Valkparkiet.com

Koffiehoek => Discussieplatform => Topic gestart door: jamy op 12 juli 2007, 22:24:00

Titel: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: jamy op 12 juli 2007, 22:24:00
Mijn buur heeft ook een valkparkiet gekocht precies 1 week geleden,vandaag vroeg ik hoe het was met zijn valk maar hij heeft ze aan zijn slang gevoerd omdat hij maar niet tam wilt worden zegt hij! Ik vind dit echt niet meer kunnen,het moet eens ophouden dat mensen eens een valkparkiet willen uitproberen en dan achterlaten of wat dan ook >:( .P.s. ik hoop dat ik niet te ver ben gegaan in dit forum maar alvast mijn excuus. Hopelijk heb ik ook geen mensen boos gemaakt want het was niet echt mijn bedoeling om iemand te kwetsen...ik moest gewoon mijn hart eens luchten.

Groeten Jamy  :-\
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: Inge88 op 12 juli 2007, 22:29:40
Dat meent hij toch niet serieus?  :o  :'(
Wat een  :censuur buur heb jij! wat heb je er van gezegd?
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: sweetfuzzy op 13 juli 2007, 10:43:56
wat een  :censuur buurman zeg. Had het vogeltje dan via het forum weggegeen. Dit vind ik echt niet normaal.  >:( >:( >:(
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: hennie op 13 juli 2007, 11:44:44
Hallo,

Ik vind het ook vreselijk! Maar het blijft een gegeven dat een slang ook recht op leven heeft en dat hij ook moet eten.

Maar ik vind het ook altijd erg om zulke dingen te horen....laat staan om ze te zien. Het heeft mij altijd verbaasd, hoe iemand, die slangen houdt, een levende hamster in de kooi kan gooien en dan gaat staan kijken hoe die slang hem opvreedt.

Ik vind het vreselijk hard.....maar die slang moet ook eten!

Alle kleine dieren die in de dierenwinkels niet binnen een bepaalde tijd worden verkocht, gaan weg als slangevoer. Muizen, hamsters, kleine konijntjes en vogels   :'(

Vroegere buren van mij hebben gekko's gehad. Die moesten levende sprinkhanen hebben. Zelfs dat vond ik naar om te zien. Toen heb ik besloten nooit geen dieren te nemen die levend voedsel moesten hebben!

groetjes, Hennie
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: jamy op 13 juli 2007, 11:59:14
Hoi,iedereen ik dacht in het begin dat hij het zei voor de grap maar nee hij heeft het echt gedaan,het ergste vind ik nog dat hij het gewoon doet voor zijn plezier en omdat hij geen geduld had :(. Die slang krijgt levende veldmuisen te eten vogels krijgt hij normaal niet hoor ik ben eens bij hem op bezoek geweest voor handtekeningen te verzamelen voor dierenrechten >:(. Hij kijkt gewoon graag toe hoe een dier word opgegeten hij geeft helemaal niks om die slang geloof me,hij ziet het als een spel. Ik hoop dat ze hem ooit eens oppakken voor dierenmishandeling maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren.

Groeten Jamy.
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: Rianne op 13 juli 2007, 12:19:41
Waarom zouden ze hem oppakken voor dierenmishandeling? Welk dier wordt er mishandeld? Zoals Hennie al zei, zo'n slang moet ook eten. Dat hij daar een valkje voor opoffert gaat ons allemaal aan het hart, maar het betekend nog niet dat hij een dierenbeul is.
Gelukkig hoeven slangen niet zo vaak te eten maar als ik hem was zou ik geen valkjes meer kopen.
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: jamy op 13 juli 2007, 13:50:21
Hoi,Rianne ik weet dat hij geen dier mishandeld dat bedoel ik ook met maar ik denk dat dat niet snel zal gebeuren :). IK ben daarjuist bij hem geweest om met zijn zoon te spelen maar hij zij gewoon dat hij er niet was en sloeg dan gewoon de deur voor mijn huis dicht terwijl ik zijn zoon hoorde vragen wie er aan de deur belde! Sinds ik vroeg waarom hij zijn valkparkiet voerde aan zijn slang is hij heel chagerijnig tegen mij maar ik probeer mij er zoweinig mogelijk van aan te trekken.

Groeten Jamy.
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: hennie op 13 juli 2007, 14:03:24
Hallo Jamy,

Je buurman en jij denken gewoon niet hetzelfde over hetgeen hij gedaan heeft met zijn valkje.

Jij bent waarschijnlijk gevoeliger van aard dan hij!

Hij kan nu boos zijn op jou, omdat je hem hierop heb gewezen en hij het niet met jou eens is. Laat hem maar even met rust, misschien draait hij in de toekomst wat bij.

Jij hebt recht op je mening, maar hij ook! Het ligt ook aan de manier waarop je met hem erover gesproken heb. Ik hoop niet, dat je tegen hem ook gezegd heb dat het dierenmishandeling is geweest. Want eigenlijk is je buurman dan wel terecht boos op je!

Probeer er iets anders tegenaan te kijken. Je kunt toch een slang ook niet dood laten gaan van de honger. Dat is toch ook zielig? Als hij de slang een muis had gevoerd....had je er dan net zo over gedacht als dat het nu een valkje betreft?

Praat erover met je buurman. Leg hem uit dat je ervan geschrokken was. Het is ook jammer als in de toekomst steeds de deur voor je neus dicht gaat terwijl je met zijn zoon wil spelen.

Het leven is soms hard Jamy!

groetjes, Hennie
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: jamy op 13 juli 2007, 15:03:11
Hoi Hennie. Ik heb het zeker niet gezegd tegen hem dat het dierenmishandeling was en ik vind het gewoon zielig voor die valkparkiet. Die muizen zijn eigenlijk geboren om opgegeten te worden maar die valkparkiet kon nog een hele weg verder het is wel zielig voor die muizen natuurlijk maar muizen zijn verdoemd om te sterven op een niet prettige wijze muizenvallen , vergif , roofdieren , en slangen enzo...
Ik heb hem nog voorgesteld die valkovertekopen voor een aardige prijs dan heeft Akke nog een vriend erbij omdat hij die valkparkiet beu was en toch geen geduld had om tam te maken zei hij hij kon er alles meedoen maar nee hij geeft dat valkje gewoon aan een slang als een stuk vuilnis. Ik ben nu kwaad omdat dat valkje nog maar een paar weken oud was en geen enkele kans kreeg om te leven. Ik hoop dat ik met het starten van deze topic niemand heb kwaad gemaakt opmij... nogmaals mijn excuus.

Groeten Jamy
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: hennie op 13 juli 2007, 15:17:03
Hoi Jamy,

Ik denk niet dat er iemand boos op je is, hoor! Ik zeker niet!

Ik ben het niet helemaal met je eens, dat het voor een muis minder erg zou zijn, dan voor een valkje.

Een slang moet eten om te kunnen leven en wat er nou ook levend zijn mond in gaat....ik vind het altijd sneu.
Of het nou een muis, valkje, kuikentje of hamster is! Daar maak ik dan geen onderscheid tussen.

Je hebt je buurman voorgesteld om zijn valkje aan jou te verkopen. Lief van je, dat je zo het valkje hebt proberen te redden. Maar het was zijn valkje. Hij mocht er dus mee doen wat hij wilde. En hij koos ervoor om het aan zijn slang te voeren. Hij had het recht ertoe.

Probeer je gevoel erover wat te laten zakken. Het is nu gebeurd, je kunt er niks meer aan doen. Wat jij nu nog kan doen is zelf heel goed voor je valkjes te zorgen. Bij jou zijn ze veilig. Gelukkig ben jij niet verantwoordelijk voor de buurman zijn gedrag.

groetjes, Jamy,
Hennie
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: Mara op 13 juli 2007, 16:38:42
Hoi Jamy

Ik zelf zou het ook vreselijk vinden om zoiets te horen (daarom heb ik mijn 'gehandicapte' kwartel ook niet weggedaan). Maar zoals Hennie al zegt, het was zijn valkje en dus mocht hij er mee doen wat hij wilt. Hoe wrang en wreed het is, maar ik snap wat je bedoeld.

En niemand is kwaad op je hoor! Maak je maar geen zorgen.

Mara
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: ManjaV op 13 juli 2007, 19:01:41
Hoi Jamy,

Ik wil hier ook graag op reageren.
Ik ben het volledig met je eens, ik vind het een groot schandaal dat je buurman een jong valkje aan zijn slang heeft gevoerd. Onacceptabel.

Ik lees hier berichtjes in de trant van: een slang moet ook leven en heeft ook recht op eten. Natuurlijk! Vanzelfsprekend! Een vriendin van mij heeft ook een slang, en die kreeg eerst muizen, en nu vanwege zijn grootte, ratten. Veelal diepvriesratten want die kan je ook kopen! Haar slang is prachtig om te zien en moet natuurlijk goed gevoerd worden.

Maar ik vind het een stap te ver van je buurman om hem zijn valkje als voer te geven, met als reden dat de valk niet tam werd!
Een slang voer je met eten dat je voor hem koopt, voor de slang, omdat hij moet eten. Maar het is net ff iets anders om de slang een valkje te eten te geven omdat het vogeltje niet tam wil worden. Ik neem aan dat je buurman immers ook geen valkjes in de dierenzaak koopt om als slangenvoer te dienen. Zou hij dat nou altijd doen, dan blijft het nog zeer, zeer dubieus, maar is beter te accepteren dan een valkje als slangenvoer te geven uit wraak, omdat hij niet tam wordt. Ik heb er geen woorden voor hoe belachelijk ik dit vind. Ik kan mij je woede daarom goed voorstellen.

Groetjes,
Manja
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: Mariska op 13 juli 2007, 20:34:36
Ik sluit me helemaal bij Manja's woorden aan!

Ook vind ik het niet helemaal kloppen dat er wordt gezegd dat het zijn valkje is en dat hij er mee mag doen wat hij wil.
Als je een dier koopt wil dat nog niet zeggen dat je ermee mag doen wat je wilt.
Daar zitten zeker wel grenzen aan.
Helaas is het denk ik niet zo dat de buurman hiermee over een grens is gegaan.
Hoe wreed ook.
Want dat vind ik het gewoon.

Zoals Manja al schreef zijn er ook andere mogelijkheden zoals diepvriesratten, kuikentjes enz.

Uiteraard moet de slang goed gevoerd worden.
Zo niet, dan is dat net zo wreed als je valkje die niet tam wil worden aan de slang voeren.

Het vreselijke aan dit hele verhaal is de reden waarom hij het heeft gedaan >:(
Wat geeft hij hem de volgende keer?!
Een puppie of kitten dat een plasje in huis heeft gedaan of aan zijn schoen heeft gekauwd :-X

Er moet ergens een grens liggen!

Groetjes
Maris!!
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: jamy op 13 juli 2007, 20:55:47
Hoi iedereen ik denk dat het is opgelost ik heb eens opgezocht waar je diepvries ratten kon kopen en heb via mijn vriend het uitgepraat,jammer dat ik het niet eerder kon zeggen waar je diepvriesratten kon kopen dan waren er al veel levens gered.Bedankt voor de steun en tips en hopelijk gebeurd dit nooit meer. Ik kan natuurlijk niemand dwingen om diepvriesratten te kopen dus mijn buurman ook niet,hopelijk heeft hij besloten diepviesratten te kopen inplaats van levende wezens maar levende wezens als slangen voer gebruiken zal zeker nog niet uit de wereld verdwijnen (voorlopig toch).

Groeten Jamy.
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: ManjaV op 13 juli 2007, 23:15:58
Ik sluit me helemaal bij Manja's woorden aan!

Ook vind ik het niet helemaal kloppen dat er wordt gezegd dat het zijn valkje is en dat hij er mee mag doen wat hij wil.
Als je een dier koopt wil dat nog niet zeggen dat je ermee mag doen wat je wilt.
Daar zitten zeker wel grenzen aan.
Helaas is het denk ik niet zo dat de buurman hiermee over een grens is gegaan.
Hoe wreed ook.
Want dat vind ik het gewoon.

Zoals Manja al schreef zijn er ook andere mogelijkheden zoals diepvriesratten, kuikentjes enz.

Uiteraard moet de slang goed gevoerd worden.
Zo niet, dan is dat net zo wreed als je valkje die niet tam wil worden aan de slang voeren.

Het vreselijke aan dit hele verhaal is de reden waarom hij het heeft gedaan >:(
Wat geeft hij hem de volgende keer?!
Een puppie of kitten dat een plasje in huis heeft gedaan of aan zijn schoen heeft gekauwd :-X

Er moet ergens een grens liggen!

Groetjes
Maris!!

Precies Mariska, dat bedoel ik! Alles wat in zo iemand zijn ogen niet doet wat hij wil, gaat dan als slangenvoer dienen. Bij wijze van spreken dan he.

Fijn dat je ook hier hetzelfde over denkt. Idd moet er gewoon een grens getrokken worden.

Liefs,
ManjaJamy, fijn dat je hebt kunnen uitzoeken waar ze de ratten verkopen.

Nog even een toevoeging:
Mijn vriendin vertelde mij laatst hoe een wurgslang zijn prooi doodt, en dat is snel en in 1x. Ik heb zelfs eens gezien hoe zij een levende muis aan de slang heeft gevoerd. Ik vond het niet prettig om te zien, maar het ging zoals het ging. Zo een muisje of een rat zet je in een terrarium en de slang doodt het dus in 1x, als hij eenmaal toeslaat.
Jullie kunnen je voorstellen dat het voor een vogel een hele andere gewaarwording is. Een muisje zet je in het terrarium en die zal gaan rondlopen.
Een valkje dat je in een terrarium zet, gaat fladderen uit angst omdat hij niet weet wat er gebeurd, hij wordt in een vreemd iets gezet en vogels reageren uit angst natuurlijk door te fladderen of wat dan ook.
Iedereen zal begrijpen dat je als normaal denkend mens dus niet zomaar een vogel in een terrarium zet. En al helemaal niet uit wraak.

Groetjes,
Manja
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: hennie op 14 juli 2007, 11:13:49
Hallo,

Ik dacht dat een slang alleen levend voedsel tot zich neemt en dat een diepvriesrat dus niet werkt.....maar dat kan ik fout hebben, hoor!

Ik heb er geen verstand van...gelukkig!

Ik vind het even erg of het een muisje is of een valkje. Een dier is toch een dier. En dat het in 1x gaat wil niet zeggen dat het niet erg voor het dier is.

Ik heb het een keer op de TV gezien en ik hoorde dat ratje behoorlijk gillen   ( door merg en been)

Ik vind het dus ook echt heel vreselijk allemaal en ik vind eigenlijk dat een slang gewoon niet bij iemand in de huiskamer thuis hoort. Als dit zou worden verboden, dan was het probleem er niet dat sommige mensen hun slang van alles voeren wat ze in de weg zit!!

Maar diepvriesmuizen en ratten zijn net zo zielig. Die diertjes worden er gewoon voor gekweekt om als slangevoer te dienen. Krijgen geeneens geen kans op leven. Is dit dan niet zielig. Dat is meten met twee maten!

groetjes, Hennie
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: jamy op 14 juli 2007, 13:36:20
Hoi Hennie,dat bedoelde ik met dat ze gedoemd zijn om te sterven ze worden gekweekt om opgegeten te worden,en natuurlijk is het niet prettig voor die diertjes maar slangen hebben natuurlijk recht om te leven maar ze hebben niet het recht om eender wat opteeten als in het amazonen woud iemand word gewurgt door een slang zou je de slang ook doden om jezelf te redden juist ? Bij die arme muizen enzo is dat juist hetzelfde , alleen maken ze geen kans. Maar een slang die zijn prooi zelf zoekt is meer natuur dan iemand die een slang thuis houd en iets geeft om te eten. Het is doden of gedood worden voor die slangen.

Groeten Jamy.
P.s. Hetgeen ik nu schrijf zal wel een beetje raadzelachtig zijn maar ik heb zoveel punten om te bespreken dat ik ze gewoon in 1 post heb gezet :-\.       
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: hennie op 14 juli 2007, 15:02:57
Hoi Jamy,

Ik denk dat we eigenlijk allemaal best wel op één lijn zitten. We vinden het allemaal zielig.

Een slang hoort naar mijn mening, in de natuur en dan kan hijzelf jagen op prooi. Wat hij dan pakt....zielig....maar is de natuur.

Helaas hebben we het als mensen opeens in ons hoofd gehaald dat we slangen als huisdier moeten gaan houden. Dan hebben we dus de taak op ons genomen om hem zelf te voorzien van voedsel.

En hoe het dan gaat....hetzij met diepvriesdieren hetzij met levend voedsel....ik vind het geen van beiden kloppen.
Maar het gaat naar mijn mening al mis bij de oorsprong....nl dat we een prooidier als huisdier hebben genomen.

groetjes, Hennie
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: nick01 op 14 juli 2007, 21:03:12
ik vindt t nier echt jofel van hem om dat net aan jou te vertellen maar goed slangen zijn slangen.
de wilde natuur is bikkelhard , ze kennen geen spijt of medelijden.

en dat jullie zeggen dat t voor een muis erger is is niet echt terecht t zijn allemaal levende wezens.
ook die diepvriesrat was ooit levend , hoe hebben ze die dood gemaakt dan?
wij zijn allemaal valkparkiet-junkies daarom vinden wij t zieliger voor een valkparkiet , maar t blijven allemaal beesten.

en ja slangen horen in de natuur , maar waar horen valkparkieten eigenlijk dan?
en ja die valkparkiet kan niet zo in de natuur losgelaten worden omdat die niet onafhankelijk genoeg is , maar datzelfde geldt voor die slang.
en ook prooidieren kunnen heel mak worden , kijk naar de hond die was lang lang geleden ook zo wild als t maar kan.

ik ken iemand die koopt jonge gehandicapte vogels op , ook kruipers , en geeft die aan zijn slangen.
dat zet hij ook zo in zijn adv.
maar goed wat hebben die beestjes anders voor een leven?
kruipers zijn toch al ziek voor de rest van hun leven en niemand wil ze hebben.

nee ik praat niet om slangenliefhebbers goed te praten , ik heb persoonlijk niks met slangen.
maar je moet t wel reëel bekijken.
nogmaals jouw buurman had dat beter niet kunnen zeggen tegen jou , en de reden is ook niet echt je van het , omdat ie niet tam wou worden :-\ .
maar gewoon t feit dat slangen andere lieve beestjes opeten is nou eenmaal zo.
ik heb er niet zo'n moeite mee , je kunt niks veranderen aan zo'n oerinstinct van een slang.
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: Inger m op 26 juli 2007, 19:21:37
In één woord vind ik een groot deel van deze reacties HYPOCRIET.

*Een muis of diepvriesrat mag wel, maar een valkparkiet niet?

*We mogen geen slangen houden, omdat ze prooidieren eten?!

De bekende uitspraak is hierop zeker van toepassing:
Alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren zijn meer gelijk dan andere

Ten eerste hebben alle warmbloedige dieren gevoelens en speelt het m.i. meer mee of de dieren goed behandeld worden gedurende hun leven (huisdieren) dan het soort dieren. Ik hou muizen, die ik ook fok als prooidieren. Mijn dieren hebben het goed en worden niet levend gevoerd (niet dat ik daar op tegen ben, mits het snel gaat).

Dat geldt niet voor alle prooidieren. Soms worden ze onder rotte omstandigheden opgefokt en LEVEND ingevroren...een walgelijke dood. Hoe kun je nu levens redden door diepvriesratten te voeren? Die worden echt niet in de fabriek gemaakt...

De reden dat de valkparkiet is gevoerd aan de slang vind ik dan wel weer wat minder... Ik kan me ook voorstellen dat het gevoelsmatig anders is.

Daarnaast zijn honden en katten ook ROOFdieren, en geloof me, in die brokjes zit ook vlees (serieus!). Alleen het is niet herkenbaar en dat maakt het natuurlijk een stuk makkelijker.
(nb. een hond of kat hoort NIET vegetarisch te eten)

En nu komt het ergste...er zijn zelfs mensen die vlees eten van dieren  :o Onbegrijpelijk. Die dieren worden er speciaal voor gefokt en vervolgens gedood. En diezelfde mensen vinden dat we geen prooidieren mogen voeren?

En eigenlijk vind ik het eten van vlees door mensen en dieren volkomen normaal. Ook mensen zijn alleseters en we mogen best vlees eten. Als we er maar bij stilstaat dat de dieren wel een fatsoenlijk leven hebben gehad.

Klik even hierop: http://www.voedingscentrum.nl/
Voor de duidelijkheid. Ik eet zelf geen vlees, maar ik ben niet tegen het doden van dieren en niet tegen vlees eten. Toch merk ik vaak dat mensen wel commentaar op anderen hebben, maar er zelf net zo hard aan bijdragen. Dat vind ik jammer. Ook merk ik dat deze mensen daar liever niet mee worden geconfronteerd, maar je kunt zelf wel verschil maken!

Er hoeft hier niet op gereageerd te worden, maar als er eventjes tijd wordt genomen om erover na te denken...

gr Inger

Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: ManjaV op 28 juli 2007, 09:05:46
Hi Inger,

Je schreef dat er niet perse gereageerd hoefde te worden, maar toch wil ik hierop reageren.

Het woord 'hypocriet' vind ik in deze te ver gaan, omdat een ieder zo eerlijk mogelijk zegt wat hij/haar denkt of voelt, maar in de context van je tekst begrijp ik het wel enigzins.

Dat diepvriesratten levend worden ingevroren, had ik geen idee van en vind ik dan ook weerzinwekkend. Walgelijk gewoonweg.
Mijn vriendin voert vaak levende muisjes aan haar slang, deze slang doodt zijn prooi in 1x, dus het is in deze niet zielig voor de muis omdat hij er weinig tot niets van merkt.

Je hebt het over mensen die vlees eten en dat de dieren daarvoor worden gefokt. Natuurlijk is de bio-industrie ook een afgrijselijk iets, maar daar is weer een keuze die je maakt: of je eet geen vlees, of alleen biologisch (zoals ik dat doe) en dan ook nog eens met mate (1x per week).

Het is zo dat in principe elk dier in de vrije natuur thuishoort (dus slang of valkje) maar vandaag de dag is dit niet meer zo. Dus moeten we er naar beste weten voor zorgen.
Mijn hele idee hieromheen was dat die man het valkje uit verkeerde redenen aan zijn slang had gevoerd, en sowieso is een valkparkiet nu ook niet echt een beest dat een slang zou vangen (tenzij het ziek op de grond zit in de natuur).
Dus ik denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel?
Dat van die diepvriesratten kom ik dus op terug, vreselijk zeg.

Groetjes,
Manja
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: Inger m op 28 juli 2007, 17:09:53
Hoi Manja,
Hypocriet is wat hard gesteld en ook meer algemeen bedoeld.
Ik weet niet of je weleens een markt hebt gezien, waar prooidieren werden verkocht of bij een handelaar bent geweest. Ideaal is anders, net als zoveel.

Ik heb geen probleem met prooidieren en geen probleem met het houden van slangen, mits het verantwoord gebeurd en daar schort het helaas nogal eens aan. Dat geldt ook voor veel andere diersoorten.

Ik lees dat jij een verantwoorde vleeskeuze maakt, prima! Maar soms lees ik reacties van mensen en dan vraag ik me af: 'en wat ligt er bij jou op je bord?'. Allerlei excuses zoals geld vind ik onzin. Het gaat erom waar je je prioriteiten legt en een beetje minder en beter, daar wordt niemand slechter van!

Bedankt voor je reactie. Ik wil er geen eindeloze discussie van maken, maar wel iets neerzetten om over na te denken.

gr Inger
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: valkparkietvirus op 29 juli 2007, 21:43:43
 :censuur ik las net hier dat iemand valkje aan slang heb geven jaaaah is niet normaaal...en ja ik weet da slangen moet eten doe dan muizen want daar zijn ze speicaal voor gekweekt in slagen winkel ...maar een valkje niet geloven  >:( bah ik hoop voor het valkje dat die trug op aarde mag komen in de natuurlijk lekker vliegen eten met zijn vriendjes of hij is lekker bij een goede valkparkiet lief hebber!

Zo dit was mij menning .... :) Groetjes en vleugel e snaveltjes Rocky en Jena :-*
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: Doret op 19 augustus 2007, 01:50:58
Goede discussie alhoewel ik 'm nu pas lees.

Ik heb zelf ook een slang die muizen eet.
In de reptielenwereld is het vrij normaal dat er diepvries gevoerd wordt en ook dat de muis of rat voor het invriezen snel wordt gedood. Levend invriezen gebeurd meestal alleen bij pinkies omdat je die niet makkelijk hun nekje kan breken (priegelwerkje).

Ik kweek mijn muizen zelf en ze hebben een goed leven voordat ze aan m'n slang gevoerd worden. Ze hebben een groot hok, looprad, allerlei doosjes om te schuilen, verse groenten, kaas en gevarieerd voer, dat komt mijn slang ook ten goede uiteindelijk.
Helaas eet mijn slang alleen levend voer maar ze is zeer bedreven geworden in het vangen en wurgen van de prooi, je hoort er niks van alleen als ze toehapt. Daarna loop ik weg, ik hoef het niet te zien.

Een muis wordt lang zo oud niet als een valkparkiet. Als ik een muis voer heeft ie er al minimaal z'n halve leven opzitten.
Een valkparkiet heeft dan amper 1 tiende van z'n leven erop zitten.

 Een valkparkiet zou ik niet voeren, hooguit als ie mismaakt zou zijn en toch al geen kans van leven had maar zeker niet om die rare reden dat ie niet tam werd. Maar zodra ik me gehecht heb aan een dier kan het geen voer meer worden. Eigenlijk denk ik dat die man het valkje speciaal heeft gekocht om z'n slang eens wat anders te voeren, misschien at de slang niet goed en dan is het gebruikelijk dat je eens wat anders probeert. Meestal een veeltepel muis ofzo.
Er gaan ook wel eens verhalen in de rondte dat mensen met slangen jonge, gratis  katjes ophalen om te voeren maar dat is echt onzin. Slangen houden niet van de geur van katten maar op een katten forum kom je dit verhaal zeker tegen. 
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: snowhawk op 21 augustus 2007, 15:24:19
Tja, de maatstaf of het zielig is, is blijkbaar of je een gevoelsband met een dier hebt of niet.

Dat is jammer, want dat betekent dat duizenden dieren jaarlijks onder erbarmelijke omstandigheden in de bio-industrie om het leven komen.

Ik hou ook fretjes en die van mij krijgen frettebrokjes. Echter, het is op dit moment niet ongebruikelijk ze natuurlijke rauwe voeding te geven (prooidier dus) reeds dood overigens.

Ook op het frettenforum waar ik rondhang zijn reacties als zielig enz. te vinden, maar waar denken deze mensen dan dat het hoge aandeel vlees en dierlijk eiwit in de frettebrokjes vandaan komen?

Je kunt het terecht zeer discutabel vinden dat deze man het valkje heeft opgevoerd.
Maar om als argument aan te voeren dat het voor muizen minder zielig is, is een non-argument.
Zelfs vissen kennen stress en angst bij het gevangen worden.

Een dier is een dier, en er zijn dieren waar wij ons hart aan hebben verpand.

Dat wilt niet zeggen dat onze normen en waarden aangaande die betreffende diersoort maatgevend zijn. 
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: eefje nieuwenburg op 28 september 2007, 08:37:17
Ik weet niet precies hoe het met frettenbrokjes zit maar in katten en hondenbrok zit praktisch geen echt vlees,alleen maar kunstmatige geur kleur en smaakstoffen,niks natuurlijks aan dus voor een vleeseter.
En hoe je het ook wendt of keert een vleeseter moet echt vlees eten,en of dat dood of levend is ja dat is je eigen keus en de keus van het dier.
Mijn hond zal geen muizen eten maar krijgt wel vlees als maaltijd,hij jaagt niet.Dit geld ook voor mijn katten,wel vlees maar niet jagen(als ze kans krijgen doen ze dit wel )
Maar je kan omdat je prooidieren zielig vind niet je vleeseter zijn hoognodige voeding ontzeggen vind ik.

Blijft het natuurlijk vreselijk als de buurman idd zijnvalk heeft gevoerd omdat ie niet tam wilde worden :o

groetjes eefje
Titel: Re: Dit kan echt niet!!!
Bericht door: timmie op 30 september 2007, 22:30:47
Hallo Jamy

Ik lees dit verhaal nu pas dat kom dat ik niet veel op deze site kom.Maar je buurman mag van mjin ook op......... worden.maarnu ik meer tijd heb kom ik er meer op.           

gr sjaak (timmie)