Valkparkiet.com

Algemeen => Kweken => Topic gestart door: Shaunyy26 op 19 mei 2017, 14:11:33

Titel: Valkparkiet kruipt niet in nestblok
Bericht door: Shaunyy26 op 19 mei 2017, 14:11:33
Hallo iedereen,

Ik ben nieuw hier op deze site dus ik weet ook niet of er hierover al een topic is aangemaakt. (Indien wel, mijn excuses.)
Ik heb sinds vorig jaar in de zomer 2 valkparkietjes in huis, nu blijken ze een koppeltje te zijn. Ik zag hen namelijk een weekje geleden paren met elkaar. Het leek me dan ook eens leuk om er eens een nestje uit te kweken. Ik heb dan gezocht achter een nestblok (na lang zoeken eindelijk 1 gevonden met de juiste afmetingen) & die sinds eergisteren in de kooi geplaatst. Maar mijn valkjes kruipen er niet echt in... Ze waren wel direct nieuwsgierig (er op lopen, het bekijken,..) maar erin kruipen doen ze niet. Ze hebben er alle twee al eens hun kopje ingestoken maar dat was het ook zowat... Ik heb de indruk dat het mannetje ook nieuwsgieriger naar het nestblok toe is dan het vrouwtje. Is er een reden waarom ze niet in het nestblok gaan? Durven ze niet of zijn niet geïntersseerd ? Ik heb al geprobeerd om het dakje van het nestblok wat open te zetten zodat het niet zo donker lijkt om erin te gaan maar ook dit werkt niet. Iemand die mij kan helpen?
Alvast bedankt!
Titel: Re: Valkparkiet kruipt niet in nestblok
Bericht door: Lin op 19 mei 2017, 19:09:26
Hoi,

Welkom hier. Je wilt wat te snel...Het kan nog wel een paar weken duren, maar kan ook zo maar zijn dat morgen de man er al in gaat. Heb je wellicht een foto hoe het nu hangt?
Titel: Re: Valkparkiet kruipt niet in nestblok
Bericht door: valkparkiet80 op 20 mei 2017, 08:05:53
Je wilt veelste snel. Ze gaan er niet gelijk in als je een broedhok er in hangt. Laat ze rustig hun gang gaan. Ze gaan er van zelf wel een keer in