15 september 2019, 20:06:57

Toby

Gestart door Connie., 19 september 2002, 04:06:17

« vorige - volgende »

Connie.

Toby is nu 5 dagen bij mij en eet stukjes trosgierst uit de hand. Tussen drie vingers hou ik het stukje trosgierst (elke dag een kleiner stukje, zodat zn snavel steeds dichter bij mn vingers is) Als ik mn vingers even beweeg stopt hij even met eten maar gaat dan weer rustig verder. Elke keer als ik zo trosgierst aanbied denkt hij dat het een verlengstuk van mijn vingers is en hapt dan een beetje agressief, totdat hij de gierst proeft en dan is het smikkelen. Hij eet haast niet van zijn gewone zaad eet wel een blaadje sla en knabbelt ook graag aan zo'n stok met allemaal zaadjes eraangekleefd.(weet niet hoe dat heet) Geef ik hem nu te veel trosgierst denken jullie? Maar ik wil hem natuurlijk wel graag hiermee trainen. Ik heb ook appel geprobeerd en nectarine, ook banaan, maar dat wil hij allemaal niet. Ik geef hem zo 4 of 5 keer zo'n stukje trosgierst. Is dat te veel denken jullie of juist te weinig. Waar ik me ook wat zorgen over maak is, dat hij veertjes verliest. van die kleine donsveertje . Zou dat al jeugdrui zijn? Maar dan is ie toch al veel ouder dan 10 weken? Jullie zien dat ik vol vragen zit. Ik hoop dat er onder jullie mensen zijn die hier een antwoord op weten. Alvast bedankt. met vriendelijke valkgroeten, Connie.

Peter

Hoi Connie,

De eerste vraag is een makkie, "zo'n stok met allemaal zaadjes er aangekleefd": Dat noem je een snoepstaaf.

Eigenlijk is het wel een beetje veel trostgierst maar het is voor een goed doel, het zal niet veel kwaad kunnen denken we.

Onze valkjes vinden appel lekker en meloen, maar andere fruit soorten niet echt. We voeren het wel voor de afwisseling.

Af en toe verliezen ze wat veertjes, maar de jeugdrui begint pas rondt de 6 a 7 maand.

We zouden je aanraden om de pagina "Vragen over"en "Gezondheid" en "Voeding" te lezen, de rest natuurlijk ook:) Maar daar staat erg veel info op waar je waarschijnlijk veel aan zult hebben.

We zijn ook veel online op de chatbox.

Groetjes,
Peter

Jacqueline

Hallo Connie,

Onze valkparkiet Sjako van 10 a 11 weken hebben we vorige week ook zo'n snoepstaaf gegeven. Hij bleef ervan eten (nu is het wel een snoepkous hoor). Hij werd alleen heel erg druk en actief. Schreeuwen en gekke dingen doen in z'n kooi. Ik dacht dat het misschien te maken zou kunnen hebben met de staaf, dus heb ik het uit z'n kooi gehaald. 's avonds was het over.
(veertjes) Het gekke is dat Sjako nog vrij jong is, maar heel vaak zit te vlooien, hij verliest dan van die kleine veertjes. Ik dacht ook dat dat te maken heeft met de rui. Daar is hij volgens mij nog veel te jong voor.

Groetjes Jacqueline

Connie.

Bedankt voor jullie antwoord, Jacqueline, Angelique en Peter. Het is vandaag helemaal mis met Toby, hij wil niets van de trosgierst weten en is erg bang van mijn hand. Hij eet nu wel van zijn gewone zaad. Ik heb ook gezien dat hij zich zit te "vlooien"" en dan wat veertjes verliest dus het zal daar wel van komen. (hoop ik) Maar ik ben toch bang dat hij al ouder is dan 10 weken. Hij zet al als een echte man zijn vleugels opzij. Paradeert ook over zijn stok, en roept naar de vogels buiten als hij de kauwtjes hoort of een meeuw hoort schreeuwen. Enfin, ik hoop er het beste van, dat ik hem zo tam kan krijgen dat hij buiten de kooi kan gaan vliegen, want een vogel steeds in een kooi vind ik vreselijk. Groetjes Connie.

Peter

Hallo Connie,

Hopen maar dat het een tijdelijke reactie is Toby, waarschijnlijk zal hij ergens van geschrokken zijn.

De veertje die Toby verliest zijn dat van die donsveertjes of echt grote veren? Het "Vlooien" doen ze al als vanaf een paar weken oud, dat hoort bij de verzorging van het verenpak.

Moeilijk hoor nou te zeggen of het een oudere valk is ja of nee.

Hopen dat het morgen beter gaat...
Hou je iedereen hier op de hoogte?

Groetjes,
Peter

Connie.

Nou de plotselinge angst van Toby is gelukkig weer over. Hij zat op zijn bovenste stok en daar heb ik hem ook een klein stukje trosgierst kunnen voeren en ook een klein blaadje sla. Ik heb hem nog niet kunnen betrappen op het drinken van zijn water. Ik vind dat eng worden. Maar ja ik ben een tobber hoor. Ik was de sla goed en laat er expres wat druppels water opzitten. Ik hou goede moed en ben erg blij met dit forum als uitlaatklep.Groetjes Connie.

Peter

Hoi Connie,

Een valkje drinkt eigenlijk maar heel erg weinig op een dag...

Groetjes,
Peter