Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: gedragscursus papeaai  (gelezen 679 keer)

Inger m

  • Donateur
  • Valkparkiet
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 4138
  • www.valkparkiet .com
gedragscursus papeaai
« Gepost op: 9 januari 2006, 19:04:12 »

Hoi allemaal,
In september 2004 heb ik bij Tinley (www.tinley.nl) de drie-daagse gedragsursus over papeaaen gedaan. Inmiddels is deze cursus uitgebreid met module 2. Dit is een 6-daagse gedragscursus die wordt gegeven door verschillende gedragsdeskundigen. Ik ga ook deze cursus volgen, omdat ik geboeid ben door het gedrag van dieren en vogels in het bijzonder. Uiteindelijk kun je na het volgen van alle modules mensen gaan adviseren die problemen hebben met het gedrag van hun parkiet of papegaai.

Ik hoop dat ik me hierdoor nog beter kan specialiseren in vogelgedrag. Voor mijn afstudeeronderzoek Dierwetenschappen aan Wageningen Universiteit heb ik een onderzoek gedaan, waarbij ik gedragsproblemen bij papegaaien geinventariseerd heb. Hieruit bleek dat er nogal wat problemen waren met betrekking tot bepaald gedrag. Een samenvatting van dit onderzoek is te lezen in de Pakara van nov. 2004 (papegaaientijdschrijft).

Ook bij valkparkieten lees ik hier regelmatig over bepaalde gedragsproblemen. Ik hoop ook hiermee meer te kunnen helpen. Ik denk dat veel gedragsproblemen te herleiden zijn naar het natuurlijke gedrag van de vogel en beter niet zondermeer door mensen geinterpreteerd kunnen/ mogen worden.

gr Inger
Gelogd
Lots of people talk to animals. Not very many listen, though. That's the
problem.
Pagina's: [1]   Omhoog