Valkparkiet.com

Algemeen => Mutaties => Topic gestart door: Peter op 28 december 2003, 14:43:26

Titel: Voor de mutatiepagina: Albino
Bericht door: Peter op 28 december 2003, 14:43:26
Hoi allemaal,

Zoals vele al gezien hebben hebben we een start gemaakt met de mutatiepagina om daar alle mutatie's te omschrijven met foto's erbij. Als je informatie hebt over deze mutatie wil je deze hier dan plaatsen? Mooie foto's zijn natuurlijk ook welkom :) We zullen natuurlijk ook foto''s van de fotopagina's enzo gebruiken maar alles is welkom!
Link: http://www.valkparkiet.org/nl/files/mutatieomschrijving.htm

Groetjes,
Peter
Titel: Re: Voor de mutatiepagina: Albino
Bericht door: Peter op 30 december 2003, 23:07:58
Geslachtsbepaling:

Dit komt van de vragen pagina af en is geschreven door Herman en Jura Berkhout van Valkparkiet.net:

Albino

Deze geheel witte valkparkieten zijn op uiterlijk niet te sexen. Hoewel we spreken over albino is een witte valkparkiet in principe een lutino én een witmasker. Door lutino factor zijn ze grijs verloren en door de witmasker factor zijn ze geel en oranje verloren, er blijft dus uitsluitend wit over. Dus kan alleen het gedrag gebruikt worden voor het bepalen van de sexe. Er bestaan albino's met rode ogen en met zeer donker rode, vrijwel zwarte ogen. De kleur van de ogen zegt niets over het geslacht.
Titel: Re: Voor de mutatiepagina: Albino
Bericht door: Peter op 30 december 2003, 23:09:55
Geslachtsbepaling:

Dit komt van de vragen pagina af en is geschreven door Herman en Jura Berkhout van Valkparkiet.net:

Gepareld

Vrijwel elke kleur valkparkiet kan ook nog gepareld voorkomen. Over het hele lijf komen er dan in een regelmatig patroon spots, vlekjes, voor die afhankelijk van de oorsprong kleur geel of wit zijn. Hierdoor verwijnen dan vrijwel alle zichtbare kenmerken voor het bepalen van het geslacht. Maar,..... bij mannen verdwijnen de parels altijd! Meestal met de jeugdrui grotendeels en pas geheel na een aantal keren in de rui geweest te zijn. Deze mannen keren dan terug naar de oorspronkelijke kleur. Een volwassen valk die dus nog net zo gepareld is als in de jeugd zal dus altijd een pop zijn.

Overigens kan ook een albino gepareld zijn, maar dit is dus niet zichtbaar. Witte spots op een witte vogel zijn uiteraard niet zichtbaar. Kwekers moeten echter hier wel rekening mee houden want deze genen voor gepareld zijn kunnen uiteraard wel aan het nageslacht worden doorgegeven.
Titel: Re: Voor de mutatiepagina: Albino
Bericht door: Lique op 25 februari 2004, 02:07:30
Tot hier is alles geplaatst op de mutatie pagina.

Groeten,
Peter