eerst het idee dat ze het misschien met een beetje geluk wel eens konden gaan redden. Maar .... ze, nee, WE zijn er nog lang niet.

Alleen, Eros is weer verschrikkelijk gestart met plukken, grrrrh, echt tot bloedens toe. Hij moet echt snel stoppen als hij de jongen weer volledig kan voeren, zo niet, dan gaat hij in een aparte kooi en gaat Perle met behulp van mij het alleen doen. Zo sneu, toen ik ze gevoerd had zat er gewoon bloed aan mijn handen, zoveel open pennetjes hebben ze. Als dit straks weer is, gaat Eros straks al apart in de kooi van JOOP! & Jil. Dit bloedverlies is niet bevorderlijk voor het genezingsproces.

Ik ga weer even wat doen hier thuis maar kom straks nog even op enkele vragen beantwoorden.

Uiteraard wederom bedankt voor jullie steun.  



Pablo, Rocky, Noa, Coco, Eros, Diégah, Amor, Perle, Ricky, Kouros,
Princess, Armani, J´adore, JOOP! Queenie, Van Gils, Giorgio,
Jim, Anaïs, Naomi, Dior, Jasmijn, Vlinder, Ashley, Juicy, Tommy,
Isabella, Azzaro, Lilly, Zara, Valentino, Dolce & Violet.


Regelmatig jongen.



KLIK op foto.

Anke

Hoi Caroline,
wat heb je weer een lange, duidelijke update geschreven.
Ik vind het zo goed van je dat je ons zo open en eerlijk op de hoogte houdt!!

Gelukkig is er dus geen "enge ziekte" gevonden.
wat heerlijk dat de kleine vechtertjes het zo goed doen, dat geeft de burger moed :)
Voor jou wel weer veel werk al die medicijnen per druppeltjes in de bekjes doen. En blijven voeren met de kropnaald.
Ik kan niet meer doen dan duimen, maar dat doe ik dan ook heeeel hard en veel voor je. :)
Heel veel succes maar weer!!
Groetjes Anke




Klik op de foto om mijn dagboekje te lezen...Kijk ook eens op de website van de Santpoortsevalkjes

Kirsten

Hoi Meid,

Ik vind de conclusie die je trekt een hele logische.
Het begint altijd met iets en dat heeft ook verdere gevolgen.
Slechte voeding betekent dat er weinig voedingsstoffen binnenkomen, dit heeft opnieuw weer gevolgen,...en zo verder. Als wij zelf een verminderde weerstand hebben, dan zijn we ook vatbaarder voor een griepje bijv.

Persoonlijk zou ik inderdaad erg uitkijken met het calcium. Mijn idee is dat als de ouders weer goed kunnen voeden, deze voedingstoffen weer goed bij de kleintjes binnen zullen komen. Teveel calcium belemmert de opname van ijzer en daar worden het nou juist grote sterke valkjes van.
Ik denk dat jij heel goed een gezond evenwicht kunt zoeken tussen teveel en voldoende.
Ik ben erg blij dat er verder niets geks uitgekomen is en de kleintjes een kans hebben.

:-* van hier!
Kirsten





Onze hobbykwekerij en webshop vind je hier!

--------------------------------

Kirsten

Nog even gegoogled...

Wat zijn de gevolgen van een teveel aan calcium?
Een teveel aan calcium verstoort de opname van ijzer, zink, magnesium en fosfor. Ook kunnen er nierstenen ontstaan en kan de botopbouw in het gedrang komen, waardoor botten zwakker worden


IJzer is een belangrijk bestanddeel van hemoglobine, een onderdeel van de rode bloedcellen. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof van de longen naar de weefsels. IJzer is onmisbaar voor dat transport.

Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten en daarmee voor de groei en vernieuwing van weefsel. Daarnaast speelt het een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten. Zink is onderdeel van het hormoon insuline en het zorgt ervoor dat het afweersysteem goed werkt.

Magnesium is nodig voor de energiestofwisseling in het lichaam, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Verder geeft magnesium stevigheid aan het skelet en is het nodig voor de opbouw van onder andere spieren.

Fosfor geeft stevigheid aan het skelet. Ook is het mineraal betrokken bij de energievoorziening van het lichaam en maakt het deel uit van het DNA. Verder is fosfor nodig voor de koolhydraat-, vet- en eiwitstofwisseling.

bron: http://www.vitamine-info.nl/


Onze hobbykwekerij en webshop vind je hier!

--------------------------------

Kaatje

Hoi Caroline,

Heel erg goed nieuws gelukkig ! Zoals ik het nu lees hebben de kleintjes een goede kans om dit te overleven, maar zoals je zelf al zegt, jullie zijn er natuurlijk nog lang niet en er kan nog van alles gebeuren.

Maar So far, So good en dat is helemaal top, ik ben ontzettend blij voor jullie !

Wat vervelend dat Eros weer aan het plukken is, hij wilt waarschijnlijk een beloning voor het voeden maar dit is inderdaad waardeloos want wat jij zegt, dit komt het genezings proces niet ten goede  :-\

Fijn dat je het medicijn Nystatine Labaz in huis hebt !

Ik wens je ontzettend veel succes toe meid, je doet het fantastisch  :-*



Liefs, Karin

♪ Marlies

Gelukkig geen nare besmettelijke ziekte. :D

Ik vind het wel raar dat de ouders geen medicatie hoeven, omdat ze ( als ik het goed gelezen heb ) het waarschijnlijk toch door de jongen van Peggy hebben gekregen. :-\

Als je nu de kaboutertjes aan de medicatie doet en de ouders niet, dan heb je grote kans dat de ouders de jongen blijven besmetten. :-\
Zo blijf je dan naar mijn mening in een kringetje rondgaan.
Misschien heb ik het fout hoor, maar dit is wat ik ervan denk.

Succes !!

Groetjes Marlies ;)

Caroline



Even wat vraagjes beantwoorden.

Eerst even een kleine correctie.  ::)

Nystatine Labaz moest niet 2 x daags 1 druppel maar 2 x daags 0,1 ml. per 30 gram vogel.  ;)

Kirsten --> Even je vraagje van vannacht eerst, je schrijft: "Volgens mij moet de nystatine namelijk ook in aanraking komen met de schimmel, omdat de nystatine verder niet of nauwelijks door het lichaampje opgenomen wordt. Misschien is het dan een idee om een wattenstaafje te dopen ofzo? En dan in het bekkie de smeren."

Mijn antwoord: Nu de ouders weer wat kunnen voeden heb ik net de eerste keer de Nystatine Labaz in de snavel gegeven, zo geef ik trouwens ook de druppeltjes Calcitat-50 en de Synulox.

De ouders vonden het trouwens helemaal niet lekker en gingen ervan snotteren.  :-\

Dank je voor je info van vannacht en van net, lief dat je even voor me gegoogled hebt.

Please .... ik vertrouw op jouw, wat adviseer jij me??

Zelf vind ik een maand  :o 2 x daags 1 druppel Calcitati-50 namelijk ook errrrrug veel.  :-\ Op mijn mening hierover kreeg ik van Annie te horen, nee hoor, kan helemaal geen kwaad, dit hebben ze echt nodig.  ??? Het feit dat ik zelf ook al heb gevraagd om een receptje voor Nystatine Labaz was ze al niet zo vrolijk over gisteren. Ze laat me duidelijk steeds doorschemeren dat zij de "specialist" is en ik er geen reet van weet.  ::) :-[ :-X

Wat is wijsheid in deze, als jij in mijn schoenen stond, welke dosering en hoelang zou jij dan geven??

Alvast bedankt, ik weet hoe druk je het hebt, super dat je er voor me bent.  :-*

Marlies --> Je vraag van vanmorgen en ook van net, de ouders hoefden volgens Feldkliniek geen medicatie omdat zowel E-coli als schimmel niet bij de ouders naar buiten hoeft te komen als ze een normale weerstand hebben en omdat ze beide geen ziektebeeld laten zien, ze kunnen het wel doorgeven. Om de reden die jij noemt, de besmetting tussen ouders en jongen is aanwezig, ook in mijn ogen hoor, daarom krijgen de ouders zowel Synulox als Nystatine Labaz. Bij Peggy is dit gevaar niet meer aanwezig, daarom mijn advies voor haar en Petra, hou in ieder geval de ontlasting in de gaten en de tongetjes. Was trouwens ook weer zo'n vraag dat je door de foon al een zucht bij Annie hoort van, daar heb je haar weer.  :-\
Even tussendoor, ik ben steeds slechter te spreken over Dr.Feldkliniek, hij (Frank) lijkt zelf zelden aanwezig te zijn, zelfs de secties worden verricht door de assistentes.  ??? Alle antwoorden zijn even snel en kortaf, terwijl Frank zelf alles duidelijk uitlegde en vooral ook de tijd voor je nam. De volgende keer dat ik een vogelarts nodig heb neem ik denk ik een keer contact op met Bastiaans, er zijn veel mensen die erg te spreken zijn over hem. Misschien kan hij me een beter gevoel geven.  ;)

Maar goed .... Marlies, de Nystatine Labaz heeft hier geen effect gehad op de jongen (G-nest) vorig jaar van Amor & Diégah. Beauty, Dobey, Feline en Spike zijn toevallig allemaal op het forum gebleven en JOOP! hier en zijn stuk voor stuk hele lieve en aanhankelijke, kroelige valkjes geworden, zij kregen 14 dagen Nystatine Labaz. Dus misschien toch een karaktertrek van de jongen bij jou en niet de Labaz.  ;)

Volgens mij waren dit de vraagjes, verder wil ik iedereen een dikke knuffel geven voor jullie lieve berichtjes.  :-*

PS> net om half 8 hoefde ik niet te voeren, alle kropjes waren voldoende gevoerd door pa en ma en er was ook minder geplukt. Ik heb alleen de Calcitat-50, Nystatine Labaz en Synulox gegeven, dan hoef ik straks om half 12 in ieder geval alleen maar pap te geven.  ;)

Parel woog net 50 gram zonder mijn pap.  :D Dit is 17 gram meer dan dinsdag.

Pixel, gisteren meer dood dan levend op zijn zijtjes liggend in het blok woog net 49 gram, 15 gram zwaarder dan dinsdag,

Pedro, degene die ik niet verwachte dinsdagochtend nog levend aan te treffen, hij woog toen 15 gram, toen al 9 dagen oud weegt nu 28 gram, 13 gram aangekomen.

Picasso, de jongste, 7 daagjes oud toen hij ziek werd, 16 gram toen, nu al 25 gram.

Allemaal geen wereldgewichten maar jeetje, 1 dag nagenoeg geen voeding binnen gekregen en de hele week een slechtwerkende krop en zo ziek, nou, dan vind ik het persoonlijk dat ze het super goed doen.

Ik heb er weer vertrouwen in en ga met een beter gevoel het weekend in.  :D

Fijn weekend allemaal!!  :D
Pablo, Rocky, Noa, Coco, Eros, Diégah, Amor, Perle, Ricky, Kouros,
Princess, Armani, J´adore, JOOP! Queenie, Van Gils, Giorgio,
Jim, Anaïs, Naomi, Dior, Jasmijn, Vlinder, Ashley, Juicy, Tommy,
Isabella, Azzaro, Lilly, Zara, Valentino, Dolce & Violet.


Regelmatig jongen.



KLIK op foto.

Kimm

hoi caroline,

ik ben erg blij dat het goed gaat, vergeleken bij een paar dagen geleden. super hoor!!!

liefs kim

ik hou van je Pebbles! 14-11-2008/15-02-2010

Kirsten

Hey kanjer!

tja wat is wijsheid en ik denk absoluut met je mee, maar ben natuurlijk geen dierenarts. Ik heb destijds bij het nest toen 14 dagen nystatine gegeven en daarnaast enkel af en toe wat vitamines in de pap die ik nog aanvullend wat gaf en wat extra calcium in het eivoer af en toe voor alle valken.

Ik ben benieuwd wat de ervaring is van andere forumleden met Feld. Vroeger kreeg je inderdaad regelmatig Frank zelf aan de telefoon of je kon naar hem vragen, maar tegenwoordig is een ander stel veel in de praktijk aanwezig en moet je alles met de assistenten afhandelen.

Ik ben toen destijds met Coco overgestapt, omdat Feld weken bijna niet aanwezig was en ik snel wilde dat coco door een vogelarts gezien werd. Bastiaanse is een wat rustige man, maar in mijn beleving beantwoord hij al mijn vragen en neemt de tijd. Kindermans heb ik ook weleens gesproken en vind ik ook een hele goede vogelarts, maar zij woont nog verder bij je vandaan.

Je vraagt wat ik zou doen,. ik zou zoiezo niet tweemaal daags doen. had zij het trouwens met Frank besproken dit?
Ik zou voor nu even 1maal daags doen en dan kijken hoe ze groeien. Calcium zit natuurlijk ook gewoon in de voeding van de ouders of in de pap. Verder zou ik het denk ik per dag bekijken. Het belangrijkste is dat ze nu opgroeien tot sterke valkjes. Daarnaast heb je ze natuurlijk ook yakult gegeven toch? hier zit ook calcium in, dus al met al krijgen ze in mijn beleving voldoende binnen. Marlies zag ik hier ook in het topic, misschien kan zij ook haar mening met ons delen?
Ze heeft ook veel ervaring. En natuurlijk ook andere forumleden die hier komen, kunnen misschien hun mening geven hierover. Met een beetje brainstormen komen we er denk ik wel. Dat is juist de kracht van een forum.

hihi niet lekker? Ik heb het zelf eens geproefd en vond het niet vies  ;D

Meid al met al was het een drukke dag en ik hoop dat je een beetje kan slapen straks.

Liefs!


Onze hobbykwekerij en webshop vind je hier!

--------------------------------

Mara

Hoi Caroline

Ik zag nieuwe reacties op jouw boekje en eigenlijk wilde ik al in mijn bedje liggen (hoofdpijn en me niet echt lekker voelen) maar wilde toch graag weten hoe het met de kaboutertjes was.

Fijn dat het niet besmettelijk is maar wel vervelend dat ze niet weten waar Polly aan is overleden....

Hehe, ik krijg samen met jou en vele anderen hier een beetje hoop voor de dreumesjes. Maar ik blijf duimen en ik blijf kaarsjes branden en meid, je doet het super!!!

Vind het helemaal top hoe jij met deze situatie omgaat.

Sterkte en voor vanavond welterusten en voor morgen een fijne dag. Probeer morgen nog even binnen te wippen als het me gaat lukken, anders lees ik het hopelijk zondag weer.

Groetjes en welterusten.

Mara

Gerdy

Hoi Caroline...wat een heerlijk nieuws om te lezen dat het niet besmettelijk is
super dat ze aangekomen zijn en nogmaals super dat ze weer voeding opnemen van hun ouders.

het is wel vervelend dat je niet weet waaraan Polly nu is overleden..maar soms zijn er nu eenmaal dingen die niet te verklaren zijn helaas.

voor je kaboutertjes krijg ik steeds meer hoop en inderdaad ze zijn er nog niet maar het zijn wel vier kleine vechtertjes en  door jou goede zorgen zijn ze gelukkig wel weer aangekomen.

ik blijf voor je duimen..

fijn weekend

gr gerdy

Gerda

Hoi Caroline,

Wat de nystatine betreft. Ik weet dat patienten met schimmel in de mond en keelholte 15 ml nystatine per keer krijgen en dit eerst goed door hun mond moeten laten gaan (liefst minutenlang) alvorens het door te slikken.
Het is inderdaad een middel tegen het candida gist (een eencellige schimmel).
Dus misschien is het idee van een wattenstaafje door de snavel halen niet eens zo gek, en zo kun je ook meteen de snavel wat schoonmaken.

In ieder geval fijn dat ze er allemaal nog zijn. Als ze hier met jouw hulp, maar toch min of meer op eigen kracht door komen, zal dat toch een heerlijk gevoel zijn.

Heel veel liefs, Gerda