Valkparkiet.com

Algemeen => Voeding => Topic gestart door: GiddyUp_ op 21 april 2010, 18:50:02

Titel: eivoer gemaakt
Bericht door: GiddyUp_ op 21 april 2010, 18:50:02
Hallo,

Gisteren heb ik voor de valkjes en de aagjes&grasjes eivoer gemaakt,
omdat ik hoorde dat het beter is dat het wel krijgen
& ze beide aan het broeden zijn/nestjes hebben.

De aagjes begonnen er meteen van te smullen, zelfs als ik erbij stond! En ze zijn echt niet tam  ;D
De valkjes keken even de kat uit de boom,maar zijn er wat later ook van beginnen eten  :)

Mijn recept voor +- 20 grasjes,aagjes&valkjes :
Ik heb 4 eieren 10 minuten lang gekookt. Ze fijngestampt met een vork, 3 beschuiten bijgedaan en een theelepel honing. En dan alles eerst goed gemengd. Daarna om de overige nodige vitaminen te geven, heb ik er 5 eetlepels CéDé Eivoer voor grote parkieten bijgedaan. ;D

Dat ze er allemaal van eten, verwonderde mij wel.
Want mijn opa had ooit eivoer gegeven en ze aten het niet.
Gisteren zei mijn moeder ook nog dat het verloren moeite was,want ze eten toch geen eivoer! ;D

Groetjes Marlies. x
Titel: Re:eivoer gemaakt
Bericht door: Valk1969 op 21 april 2010, 19:09:52
Goed recept dus als ze er van smullen.
Zou de eieren voor de zekerheid 2 minuten langer koken om er zeker van te zijn dat alle bacterien dood zijn.
Je kan ook broodkruimels bij de bakker vandaan halen wat ze onder de snijmachine hebben liggen. Goed drogen en fijnmalen.
Hou er wel rekening mee dat zelf gemaakte eivoer niet zo lang houdbaar is en probeer echte honing te gebruiken (van de Imker vandaan). Meeste honing die in de handel is is voornamelijk nep honing om de prijs laag te houden. Kan verder geen kwaad maar iets om over na te denken  ;)

Gr,

Patrick
Titel: Re:eivoer gemaakt
Bericht door: GiddyUp_ op 21 april 2010, 19:18:43
Citaat van: Valk1969 op 21 april 2010, 19:09:52
Goed recept dus als ze er van smullen.
Zou de eieren voor de zekerheid 2 minuten langer koken om er zeker van te zijn dat alle bacterien dood zijn.
Je kan ook broodkruimels bij de bakker vandaan halen wat ze onder de snijmachine hebben liggen. Goed drogen en fijnmalen.
Hou er wel rekening mee dat zelf gemaakte eivoer niet zo lang houdbaar is en probeer echte honing te gebruiken (van de Imker vandaan). Meeste honing die in de handel is is voornamelijk nep honing om de prijs laag te houden. Kan verder geen kwaad maar iets om over na te denken  ;)

Gr,

Patrick


Bedankt voor de tips!  ;)
Maar omdat ze zeiden dat ze geen eivoer aten,
heb ik toch eerst geprobeerd met de middelen die ik in huis had eh  ;D
Kga zeker de tips opvolgen die je hebt gegeven,
plaats voor verbetering is er altijd! ;)

De volgende keer ga ik een heeeeeele grote portie eivoer maken,
en dan vries ik het portie per portie in. Dan dagelijks ontdooien. Is dat ook goed of beter van niet?

Groetjes Marlies.
Titel: Re:eivoer gemaakt
Bericht door: Valk1969 op 21 april 2010, 19:33:14
Invriezen kan perfect per portie. Wel goed laten afkoelen voor je gaat invriezen en in de koelkast laten ontdooien.

Gr,

Patrick