Heey vogelliefhebbers.
Ik heb een vraagje.
Ik heb 2 koppels valkparkieten. Ze zitten buiten in een kooi die je in 2e kan splitsen. Boven zitten 2 valkparkieten. Onder ook.
De bovenste koppel daarvan zijn is de jongste kuiken intussen al 3 weken oud.
De onderste koppel die hebben problemen met uitbroeden van hun jong denk ik.
Ze hadden al een keer eieren gehad maar die kwamen ook niet uit. Wel bevrucht. die heb ik toen weggehaald en 1 ei open gemaakt. er zat wel een volgroeit jong in maar geen teken van leven. aan de buitenkant van het ei zat ook een deukje. dus ik denk dat de jong of de ouders wel het ei hebben proberen open te krijgen.
Maar ik zeg altijd de sterkste overleven dus ik heb verder niet meer gekeken naar de eieren. en gewoon weggegooit. Ze zaten er al wel echt een tijdje op.
Nu hebben ze weer eieren waar ze nu al een maand opzitten.
Ze broeden samen. De eieren zijn wel weer bevrucht maar komen weer niet uit.
Ze hebben alles wat nodig is. Het andere koppel lukt het immers ook dus ik zou niks moeten missen. met mijn grasparkieten ging het ook altijd goed.
wat zou er mis kunnen zijn? te harde eierschel? De vochtigheid is niet echt te meten want ze staan buiten. Ik heb wel toen de zon zo scheen in het broedblok wat water gespoten met een planten sproeier. niet overdreven en niet echt op de eieren maar meer op het hout van het broedblok.
Want als het te droog is komen ze zoiezo niet uit.
iemand tips?
de eieren gewoon laten liggen? Ze verliezen waarschijnlijk niet de intresse in de eieren de vorige keer broeden ze ook iets van 6 weken tot ik ze weghaalde.
Je zou een volgende keer kunnen proberen om eieren om te wisselen met die van het koppel wat boven zit. Komen ze dan alsnog niet uit, en de eigen eieren wel, kan het een genetische afwijking zijn bij (1 van de) ouders en hebben de jongen geen kans om uit te komen.