Valkparkiet.com

Algemeen => Spoed => Topic gestart door: lonneke op 7 juni 2015, 20:37:17

Titel: valkje heeft stinkende groene ontlasting en verliest evenwicht.
Bericht door: lonneke op 7 juni 2015, 20:37:17
ik heb nu 4 dagen een valkje in huis wat de vorige eigenaresse heeft gevonden bij haar werk. ze heeft haar mee naar huis genomen en in een kooi gezet. omdat ze zelf al genoeg vogels heeft heeft ze deze toen op marktplaats gezet en zo is ze dus bij mij terecht gekomen. ze heeft verteld dat het valkje last heeft om haar evenwicht te bewaren en steeds omvalt. daarnaast heeft het valkje last van zuur stinkende groene ontlasting. ze zit veel met haar ogen dicht op haar stok. klimmen en klauteren in de kooi gaat prima. mijn andere valkje gaat gelukkig goed met haar om. wie weet wat mijn valkje kan mankeren.
Titel: Re: valkje heeft stinkende groene ontlasting en verliest evenwicht.
Bericht door: Rianne op 9 juni 2015, 09:04:28
Ik sluit me aan bij het bovenstaande.
Als het echt een vondeling is heeft hij dagen buiten gezworven en wie weet wat hij onder de leden heeft.
Titel: Re: valkje heeft stinkende groene ontlasting en verliest evenwicht.
Bericht door: lonneke op 9 juni 2015, 16:57:15
ik heb nog eens gemaild met de oude eigenaresse en haar gevraagd hoe ze gevonden is en het is een raar verhaal want ze schijnt met kleine kooi en al voor de deur van haar werk gestaan te hebben. inmiddels heb ik ook een arts geraadpleegt en die kan zo geen diagnose stellen. maar hij woont 30 km bij me vandaan en ik heb geen auto en met het ov duurt het 2 uur voor ik er ben en ik ben geen held met het ov. dus een echte oplossing is er nog niet. inmiddels gaat het wel wat beter. ze eet wat meer en de ontlasting word wat dikker. ik kijk het nog even aan want het gaat een beetje beter met haar.
Titel: Re: valkje heeft stinkende groene ontlasting en verliest evenwicht.
Bericht door: Rianne op 9 juni 2015, 18:23:15
Zet m wel ergens weg bij je andere vogels vandaan. Hopelijk heeft hij niks onder de leden maar zo wel, moeten de anderen niet besmet raken.