Valkparkiet.com

Dagboek => Verhalen => Topic gestart door: candy op 19 oktober 2008, 21:18:36

Titel: Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 19 oktober 2008, 21:18:36
Hallo allemaal, ik wil jullie mijn verhaal vertellen.
Ik ben Nicky en geboren op 2 februari  2001.
Mijn baasjes zijn behoorlijk geschrokken toen ze mij in het broedblok zagen liggen.
Eerst was het zo dat ze niet wisten wat ze me mij moesten.
Ik heb namelijk een handicap, de teentjes aan mijn pootjes en een halve vleugel zijn niet aanwezig. Tja , ik had een groot probleem, ik kon niet uit het broedblok uitvliegen, daarom hebben ze mij maar onder in de kooi gezet toen ik oud genoeg was, daar werd ik verder door mijn ouders verpleegd. In het begin had ik nog een probleem, de veren kwamen slecht door en ik had behoorlijke kale plekken. Gelukkig had ik lieve pleegouders die mij veel geleerd hebben, zelfs vliegen kon ik in het begin, maar doordat ik een paar maal ’s nachts van de plank in de kooi gevallen ben had ik mijn vleugel bezeerd, zodat de vliegpennen geen houvast meer hadden. Sinds die tijd slaap ik in een muizenkooi waar een handdoek in ligt en natuurlijk heb ik ’s nacht gezelschap van mijn kameraadje Bizzy. Ook moest ik naar de VA waar ik vogelgips om de pootjes kreeg, zodat ik rechtop stond, omdat ik altijd op de hieltjes lag en die daardoor wond zouden worden. Oh wat zielig zullen jullie zeggen, nee hoor ik doe eigenlijk haast alles wat een normale vogel ook zou doen.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/Nickyopfiets.jpg)
Dit ben ik op de leeftijd van ongeveer een half jaar, toen had ik nog geen gips om mijn pootjes.
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: Anja op 19 oktober 2008, 21:22:22

Inderdaad dacht ik oooo wat zielig. Maar als hij alles kan wat een "gewoon" valkje kan.

Ik neem aan dat je in de kooi wel wat aanpassingen hebt gemaakt.

Geef Nicky maar een hele dikke knuffel van me.

Liefs Anja
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 19 oktober 2008, 21:27:11
Ik kan gewoon door de kooi klimmen en zit ook op de stok tussen de anderen. Over de stok lopen lukt ook best, maar het evenwicht houden is wel vermoeiend, daarom heb ik gewoon een plankje in de kooi waar ik op kan zitten als ik daar zin in heb. Een paar jaar geleden waren de onderkanten van de pootjes stuk, dus ik weer naar de VA daar kreeg ik dus verband om de hele pootjes, zodat dit weer genezen kon, in die tijd was het om de maand raak dat ik naar de VA moest. Nu kan ik ongeveer 3 a 4 maand met het verband doen, ligt er een beetje aan wat ik allemaal doe, slijten ze eerder door dan moet ik weer heen. Voordat ik de pootjes aan de onderkant stuk had ging ik ook al geregeld naar de VA, want het gips moest om de 6 maand vernieuwd worden aangezien de pootjes vervellen.
In ieder geval ook al heb ik een handicap ik ben gelukkig en over het algemeen altijd vrolijk alleen in januari van dit jaar ben ik mijn pleegmoeder kwijtgeraakt met haar trok ik altijd op.
Ieder jaar ga ik mee naar de vogelwandeldag, iedereen kent mij intussen en ze komen mij altijd gedag zeggen, maar ik houd ervan om de mensen voor de gek te houden om op plaatsen te zitten waar men mij niet verwacht.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/3boefjesophetwindscherm02.jpg)
Hier zit ik met twee vriendjes en heb ik gips om mijn pootjes.
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 19 oktober 2008, 21:30:41
hey nicky,

hihi ik vind het wel erg komisch jouw voetjes in het verband. nee ik lach jou niet uit hoor, begrijp mij niet verkeerd ;)

wel erg fijn dat je nog zoveel kan. knap van je hoor en ik vind jou ook heel erg mooi!!!

knuffel van kim
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: Bello op 19 oktober 2008, 21:33:17
Hoi Candy,

Je laat zien dat ook een valkje met een handicap een mooie valk kan worden.

Ach je doet je best en hij ziet er verder goed uit, dus hij heeft een superleventje bij jullie.

Groetjes Dorothé

Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 19 oktober 2008, 23:26:58
Hoi Nicky,

Wat een geweldig mooi verhaal van jou. En met je baasjes heb je het maar goed getroffen zeg! Zelf heb ik een valkje gehad met een spastische poot. Hij was al twee jaar oud (later bleek dat hij vermoedelijk al veel ouder was....) en was al een paar keer van eigenaar veranderd. De man van wie ik hem kreeg adviseerde mij om een kooi met plat dak te geven, zodat 'Gekke Gerrit' daarop kon zitten. Hij zou ook moeite hebben met klimmen enzo. Nou, mooi niet hoor. Gekke Gerrit deed ook gewoon alles wat gezonde valkjes doen en klauteren kon-ie als de beste. Helaas is Gerrit inmiddels anderhalf jaar geleden overleden, maar dankzij hem ben ik wel besmet geraakt met het valkjesvirus.

Nou Nicky, geniet lekker van je leventje en houdt je pootjes vooral stijf....... ;D

Met een knuf van mijn 'Vliegtuig'.
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kaatje op 20 oktober 2008, 10:48:51
Wat een aandoenlijk verhaal over Nicky !! Wat fijn dat hij ondanks zijn handicap toch een normaal leven kan leiden en het is een schatje om te zien hoor !!
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: ♥Debby♥ op 20 oktober 2008, 23:57:19
Jemig Nicky, wat heb jij het getroffen met je baasjes.. helemaal geweldig dat je nu zo'n mooi leventje mag hebben..

Ik blijf je volgen hoor!
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 25 oktober 2008, 15:00:00
Hallo iedereen,

Hier ben ik weer en ik wil een ieder bedanken die in mijn boekje heeft gereageerd, wat ik met plezier heb gelezen.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/nickycomputert.jpg)

Nu er wordt gereageerd wil ik verder gaan en langzaam maar zeker de andere vogels aan jullie gaan voorstellen waar ik dagelijks mee om ga.
Maar eerst wil ik nog even ingaan op de vraag van Anja over aanpassingen in de kooi.
In het begin hadden wij een kooi met iets hoger geplaatste voerbakjes, waarvoor er voor mij plankjes gemaakt waren in plaats van de normale ronde stokjes. Verder hangt er in de kooi op de hoogte van de normale zitstok een plankje waar ik overdag eventueel kan uitrusten.
Later kregen we een nieuwe kooi en vanaf dat moment staan de voerbakjes op de bodem en konden de extra plankjes achterwege blijven. En zoals jullie op deze foto kunnen zien hou ik er van om mensen voor de gek te houden en me tussen de andere vogels te verstoppen.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/Nickyopwandeldag.jpg)

Ik begin de eerste voorstel ronde met mijn moeder die Parel wordt genoemd.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/Parel.jpg)

Parel is gekocht in maart 1997 op de vogeltjesmarkt in Meppel, waar ze met een aantal andere valkjes in een lopertje zat op een manier zo van ‘mij zie je toch niet”. Ze was heel erg bang voor mensen en beet dan ook als een grote als er maar een vinger naar haar werdt uitgestoken.
Dit is veranderd toen ze ging broeden en mijn oudere broertje Babbel en helaas overleden zusje Knabbel werden geboren en de baasjes dan s’avonds even in het broedblok keken.
Nu moet ze af en toe aangehaald en geknuffeld worden, iets wat wij alle dagen even moeten doen.
Dan is er mijn vader die Jimmy wordt genoemd.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/jimmy.jpg)

Jimmy is uit nood samen met Rodger gekocht in juli 1995, omdat er een valkje door een ongelukje was weggevlogen en de overgebleven valk zat te treuren. Helaas is Jimmy ondertussen al meer dan 5 jaar ziek. Hij heeft chronische Jicht, waar niets aan te doen is en hij ziet er niet meer uit, maar heeft nog heel veel plezier in zijn leven.
Het geeft wel veel werk voor de baasjes om zijn plasjes op te ruimen, maar dat hebben ze er wel voor over en ze zorgen dat er steeds veel water beschikbaar is. Dit omdat ze weten dat indien hij onvoldoende water drinkt inwendig vergiftigd wordt.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/jimzieternietmeeruit.jpg)

Zo hier laat ik het voor deze keer bij en ga de volgende keer verder met het voorstellen.

Groetjes en tot de volgende keer,

Nicky
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: Gerda op 25 oktober 2008, 15:07:21
Hoi Nicky,

Jij en Jimmy hebben maar geboft met jullie baasjes!
Nu maar hopen dat Jimmy maar lang plasjes laat lopen. Want dan gaat alles goed!

Knuffel voor jullie allemaal!

Liefs, Gerda
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: Ivy op 25 oktober 2008, 15:09:24
Hoi!
Lieve Nicky, wat leuk om jou nu ook op het forum te zien. Ik heb je mogen ontmoeten en je was inderdaad gewoon een heerlijk vrolijk ventje!
Ik hoop al jouw vriendjes te mogen leren kennen hier.

Groetjes, Ivana
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 1 november 2008, 11:16:18
Hallo allemaal,

Hier ben ik weer en ga verder met het voorstellen.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/nickycomputert.jpg)

Ik begin de tweede voorstel ronde met Woody, die samen met zijn helaas in januari 2008 overleden vrouwtje Rodger, als mijn pleegouders mij heel veel voor het leven hebben geleerd.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/woodyrodgernicky.jpg)
Van boven naar beneden Woody, Nicky en Rodger.(ook duidelijk te zien Nicky zijn korte vleugel)


Woody is gekocht in december 1997 op de vogeltjesmarkt van de plaatselijke vogelvereniging in Emmen. Er was een valkje gestorven en hier moest aanvulling voor komen. Echter de baasjes konden daar geen geschikte valk vinden en kwamen aan de praat met een handelaar, die daar eigenlijk was om vogels te kopen. Deze had eigenlijk een vogel in de aanbieding, waar hij veel problemen mee had. Volgens zijn verhaal had hij de vogel als koppeltje gekocht, maar het popje was met haar ring blijven haken, waardoor haar pootje zwaar gekwetst was.
Maar omdat het voor hem gewoon handelswaar was kon er geen bezoek bij een VA af, had hij dit popje de nek omgedraaid. Dit was in het bijzijn van Woody gebeurd, waarna als de vogel die man te pakken kon krijgen hij deze aanviel. Dus hij werd verkocht als een valse vogel.
Wij hebben hem leren kennen als een vogel met een heel zacht karakter, die nog nooit een keer heeft gebeten, ook niet indien hij per ongeluk een keer wat harder gepakt werd en het hem pijn deed.
Woody is momenteel bij Cherry.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/cherry.jpg)Cherry is een popje die gekocht is in juli 2005 in een dieren speciaalzaak in Emmeloord.
Over haar valt niet zoveel te vertellen. Er was daar in de winkel een gekortwiekt valkje Pebbels genaamd, waar baasje Henk een beetje op verliefd was. Dus toen er een vogeltje zat die veel op Pebbels leek is die gekocht en werd Cherry genoemd. Er was hier al eerder een zelfde mutatie, waar Cherry wat het gewicht betreft precies het tegenovergestelde is met haar gewicht van rond de 70 gram.
Zo hier laat ik het voor deze keer bij en ga de volgende keer verder met het voorstellen.

Nu nog een raadseltje.
(http://www.valkparkiet.org/upload2007/Nickyopwandeldag1.jpg)
Waar zit ik?

Groetjes en tot de volgende keer,

Nicky
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: aad op 1 november 2008, 11:44:39
Hoi Candy

Die laatste foto is dat in een grote voilere  ::) ::).. of gewoon alles los buiten ?? 


Groetjes aad
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 1 november 2008, 11:45:06
wat een verschrikkelijk verhaal zeg, bah!!!
niet leuk hoor, maar gelukkig gaat het nu goed met woody :D

en ik zie nicky zitten op de foto! :D

groetjes kim
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 1 november 2008, 15:14:11
Hallo Aad,

De foto die jij bedoeld is gemaakt tijdens een vogel wandeldag in de bossen bij Heerde en dus gewoon buiten.

@Kim
Dit is vergelijkbaar met het probleem waar jij mee zit. Ook daarom denk ik dat je een goede keuze hebt gemaakt betreffend Happy om hem tijdelijk onder te brengen in een andere omgeving tussen andere valkjes al zal dit moeilijk voor jou zijn.

Groetjes Henk

Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 8 november 2008, 19:23:07
Hallo lieve mensen,

Hier ben ik weer en ga verder met het voorstellen.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/nickycomputert.jpg)

Ik begin de derde voorstel ronde met mijn oudere broer Babbel.
Babbel is 5 april 2000 uit het ei gekropen en had toen een zusje Knabbel, die maar een paar jaar bij ons heeft mogen zijn.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/babbel.jpg)

Verder is Babbel een hele normale valkparkiet die in zijn eerste jaar net als ik gepareld was, maar nu helaas niet meer. Er is verder weinig over hem te vertellen of het moet zijn dat hij een beetje verliefd is op Pixxel.

Pixxel is een gepareld popje, dat samen met Ruby is gekocht op 13 november 2004 bij een kweker hier in Emmen. Dit is ook al gebeurt omdat er toen ook al een chronisch gebrek aan popjes was. Deze vogels kunnen we niet echt tam krijgen, omdat ze eerst een paar jaar in een volière hebben geleefd. Pixxel komt af en toe nog wel een keer op de hand, maar Ruby moet helemaal niets van handen hebben en slaat er voor op de vlucht, terwijl ze wel vrijwillig in de andere kooi verhuizen om naar de camping te gaan. Dit staat dan weer haaks op het feit dat ze bang zijn, omdat deze kooi dan gedragen moet worden en de handen dan wel heel dicht bij moeten komen.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/pixxelenruby.jpg)


Zo hier laat ik het voor deze keer bij en ga de volgende week weer verder met het voorstellen.

Groetjes en tot de volgende keer,

Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 8 november 2008, 19:48:38
leuk hoor!  :D  :D
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 8 november 2008, 22:34:52
Je leeft tussen heel wat soortgenoten Nicky. Gezellig voor je. Ook herken ik je wel snel op de foto's hoor. Ik zie het aan je blauwe laarsjes. Maar vlieg jij nooit weg als je zomaar buiten wordt losgelaten? Ik weet nl. heel zeker dat mijn 'Vliegtuig' het hier binnen prima naar zijn zin heeft en dat mijn mannekes heel veel van mij houden. Maar tegelijk weet ik ook héél zeker dat één pootje buiten de deur zal eindigen in een enkele reis Tmboektoe. Met andere woorden: als mijn 'Vliegtuig' een per ongeluk zouden ontsnappen, ze echt wel zouden wegfladderen om nooit meer terug te komen. Instinct, hè?
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 9 november 2008, 21:52:48
Hallo Kim,

Hoe gaat het nu bij jou nu Happy een week weg is?
Denk er wel aan dat de valkjes van ons na de winter alle plekjes waar ze in het voorgaande seizoen hebben gespeeld direct weer op zoeken, ondanks ze er dan een half jaar niet zijn geweest.

Hallo Hermien,

Om op jou vraag een antwoord te geven, moet je even het eerste stukje even voor de geest halen.
Hier is al gemeld dat Nicky zijn halve rechter vleugel mist en deze later door vallen ook nog eens zo zwaar heeft beschadigt dat hierin maar heel weinig slagpennen in zitten.
Hierdoor kan hij alleen maar rondjes vladderen. Dit houd in dat hij niet kan weg vliegen. Zeker omdat bij kortwieken het risico niet weg is, zeker als je bedenkt dat Nicky voor dat de veren uit zijn vleugel verloor met zijn anderhalve vleugel kon vliegen.

Ik hoop je hierbij voldoende op de hoogte te hebben gesteld.

Groetjes Henk
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 9 november 2008, 22:28:13
Oké, je hebt gelijk. Dat was ik even vergeten. Maar ik zie wel vaker hier op het forum van valkparkieten buiten en los. Gewiekt of niet, zelf zou ik dat risico niet willen nemen. Maar Nicky, jij bent een schatje en je kúnt niet zoveel kanten op, hè. Maar dat is tegelijk je voordeel, want nu kun je overál met je baasje mee! Dus ik ben benieuwd naar al je verhalen en belevenissen..
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kaatje op 15 november 2008, 04:48:27
Hoi Henk,

Wat een heerlijke valkjes heb je toch ! Het zijn stuk voor stuk aparte valkjes met een zo te lezen ontzettend lief karakter ! Ze boffen enorm dat ze bij jullie terecht zijn gekomen ! Enuhhh Nicky, ook al heb je je verstopt tussen alle andere vogels, ik heb je herkent met je mooie blauwe "pantoffels" !

Knuffeltje voor jou, dapper mannetje  :-*

Groetjes, Karin
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 15 november 2008, 22:03:43
Hallo Karin,

Van harte welkom hier.
Inderdaad zijn praktisch alle vogeltjes super lief en tam, maar er zijn twee die afkomstig zijn uit een volière en die moeten wat minder van ons hebben. Ondanks dit komt er af en toe wel een van deze op de vinger, maar de andere moet helemaal niets van  handen hebben.

Nicky wil je graag een knuffel terug geven.

Hallo Hermien,

Voor de duidelijkheid proberen we hier een foto te plaatsen, waarop te zien is hoeveel korter de rechter vleugel van Nicky is.
(http://www.valkparkiet.org/upload2007/nickykortevleugel.jpg)
Groetjes Henk
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 15 november 2008, 22:25:08
Hallo beste mensen,

Hier ben ik weer en ga verder met het voorstellen.
Ik begin de vierde voorstel ronde met Snoepie, omdat dit een beetje passend is bij het berichtje wat Hermien plaatste.

Snoepie is op 2 september 2005 aan komen vliegen. De valkjes die bij Henk op de camping aanwezig waren, hebben hem op 1 september al horen roepen en werden hierdoor heel erg onrustig en gaven hem antwoord. Dit kon omdat de deur van de caravan open stond.
Aangezien hij de volgende dag nog in de buurt zat en nog steeds aan het roepen was, besloot Henk de valkjes die daar aanwezig waren naar buiten te zetten, wat kan omdat die goed gekortwiekt zijn. Na dat ze ongeveer een uurtje buiten op het terras hadden gespeeld kwam er een lutino valkje bij hun spelen. Henk heeft toen de hordeur geopend en de valkjes zijn zo als gewoonlijk naar binnen gegaan en Snoepie kwam mee naar binnen. Daar heeft Henk hem gevangen met het net.
Echter nu moest hij in de kooi, waarbij Henk bang voor zijn vingers was en hij dit te voorzichtig aan pakte en Snoepie zijn staart verloor. Dit terwijl de valk hand tam bleek te zijn.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/SnoepieopElfje2.jpg)
Snoepie op zijn vriendin Elfje

Er was echter een groot probleem. Snoepie had allemaal zwarte vlekjes in de veren. Dus hij moest naar de vogelarts en goed onderzocht worden, waar bleek dat dit vedermijt was, waarna we hier allemaal voor moesten worden behandeld.
Gezien de plaats waar dit allemaal gebeurde, op een soort eilandje midden in een meer, moest Snoepie wel in de directe omgeving zijn ontsnapt. We hebben wel vaker een ontsnapte vogels zien vliegen, maar deze zijn kompleet in paniek na het vliegen over het water en blijven zeker niet in de buurt.
Dus hebben we dit gemeld bij de instanties in de buurt dat deze vogel bij ons was. Maar het enige wat we hebben gehoord was van de camping baas van de andere camping, dat een gast daar een vogel hadden laten vliegen, omdat deze naar hun mening te veel herrie maakte.
De vogelarts had als optie om de vogel te herplaatsen nog wel een optie, welk ons niet echt goed toe leek. Omdat er een ring van dat jaar om de poot zat en het dus een jonge vogel betrof, stelde hij voor de valk terug te doen naar de kweker. Maar dan bleven wij met de kosten zitten die tot op dat moment waren gemaakt. Dit was echter geen groot probleem voor ons als de vogel inderdaad naar zijn werkelijke eigenaar zou gaan, maar dat verwachten we niet van de doorsnee kweker. Omdat hij de parasieten bijna zeker uit het nest had meegenomen.
Ondanks dat Snoepie is gekortwiekt en ook graag mee naar buiten gaat heeft hij toch een soort trauma aan het hele verhaal over gehouden. Hij wordt namelijk panisch indien een van mijn andere vriendjes in de richting van een hordeur vliegt, of ergens van schrikt en opvliegt.
Verder heeft hij het best naar zijn zin bij ons, zeker nadat in februari Elfje bij ons kwam en hij na een paar maanden helemaal verliefd op haar werd.

Elfje is een wildkleur popje, welke hier van het forum uit de herplaatsing is gevonden.
Ze is afkomstig van Ivana beter bekend als Ivy hier op het forum. Omdat dat een behoorlijke reis is hadden de baasjes besloten dat er onderweg beter gezelschap voor een vogeltje wat het reizen niet kent kon zijn werden mijn maatje en ik mee genomen om haar te halen.
Ook Elfje is een heel lief valkje, ondanks dat ze niet 100% hand tam was toen ze bij ons kwam, maar dit is nu veel beter geworden. Dit heeft er ook mee te maken dat ze bij de vogels hoort die de hele zomer op de camping zijn geweest. Daar zijn ze dan de hele tijd vrij. Er is daar een kooi en een standaard beschikbaar, maar indien ze daar met vijf vogels aanwezig zijn staat de kooi los en is de spatruit verwijderd, zodat ze in en uit kunnen zoals ze dat willen.

Zo hier laat ik het voor deze keer bij en ga later weer verder met het voorstellen.

Groetjes en tot de volgende keer,

Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 21 november 2008, 11:25:13
wat een lief verhaal van snoepie!
fijn hoor dat ze bij jullie is opgevangen!

grappige foto trouwens :D

liefs kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 22 november 2008, 17:31:07
Zo hier ben ik weer,
Hallo Kim leuk om van jou te horen.
Bedenk dat het voor dat de door jou bedoelde foto kon worden gemaakt Elfje hier al bijna 5 maanden bij ons in de kooi aanwezig was. En op het moment van de foto ongeveer een jaar oud was. Dus dat het nog best kan met Bemmie en Asha als je ze maar voldoende tijd geeft.
En laat ik deze voorstel ronde maar verder gaan met Lucky.
Lucky is 10 juli 2004 bij ons komen wonen. Het is een gepareld witkop valkje die we bij een kweker in Hoogeveen vonden, maar waar geen besluit kom worden genomen door de baasjes welke valk moest worden gekocht. Dus er werden twee besteld, omdat ze nog niet uit gevlogen waren moesten ze daar nog een paar weken blijven.
Bij het afhalen bleek dit vogeltje wat Ria had uitgezocht liever niet mee te worden gegeven, omdat deze vogel waarschijnlijk niet meer werd gevoed en de kweker de volière  nog bij zijn ouders te hebben, waar zijn vader meestal voer gaf en nog niet eerder had ontdekt dat er problemen met de vogel waren.
Baasje Henk had een witkop zilver gepareld uit gezocht die Krummel werd genoemd, waar niets mee aan de hand was.  
Na veel heen en weer gepraat kregen ze Lucky toch mee met de mededeling dat de vogel dit volgens de kweker niet zou halen en al het risico bij de baasjes zou liggen.
Op de late middag van de eerste dag ging het dan ook mis en lag Lucky op zijn rug in de kooi, waarbij opviel dat de uitwerpselen heel erg droog waren. Hierop heeft Ria bij gebrek aan een pipet water in de snavel gedruppeld met een rietje, waar na het weer wat beter begon te gaan en zelfstandig eten deed hij als een slootgraver.
Ondanks de begin problemen is tegen de verwachting in Krummel in 2007 overleden, terwijl gedacht werd dat Lucky uit zijn problemen lichamelijke verzwakking het op latere leeftijd moeilijk zou gaan krijgen.    Lucky is een tot echt macho vogeltje geworden, waar geen popje veilig voor is en hij zit een groot deel van de dag op een rustige manier zit te fluiten.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/Luckyopplankjeinkooi.jpg)
Hier zien jullie Lucky op mijn plankje in de kooi zitten.

En dan is er Winny.
Winny is 28 juli 2006 in een dieren winkel in Emmeloord gekocht als een zo genaamd overjarig witkop popje, maar bleek al na een maandje een heel jong mannetje te zijn. Er is op dat moment door de baasjes overwogen om Winny weer weg te doen, omdat ze toen wel iemand wisten die hem wel had willen hebben. Maar hij had zich toen al veel te diep in het hart van baasje Henk genesteld, zodat die hem niet meer weg kon doen.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/luckyenwinny.jpg)   
Op de voorgrond nog een keer Lucky en de achterste is Winny.
      
Zo hier laat ik het voor deze keer weer bij en ik ga de volgende keer weer verder.

Groetjes allemaal Nicky                                               


Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: aad op 22 november 2008, 17:49:44
Op die laatste foto zitten ze daar in de open lucht.. of is het een fotoshop foto ?? :D ;)

Groetjes aad
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 22 november 2008, 19:08:32
Hallo Aad,

Dat is inderdaad een foto die buiten genomen is tijdens een vogel wandeldag. Dit is alleen mogelijk als ze goed zijn gekortwiekt en je zeker weet dat ze geen hoogte kunnen winnen. Tevens let iedereen op alle vogels en zet ze eventueel terug.
Wij gaan daar 1 x per jaar naar toe, omdat dit word georganiseerd door een vogelarts voor zijn patiënten, zodat de mensen die vogels hebben met problemen hierover ervaringen kunnen uitwisselen.

Zie ook eens hier
http://video.google.nl/videoplay?docid=-5892729265139780676
dit heeft ook betrekking op het evenement.

Ik hoop je hiermee voldoende op de hoogte te hebben gesteld.

Groetjes Henk
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: aad op 22 november 2008, 19:15:17
dank je  ;) ;)
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 29 november 2008, 21:59:11
Hallo lezers

Eerst even iets over mij zelf. Ik loop op dit moment nog niet weer al te best en zal dat hier ook even uitleggen hoe dat komt.
Afgelopen woensdag werd ik weer alleen gezet zonder eten, dus wist ik al een beetje wat er te gebeuren stond. Ik moest weer eens naar de vogelarts om nieuwe verbandjes aangemeten te krijgen. Dit is dan ook gebeurd en ik kan er nu waarschijnlijk weer ongeveer 3 maanden tegen. Het probleem van nieuwe verbandjes is dat deze door mij zelf eerst in de goede vorm moeten worden gekneed en ik er deze tijd meestal slecht op kan lopen, maar dat gaat dan wel steeds beter en ik ben er bijna weer.

Zo dan ga ik deze voorstel ronde verder gaan met Troubles.

Troubles is 17 november 2001 geboren als het tweede zoontje van Woody en Rodger en leek sprekend op zijn oudere broer Tiki. Hij heeft ook het zelfde bleke koppie, wat waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat zijn vader een witkop is en zijn moeder een normale wildkleur was. Zijn zus was een lutino en die de naam Bambam had kwam een paar dagen later op de wereld. Troubles deed eigenlijk geen stap zonder zijn zusje. Dit terwijl hij heel graag mag wandelen met de baasjes.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/toublesenbambam.jpg)
Troubles links en Bambam rechts

Zo is het al gebeurd dat het baasje al eens te horen heeft gekregen dat het zijn hondje niet was, toen hij hem terug riep, omdat Troubles er op eigen gelegenheid tussen uit kneep. Tot grote verrassing van deze mensen kwam Troubles gewoon terug.                                 Troubles heeft het dan ook heel erg moeilijk gehad toen Bambam in het begin van 2005 overleed aan jicht en heeft toen heel erg lopen treuren en had er heel veel baat bij dat Snoepie binnen kwam en hiermee bevriend raakte.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/Toublesgaatwandelen.jpg)
Troubles bij zijn liefste hobby wandelen

En dan zijn er 21 september dit jaar 2 popjes bij gekomen. Velen van jullie zullen deze vogels wel kennen als de probleem valkjes van Bonnie hier op het forum. De bonte word bij ons Luna genoemd. Dit was ook het valkje met de meeste problemen, maar dit valt nu heel erg mee. Het is bij iedereen ondertussen wel duidelijk dat er voor mij een aantal aanpassingen in de kooi aanwezig zijn een ook hier maken deze dames dankbaar gebruik van, vooral wanneer ze vermoeit raken. Deze vogels klimmen de hele dag door de kooi rond tot ze te moe worden en even een tijdje moeten rusten. Het probleem van Luna is dat ze op een gladde ondergrond moeite heeft om haar pootje onder controle te houden. De baasjes maken zich hier wel wat zorgen over, omdat ze dit probleem van Tiki kennen, welk geboren was met een spreid pootje die was recht gezet. Tiki is echter overleden aan een breuk van de ruggengraat door dat deze door het houden van dat pootje helemaal krom was gegroeid. Ze zijn bang dat dit ook bij Luna kan gebeuren.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/luna.jpg)
Luna

Het tweede popje is een lutino en wordt Goldy genoemd.
Aan Goldy is niets meer van de problemen die ze gehad heeft te merken en ze is ook zeer actief bezig in de kooi. Ze heeft vrij snel door het vallen in de kooi een paar slagpennen verloren, welke inmiddels nieuw zijn gegroeid, waardoor ze weer kan vliegen. Als ze vliegt wil Luna graag mee, maar die zal hopelijk de normale rui afwachten.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/goldenluna.jpg)
Goldy (rechts) en Luna samen in de schommel. Let even op de stand van het rechter pootje van Luna.

Zo hier laat ik het voor deze keer weer bij en ik ga de volgende keer de laatste 2 vogels voorstellen.

Groetjes allemaal Nicky                                               Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 6 december 2008, 19:31:03
Zo lieve mensen,

Deze keer stel ik jullie mijn laatste vrienden voor. Ik begin met mijn speciale vriend Bizzy.
Bizzy is mijn slaap maatje die s’nachts bij mij in mijn muizen kooitje slaapt. Hij wordt s’avonds op ons kooitje gezet door een van de baasjes en hij neemt dan een sprong om bij mij binnen te komen.
Hoe is Bizzy bij ons gekomen? Dat is echt een apart verhaal.
Bekenden van de baasjes wilden nadat ze een aantal grasparkietjes hadden gehad in 2002 graag een valkje hebben, omdat Troubles daar ook vaak even naar toe ging. En zoals jullie weten is die super tam en absoluut niet bang voor mensen. Dus een dergelijk valkje moesten zij ook hebben. De baasjes hebben wel gewaarschuwd dat ieder beestje een eigen karakter heeft en daarom ook niet gelijk zijn. Maar goed er werd een valkje gekocht en die moest dus ook zo makkelijk en tam worden. Hier moesten mijn baasjes dan maar voor zorgen, wat ze ook probeerden en dat leek ook goed te gaan. Echter na twee en een halve maand was Bizzy nog niet bij de eigenaren, omdat de baasjes vonden dat hij er nog niet aan toe was.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/bizzyopkooi.jpg)

Bizzy.

Met de kersdagen zagen de eigenaren Bizzy terug en wilden hem eindelijk thuis hebben, wat ook gebeurd is. Zoals eigenlijk al was te voorzien ging het toen helemaal verkeerd. Bizzy zette daar alles naar zijn hand en was daar baas in huis en kreeg hij zijn zin niet ging hij vreselijk roepen en krijsen. Daarom was hij na ongeveer 5 maanden daar niet meer te handhaven en werd aan de baasjes gevraagd of zij Bizzy niet terug zouden willen nemen. Zo kwam Bizzy dus terug, maar paste bij ons ook niet meer in de groep, omdat hij ook hier de baas wilde zijn. Dit kan echter niet als je zo als wij met 16 valkjes in een kooitje leven. Met zijn allen zijn we zo ongeveer een halfjaar bezig geweest om Bizzy weer een beetje in het gareel te krijgen, ook omdat hij weer helemaal verwilderd was. Vanaf dat moment is Bizzy weer echt lid van onze groep en werd ook steeds weer aanhankelijker en minder vals. Op een gegeven moment probeerde Bizzy dus s’avonds in mijn kooitje te kruipen en zetten de baasjes hem terug bij de anderen, maar dit begon te vervelen en werd het voor een nacht geprobeerd om hem een nacht te laten zitten, wat eigenlijk heel goed beviel en sinds die tijd slaapt hij bij mij.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/bizzywilnaarnicky.jpg)

Bizzy wil bij Nicky in de kooi gaan slapen.

Zo nu kennen jullie de hele valken bende zoals die hier leven. En nu rest mij alleen nog om onze oppasser voor te stellen. Deze noemen we Kiki en dat is geen valkparkiet, maar een rosé kaketoe.
 Kiki is in mei 2006 bij ons gekomen. Baasje Ria vond in april een advertentie op marktplaats, waar jonge rosé kaketoes werden aangeboden. Zo werd een afspraak gemaakt en er werd dus een vogel uit gezocht van de drie jongen. Er was op dat moment echter een klein probleempje de vogels waren nog niet zelfstandig en nog maar amper 2 maanden oud. De kweker kon op dat moment zonder problemen de jonge vogels al uit de blokken halen en laten zien. Nadat er verdere afspraken waren gemaakt konden de baasjes eind mei opnieuw naar Tolkamer gaan om Kiki te halen.
De man had echter nog niet gezien dat Kiki zelfstandig at en gaf een snel cursus lepel voeden en gaf hier ook alles voor mee, zoals een aangepast lepeltje en een gemalen voermengsel, maar thuis gekomen bleek het bijna niet mogelijk om Kiki op deze wijze te voeden. Dit werd veroorzaakt doordat hij wel al zelfstandig at. Dit allemaal heeft er toe geleid dat Kiki zich meer een grote valk voelt en zich eigenlijk als onze oppasser.
Hij leeft dan wel in een aparte kooi, maar als mijn vrienden vrij zijn gaan ze eerst in de kooi van Kiki kijken wat daar voor voer in het bakje zit en gaan eventueel samen met hem zitten eten. En als de baasjes mij meenemen naar de vogelarts om mijn verbandjes te laten wisselen zit hij heel erg hard te roepen, omdat ik maar zelden de kamer uit ga.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/Kikiinkooinicky2.jpg)

Zoals je hier kan zien vond Kiki dat de baasjes te lang bleven slapen en daarom had hij de doek van mijn kooitje gehaald en de klep geopend, zodat Bizzy er uit kon. Omdat ik dan alleen zat kwam hij bij mij in de kooi zitten.

Zo nu kennen jullie al mijn gevederde vriendjes.
Vanaf nu meld ik mij niet meer elke week, maar alleen als ik iets nieuws heb te vertellen.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/nickyopstok.jpg)

Hier zien jullie mij op stok zitten slapen. Dit doe ik door een trucje toe te passen. Wie weet wat?

Groetjes en tot een volgende keer,
               Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 8 december 2008, 09:48:34
wat een lieverd zeg en hele leuke foto's!!!

groetjes kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 20 december 2008, 01:13:55
Hallo allemaal,

Het moet toch maar even gebeuren dat ik een berichtje plaats.
Ik ben even helemaal niet vrolijk. Met mijn vader Jim gaat het helemaal verkeerd. Zijn lichaam heeft naar het zich laat aanzien de strijd verloren.
Zijn uitwerpselen beginnen vaster te worden, waardoor zich uraten gaan vastzetten in zijn gewrichten en dan met name in de pootjes. Hij begint moeite te krijgen bij het zitten, maar mag toch nog graag even met de rest mee vliegen.
De baasjes durven s'ochtends bijna niet meer naar de kooi toe gaan uit angst dat hij onderin ligt. Ook weten ze niet wat ze moeten doen. Het is namelijk voor hun niet te beoordelen of het voor Jim nu een lijdensweg begint te worden, zeker omdat hij nog zo graag met de rest mee doet en nog vaak de leiding neemt.
We moeten maar afwachten en ondertussen wens ik ieder die dit leest fijne feestdagen toe en tot de volgende keer.

Nicky en zijn vriendjes.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/SL370277klein.jpg)
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 21 december 2008, 16:48:49

Och arme, wat een treurig bericht. Ja, wie weet heeft je vader er helemaal niet veel last van, maar dat weten wij dus niet! Als-ie nog graag wat vliegt moeten we maar ervan uitgaan het met de pijn wel meevalt. Dat je baasjes het ergste vrezen, begrijp ik best hoor. Nou hoop ik maar dat je vader het nog even volhoudt. Tot na de feestdagen bijvoorbeeld. Dan kunnen jullie nog even een mooie kerst beleven.

Mijn 'Vliegtuig' stuurt jullie de beste wensen

(http://www.mijnalbum.nl/Foto-Q4HNZHBU.jpg)

en een goed gevleugeld nieuwjaar!
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kaatje op 23 december 2008, 06:09:46
Hoi Henk,

Heel veel sterkte met Jim, hoe is het nu met hem !?

Ik wens je alvast goede kerstdagen toe en een goede jaarwisseling !

Groetjes, Karin
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 23 december 2008, 19:18:00
Hallo Hermien en karin,

Bedankt voor jullie mee leven in onze situatie.

Met Jim gaat het naar de omstandigheden redelijk goed.
Hij als oudste valkje begint de leiding in de kooi weer op zich te nemen.
Echter is het voor ons duidelijk te zien dat de gewrichtjes van zijn pootjes steeds dikker worden, door het op hopen van uraten, als gevolg van zijn Jicht. Heelaas blijft zijn ontlasting ook vrij stevig. Gelukkig is dit niet besmettelijk voor de andere vogels.
Zoals jullie wel begrijpen is het voor ons heel moeilijk beoordelen of we hem nu nadat 5,5 jaar geleden deze ziekte bij hem is vastgesteld, hij (veel)pijn laten lijden.

Groetjes ook namens Ria , Henk

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/SL370277klein.jpg)
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Mara op 24 december 2008, 12:41:14
Hoi hoi

Heel veel sterkte met jullie Jim. Het is ook niet makkelijk te bepalen hoe en wat hoor.

(http://inlinethumb20.webshots.com/7187/2296055390101551194S500x500Q85.jpg)

groetjes

Mara
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Marc van de Kuifjes op 25 december 2008, 08:06:36
(http://i272.photobucket.com/albums/jj176/kuifjes/kuifjes2009_640.jpg)
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kaatje op 26 december 2008, 19:16:01
Hoi Henk,

Dat kan ik me heel goed voorstellen, konden ze maar vertellen wat ze voelen en denken, dat zou het een stuk makkelijker maken denk ik !

Wel fijn dat hij de leiding in de kooi weer op zich neemt, dat lijkt me in ieder geval een teken dat hij nog allerlei plannen heeft  ;)

Wat bedoel je met stevige ontlasting, heeft hij daar dan moeite mee om het eruit te persen !? Hier lijken ze soms ook "stevige" ontlasting te hebben, of misschien beeld ik me dat wel in !

Ook voor jullie,
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 28 december 2008, 15:45:34
hoi henk en ria,

oh arme jim. ik kan mij heel goed voorstellen dat je sóchtends met lood in de benen naar de kooi toe loopt. :-\

hoe gaat het nu met hem?
ik wens jullie sterkte en geef jim een dikke kroel van mij.

liefs kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 28 december 2008, 21:40:41
Hallo Mara,

Bedankt voor je berichtje en sorry voor het late antwoord hierop.
Het is inderdaad heel moeilijk om een oordeel te geven over de toestand van een vogel, maar in dit geval is het wel heel duidelijk te zien dat het verkeerd begint te gaan. Zijn poot gewrichten zijn dik geworden en er zit aan zijn linkerpoot een begin van een bultje aan een teen, waar je geel/wit in kijkt net als bij een mens die een zwerende puist heeft.

Hallo Kuifjes van Wilgendaal,

Bedankt voor jullie wensen en de 16 kleine en de grote kuif wensen jullie een voorspoedig 2009.

Hallo Karin,

Bedankt voor je antwoord. Wat wij met steviger ontlasting bedoelen is dat hij voorheen water liet met daarin een klein groen sliertje vaste ontlasting. Nu lijkt het meer op wat men onder dunne ontlasting, wat de meeste mensen wel kennen.
Dit heeft er alles mee te maken dat de nieren niet goed werken en de afval stoffen niet goed worden afgevoerd.
Uit sectie bij andere vogels, waar we foto's van hebben gezien, worden deze afval stoffen (uraten) om de inwendige organen opgeslagen. Uit zo'n sectie komt dan als doodsoorzaak chronische nier problemen.

Hallo Kim,

Met Jim gaat het naar omstandigheden heel goed.
Hij was vanavond weer aan het stuntvliegen met Woody.
Hoe gaat het nu met Asha? Als er problemen zijn kun je altijd wel even bellen, want als we kunnen willen we je wel graag helpen.

Groetjes Henk en Ria
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 28 december 2008, 22:06:31
hoi,

met asha gaat het gelukkig weer goed. en bedankt voor het aanbod.
zijn jullie nog met jim naar de va geweest weer? zoja, heeft hij hier nog wat bijzonders van gezegt?
wel leuk dat hij weer aan het stunt vliegen was :D  :D

liefs kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 28 december 2008, 22:45:00
Hallo Kim,

Fijn dat het weer goed gaat met Asha. Met Jim zijn we niet weer naar de VA geweest. De ziekte van Jim is voor ruim 5,5 jaar reeds vast gesteld en er werden in het verleden wel medicijnen voor gegeven, maar dat bleek dan vaak de problemen te verergeren. Tevens is het zo dat het bezoek aan de VA ook stress met zich mee brengt, waar de vogel verder niets aan heeft. We hebben dit al een aantal keren mee gemaakt en weten uit ervaring dat hij dan wordt opgenomen en als ze niet meer tussen de bekende vogels zitten de moed laten zakken.
Als het even kan mag hij hier tussen de rest aan zijn einde komen. We weten al die tijd al dat dit er van moet komen.

Bedankt voor het mee leven, groetjes Henk en Ria
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 28 december 2008, 22:50:37
ja dat snap ik heel erg goed.
nou ik duim voor jim hoor en dat hij nog heel lang bij zijn vriendjes mag zijn.
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Mara op 31 december 2008, 15:47:29
Hoi Candy

Een hele fijne Jaarwisseling gewenst. Of te wel zoals wij het hier zeggen "eine goeie roetsj".

En alvast....

(http://i284.photobucket.com/albums/ll2/Valkjesliefhebber/dier42.gif)

Groetjes

Mara
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 1 januari 2009, 19:03:59
(http://i452.photobucket.com/albums/qq250/hajoeen/happynewyear2fy9.gif)
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 10 januari 2009, 22:32:01
Hallo allemaal,

Ik wil jullie even weer updaten hoe het met mijn vader Jimmy gaat. Het gaat aardig goed met hem, de pootjes zijn nog steeds wat dik en gevoelig, maar hij klimt steeds weer meer door de kooi. 's Avonds moet hij met Woody een poosje stuntvliegen, daarna moet hij even uitrusten. Slapen doet hij de laatste tijd bij mij en Bizzy in de kooi, dat is niet zo vermoeiend als op een stok in de kooi te zitten.

Groetjes
Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 11 januari 2009, 00:08:12
hoi hoi,

gelukkig gaat het wat beter met jimmy. daar ben ik blij om :D

groetjes kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 11 januari 2009, 12:17:28
Wat gezellig dat je vader nu bij jou in de kooi mag slapen. Tja, ouderdom komt met gebreken, hè. Let jij maar een beetje op je pappa, zeker als-ie op zijn leeftijd nog gaat stuntvliegen ook! Geniet maar van hem zolang hij er nog is!

Van mijn 'Vliegtuig' krijg je een dikke kroel en ferme poot!
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kaatje op 16 januari 2009, 13:29:18
Fijn om te lezen dat alles goed gaat met Jimmy  :D
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Ivy op 18 januari 2009, 20:40:13
Lieve Nicky.
Ik heb je voorstel verhaaltjes doorgelezen, sommige opnieuw. Het zijn toch telkes weer kleine sprookjes!

Ik wens je papa veel beterschap... misschien knapt hij toch wat op met de komst van de lente - nog wel even doorbijten door de koude winter...

Ik ben trouwens toch erg benieuwd... je hebt je geheimpje nooit verklapt - zit je misschien met je staartje tussen de tralies?(http://www.valkparkiet.org/upload2007/nickyopstok.jpg)

Hier zien jullie mij op stok zitten slapen. Dit doe ik door een trucje toe te passen. Wie weet wat?

Groetjes en tot een volgende keer,
               Nicky
Groetjes,
Ivana
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 18 januari 2009, 21:23:07
Hallo allemaal die hier meelezen,

Ja Ivana jij hebt het helemaal door, ik heb mijn staart op de tralies steunen.
Wat mijn papa betreft hebben de baasjes zo ongeveer besloten om er een eind aan te laten maken. Voor de jaarwisseling waren ze al zover, maar toen knapte hij nog weer op. Op dat moment gebruikte hij al een vleugel om te kunnen zitten, omdat een pootje niet naar behoren werkte.
Sinds afglopen donderdag gaat het echter zo achteruit dat hij bijna niet meer kan lopen en ook veel moeite heeft om te blijven zitten. Ook krijgt hij steeds meer moeite met ademhalen.
Hij gaat nog wel vliegen maar is na een klein stukje al uitgeput en hij wil ook nog graag naar de baasjes.

Groetjes Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kaatje op 18 januari 2009, 23:55:00
Begrijp ik het goed en is papa Jimmy nu naar de regenboogbrug !?
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 19 januari 2009, 00:23:50
Hallo Karin,

Nog niet, omdat dat op zondag moeilijk gaat.
We zijn het er in principe over eens dat het zo ongeveer niet meer draagbaar is voor hem en het lijkt ons het beste om dit woensdag te laten doen omdat Ria dan ook vrij is.
Of het moet zijn dat hij nog weer wat op knapt, maar hij verliest per dag nu ongeveer 1 gram aan gewicht, wat tot nu zo'n beetje konstand was.

Groetjes Henk
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kaatje op 19 januari 2009, 00:31:26
Hoi Henk,

Bedankt voor je reactie en natuurlijk begrijp ik de situatie ! Jullie houden zo veel van Jimmy dat jullie hem verder lijden willen besparen. Ik wens jullie ontzettend veel sterkte toe, maar gelukkig kan je nog even afscheid nemen op een goede manier !

Geef Jimmy maar een hele dikke knuffel  :-*

Groetjes, Karin
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 21 januari 2009, 17:00:32
Hallo allemaal

Om gelijk met de deur in huis te vallen.
Ik ben heel erg boos op de baasjes.
Ze hebben om 14,45 uur mijn vader laten vermoorden!!!!!
Er werd gezegt dat ze met hem naar de dokter zouden gaan en omdat ik daar ook vaak naar toe moet denk je dat ze je daar helpen.
In dit geval is dat niet gebeurt, maar nu is mijn vader dood en ik had nog hoop dat de va hem kon helpen. Dat dit niet is gebeurd valt mij behoorlijk tegen.

De groetjes van een hele boze Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Mara op 21 januari 2009, 18:44:12
Hoi Nicky

Heel veel sterkte met het verlies van je vader. En natuurlijk geldt dat ook voor je baasjes, ze hebben hun best gedaan.

Liefs

Mara
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kaatje op 22 januari 2009, 18:53:11
Hoi Nicky,

Wat zal je jouw papa vreselijk missen, maar je papa was ook al geruime tijd heel erg ziek  :( Je baasjes hebben daar echt heel erg veel verdriet over, en ja .... een VA helpt waar hij kan en natuurlijk ga je ervan uit dat je daar geholpen wordt.

Doordat papa al heel lang ziek was, kon de dokter dit keer niks meer voor papa doen, je papa had pijn en daarom heeft de dokter jouw papa een prikje gegeven zodat hij lekker is gaan slapen !

Nu heeft hij geen pijn meer en is hij bij allemaal gevleugde vriendjes aan het spelen en vliegen en kan hij weer alles wat hij voorheen kon ! Denk daar maar aan lief ventje met je mooie gele masker !

Henk en Ria,

Ontzettend veel sterkte met dit moedige besluit, ondanks dat jullie wisten dat dit het beste was voor Jimmy, doet het altijd pijn om afscheid van een lieve vogel te moeten nemen. Jullie zorgen kindje ....

(http://img.photobucket.com/albums/v366/Kaatje98/van%20alles%20wat/Inmemoriam.jpg)

Rust zacht dappere Jimmy !

Groetjes, Karin
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 25 januari 2009, 21:38:27
Hallo Mara en Karin,

Bedankt voor jullie medeleven met het verlies van onze Jimmy.

Groetjes Henk en Ria
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 25 januari 2009, 22:12:07
Ach lieve Nicky, je moet niet boos zijn op je baasjes. Die hielden nèt zoveel van jouw papa als jij. Maar je papa was oud, had veel pijn en was benauwd. Dan is het leven echt niet zo leuk meer en jouw baasjes wilden je papa verder lijden besparen. Tja, misschien hadden ze er beter aan gedaan om het je eerlijk te vertellen toen zij naar de va gingen. Het verdriet wordt er zo niet minder om, hè? Probeer het maar een plekje te geven en maak het met je baasjes maar weer snel goed. Van mijn 'Vliegtuig' krijg je een hele vette, warme kroel en kus. Als troost!

Sterkte, ook voor je baasjes.
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 31 januari 2009, 21:13:35
Hallo Hermien,

Bedankt voor je medeleven met het verlies van mijn vader.
De vogels zijn na de dood van mijn vader weer veel vrolijker en actiever geworden, ze leden allemaal mee.

Een dikke knuffel van Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 31 januari 2009, 22:40:22
Fijn hè, als soortgenoten mee lijden? Gaat het met jou nu ook weer een beetje? Want papa's verliezen kan een hele diepe impact hebben. Dat weet ik uit eigen ervaring. Mijn papa overleed vorig jaar in juli en ik mis hem zo.... ;D
Maar mijn 'Vliegtuig' en jij zorgen er altijd voor dat ik weer kan lachen en plezier kan hebben. Dus kom op, Nicky!

Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 2 februari 2009, 18:58:47
HOERA!!! ;D ;D ;D ;D
Vandaag ben ik jarig en ben 8 jaar geworden. :-*

Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kaatje op 4 februari 2009, 12:28:46
Hoi Nicky,

Van harte gefliciteerd met je verjaardag  :D
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Ivy op 4 februari 2009, 21:46:04
Hoi Nicky.
Wat erg, ik ben te laat met felicitatie!
Nou, alsnog van harte!
Kus,
Ivana
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 7 februari 2009, 18:51:49
Hallo Karin en Ivana,

Bedankt voor de felicitaties en kusjes voor mijn verjaardag.

Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 7 februari 2009, 21:55:07
Ik ben ook te laat, zo ook mijn 'Vliegtuig'. Maar wij wensen je alsnog een heel goed nieuw levensjaar hoor. Met een stevige poot en kusje-kusje-kusje van Gabber, Goofy, Silvo en Binky.
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 11 februari 2009, 21:03:55
Hallo Hermien, Gabber, Goofy, Silvo en Binky.

Nog bedankt voor de felicitaties.

Knuffel en groetjes,
Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 21 februari 2009, 21:48:34
Hallo allemaal,

Zo dit was een drukke week voor me. ::)
Woensdag moest ik naar de VA mijn schoentjes waren weer eens aan vervanging toe, al had ik ze deze keer niet doorgesleten, maar het moet niet veel langer dan 3maand zitten, want dan begint het te jeuken van alle losse velletjes die eronder zitten.
Vandaag met Elfje en Snoepie op visite geweest, we hebben een paar uur in de autogezeten voordat we er waren.
We zijn met 4 valkjes weer teruggekomen. ;D ;D ;D
Het was erg gezellig vanmiddag.
We hebben een nieuw vriend(je)(innetje) erbij een wildkleurtje. Zit nu heel stil in de kooi te kijken hoe het hier allemaal gaat. Moet eerst nu even wennen.
Verder kan ik er op dit moment nog niet van vertellen.

Groetjes,
Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 22 februari 2009, 22:13:59
hoi nicky,

lekker hoor dat je voetjes weer opgefrist zijn. dat zal wel een lekker gevoel zijn.
en je hebt nieuwe vriendjes erbij! gefeliciteerd hoor. dat zal wel erg gezellig zijn. en een wildkleur vind ik erg mooi hoor :D

groetjes kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 25 februari 2009, 21:10:05
Hallo,

Het wildkleurtje dat we zaterdag bij Ivana gehaald hebben heet nu Sunny.  ::) Sunny is echt een heel lief vogeltje en kan al heel goed met de anderen opschieten.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/sunny.jpg)
Sunny

Groetjes,
Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 25 februari 2009, 21:41:12
mooie sunny  :D  :D  :D
een knapperd hoor!!!
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Sanna op 26 februari 2009, 08:51:59
Ah wat een lieve foto van Sunny. Veel plezier met de nieuwe aanwinst. Aan der bekkie te zien wordt het een echte schat ;D ;D.

Groetjes, Sanna
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 27 februari 2009, 12:00:46
Sunny is een mooie naam. Mijn aller-aller-allereerste grasparkiet heette ook Sunny. Hopelijk voelt Sunny zich snel bij jullie thuis.
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 27 februari 2009, 21:49:24
Dag Kim,

Sunny is inderdaad een leuk valkje, die we met veel plezier in onze groep opnemen. ;D ;D ;D

Dag Sanna,

Het is al een echte schat waar we nu al veel mee optrekken, omdat hij/zij in het geheel niet bang is. Kwaa karakter lijkt ie heel sterk op het nichtje Elfje. ;) ;) ;)

Dag Hermien,

Het geven van een naam is bij ons altijd een probleem, die bij voorbaat niet snel gaat gebeuren. Dit gaat meestal na een paar dagen, omdat je dan ook iets van het karakter van invloed op de naam kan laten zijn. Zo was in dit geval de zonnige uitstraling de naam ingeving.  ;D ;D ;D
En Sunny voelt zich hier al helemaal thuis en doet volledig met de groep mee en is er al deel van.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/elfjensunny.jpg)

Op de achtergrond Sunny en het nichtje Elfje op de voorgrond.

Groetjes van Nicky.
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 27 februari 2009, 21:55:25
mooie foto hoor en fijn dat het zo goed gaat met sunny :D  :D

groetjes kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Ivy op 8 maart 2009, 12:13:12
Hoi Nicky.
Groetjes van Leia :)
Hoe gaat het bij jullie? Is Sunny al helemaal gewend?
Kus,
Ivana
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 17 mei 2009, 17:43:18
(http://i241.photobucket.com/albums/ff294/Alifaa/Gefeliciteerd.gif)

groetjes kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 20 mei 2009, 11:37:48
Hallo allemaal,

Hier ben ik dan weer eens met een update.
We zijn inmiddels al weer zes weken op de camping,  8) 8) 8) maar doordat hier een klein ongelukje is gebeurd had ik door de spanning die dit bij ons teweeg bracht geen zin om een stukje te schrijven in mijn boekje.  :'( :'( :'(

Maar ik zal jullie bij dezen de uitleg geven wat er is geschied.
Een week of drie terug wilde Pixel gaan vliegen. Ze ging starten vanaf de deur van de kooi, die we tevens als balkon gebruiken. Bij het weg vliegen kwam ze te laag, waardoor de tafel in de weg stond en ze sloeg met haar linkervleugel precies op de rand van de tafel. Hierdoor leek het wel op een circus voorstelling. Ze maakte namelijk een koprol echter sloeg ze heel erg hard met haar rechtervleugel op de vloer. :'( :'( :'(

Na even beduusd te hebben gezeten, om met haar vleugel te trekken op een manier als of deze verrekt was,  ging ze toch maar weer proberen te vliegen en ging op de stander zitten.

Op de plaats waar ze ging landen zat Luna en die werd dus met een carambole van de stok gevlogen en die belande met haar stuitje op de vloer.
In de loop van het weekeinde ontstond er bij Luna een hele buil onder aan het lichaam als of er een eitje moest komen.  ??? ??? ??? 

Omdat er na het weekeind nog geen verbetering bleek te zijn opgetreden moesten ze maar naar de VA, waar ze onderzocht werden.  Hierbij was het wel heel erg schrikken voor de baasjes. Het bleek namelijk dat Pixel haar pols had gebroken en de VA zou proberen dit doormiddel van een strak verband te proberen te laten genezen, maar gaf hun weinig hoop op herstel en gaf aan dat ze er rekening mee moesten houden dat de hand van de vleugel als noch zou moeten worden geamputeerd. Bij Luna bleek het echter ook geen eitje te zijn, waar ze last van had, maar een scheurtje onder in haar buikje, waar ze aan moest worden geopereerd.
Na de operatie kwam er nog een verrassing. Het als popje geteste valkje bleek een mannetje te zijn. ::) ::) ::)

Bij Luna verliep het herstel heel voorspoedig en Pixel moest gisteren avond weer naar de VA voor controle. Hier bleek dat bij haar ook herstel op treed en ze heeft dan ook een nieuw verbandje gekregen, welk de baasjes met twee weken mogen verwijderen. Ook vond ze het nodig om wraak te nemen op de VA door hem tot twee keer toe flink te bijten. >:( >:( >:( Dit bleek achter af toch niet zo’n goed idee te zijn, omdat dit resulteerde in een bloedende snavel. Het bleek dat er een stukje van haar ondersnavel te zijn af gebroken, wat met kunsthars hersteld moest  worden. Dat dit goed gelukt is bleek wel uit de tweede hap.  :censuur:-X :-X :-X

Ik hoop dus dat jullie nu wel begrijpen dat ik dus even geen behoefte had om iets te schrijven.
Allemaal de groetjes van Nicky en al zijn vriendjes.
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Saar op 20 mei 2009, 12:03:44
Hoi Nicky
Jeeeetje wat hebben jou valkenvriendjes een pech.
Hopelijk zijn ze snel weer beter!
Een kroeltje voor jou
Groetjes Saar :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Sanna op 20 mei 2009, 12:45:36
Jeetje zeg! Er is wel een hoop gebeurd bij jullie hoor. Ik kan me voorstellen dat je hoofd er absoluut niet naar stond om hier te gaan schrijven. Ik ben in ieder geval wel heel blij dat iedereen nou herstellende is. Ik hoop dat er voorlopig meer rust in de tent zal zijn. Geef iedereen maar een lekkere knuffel!

Groetjes, Sanna
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Ivy op 21 mei 2009, 11:59:48
Hoi Nicky.
Wat erg voor je twee vriendinnetjes... of achteraf dus toch vriendje en een vriendinnetje.
Gelukkig zijn ze al aan het herstellen.

Hier gaat alles goed. Leia, die je zo leuk vindt, heeft nu een nieuwe vriendje die haar probeert te versieren... Maar daar vertel ik straks nog in mijn boekje over, ik ben nu mijn keuken aan het betegelen :-)

Groetjes!
Ivana
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 21 mei 2009, 23:05:09
Ik val ff helemaal stil en zit gewoon wit weg te trekken. Wát een hoop narigheid zo in één keer. Heel veel sterkte en ik hoop dat je valkenvriendjes èn baasjes weer snel boven 'valkjesjan' zijn.

Geef ze allemaal maar een stevige knuf van de Duiveltjes van het Vederkruid.
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 22 mei 2009, 09:59:18
Wat een toestand zeg! dat is echt schrikken.
Heel veel beterschap hoor!

groetjes kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 23 mei 2009, 21:44:24
Hallo allemaal,

Eerst wil ik iedereen bedanken die gereageerd hebben en Leia wat is dat jij een nieuw vriendje. Dus ik wacht er op dat jou baasje er over schrijft, zodat ik er meer van kom te weten.
Verder heb ik ook een nieuwtje of beter gezegd vriendje er bij.
Dit is een albino en die word snoowy genoemd. 8) 8) 8)

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/snoowy4.jpg)

Snoowy zou reeds vroeger komen, maar daar stak Pixel toen een stokje voor met haar stunt. Door de zorgen om de twee gewonde valkjes hadden de baasjes er geen tijd voor om Snoowy te gaan opvoeden en daarom is die nu pas gekomen nu ze helemaal zelfstandig is.
Nu eerst maar eens zien hoe zich dit nu verder onwikkeld en daar ga ik op een later tijdstip over berichten.
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 23 mei 2009, 23:28:42
Jeetje, wat een hoop narigheid joh!!!  :'( :-\

Gelukkig gaat het nu allemaal weer wat beter.

Gefeliciteerd met jullie nieuwe albinootje.  :D

En je schrijft geteste popje blijkt een man, bedoel je volgende de berekening of is deze daadwerkelijk dna-getest?? ZO ja, waar als ik vragen mag??

Veel plezier met mooie Snoowy, sterkte met de ziekenboeg.

Groetjes van Caroline
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 23 juli 2009, 11:38:05
Hay Ria,

In mijn boekje lees ik dat er een 'kietje' is opgenomen....
Heb ik iets gemist? Het is ook al zo lang stil in je boekje!
Sterkte in ieder geval en bedankt voor je meelevende reactie in mijn verhalenbundeltje.
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 24 juli 2009, 22:36:12
hoi hoi,

ik hoop dat het goed gaat met het valkje.
beterschap hoor.

liefs kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 30 juli 2009, 09:45:18
Ook namens mij beterschap met je valkje wat opgenomen/ziek is.

Groetjes van Caroline
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 7 augustus 2009, 12:54:19
hoi henk en ria,

hoe gaat het hier? gaat het met het valkje al wat beter?

groetjes kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 7 augustus 2009, 13:12:54
Hallo Kim,

Alles is nu weer goed met het kietje.
Ze speelt weer rond met de anderen, de AB kuur is goed aangeslagen. :D :D

Groetjes Henk en Ria
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 7 augustus 2009, 22:29:55
gelukkig zeg!!! fijn hoor voor jullie en het kietje  :D

groetjes kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 7 augustus 2009, 22:44:13
Goed nieuws hier. Geweldig!
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 15 augustus 2009, 21:50:54
Hallo allemaal,

Hier ben ik ook eens weer, maar helaas met een droevig berichtje.  :'( :'( :'(
Omstreeks 21.00 uur is mijn moeder Parel na een kortstondige ziekte bij baasje Ria in de handen overleden.
Parel is 8 maart 1997 als heel angstig valkje bij de baasjes komen wonen, maar moest nu regelmatig worden geknuffeld.
Vanaf donderdag kon ze haar teentjes bijna niet meer gebruiken en had ze heel veel dorst met heel dunne ontlasting.
Het betrof hier alweer een keer niervallen, ook bekend als jicht, waar geen behandeling voor mogelijk is.  :'( :'( :'(

Wij als vogels, maar ook de baasjes zullen haar gaan missen.

Groetjes van een heel verdrietige Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 15 augustus 2009, 21:56:11
Ach, wat een triest nieuws, al had ze al een mooie leeftijd, zie ik, het blijft verdrietig.  :'(

Sterkte met het verlies van jullie vriendinnetje.

Rust zacht, lieve Parel.  :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 16 augustus 2009, 12:37:31
Ach toch. Hebben jullie net de zorgen voor Pixel achter de rug, gebeurt er dit! Heel veel  

                 (http://www.mijnalbum.nl/Foto-ABYGVQFM-G.jpg)


                                          :-*   :-*   :-*
                                                   :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 17 augustus 2009, 20:36:34
Hallo allemaal. 

Het is alweer en behoorlijke tijd geleden dat ik een stukje heb geschreven.
Een tijdje geleden ben ik weer eens naar de VA geweest, want ik moest weer eens nodig nieuwe schoentjes hebben, welke inmiddels al weer versleten zijn. Daarna kon ik me ook weer vertonen op de vogelwandeldag. Baasje Henk is met een aantal van ons er heen geweest, andere jaren gaan er veel meer van mijn vriendjes mee. Wij zijn er maar een paar uurtjes geweest dit jaar.
(http://www.valkparkiet.org/upload2007/vogelwandeldag2009.jpg)

Lekker met andere valkjes kletsen op de vogelwandeldag.
 
We zitten al een behoorlijke tijd op de camping en met het mooie weer is het elke middag feest. Dan mogen we naar buiten om te spelen en worden we in de gaten gehouden door baasje Ria. Zo nu en dan gaan we even stiekem in het gras spelen en doen dan net of we het niet horen als we geroepen worden. Dan moet baasje Ria ons weer ophalen en zo krijgt die ook de nodige beweging. Een andere leuke bezigheid buiten is om de musjes te vangen, die bij ons voer komen snoepen.
(http://www.valkparkiet.org/upload2007/buitenspelen.jpg)

Lekker buiten spelen.

De plantenspuit is ook geregeld aanwezig, dan weten we dat we uit de buurt moeten blijven anders worden we nat gespoten en aangezien wij bang zijn voor water moeten we op de loop. Die gekke kaketoe trekt dan alle aandacht, die wordt hartstikke nat en wij zijn weg. Als het regent  zitten we weer de gehele dag binnen op de standaard en de kooi te spelen en lopen op de vloer rond. Zo gauw als het weer goed is gaan de deuren open en krijgen we genoeg frisse lucht.(er zitten wel horren voor) Voor de ene deur staat de standaard en daar kunnen de vriendjes dan naar buiten kijken.
Verder moet ik ook nog vertellen dat  Snoowy het albino'tje de baasjes heel erg heeft laten schrikken. Ook dit is inmiddels al weer een paar weekjes geleden gebeurd. Toen de baasjes gingen opruimen op een dinsdag ochtend vonden ze op een paar plaatsen wat overgegeven voer resten, wat wel eens wat meer voorkomt, doordat er wel eens wat te veel gegeten wordt en dan zijn ze wat te druk geweest. Dit is dan ook de reden dat hier verder geen aandacht aan is geschonken waar dit weg kwam en zijn rond de middag hier vertokken zonder ook maar iets van problemen te merken. Dit om onze nieuwe vriendin Leila, ook een albino’tje, op te gaan halen.
 (http://www.valkparkiet.org/upload2007/Leila.jpg)

Leila.

Echter bij terug komst bleek Snoowy een fel groen after te hebben en zelfs de snavel bleek groen te zijn.  De woensdag ochtend daar op bleek Snoowy af en toe heel loom te zijn en gaf steeds over en bij weging bleek er een groot gewichts verlies te zijn op getreden namelijk van 96 gr maandag avond, naar 85 gr woensdag om de middag. Het zoeken op internet leverde op dat alle symptomen van papegaaienziekte aanwezig waren en met lood in de schoenen hebben ze een afspraak bij de V.A. proberen te maken. Deze had echter geen tijd meer vrij en gezien de klachten leek het hem niet zinvol om voor ons extra tijd vrij te maken, maar om snel te kunnen (be)handelen leek het beter om tot opname over te gaan. Zo was de opname om 15.00 uur al een feit compleet met zonde voeding. Tot het weekeind hadden de baasjes  dagelijks contact met de V.A., maar het heeft wel tot maandag geduurd eer er met zekerheid kon worden gezegd wat de oorzaak van het probleem bleek te zijn. Het bleek dat Snoowy een bacterie had binnen gekregen, welke vaak bij weersomslag in de herfst voorkomt. Die middag mocht Snoowy weer met de baasjes mee, maar moest nog wel een weekje apart blijven zitten, om de A.B. kuur af te maken. Inmiddels is Snoowy weer helemaal de oude en weegt ook vrij constant rond de 95 gram en dat is ook het gewicht van Leila, maar ze heeft haar staartje verloren en dat duurt natuurlijk wel een tijdje voordat ze die terug heeft.
En dan waren er de laatste week plots de problemen met mijn moeder Parel, die zonder enig teken voor af bijna niet meer kon klimmen of op stok kon zitten. Hiervoor stond ik dan ook graag mijn plankje in de kooi af en heb mij die paar dagen dat dit geduurd heeft wel even op de stokjes weten te redden. Dit had wat mij betreft had dit nog wel wat langer mogen duren, maar ze had geen vogel waardig leven meer en daarom is het achteraf toch beter zoals het nu gegaan is. Ook al mis ik haar wel heel erg.

Zo dit was weer een hele update, maar ik laat het hier bij.

Groetjes van Nicky en vriendjes
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 20 augustus 2009, 22:23:19
Jeetje, wat een toestanden met Snowie .... gelukkig is ze weer helemaal de ouwe.  :D

Leuke foto's!!

Groetjes van Caroline  :)
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 20 augustus 2009, 22:33:20
leuke update!!!
gelukkig gaat het goed met snoowy :D

och sterkte met het verlies van parel :'(  :'(

groetjes kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 25 december 2009, 00:32:58

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Hele fijne feestdagen!!

(http://i22.photobucket.com/albums/b346/Sathoja/kerstboom-49.gif)

Liefs van Ed, Caroline, Sanne,
Thomas, Jasper en Sophy.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 26 december 2009, 19:29:54
Hallo iedereen.

Hierbij wens ik jullie allemaal prettige feestdagen


Het is alweer een behoorlijk lang geleden dat ik wat geschreven heb, maar zoveel bijzonders gebeurt hier ook niet.   ;)
Nadat wij van de camping gekomen zijn was Snowy weer niet helemaal in orde, maar na een paar weken was het weer goed, ze was misschien bang dat ze haar vriendjes kwijt zou raken.  Pixel probeert iedere keer weer te vliegen wat ook wel lukt, maar nadat ze gevlogen heeft doet de vleugel weer zeer en laat ze die hangen.
Buiten ziet het er ook niet zo goed uit, het is daar net zo wit als Snowy en Leila zijn. ;D
Met dit weer is het maar goed dat ik een paar weken geleden weer nieuwe laarsjes gekregen heb.  ;D We beginnen de dagen weer af te strepen tot het nieuwe campingseizoen, zodat we weer gaan wandelen buiten.

De groetjes van Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 27 december 2009, 12:15:03
hoi hoi,

fijn dat het goed gaat daar en dat nicky weer nieuwe laarsje heeft gekregen.
nu weer op naar de lente he!

fijne dagen nog,

groetjes kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Anja op 28 december 2009, 15:23:26
Hoi hoi,

Ik kom jullie even bedanken voor de mooie kerstkaart. Helaas heb ik je jullie adres niet en kon ik er geen terugsturen.

Beetje laat maar niet minder gemeend

(http://i1018.photobucket.com/albums/af310/silverme1969/792389640_6_AwKC.png)
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 1 januari 2010, 15:24:01(http://i742.photobucket.com/albums/xx69/Sathojaso/KourosLouLou0910/3.jpg)Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 2 februari 2010, 13:16:41
Hallo allemaal, ;D ;D ;D

Hoera!!! Ik ben vandaag 9 jaar geworden.


Groetjes,
Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 2 februari 2010, 13:22:25
Gefeliciteerd!!!  :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 2 februari 2010, 14:57:37
Proficiat, hoor. Al een hele leeftijd! Fijne dag vandaag en laat je maar lekker verwennen.

                              :-*   :-*   :-*    :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 2 februari 2010, 15:43:46
Hoi Nicky,

van harte gefeliciteerd met je 9e verjaardag!! :D

(http://i298.photobucket.com/albums/mm254/rosalinda71_2008/feest.jpg)
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 3 februari 2010, 21:29:04
Hallo Caroline, Hermien en Kim.

Hartelijk bedankt voor jullie felicitaties met mijn 9e verjaardag.

Groetjes,
Nicky  :-* :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 26 februari 2010, 13:07:29
Heej Nicky!

Leef je nog? Hoe gaat het nu met jou?
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 3 maart 2010, 20:24:00
Hallo Hermien,

Met mij gaat alles goed, alleen de laarsjes zijn weer kapot. ;) ;)
Ik moet dus maandag weer naar de VA om er een paar nieuwe te krijgen. ;D ;D

Groetjes, :-*
Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 3 maart 2010, 20:49:37
sterkte nicky, maandag met je nieuwe laarsjes  :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 12 maart 2010, 19:26:28
heb je weer nieuwe laarsjes gekregen nicky en gaat het goed met jullie?

groetjes kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 14 maart 2010, 21:12:00
Hallo Kim,

De nieuwe laarsjes zitten nog steeds niet helemaal goed, maar dat komt nog wel.
Maar wat hoor ik allemaal weer akelige berichten, ik wens jou en de anderen heel veel sterkte.

Groetjes,
Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Kimm op 15 maart 2010, 12:22:12
hoi nicky,

wat vervelend dat de laarsjes niet lekker zitten. ik hoop dat het gauw goedkomt.
ja weer akelige dingen inderdaad, maar nu ga ik weer voor een glimlach hoor  :D

groetjes kim
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 19 april 2010, 09:46:38
Hey Nicky, hoe is het met je laarsjes??

Passen ze al beter??

Groetjesssssssssssssss
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 26 april 2010, 20:20:27
Hallo Caroline,

Sorry dat ik zo laat reageer maar met dat mooie weer zit je niet veel achter de computer, maar mijn laarsjes zijn alweer stuk.
Blijkbaar loop ik toch teveel, aangezien ik ook weer geregeld naar de camping ga en dan met het mooie weer buiten op de grindtegels loop. ;D ;D ;D

Groetjes,
Nicky :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Hermien op 30 april 2010, 01:01:18
(http://www.mijnalbum.nl/Foto-PNITCFAQ-G.jpg)
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 11 november 2010, 21:08:03
Hallo allemaal, ;D ;D

Het is al lang geleden dat jullie iets van mij gehoord hebben.
Er is in die tijd niet veel gebeurd. We zijn heerlijk op de camping geweest en met het mooie weer lekker buiten op het terras rondlopen. We zij dit jaar ook weer met een heel stel naar de vogelwandeldag geweest, maar Snoepie heeft er niet veel lol van gehad. Hij heeft een klein poosje nadat we aangekomen zijn de nagel gebroken en moest eerst onder behandeling omdat het bloede. :'( :'(
Daarna werd hij rustig weggezet in de vervoersbak van Kiki zodat het wondje aan de nagel niet weer ging bloeden.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/wandeldag.jpg)

Wij zaten heerlijk op de takken met de andere vogels,totdat er een Ara was die op de tak wilde zitten waar Kiki zat. Daardoor kreeg Kiki ruzie met de Ara en won eerst, maar de Ara gaf niet op en op een gegeven moment had Kiki er genoeg van en ging maar weg.  Het was niet zo druk als de andere jaren, aangezien het nogal koud was. We hebben ook nog met de wandeling meegedaan en daar heeft Kiki even laten zien dat een kaketoe echt zelf op de eigen pootjes meewandelt.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/wandeldag10.jpg)

Een paar weken geleden zijn 2 valkjes bij ons komen wonen. Het is een mannetje en popje.
Ze hebben de namen Shadow en Kira gekregen. Shadow heeft aan het ene pootje geen teentjes meer. Hij zit ook wel graag op mijn plankje, maar zo zijn er wel meer.

Groetjes,
Nicky  :-* :-*

Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 12 november 2010, 21:38:53
Hey Nicky, wat leuk weer eens een update van jouw. Alles goed met je "voetjes"??

Leuke foto's.

Kusje voor arme Snoepie en heel veel plezier met jullie nieuwe vriendjes Shadow en Kira.  :D

Fijn weekend, groetjes van Caroline  :D
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 13 november 2010, 11:54:11
Hallo Caroline,  :)

Met mijn pootjes gaat het goed als ik maar 1x in de 3 maand naar de VA ga. Eerst het oude verband en dan de schilfers verwijderen, daarna krijg ik zalf op de pootjes en weer verband, zodat ik weer kan lopen. ;D ;D
Het nadeel is dat ik iedere keer een roes moet hebben  ::) ::) en dat ik de laarsjes inlopen moet, aangezien het eerst niet echt makkelijk zit, maar je moet wat om de pootjes heel te houden. ;D ;D
De foto's zijn van de vogelwandeldag die ieder jaar gehouden wordt. Ik ben alle jaren geweest op 1 na, dat was het eerste jaar (dat was maar goed, de tv was toen aanwezig) want ik wil niet zielig gevonden worden, ik doe haast alles wat een ander valkje ook doet.

(http://www.valkparkiet.org/upload2007/Nicky1poot.jpg)

Ik wens je een heel fijn weekend en de groetjes van
Nicky  :-* :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Anja op 21 november 2010, 13:30:26
Hoi Nicky,

Wat fijn de je er 2 vriendjes bij hebt. Is toch ook veel gezelliger.

Succes met de laarsjes enne wil je je baasjes bedanken voor de lieve kaart?

Dikke knuf,

Anja
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Anja op 17 december 2010, 16:30:42
Dank je wel voor jullie mooie kerstkaart.

Knuf,

Anja
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Anja op 25 december 2010, 10:35:36
Merry★* 。 • ˚ ˚ •。★Christmas★ 。* 。*FROM OUR HOUSE TO YOURS!!
° 。 ° ˚* _Π_____*。*˚★ 。* 。*。 • ˚ ˚ •。★
˚ ˛ •˛•*/______/~\。˚ ˚ ˛★ 。* 。*★ 。* 。*
˚ ˛ •˛• | 田田|門| ˚And a happy new year... to all my friends thank you and enjoy 2011 .....

Ton, Anja, Jeroen en Lisa
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 25 december 2010, 13:53:38
(http://i268.photobucket.com/albums/jj35/candywitte/KerstkaartElfjekopie.jpg)

Henk en Ria
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 5 januari 2011, 22:03:42

Hey meis, allereerst nog de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Door de problemen met mijn ouwe laptop heb ik overal erg weinig gereageerd, ook hier.  :-[

Nu ik mijn nieuwe eindelijk heb ga ik je weer ouderwets volgen.  ;)

Liefs CarolineTitel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 15 januari 2011, 17:45:13
Hallo,

Zo hier ben ik weer, ik heb nu foto's van Kira en Shadow.
Aangezien Shadow niet in de handen genomen wil worden kun je niet zo gemakkelijk een foto van hem maken. ::) ::)
Maar mij is het nu wel in de kooi gelukt.

Shadow
(http://i268.photobucket.com/albums/jj35/candywitte/19122010034.jpg)Shadow
(http://i268.photobucket.com/albums/jj35/candywitte/19122010021.jpg)Kira
(http://i268.photobucket.com/albums/jj35/candywitte/19122010024.jpg)Kira
(http://i268.photobucket.com/albums/jj35/candywitte/19122010032.jpg)Verder heb ik weinig nieuws, alleen zijn er een paar die broeds zijn. ;D ;D

Groetjes en een knuffel van Nicky :-* :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 15 januari 2011, 20:45:28
Wow, ze zijn prachtig!!!!  :D :D

Fijn weekend, groetjes van Caroline
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 2 februari 2011, 10:52:14
Hiep, Hiep, Hoera Nicky is 10 jaar. ;D ;D(http://i268.photobucket.com/albums/jj35/candywitte/Nickyfelicitatie10.jpg)


En het kado voor zijn verjaardag zijn nieuwe laarsjes. :-* :-*


Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Manouk op 2 februari 2011, 12:17:38
Gefeliciteerd met Nicky!!
Ik kom voor het eerst in je boekje aanwaaien, maar mag ik vragen wat er met de pootjes van Nicky aan de hand is??
het staat wel schattig die laarsjes, maar zal vast niet voor de mooiigheid zijn ;)

groetjes
Manouk
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 2 februari 2011, 21:09:47
Gefeliciteerd, Nicky!!!!
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 3 februari 2011, 21:37:42
Caroline en Manouk hartelijk dank voor jullie felicitaties. :-* :-*

Hallo Manouk,

Nicky heeft geen teentjes aan zijn pootjes en een paar jaar na zijn geboorte heeft hij wondjes aan de onderkant gekregen, zodat de hele pootjes in het verband zitten.(zie 1e bladzijde de eerste foto van Nicky op de fiets.)
Dit verband moet ongeveer alle 3 maanden verwisseld worden, aangezien het dan meestal doorgesleten is en dat er ontzettend veel schilfers van de pootjes afkomen die onder het verband blijven zitten.
De pootjes komen dan weer in zalfverbanden en daaromheen sterker verband, dit kleeft aanelkaar zodat dit moeilijker te verwijderen is.

Ria
Titel: Re:Het verhaal van Nicky (Groot Nieuws)
Bericht door: candy op 6 maart 2011, 10:47:55
Hallo allemaal,

Hier ben ik weer een keer en ik heb groot nieuws. ::) ::)
Volgens mij zijn hier de buitenaardse wezens, of anders genoemd Aliens binnengevallen  :o :o, want wat moet het dan anders zijn.

Ik zou zeggen kijk zelf maar eens naar onderstaande foto's, dan kan u zelf bekijken wat het is. ;D ;D


(http://i268.photobucket.com/albums/jj35/candywitte/SL371060.jpg)


(http://i268.photobucket.com/albums/jj35/candywitte/SL371069.jpg)


(http://i268.photobucket.com/albums/jj35/candywitte/SL371068.jpg)


(http://i268.photobucket.com/albums/jj35/candywitte/SL371066.jpg)


(http://i268.photobucket.com/albums/jj35/candywitte/SL371072.jpg)

De trotse ouders Cherry en Woody.
(http://i268.photobucket.com/albums/jj35/candywitte/SL371077.jpg)

Sinds het begin van dit jaar begon Cherry steeds eieren te leggen, waarop baasje Ria besloot om haar samen met Woody in een apart kooitje op tafel te zetten.
Maandag avond was er kort voor het slapen gaan zo’n alien en donderdag avond was er plots nog één.
De ouders verzorgen de beide kinderen goed en ze groeien als kool.
Zo dit ben ik weer kwijt en u weet het nu, dus zeg ik maar tot de volgende keer.

Groetjes,
Nicky :-* :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 6 maart 2011, 11:31:23
Wat een leuk nieuws en wat een lieve foto's!!

Gefeliciteerd!!!!  :D
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 6 maart 2011, 22:02:33
Hallo allemaal,

Nadat ik zondagmorgen goed nieuws had komt nu het slechte erachteraan.
Door die  :censuur carnaval zijn de vogels hier totaal in de stress geschoten en is het oudste donsje in het voer gestikt. :'( :'(
Die  :censuur carnaval is hier zo’n beetje zo  wie de meeste herrie kan produceren, zodat je horen vergaat en de ramen in de kozijnen rammelen en het huis staat te dreunen. >:( >:(
Ik ben in ieder geval heel erg kwaad, maar er is niets meer aan te doen. :'( :'(
 
Groetjes
Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 7 maart 2011, 10:23:41
 :'( :'(
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Saar op 7 maart 2011, 14:24:10
 :(
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 12 maart 2011, 20:01:46
Hallo allemaal,

Ik kom nog weer eens met slecht nieuws, het 2e donsje heeft het ook niet gered. :'( :'(
We zijn er allemaal sneu van, vooral de ouders zoeken nog naar het jong, ondanks dat het dood naast de moeder lag. :'( :'(

Groetjes :-* :-*
Nicky
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 12 maart 2011, 20:19:50
Sterkte  :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Larissa op 12 maart 2011, 22:18:31
sterkte met hjet verlies van beide donsjes

En wat een bijzonder verhaal van Nicky

groetjeS Larissa
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 13 maart 2011, 20:03:25
Hallo,

Bedankt voor het medeleven met het verlies van de 2 kleine
donsjes.

groetjes, Ria

Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 9 februari 2012, 19:41:17
Hallo allemaal,

Dat is al een hele tijd geleden dat ik hier een stukje geschreven heb. Maar wat wil je als er niets in het valkenland gebeurt. ;D ;D
Vorige week ben ik alweer 11 jaar geworden.  ;)

Groetjes,
Nicky :-* :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 9 februari 2012, 19:54:29
Gefeliciteerd  :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 11 februari 2012, 21:31:21
Bedankt Caroline.

Nicky :-* :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 4 februari 2013, 19:55:49
Hallo allemaal,

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik hier wat geschreven heb. Met alle vogels is alles goed. :) :)
Ik ben zaterdag 12 jaar geworden.  ;D
Het wordt weer eens tijd dat ik nieuwe laarsjes krijg, deze zijn weer versleten. ::)

Groetjes
Nicky :-* :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: Caroline op 5 februari 2013, 07:05:00
Wouw!!!! Super Nicky, wat een mooie leeftijd, gefeliciteerd.

Succes weer met je nieuwe laarsjes.

Liefs van Caroline  :-*
Titel: Re:Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 29 november 2013, 18:41:32
Hallo allemaal,

Het is een hele tijd geleden dat ik hier een stukje geschreven heb. Met mij is het nog steeds goed. Maar in augustus is Snowy overleden, ze is maar 4 jaar geworden. :'( :'(
Met de andere valkjes is het ook allemaal verder goed.
Kiki heeft nu ook vriendje erbij, zodat hij niet meer alleen is.
Riko is in oktober erbij gekomen en was toen een half jaar oud. ::)

Groetjes,
Nicky :-* :-*
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: candy op 2 februari 2016, 20:56:37
Hiep Hiep Hoera

Ik ben vandaag 15 jaar geworden en ben altijd nog goed gezond. :D
Wel moet ik iedere keer weer naar de arts voor nieuwe laarsjes.
Mijn vriendjes zijn er ook allemaal nog.

Groetjes Nicky :-* :-* :-*
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: Lin op 3 februari 2016, 08:12:20
Hoera gefeliciteerd! Heb je nog leuke verhalen of foto's?
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: carco op 3 februari 2016, 09:37:31
Wat mooi zeg!

Groetjes: Caroline.
Titel: Re: Het verhaal van Nicky
Bericht door: Karincody op 3 februari 2016, 20:49:24
Wat een leuke verhalen allemaal