## Binky's friends 3 ## ◄ 31 dec. 2012 ► ♫ Happy New Year!!! ♫

Gestart door Caroline, 30 september 2008, 23:39:24

« vorige - volgende »

*Esther*

Leuk weer een jong hondje er bij.
Komt het bij een kennel vandaan? Ik was al aan het googlen maar kon zo gauw niet iets vinen.  ;)
Het gaat zeker hard met de valkjes. Mooi!


Ik ben trouwens as weekend een nachtje in Brabant (hank) in een tentje.  ;D Maar ze voorspellen regen.... :-\


gr Esther

*Petra*

Hey Caroline,

Lees ik dat goed in je boekje: Je komt hem maar halen?  :o Ik stuur je gelijk een privé berichtje om iets af te spreken ;D.


Groetjessss Petra  :D


Jonge tamme valkjes zoeken goed huisje !

Caroline



Mijn titel vertelt het al ... ik het het echt retedruk.  >:( :-\

Ed is de hele week werken, ook de meeste van zijn vrije dagen is hij op zijn werk, er hangt hier tevens een hele grote spanning, Ed is druk bezig met een interne sollicitatie, echt ontzettend spannend en heel erg zwaar allemaal, hij is inmiddels door 3 rondes heen en heeft nu alleen nog wat gesprekjes en over enkele weken hopen we de uitslag te horen samen met tig van zijn collega's want alle leidinggevende functies die er nu zijn vervallen straks en worden opnieuw verdeeld qua werkinhoud en opnieuw aan mensen toegewezen (zo ongeveer, om een lang ingewikkeld verhaal kort te maken  ;) ) ... Ed zal nooit een mindere functie krijgen, dat is inmiddels al zeker, niet qua werkinhoud en niet qua salaris maar  ... hij kan wel een flinke stap maken en hier hopen we nu natuurlijk op.  ::)

Verder ben ik druk bezig met voorbereidingen voor onze Jasper, hij gaat volgende week op kamp met school.  :o

Daarnaast heb ik natuurlijk nog mijn 12 jongen ... 2 zijn inmiddels goed bezig zonder pap, de andere 10 krijgen nog steeds 1 of meerdere keren pap van me.  :)

Ze maken het allemaal goed. Ik ga het weekend echt alle mailtjes, immetjes en pb-tjes te beantwoorden, een update plaatsen en de beloofde foto's plaatsen.

Nu ga ik mijn beestjes even laten vliegen, hier en daar wat verschonen en mijn wasjes wegwerken.

Mijn excuses, ik doe mijn best, komt goed.  :-[



Pablo, Rocky, Noa, Coco, Eros, Diégah, Amor, Perle, Ricky, Kouros,
Princess, Armani, J´adore, JOOP! Queenie, Van Gils, Giorgio,
Jim, Anaïs, Naomi, Dior, Jasmijn, Vlinder, Ashley, Juicy, Tommy,
Isabella, Azzaro, Lilly, Zara, Valentino, Dolce & Violet.


Regelmatig jongen.



KLIK op foto.

Cherro

Geeft niets toch? Iedereen heeft wel van die dagen, en dan moet je gewoon lekker je ding doen, en de rest komt wel ;)

En dat is zeker spannend zo'n verandering binnen een bedrijf. Ik duim voor jullie :)

En Jasper op kamp, dat gaat hij vast wel leuk vinden :)

Super dat je al 2 zonder pap hebt, de rest zal dan ook wel snel volgen :)

Ik ben rond, rond is toch ook een vorm? ;)


Nog te reserveren, jonge cinnamon bonte opaline geelwangjongen en bonte wildkleurtjes!

Peggy

Dat weten wij maar al te goed dat jij je best doet..

Hoop voor jullie dat Ed zijn ''promotie'' krijgt..zou wel gaaf zijn voor jullie.  Ik duim voor jullie.

Dank je wel nog voor het belletje van vd week hè..echt fijn om jou achter de hand te hebben  ;) :-*

Liefs peggy


Mijn lief en trouw koppel; Joep&Guusje



Voor ons dagboek; klik hier

cals

Hoi Caroline, je hoeft geen excuses te maken voor het feit dat je druk bent, daar kun je toch niks aan doen!

Hele fijne dag en we horen weer van je :-*
Groetjes van Carla

*Yvon

Hoi hoi

Tja,een drukke periode kan je er ook zo tussendoor hebben.  :)
Spannend voor Jasper en jullie als hij op kamp gaat.
Is het voor meerdere dagen kamp ?
Zou voor Ed en jou toch wel leuk zijn als hij weer een stap hogerop komt.  :D

Meid doe lekker een beetje rustig aan en de rest komt dan vanzelf wel.  ;) ;D

Die teckeltjes.......  lieffffffffff !!  :-*

Groetjessss en knufffff voor Isaatje.  ;D

Klik op de foto en zie onze site.
Ons dagboekje is 
< hier >

*Petra*

Hey Caroline,

Komt allemaal goed, één voor één ;).

Groetjes Petra  :D


Jonge tamme valkjes zoeken goed huisje !

Caroline



Even een update uit Veghel ... het is hier nog steeds DRUK ...  :-\

Ik zal jullie niet lastigvallen met mijn drukke dagelijkse leven maar even van elk jong een update geven voor de nieuwe baasjes :) en de laatste nieuwtjes vertellen.  ;)

Zoals bekend zijn al deze jongen gereserveerd en voorzien van een fijn huisje. :D

Noëlle is inmiddels helemaal zelfstandig en heeft het groene licht gekregen. Ik heb al een mailtje naar Rinie gestuurd en hoop snel een afspraak met haar te kunnen maken. :D

Narcis/Sem is eigenwijs!! :P Hij kan best zelf eten maar neemt nog niet echt de moeite om voldoende te eten ... het is elke dag net niet voldoende om op gewicht te blijven maar ik heb hem door ... hij krijgt mooi niet meer. ;) Dan gaat hij vanzelf wel meer eten als hij honger krijgt. Uiteraard laat ik hem niet verhongeren.  Ik weet dat Carla, Danique en Zoë met smacht op hem wachten en ik ga proberen dat hij in ieder geval vanaf het weekend ook mag verhuizen. ;)

Olijf/Ollie doet het super!! Hij is ook helemaal zelfstandig en mag verhuizen. Ik heb Gerdine al een berichtje gestuurd en hoop dat we snel een afspraak kunnen maken. :) Ollie krijgt heel lief alweer een nieuw kuifje ... dat staat altijd zo snoezig. :-*

Opal/Steppe is net zo eigenwijs als Narcis/Sem, ook hij blijft net niet voldoende op gewicht zonder pap. Net als Narcis/Sem krijgt hij nu even een tijdje geen pap in de hoop hem zo meer te laten eten ... er zit bij Petra namelijk een heel mooi meisje op hem te wachten. :D

Ozzy is gewoon lui. :P Die vindt het wel makkelijk die pap ... of hij weet dat Lynette nog op vakantie is en heeft daarom geen haast. ;D ;D Sinds een tijdje krijgt hij nu nog maar 1 x pap maar hier ga ik snel mee stoppen want hij verrekt echt om zaadjes te pellen. :( Het wordt echt tijd dat hij zelf gaat eten.

Otje/Omnia is een grote meid. Ze gaat steeds beter zelf eten en ik verwacht dat ik haar vandaag of morgen ook 's avonds geen pap meer hoef te geven. :D Ze eet duidelijk beter dan haar 2 oudere broertjes.

Phoenix/Zazou krijgt ook nog maar 1 x pap, alleen in de avond. Ook zij eet al goed zelf ik verwacht dat ik haar ook snel de pap helemaal af kan bouwen. :)

Pixie/Pixel net als zijn kooigenootjes Otje/Omnia en Phoenix/Zazou eet ook Pixie/Pixel al best goed zaadjes. Ik denk dat ik morgen deze 3 stop met pap. ;)

Plume zit samen met Zara in de kooi en eet nog niet heel veel zelf. Hij krijgt nog 1 x pap en heeft dit echt nog een paar dagen nodig denk ik. :) Hij zit wel veel samen met Zara op de voerbak dus ook met hem komt het wel goed. ;)

Pebbles/Valentino mijn eigen kereltje, het toekomstige ventje van Vlinder krijgt ook nog 1 x pap per dag maar is toch al verhuisd. Hij woont sinds gisteren in de Royal Kingdom bij 4 andere valkjes en dit gaat goed.


Zo mooi is het levenloze donsje op de bodem van de kooi  geworden, nu mijn prachtige Valentino. :-*


Het eerste contact tussen Valentino (rechtsonder) en Vlinder (linksonder).
Op de achtergrond JOOP! & Juicy


Mooi koppeltjes toch, Valentino & Vlinder


Valentino en zijn zusje Lilly (rechts) die ook in deze kooi woont.
Meerdere foto's volgen nog. ;)

Pancho krijgt nog 2 x pap en gaat morgen verhuizen en bij Zara en Plume in de kooi wonen. Hij wordt helemaal niet meer gevoerd door zijn/haar ouders. Zijn veertjes zijn geplukt en gaan morgen op de bus. Spannend dus voor Caroline1569. ;)

Zara ook van Zara heb ik nog een berg foto's, deze plaats ik ook nog allemaal ... als ik iets meer tijd heb. ;) Zara is een gek meisje ... ze bedelt de oren van mijn hoofd als ze me ziet maar kan heel goed zelf eten. Als ik haar 's morgens pap geef springt ze daarna op de voerbak en blijft zo'n beetje de rest van de dag eten. 's Avonds weegt ze dan bijna 10 gram zwaarder en heeft een flik gevulde krop. Maar ... geef ik haar 's morgens geen pap, eet ze zelf ook niks ... tot in de avond als ze echt honger heeft, dan begint ze toch maar. Ze kan dan niet meer inhalen wat ze de rest van de dag gemist heeft en is niet zoveel aangekomen dan wanneer ze wel pap heeft gehad in de ochtend. :-\
Dit schoot niet op dus ... nu krijgt ze nog maar 1 x pap, alleen in de avond en eigenlijk is dit nog teveel want ... ze kan eten als een dijkwerker en kan het dus makkelijk alleen. ;) Ik denk nog een paar daagjes en dan mag ze het helemaal zelf gaan doen. :D

Zara is ook al even kennis wezen maken met haar toekomstige ventje, Azzaro.

Zara is al een hele meid van 96 gram.


Ze is mooi stevig en komt nu prachtig in de veren.


Azzaro was helemaal onder de indruk van haar en floot hele deuntjes voor Zara. ;D


Zara vond hem wel leuk maar snapte er duidelijk niks van ...


Ze vloog op een gegeven moment naar me toe om lekker te kroelen, ik ben toch haar mama. ;)

Armani & Princess hadden zelf 4 eitjes die helaas niet bevrucht waren. Toen ik Zara bij Caroline (Carco) ging halen kreeg ik van haar 3 bevruchte eitjes mee naar huis. 2 van haar bleekmasker/witmasker koppel, 1 van haar geelwangkoppel. Volgend weekend verwacht ik deze 3 pleegdonsjes uit hun eitje. Leuk voor Armani & Princess, nu kunnen ze toch een nestje groot brengen ondanks de eigen onbevruchte eitjes. Ze doen dit zo graag, jongen verzorgen maar wippen zelf helaas niet altijd even goed en regelmatig met als resultaat kleine of geen nestjes. :-\

Kouros & Nina hadden alleen nog Pancho in het blok toen ik een eitje bij hen vond. Ze hebben al 2 nestjes gehad dus mochten niet meer. Ik heb toen Pancho in de kakbak gezet en het blok verwijderd. ;) Vind ik vrijdag weer een eitje ... in de kakbak deze keer, die inmiddels dus ook verwijderd is. Omdat ik ze had zien wippen en ik het niet over mijn hart kreeg om eitjes waar misschien wel een bleekmaskertje :P inzit weg te gooien heb ik de 2 eitjes bij Armani & Princess gelegd tussen de 3 pleegeitjes. Hun 2 eigen lege eitjes die er nog lagen heb ik weggegooid. Gisteren zag ik dat het eerste eitje bevrucht is. :D Nu zitten er straks tussen de eerste 3 donsjes en de laatste 2 wel een week qua leeftijd maar als er tussendoor eitjes niet bevrucht zijn heb je dat ook wel. Ik durfde dit wel aan omdat ik weet dat beide ouders tot zeker 3-4 weken in het blok blijven bij de donsjes. En ik kan het te grof voeren opvangen door ze eerst makkelijk verteerbaar voer te geven. ;) Leuk straks een patchwork gezin met pleegkindertjes van 3 koppels voor Armani & Princess.

Vlinder gaat zoals de plannen nu zijn dinsdag naar de vogelarts met haar mismaakte vleugeltje ... ik ben hier heel erg bang voor en maak me best zorgen. :-\ Ik hou jullie uiteraard op de hoogte.

Nu ga ik pappen ... en naar bed. Morgenochtend gaan we Jasper uitzwaaien, hij gaat 3 dagen op kamp  met zijn schoolgenootjes, 2 nachten slapen en woensdagavond gaan we hem met ons complete gezinnetje weer halen. Ondanks dat hij vorig jaar ook ging en het toen ook goed is gegaan, is het ook dit jaar weer spannend. Het blijft uiteraard toch mijn zorgenkindje. :-*

Slaaplekker allemaal!!

Tot gauw met foto's. Ik maak morgen nog een laatste serie foto's van de jongen. :D

PS. ik wacht nog steeds in spanning ... er zijn nog geen puppies geboren. Dinsdag zijn ze uitgerekend.  :D

Pablo, Rocky, Noa, Coco, Eros, Diégah, Amor, Perle, Ricky, Kouros,
Princess, Armani, J´adore, JOOP! Queenie, Van Gils, Giorgio,
Jim, Anaïs, Naomi, Dior, Jasmijn, Vlinder, Ashley, Juicy, Tommy,
Isabella, Azzaro, Lilly, Zara, Valentino, Dolce & Violet.


Regelmatig jongen.



KLIK op foto.

Hermien

Al vast sterkte gewenst met Vlinder. Begrijp heel goed dat je het eng vindt. Zal dinsdag aan jullie denken! Hier dan maar weer even een lekkere knuf van mijn Vliegtuig en een extra dikke, vette kus van Binky!

                             :-*   :-*   :-*   :-*

Gerdine

Hai, ik heb je een berichtje gestuurd  ;)

gr. Gerdine

Caroline



Zo ... de afspraak voor morgen staat, het is een dubbele afspraak geworden.  :-\

Morgenmiddag 14.15 uur bij Dierenkliniek Broerdijk in Nijmegen waar een in vogels gespecialiseerd dierenarts aanwezig is.

Ik kwam hier al eerder, 3 jaar geleden, toen Diégah en haar 5 jongen ziek waren en ben toen naar tevredenheid behandeld en mijn valkjes ook want die zijn allemaal genezen.  :D


Mijn mooie lieve Vlindertje ...

In het blok door haar vader zo zwaar geplukt dat hij zelfs haar slagpennen tot op de huid eraf gebeten heeft. Aan de rechtervleugel zijn hierdoor de veerschachten beschadigd en groeien haar veren onderhuids, ook wel lumps genoemd. Ik hoef niet te vertellen hoe groot de bulten worden als slagpennen onderhuids groeien. :o Omdat dit vaker voorkomt bij kanaries heb ik meerdere malen contact gehad bij de vogelvereniging hier waar veel kanarieskwekers actief zijn en ook hebben ze mij allerlei tips gegeven en Vlinder geholpen maar het mocht niet baten. Ik heb op hun advies en aanwijzingen bulten zelf open en leeg gemaakt maar keer op keer kwam het terug. Afgelopen winter was ze in de rui en sinds die tijd heb ik er helemaal niks meer aangedaan ...


Dit is het resultaat, de veren groeien onderhuids, de bulten worden groter en groter en ...


Voor mij is de grens bereikt. Slagpennen heeft ze nooit gehad, dus vliegen heeft ze nooit gedaan, dit zal ze ook niet meer missen. Morgen gaan ze kijken hoe we Vlinder kunnen helpen. Mogelijk zal het onderste stukje van haar vleugeltje worden geamputeerd. Een flinke ingreep maar eenmaal genezen zal zij geen lumps meer terug krijgen.

Nog even voor degene die het niet weten, haar vader, degene die dit veroorzaakt heeft, heb ik terug getrokken als kweekvalk en woont sindsdien buiten in onze tuin met een kanarieman en 2 grasparkieten. ;)

Ik vind het doodeng en dit is ook de reden dat ik het zo lang heb uitgesteld. Vlinder is een lief en aanhankelijk valkje wat ondanks haar handicap vrolijk en speels in haar leventje staat. Morgen wordt besloten wat, hoe en wanneer er met haar gebeurt ...

===================================================================


De tweede afspraak is voor mijn knappe Cartier.

Cartier wordt dit jaar alweer 4 jaar. 2 jaar lang zocht ik naar een ventje voor haar en vond deze in Dior. Ze werden snel close en inmiddels wippen ze al bijna 2 jaar wekelijks. Vorig jaar september, toen Dior 1 jaar werd kregen ze een blok. Er werd gewipt maar er kwamen geen eitjes. Inmiddels hebben zij in div. kweekkooien met en zonder blok gezeten, zonder resultaat.

Zeker al een maand geleden heb ik hun blok verwijderd. Het wippen gaat gewoon door maar eitjes zijn er nooit gekomen.


Afgelopen week dacht ik even dat er toch een eitje uit zou komen ... ze zit helemaal niet lekker in haar vel, slaapt erg veel en ...


Heeft regelmatig haar vleugeltjes afhangend en een knik in haar staart. :-\

Even voor de duidelijkheid, haar oogjes zijn gesloten vanwege de flits. 85 % van de foto's staat zij er met half gesloten ogen op. Ze heeft nu haar oogjes gewoon.  ;)

Ze wipt nog steeds bijna elke dag, ze eet, poetst en gedraagt zich verder normaal. Na enkele dagen aankijken en haar in de gaten houdend of het geen legnood ging worden besloot ik vandaag haar om ontlasting op de vangen en ieder geval morgen mee te nemen en haar even te wegen. Toen schrok ik me rot. :o Ondanks dat ze 117 gram woog vanmorgen met leeg buikje is ze vel over been. En toen ik haar buikje wilde navoelen op een eitje trof ik een flinke bult op haar onderbuik.


Zo groot als een half kippenei. Mijn ervaring zegt me dat dit geen legnood is, of een eitje ... dit is duidelijk ernstiger. Ik denk eerder aan een ontsteking of erger, een tumor. Ik snap er helemaal niks van ... gisteren wipte ze zelfs nog met  Dior. ??? Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik niet weet hoelang deze bult er al zit. Als ze gewoon op stok zit zie je het eigenlijk niet.

Maar goed, ik heb meteen naar Nijmegen gebeld om te vragen of ik er een dubbele afspraak van kon maken of anders een ander valkje mee kom nemen, Vlinder was immers geen spoed en kon ook een andere keer, Cartier was wel spoed maar ik mocht ze allebei meenemen morgen om 14.15 uur. :)

Ik kijk heel erg op tegen de ingreep van Vlinder maar over Cartier heb ik een heel slecht voorgevoel ...

Wordt vervolgd.



Pablo, Rocky, Noa, Coco, Eros, Diégah, Amor, Perle, Ricky, Kouros,
Princess, Armani, J´adore, JOOP! Queenie, Van Gils, Giorgio,
Jim, Anaïs, Naomi, Dior, Jasmijn, Vlinder, Ashley, Juicy, Tommy,
Isabella, Azzaro, Lilly, Zara, Valentino, Dolce & Violet.


Regelmatig jongen.



KLIK op foto.

Annemarie86

oh Caroline, wat erg van Cartier! Ik duim voor je! Maar ook voor jouw vlinder, das immers ook onwijs spannend. Hoe doen ze dat met zo'n klein wezen? Kunnen ze dat goed onder narcose brengen of iets dergelijks???

*Yvon

Hoi hoi

Voor Vlinder maar ook voor jou zal het wel beter zijn als ze geen lumps meer kan krijgen.
Scheelt dan toch een stukje zorg en stress wat het soms meebracht.
Vooral als ze flink waren geschrokken en Vlinder d'r veertjes weer waren afegbroken.  :-\
Ooohw Cartiertje .........  :-\
Dat ziet er zeker niet goed uit.  :-\
Hopen maar dat het een onsteking is die over gaat met een goede ab kuur.
Mijn duimen draaien voor jullie !!  :-* :-*

Groetjessssss Yvon

Klik op de foto en zie onze site.
Ons dagboekje is 
< hier >

Cherro

Een spannende dag dus vandaag voor jullie :(
Ik hoop dat het met beide helemaal goed mag gaan komen  :-*

Ik ben rond, rond is toch ook een vorm? ;)


Nog te reserveren, jonge cinnamon bonte opaline geelwangjongen en bonte wildkleurtjes!