## Binky's friends deel 1. ## ** 01-10-2005 t/m 01-10-2006 **

Gestart door Caroline, 1 oktober 2005, 23:15:41

« vorige - volgende »

*Yvon

Hoi Carolien

Nou het ziet er idd heel mooi uit hoor.
Mooie fotoos en leuke filmpies.  ;D
Als we ooit eens een kamer over houden,dan weet ik wel wat erin komt te staan.  ;)
Nemen we gewoon een paar binnenvalkies erbij .

groetjesss :)


Klik op de foto en zie onze site.
Ons dagboekje is 
< hier >

marilyn

hoikes caroline

bedankt om ons veel sterkte te wensen vandaag  :-*
joran is terug thuis en de operatie is goed verlopen  ;)

groetjes marilyn

hippysuus

Ha...ik had jouw filmpjes en foto's nog geeneens gezien :-[

Filmpjes waren leuk, in het eerste foto geeft er 1 een piep en die klonk precies zoals Tommy hier. In het tweede filmpje hoor ik och baby en mama op de achtergrond...grappig ;D

Foto's zijn enig, prachtig zoals bij de eerste foto het licht op de kooien valt en de laatste waar gezwaaid wordt is heel aandoenlijk :-*

Monky

Hi Caroline,

Wat een heerlijke foto´s toch weer :-*
Als ik jou was zou ik nog maar alvast een 3de kooi bestellen. Voor je het weet ben je ook uit deze twee gegroeid ;) ;D
Ik kan helaas de filmpjes niet bekijken hier, maar dat doe ik morgen dan op mijn werk :-[ ;D
Ik ben ik elk geval blij dat het allemaal goed is gekomen.

Groetjes,
Monky

Bianca en marco

Hoi Caroline,

Ik ben door kirsten op jou verhaal gewezen. Onze BACO heeft namelijk dezelfde klachten als jou diego met zijn plasjes.
Baco heeft dit gekregen na een hormooninjectie die ze van de dierenarts heeft gehad omdat ze te veel eieren bleef leggen. Ze was daardoor heel veel afgevallen en nu is ze duidelijk doorgeslagen naar de andere kant. Ze verliest ook heel erg veel waterig vocht. Maak me ook echt zorgen. Verder ziet ze er gezond uit, maar vliegen lukt niet meer( waarschijnlijk door haar eigen gewicht.) Ze weegt nu 138 gram!
Morgenochtend heb ik een afspraak bij de dierenarts. Heb jij nog tips of dingen waar ik aan moet denken als ik bij de dierenarts ben?

Alvast bedankt..

Groetjes Bianca

Caroline



Hoi Bianca,

Wat vervelend van Baco. Ik zal eventjes in het kort wat dingetjes vertellen over Diégah. Zij is een jong popje, zondag wordt ze pas 3 maanden. Het is altijd wel een etertje geweest, maar als je een valkje met 6 weken op haald ben je in het begin alleen maar blij dat ze elke dag 2-3 gram aankomt, dit is immers mooi. Tot de over de 120 gram ging toen had ik zo iets van wow, die gaat wel erg zwaar worden.
Twee en een halve week geleden woog ze 145 gram en ze zat bij me en ineens poepte ze, in plaats van een droog poepje had ik een natte plek in mijn broek van zeker 5 x 6 cm. Ik schrik hier wel van en heb meteen kranten op de bodem van de kooi gelegd. En toen zag ik dat haar urine, dus het witte van de poepjes gewoon water was en daarin dreef de ontlasting zeg maar, een sliertje. Omdat het toen ook zo warm was, heb ik het een paar dagen aangekeken maar de poep bleef slecht. Toen heb ik Dr. Feld gebeld, een vogelspecialist (033-2864772), en de hele situatie uitgelegd. Dit alles kon wijzen op een nieraandoening maar ik moest eerst wat poepjes opvangen op plastic en dit op sturen. Hier uit kwam het volgende: (ik kopiëer dit eventjes uit mijn dagboek).


Ik hoop dat ik het allemaal een beetje goed uit leg, hij heeft me zoveel vertelt en ik heb geprobeerd alles te onthouden.

Er waren twee bacteriën gevonden, de ene was een coli en de andere en ik weet niet hoe je die schrijft maar je spreekt het uit als klebsiella. De eerst kan niet zo heel veel kwaad maar de laatste vormt op den duur gifstoffen die het lichaam weer uitscheid via de nieren en deze gaan dus veel harder werken en daardoor krijg je dus een hele natte ontlasting. Dit is op zich wel een gevaarlijke bacterie vandaar ook dat je echt de kuur van 10 dagen lang 2 x daags 3 druppeltjes moet volhouden. Na die 10 dagen kan het nog een tijdje duren voordat de darmen en nieren weer volledig normaal werken.

En dan natuurlijk mijn tweede vraag, hoe komt ze eraan. Nou dat was dus niet na te gaan maar ik kon er in principe vanuit gaan dat dit in het voer heeft gezeten, de meeste bacteriën die een gevaar vormen voor onze vogels krijgen ze uit voedsel. En dan praten we, zo zei hij het, dat dit misschien zelfs nog wel vanuit het land van herkomst van de zaden, in de zaden heeft gezeten. Om één of andere redenen is haar weerstand even wat lager geweest en toen heeft dit bacterie de kans gekregen om zich uit te breiden bij Diégah. Met de Synulox zal ze in principe volledig genezen en er verder niks aan over houden en ook geen zwak ziekelijk valkje worden. Ze mag gewoon bij de andere in de kooi blijven omdat dit niet zo heel erg besmettelijk is alleen als zij in de urine gaan spelen en dan ook nog een verminderde weerstand hebben maar die kans achtte hij heel klein, ook vond hij het juist beter dat ze bij Rocky & Coco zou blijven zitten omdat als ik haar apart zou zetten, dit weer een hoop stress zou veroorzaken en dit niet bevorderlijk was voor haar genezing.

Haar over gewicht!!

Diégah haar overgewicht heeft geen medische reden, zij is verslaafd!! Dit is de reden dat zij de hele dag zit te eten. Het eetpatroon wat is hier heb is goed, alleen is het beter om geen eivoer meer te geven. Vanaf morgen mag ze ook weer gewoon groente en fruit en  hij zei letterlijk laat ze haar buikje daar maar mee vullen dan kan ze zich niet vol eten aan de zaden en verder een vezelrijke maaltijd aanbieden. De hoeveelheid was ook goed, 1 eetlepel per dag per valk en dat ik het afgemeten 2 x per dag aanlever was ook prima alleen Diégah zal zelf niet makkelijk stoppen met eten, zij zal zich op den duur dood eten, haar lichaam zal zich gaan vervetten, zij zal dan eventuele hartproblemen kunnen krijgen en op deze manier zal zij dus niet oud worden. Op dit moment kan zij al niet meer goed vliegen, dat is al jammer want dit zou een goeie training voor haar zijn om calorieën te verliezen. Ze vliegt helaas als een valkje wat gekortwiekt is, ze kan geen hoogte meer maken door haar gewicht.

Wat nu te gaan doen??

Het is dus aangeleerd gedacht, misschien zelfs al in haar babietijd. Dit moeten we gaan doorbreken aangezien zij dit zelf niet doet. Zij mag nu 's morgens gewoon eten en 's middags moet ik haar eruit halen en laten vliegen en als ik even geen tijd heb dan moet ik haar gewoon een paar uur in een kooi zetten met alleen maar water en dan mag ze 's avonds weer gewoon eten. Op die manier hopen we dat ze dit eetpatroon aan gaat nemen, en dat ze in de toekomst niet meer steeds in een aparte kooi hoeft. Later we het hopen.


Afgelopen vrijdag heb ik weer contact gehad met Dr. Feld zowel over het eten als over de klebsiellabacterie en daarover heb ik het volgende berichtje eventjes voor jullie gekopiëerd.

Dr. Feld gebeld.

Allereerst hebben we eventjes gepraat over Diégah en ik vertelde over hoe we van de week hebben gelijnd en dat ze dus van zaterdag 152 gram naar nu net 140 gram was gegaan, dus 12 gram in 6 dagen en hier was hij heel erg tevreden over. En ik moest op dezelfde manier doorgaan. Ook de 6 uur die ik haar per dag apart zet is precies genoeg, meer apart zetten zou niet goed zijn voor emotionele contacten  ??? en minder lang apart zetten heeft weinig tot geen nut.

Ik had een vragenlijstje gemaakt zodat ik niks zou vergeten. Ook met betrekking tot enkele vragen die hier vorige week werden gesteld.


Hoelang moet ik haar in een aparte kooi zetten oftewel tot hoever moet ze afvallen??

Ik moet hiermee door blijven gaan tot ze zeker 120-125 gram is en ze ook een betere conditie heeft.

Wat is een prima gewicht voor een valkje?? Ik heb namelijk de meeste boven de 115 gram.

In principe is 120 -125 gram  voor een valkje een prima gewicht, mits het valkje makkelijk 3-4 rondjes door de kamer kan vliegen zonder daar extreem van te hoeven hijgen, dus hij moet er wel een goede conditie bij behouden.

De vorige keer bespraken we het Teurlingsvoer, dat het een vet en eiwitrijk zaad was, in combinatie met mijn vrij zware valkjes is het misschien raadzaam om van voeding te veranderen?? En hoeveel zaad heeft een valkje per dag nodig??

Teurlings Eurotop 228 is een prima zaadvoer en ik zou zeer zeker niet van voer veranderen, was hierop zijn antwoord.  :D En zoals je nu geeft, een flinke eetlepel is een prima hoeveelheid.

Vorige week bespraken we ook het eivoer, ik moest dit gelijk weghalen, hierin zaten te veel eiwitten en was niet goed voor de niertjes. Was dit advies alleen voor Diégah bedoelt of ook voor de andere valkjes??

Hierop zei hij: Ik zou het bij allemaal weghalen, geef ze maar gewoon af en toe een keertje eivoer als snoepvoer, maar meer zeker niet.

Ik lees wel eens zo hier en daar dat je na een AB-kuur het valkje een vitaminekuur moet geven. Zo ja, hoeveel en hoelang??

Dat klopt, na iedere AB-kuur hoor je dat te geven, elke dag vitaminedruppels door het water en doe dit maar zo'n maand, anderhalve maand.  :o

En dan mijn allerlaatste vraag, over enkele weken krijg ik er een nieuw jonkie bij van nu 6 weken oud (Unique), kan dit kwaad i.v.m. de klebsiella-bacterie??

Ik neem aan dat je dit valkje de eerste tijd sowieso apart zet, zoals je met elke nieuw valkje zult doen, ze mogen wel bij elkaar in de huiskamer maar zou ze nog niet met elkaar in contact laten komen. Maar dit telt voor elk niet valkje, dus heeft eigenlijk niks met het klebsiella-bacterie te maken.

Nou dit waren mijn vragen en zijn antwoorden, ik hoop dat iedereen die iets wilde weten er wat aan heeft. Wat betreft Diégah was hij erg tevreden, ik moest gewoon doorgaan zoals ik nu bezig was. En hij wilde me over twee weken weer spreken om eventjes te evalueren hoe het dan met het gewicht is en hoe de ontlasting van Diégah dan is. Ik moest trouwens wel eventjes lachen met hem, ik vertelde mijn naam en dat ik vorige week contact met hem had gehad over het eetverslaafde valkje, en vroeg of hij nog wist wie ik was, ja echt wel zei hij, ik heb zelden tot bijna nooit te maken met zo'n zwaar valkje.  :-[ ::)


Dit gesprekje met Dr. Feld was afgelopen vrijdag, we zijn nog steeds volop aan het lijnen, elk dag gaat Diégah van 12 - 18 uur apart in een kooi die ik aan de andere kooi hang.

De klebsiellabacterie moet als het goed is verdwenen zijn, de 10 dagen kuren waren gisteren afgerond. De poepjes zijn nog steeds niet goed maar dit kon nog wel een tijdje duren voordat de darmpjes en niertjes weer 100 % functioneren.
Over twee weken heb ik weer telefonisch contact met Dr. Feld, zowel over de bacterie als over het lijnen.

Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt.

Ik weet niet naar welke DA je gaat morgen maar ik adviseer in deze situatie wel een vogelspecialist. Dr. Feld kon mij eventueel ook de medicijnen toezenden maar gelukkig kon ik ze gewoon ophalen bij mijn eigen dierenarts.

Heel veel sterkte met Baco.

Laat je me nog even weten hoe het is afgelopen met hem??

Groetjes van Caroline
Pablo, Rocky, Noa, Coco, Eros, Diégah, Amor, Perle, Ricky, Kouros,
Princess, Armani, J´adore, JOOP! Queenie, Van Gils, Giorgio,
Jim, Anaïs, Naomi, Dior, Jasmijn, Vlinder, Ashley, Juicy, Tommy,
Isabella, Azzaro, Lilly, Zara, Valentino, Dolce & Violet.


Regelmatig jongen.



KLIK op foto.

Ineke

Hoi Caroline,
Naar dat brood, of dat elke dag gegeven mag worden, ben ik ook wel benieuwd. Ik geef ze namelijk ook elke dag n klein stukje. Hoe vaak geef je nou nog eivoer, gaf je net als ik ook elke dag n theelepel?
Proficiat met t lijn resultaat :D
Groetjes, Ineke

Wilma1

Hoi Caroline,

Ik moet heel veel bijlezen bij je geloof ik  ::) wat gebeurt er in een week soms veel zeg  ;D

Gaat met Diegah wat beter nu ???

Ik heb ook over het Teurlingsvoer gehoord van Nellie en wil het ook gaan kopen, kreeg van Nellie wat mee om te proberen, maar zonder zonnepitten bevalt me wel, kan ik altijd erbij kopen voor ze.

En ik lees van Ineke over brood geven ??? ik geef ze OOK elke dag een stukje, ze vinden dat heerlijk  :P....
;) Wilma



Kijk ook eens bij:

*DEEL1 *DEEL2 *DEEL3

Bianca en marco

Hoi Carolien,

Ik ben gister met Baco naar de dierenarst geweest.
Hij is van mening dat Baco zo zwaar is geworden omdat zij na haar hormoonprik wel gestopt is met het leggen van de eieren, maar gewoon door is blijven eten in de behoefte die ze had toen ze nog zoveel eieren at. Baco staat nu dus ook op dieet en mag alleen zaad en water en vitamines.
Ook is ze begonnen met een AB kuur, voor haar ontlasting. Ze heeft een bacteriele infectie, wat volgens de dierenarts goed te genezen is. Ze moet nu 8 dagen 2 druppels per dag krijgen en dan moet het minder zijn. Wel vond hij Baco er goed en levendig uit zien. Ben wel blij dat ze nu AB heeft en hoop dat ze snel opknapt.
Nog heel erg bedankt voor je hulp!!!

Groetjes Bianca :-*

gonnie

Hoi Buuv
Nog bedankt , ik had de lieverds toch dus al gezien , maar aangezien er geen naam bij stond , wist ik het ook niet , ik hoop voor je dat het zaterdag als je Unique mag ophalen niet zo heel erg warm is, sucses.
Houwdoe




Caroline

7 juli 2006, 11:56:40 #3535 Last Edit: 7 juli 2006, 12:21:48 by Caroline


Vakantie!!!



Nou eventjes een teken van leven en reageren op jullie berichtjes.  :D

Ik kom op dit moment niet zo heel erg vaak hier in mijn eigen dagboekje. Wij hebben vakantie(gaan niet weg) en zijn regelmatig dagjes weg of gewoon lekker fietsen, wandelen of zwemmen met de kids en als we nergens geen zin in hebben liggen we met dit weer in de tuin in het badje(150 x 205 cm) met zijn vijven. Ook de avonden ben ik er minder, of we bbq-en lekker of we gaan als het + 30 graden is lekker nog even een stukje fietsen. En tijdens de vakantie gaan de kids ook wat later naar bed en hoeft Ed ook geen les te geven en gaat elke morgen hardlopen dus hoeft hij 's avonds ook niet te gaan sporten, dus is het wel zo gezellig als ik dan ook gezellig beneden ben.  ;) Het is trouwens geen lolletje boven nu hoor, veel te heet.  :P
En heb ik dan af en toe eventjes tijd en zin dan lees ik even snel bij in alle dagboekjes en reageer hier en daar. Maar ik ben gelukkig niet de enige die rustig is op het forum, het is namelijk allemaal goed bij te houden.  :D

Diégah gaat goed. De eerste dagen in de nieuwe kooi heeft ze eventjes wat minder gegeten en toen heb ik haar natuurlijk niet apart gezet totdat ik zag dat ze weer ging eten toen heb ik haar weer elke dag apart gezet zo'n 6 uurtjes elke middag. Ze weegt nu zo'n 134 gram, weer wat afgevallen maar we zijn er nog lang niet. Wel ging ze gisteren voor het eerst weer wat meer vliegen, zeker wel een keer of 6 zo'n 2 rondjes. Nog niet echt veel maar ze vloog helemaal niks meer dus dan is dit een hele vooruitgang. Verder zie ik haar conditie ook weer wat vooruit gaan ze slaapt weer minder en speelt weer. Haar ontlasting wordt ook al beter, bijna weer normaal. Gaat de goeie kant allemaal op dus.

Zo zit Diégah overdag in haar kooitje aan de grote kooi.







Eros was kaal aan het worden op zijn wangetjes en achter zijn kuifje. Ik schreef een tijdje geleden al dat hij in de rui was. Helaas niks is minder waar. Hij is niet in de rui, hij wordt geplukt!!  :o Een paar dagen geleden zag ik allemaal nieuwe pennetjes op zijn kale bolletje dus ik helemaal blij want zo'n monnikenkapsel vind ik persoonlijk niet zó bijzonder. Een dag later toen ik hem drijf nat uit de douchekooi haalde zag ik ineens allemaal rode puntjes dus ik beter kijken waren alle nieuwe pennetjes afgebeten. Ik denk nu dus ook dat hij nog niet in de rui is maar dat hij kaal is door het plukken.
Alleen ...... Eros is een eenling. Nooit maar dan ook nooit zie ik hem echt samen zitten met een ander valkje behalve als ze samen los zijn, dan zit hij wel eens te kroelen met Diégah maar omdat dit niet mijn droom combinatie is houd ik die twee heel erg goed in de gaten en weet ik dus zeker dat die het dus niet heeft gedaan. Ook redeneer ik dat als Eros zich helemaal laat plukken hij dus wel eventjes stil moet zitten kroelen met een valkje. Maar op dit moment zou ik echt niet durven zeggen wie het heeft gedaan. Balen dus!!  :-\
Het kan dus of Pablo zijn maar dit lijkt me stug, de twee mannen komen niet echt bij elkaar in de buurt, of Fleur of Chica maar die twee meiden kroelen eigenlijk altijd met elkaar en hebben verder ook nog nooit een veertje geplukt. Hopelijk kom ik er ooit achter wie het is (geweest). Of nog liever, hopelijk was het eenmalig.

Zo ziet Eros er nu uit.











En nog een filmpje.




Zielig hè??  :'(  En ook nog oerlelijk!!  >:(

Chica gaat steeds vaker kippetje zitten, op dit moment elke dag wel een paar keer. Ze heeft geen partner en neemt het ook niet zo nauw. De ene keer gaat ze voor Pablo staan die er niet naar omkijkt en de volgende keer staat ze weer voor Eros, die pas 5 maanden is en er nog niks van begrijpt. Ik heb al zitten denken, misschien heeft Chica wel Eros geplukt omdat ze graag een "beurt" wil. Wel vreemd hoor, zoveel popjes van (bijna) een jaar en maar eentje die kippetje gaat zitten. Of eigenlijk twee, Coco doet het ook maar alleen maar bij ons.  ;) :P

Unique.





Als alles de afgelopen dagen goed is gegaan mag ik Unique morgen gaan halen in R´dam bij Bianca. Hij is sinds een paar dagen zelfstandig.  :D Doordat het de laatste weken niet bij de ouders heeft gezeten(door het plukken van pa) en van Bianca 3 x per dag pap kreeg is het een supertam valkje geworden wat haar de hele dag achter na vliegt en het heerlijk vindt om gekroeld te worden.  :D

De grasjes zouden eigenlijk weer in de leegstaande Ferplast kooi gaan nu Rocky, Coco, Noa en Diégah een nieuwe kooi hebben maar ik heb nu de Ferplast kooi gisteren helemaal ontsmet en opnieuw ingericht voor Unique.  :D De kooi die ik altijd gebruik voor als er nieuwe jonkies komen is nu de "lijnkooi" van Diègah en ik heb nog wel een hoop andere kooien maar dit zijn toch allemaal kleinere en de grasjes zitten nu ook goed dus een lekker grote kooi voor Unique straks.  :D

Ik laat het nog eventjes weten als ik morgen afreis.  ;)

Nou verder heb ik geen nieuws over de valkjes, met allen gaat het goed, ik zal van de week weer eens foto's maken van ze.  :D




Deze foto plaatste ik een tijdje geleden en schreef daarbij:
[/size][/i][/b][/color]

Hééééééééééél misschien ligt er hier wel een partner voor Diégah bij. Er kan nog heel veel gebeuren natuurlijk maar als alles goed gaat en één van de twee gele donsjes wordt een cinnamon Primrose-look-a-like man dan .......... 

Ik moet dit een beetje anders formuleren.  ::) Er liggen namelijk op dit moment 2 gele donsjes en 1 witte. De gele kunnen dus cinnamon Primrose-look-a-like mannen worden of poppen dan hebben ze ook nog parels. Het moeten echter wel allebei mannen zijn want de eerste Primrose-look-a-like-man zal voor Mandy zelf zijn en de tweede voor mij. En het kunnen ook natuurlijk nog gewone bonte cinnamon mannen worden dus zonder de Primrose-tekening.

Dus zoals ik als schreef, héééééééééééél misschien.  ::) ;)



Hoi Gonnie, hierboven gelijk dus jouw antwoord, het nestje op de foto is dus van Mandy.  :D



Hoi Agnes,

de valkjes kunnen hier inderdaad allemaal tegelijk los. En zelf in de kooi gaan ze  niet hoor.  :P :D Maar ik kan ze wel allemaal gewoon op laten stappen of gewoon pakken, dus binnen een paar minuutjes heb ik ze allemaal in de goeie kooi zitten.  ;)



Hoi Marilyn,

dank je wel, ook ik vond de foto's erg mooi.  :D

En ik hoop inderdaad van dit nestje van Mandy een jonkie te krijgen maar zo niet dan wacht ik gewoon op een volgend nest. Ik wist dat de kans klein was dat er dit jaar al ééntje voor mij geboren zou worden.



Hoi Diana,

ja erg hè, die kids op de achtergrond. en dan begin ik te filmen en zijn ze muisstil maar dit duurt nooit lang. En dan gaat of Jasper met speelgoed gooien of de twee oudste hebben ruzie.  :-\
En Roos van Mandy is wel een heel erg mooi valkje hoor, leuk dat ik een jong van haar krijg. Jammer trouwens dat je dit jaar nog helemaal geen Primmetjes hebt gehad.



Hoi Bonnie,

Ik heb je een IM gestuurd over Pino van mijn ouders, het gaat nog niet zo goed met hem.  :-\ Ik antwoord jouw IM ook snel.  ;)



Hoi Ineke,

het kan zijn dat je Pipi Langkous hoorde op de achtergrond, er stond in ieder geval een kinderzender op.  ;)

En het gaat zeker goed met mijn valkjes. Ik kan er dan ook optimaal van genieten als zij met zijn allen genieten.  :D

Eventjes over het eivoer. Ik gaf dat altijd gewoon droog, er stond altijd wel een bakje, wat ik elke week een paar keer ververste, de ene keer aten ze er regelmatig van de andere keren bijna niks. Diègah wel, die at er elke dag wel van. Nu heb ik dus alles weggehaald en zal het pas weer plaatsten als ik volgend jaar of weet ik wanneer kweekplannen krijg.  ;)

Over het brood zal ik volgende week vrijdag aan Dr. Feld vragen. Ik gaf elke ochtend 1 snee bruin brood, aan acht valkjes en 2 grasjes. Nu geef ik totdat ik Dr.  Feld heb gesproken 1-2 per week. Ik laat het zeker eventjes weten als ik meer weet.



Hoi Valerie,

bedankt voor de tip van het trosgierst. Ik wist inderdaad dat trosgierst veel eiwitten bevat. Ze krijgen het hier dan ook niet, alleen maar de jonkies, die hier nieuw komenen verder als een snoepje.
Ik geef mijn valkjes nu 2 x per week iets lekkers dit kan zijn brood, een klein stukje trosgierst, cocktail snoepmix, pijnboompitjes/zonnebloempitjes/meloenpitjesmix en gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer eens een keer een honingsnoepstaaf. Maar van alles krijgen ze maar een heel klein beetje. Het moet echt een snoepje blijven en zeker geen maaltijd.



Hoi Yvon,

Een volière buiten met valkjes is zeer zeker erg mooi maar ik denk dat ik het contact veel te erg zou missen daarom heb ik alles binnen.
Zeker in de winter zijn ze hier soms wel 5-6 uur los, in een buiten voliere ga je echt niet eventjes lekker bij je valkjes zitten in de winter. Dat zie ik nu ook al bij de andere volière-vogeltjes die ik nu al buiten heb zitten, 1 rode kardinaal, 1 blauwvleugel nachtegaal, 1 groenling, 1 kananie, 1 turquisine en een kwartel, ik kom in de winter alleen maar bij ze om ze te verzorgen.  :-\



Hoi Suus,

inderdaad, had je goed gehoord op het filmpje, Sanne en Thomas waren "moedertje en babietje" aan het spelen.  :D Leuk hoor!! Heb je zelf geen huilbabies gehad, gaan ze op latere leeftijd, de hele middag lopen nephuilen.  :P



Hoi Monique,

nee, een derde kooi komt er niet hoor. Dat is ook niet nodig. Ik "krijg" er nu nog 5 bij inclusief Unique, dan zit ik op een totaal van 13 valkjes. Die kunnen makkelijk in deze twee kooien. En dan heb ik nog de Ferplastkooi staan, waarin ik altijd nog valkjes apart in kan zetten om te koppelen of eventueel jonkies, die nieuw komen.  :D



Hoi Wilma,

ja er gebeurt hier erg veel in een week. Af en toe kan ik het zelf niet eens allemaal bij houden.  ;)

Teurlings Eurotop 228, dit is zonder zonnebloempitten, is een goed voer zo zegt Dr. Feld. Ook ik ben er erg tevreden over, en zitten dan ook erg veel soorten zaden en pitten in. Ook vind ik het in verhouding niet duur. Ik betaal hier € 16,50 voor een zak van 20 kg. dit is omgerekend nog geen € 0,83 per kilo. Goedkoper kan volgens mij bijna niet en dan zeker niet voor zo'n goed zaad.



Hoi Bianca,

fijn dat je nog eventjes liet weten hoe het met Baco gaat. Hopelijk wordt hij snel weer helemaal de ouwe. Welke medicijnen heb jij gekregen voor Baco??

Laat je me nog een keertje weten hoe het gegaan is met het  lijnen??



Nou mijn kindjes zijn inmiddels strontvervelend. Ik ga maar weer eens wat met ze doen.  ;) Het is fietstijd!!  :D

Auw auw, mijn arme kontje. Die is die ritten van 25-30 km niet meer zo gewend.  :(

Tot gauw!!

Oh en als ik morgen naar Bianca ga om Unique te halen laat ik het nog eventjes weten.  :D

Doei doei!!


[/size][/i][/b][/color]
Pablo, Rocky, Noa, Coco, Eros, Diégah, Amor, Perle, Ricky, Kouros,
Princess, Armani, J´adore, JOOP! Queenie, Van Gils, Giorgio,
Jim, Anaïs, Naomi, Dior, Jasmijn, Vlinder, Ashley, Juicy, Tommy,
Isabella, Azzaro, Lilly, Zara, Valentino, Dolce & Violet.


Regelmatig jongen.



KLIK op foto.

Roosje

Helemaal vergeten te zeggen dat het pakketje er is. Dankjewel!! ;D

Rianne

Ach, arme Eros! :o Met wie zit hij in een kooi? Dan zal 1 van die valkjes het misschien wel gedaan hebben. Je bent er immers niet altijd bij.
Vreemd dat hij het toelaat, hier geven ze de ander een snauw als die ze pijn doet. :-\

caro

Hoi Caroline,

Wat zielig is Eros nu. Het is inderdaad geen mooi gezicht. Ik hoop dat het snel weer weg is en dat je weet wie hem geplukt heeft.

Geniet maar lekker van de vakantietijd, en heel veel plezier morgen.


Groetjes

Caro
Hobbykwekerij " Het Valkjesparadijs "



http://members.lycos.nl/hetvalkjesparadijs/

Ineke

Dank je wel voor t naderhand delen van de broodinfo :)
Het ziet altijd zielig uit, die geplukte vogeltjes. Zo te lezen is Eros wel n lieverd!