Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Eitjes weghalen??  (gelezen 1986 keer)

Serge de Kievit

  • Gast
Eitjes weghalen??
« Gepost op: 5 september 2002, 11:32:33 »

Ik heb twee wildkleurige valken, een gewone en een geparelde. Toen ze begonnen met paren heb ik een broedkast gemaakt (30x30x40). Ze hebben drie eieren gelegd, de eerste ongeveer 4 weken geleden (19/07/02). Maar waarschijnlijk zijn ze onbevrucht, want er is nog niets uitgekomen.
Moet ik deze eitjes al weghalen, of moet ik ze nog even laten liggen??

M.v.g.

Serge de Kievit
Gelogd

Tara!

  • Gast
Re: Eitjes weghalen??
« Reactie #1 Gepost op: 5 september 2002, 11:33:01 »

Hoi, ik denk niet dat ze (nog) bevrucht zijn. Je kunt het best eens controleren voordat je ze weggooit. Je kunt het controleren met een lampje als je rode adertjes ziet zijn ze bevrucht. Maar ik denk niet dat ze nog zullen bevrucht zijn jammer genoeg, je had eieren... dat is iets waar ik nu van droom... Jammer maar je maakt nog wel volgend jaar kans, heel misschien nog dit jaar. Paarden uw valkjes vaak? Groetjes, Tara
Gelogd

Serge de Kievit

  • Gast
Re: Eitjes weghalen??
« Reactie #2 Gepost op: 5 september 2002, 11:33:30 »

Ze paarden heel erg vaak. Ik weet niet wat normaal is, maar wel iets van vier, vijf keer in de week. Terwijl ze elkaar toch niet echt heel erg graag mochten. Ik heb namelijk altijd begrepen, vandaar mijn vraag, dat als je onbevruchtte eitjes weghaald, dat ze dan gelijk nieuwe legden.
En nu wil ik ze eigenlijk apart houden.
Pino (mijn mannetje) heeft namelijk Fritsie (mijn pop) zijn staart helemaal kaal gepikt en één vleugel ook, het bloed zelfs een beetje. Ze hebben vannacht echt knallende ruzie gehad.
Ik weet niet of er ook wel eens valken geruild worden? Fritsie wil ik namelijk zeker houden, die heb ik ook het langst en die is ook heel erg vriendelijk. Maar Pino doet echt heel lelijk tegen haar. Pino is een geparelde wildkleurige
(ongeveer 7 maanden), dus als iemand wil ruilen, dan lees ik het wel.
Gelogd

annemiek

  • Gast
Re: Eitjes weghalen??
« Reactie #3 Gepost op: 5 september 2002, 12:35:27 »

Hoi

Ik heb ook gelezen dat je de eitjes niet meteen moet weghalen, ook niet als ze onbevrucht zijn, omdat de vogel dan meteen nieuwe gaat leggen, en dat kost te veel energie. Haal de eitjes pas weg als je vogel er niet meer op gaat broeden.

Ik heb ook een mannetjes en vrouwtjes parkiet, en die zijn ook niet echt maatjes maar vechten niet. Kijk het nog even aan, ruilen kan altijd nog!

Groetjes Annemiek
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog