Valkparkiet.com

Algemeen => Voeding => Topic gestart door: ValkPeeko op 27 oktober 2016, 22:17:50

Titel: Meelwormen geven?
Bericht door: ValkPeeko op 27 oktober 2016, 22:17:50
Hallo allemaal,

Nou was ik in de dierenwinkel en zag ik bij de afdeling voor buiten vogels een zakje meelwormen staan ( Wildbird meelwormen om precies te zijn). Dit zijn dode meelwormen. Dus ik vroeg ik me af of dit ook goed is voor mijn valkje, ik heb op verschillende sites antwoorden gezien, dat het rijk is aan natuurlijke eiwitten, en je het als snack moet geven. Ook heb ik (als ik het goed bregeep) gelezen dat het goed is voor jonge. Nou heb ik geen jonge valkjes, en heeft mijn valkje al een bakje eivoer.

Maar kan ik deze meelwormen  (van het genoemde merk hierboven) gewoon aan mijn valkje geven. Dan weet ik of ik nog een keer terug kan om deze te halen, of ze moet laten liggen

MVG
Tim.
Titel: Re: Meelwormen geven?
Bericht door: Lin op 28 oktober 2016, 07:38:39
Ja hoor enkele om de zoveel tijd kan je wel geven.
Titel: Re: Meelwormen geven?
Bericht door: Papegaaien en Parkieten op 28 oktober 2016, 15:30:31
Ik zou niet weten waarom niet. Als het gewoon gedroogde meelwormen zijn kan dat gewoon hoor ;) De naam wildbird is gewoon de merknaam en heeft niks met wilde vogels te maken whaha ;)

Die laatste opmerking mag je gerust met een korreltje zout nemen ;)
Titel: Re: Meelwormen geven?
Bericht door: ValkPeeko op 28 oktober 2016, 16:03:51
Bedankt voor het  antwoorderm
antwoorden, ik weet dat wildbird maar een merk is, maar de meelwormen liggen bij de afdeling voor buiten vogels, en niet voor vogels als huisdieren, vandaar dat ik me af vroeg of dit dan ook goed was voor een valkje.

Tim
Titel: Re: Meelwormen geven?
Bericht door: harmjan op 28 oktober 2016, 19:49:57
Ik geef mijn valkparkieten niet alleen eiervoer maar ook universeel voer. Dit laatste lijkt op eiervoer maar is bruin van kleur en bevat ook gedroogde insectjes, waaronder kleine meelwormen. Vooral mijn jonge dieren eten veel universeel voer, blijkbaar hebben ze behoefte aan de extra eiwitten.