Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Let op met de feestdagen voor alle mogelijke gevaren zoals gourmetten.. Lees hier verder

Pagina's: [1] 2 ... 10
 1 
 Gepost op: Gisteren om 21:33:02 
Gestart door jokopolo - Laatste bericht door Lin
Is hij er al uit? Als hij een kwart open is dan moet hij er wel uitgehaald worden. Normaal breken ze door de helft. Eet de ouder het ei misschien op? Stikken doen ze niet hoor.

 2 
 Gepost op: Gisteren om 20:34:28 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
https://www.amivedi.nl/detail/?meldingid=1283405

 3 
 Gepost op: Gisteren om 15:33:23 
Gestart door jokopolo - Laatste bericht door jokopolo
Ik hoor mijn kuiken al sinds de ochtend piepen en het ei is al voor een kwart open. Alleen het probleem is hij zit nog steeds in z'n ei. En ik weet niet of het heel veilig is van de ouders want ze zitten op hem, stikt hij niet zo? Please help! Hij gaat misschien dood!

 4 
 Gepost op: 16 december 2017, 20:14:34 
Gestart door annicke - Laatste bericht door Lin
Hoi,

Welkom hier! Er staat heel veel informatie hier, is wel even zoeken soms. Misschien een mooie klimboom op de kamer? Het is wel aan te raden om twee valkparkieten uiteindelijk te houden ipv 1, ze hebben toch een soortgenoot nodig.

 5 
 Gepost op: 16 december 2017, 19:57:08 
Gestart door Timo - Laatste bericht door Lin
Als ie wipwapt dan is hij gewoon erg broeds en dat gaat vaak samen met agressiviteit. Wil je geen tweede erbij? Raad ik wel altijd aan (ook bij jou gedaan  ;) ) als dit zo doorgaat.

 6 
 Gepost op: 15 december 2017, 18:18:24 
Gestart door Arjan-001 - Laatste bericht door Bosje
Extra foto

 7 
 Gepost op: 15 december 2017, 18:17:57 
Gestart door Arjan-001 - Laatste bericht door Bosje
Extra foto's

 8 
 Gepost op: 15 december 2017, 17:52:09 
Gestart door Arjan-001 - Laatste bericht door Bosje
Valkje is inmiddels naar de vogelopvang in Krommenie gebracht bij Peter Swart.

 9 
 Gepost op: 14 december 2017, 18:19:28 
Gestart door Timo - Laatste bericht door Timo
Hoi allen,

Onze Tjippie is nu bijna anderhalf jaar oud. Is altijd een erg lief en tam vogeltje geweest maar helaas sinds een week of 2 vertoont hij erg afwijkend gedrag.

Hij is altijd gek geweest op voeten, hoe vaker hij er bij kon zitten hoe beter. Dit proberen wij hem af te leren want het is ook gevaarlijk (ik heb hem al bijna een keer vertrapt omdat ik hem niet zag).
Ook is hij altijd al happig geweest wanneer hij bij voeten zat en je probeerde hem daar weg te halen of je kwam te dicht in de buurt van de voeten. Het leek dus haast wel alsof hij daar een soortgenoot in zag ofzo die hij probeerde te beschermen.
Maargoed, dit was nooit echt een heel groot probleem.

Maar de laatste week/weken probeert hij eigenlijk overal op te rijden. Eerst was het af en toe op de voeten, nu eigenlijk overal op (voeten, benen, armen, de bank, kussens, schouders). Dit is natuurlijk helemaal niet gewenst.

Daarbij is hij erg agressief. Zodra je te dicht bij hem in de buurt komt valt ie je gewoon aan (voornamelijk mij, bij mijn vriendin is het wat minder erg).
Eerst bijten in de hand (tot bloedens toe, al meerdere malen) en als dat 'm niet lukt omdat ik mn hand weg trek vliegt ie naar m'n schouder en bijt ie in m'n oor (ook al meermaals tot bloedens toe).

We krijgen hem ook niet meer terug in de kooi. Want zodra je hem wil pakken (met de hand maar ook met een stok) valt ie je meteen aan en vliegt ie weg.
Gevolg is nu dus dat ie eigenlijk de kooi niet meer echt uit komt, omdat hij toch alleen maar aanvallend gedrag vertoont en overal op loopt te rijden.

In de kooi is ie ook onrustiger dan eerst. Waar het eerder af en toe bij herrie maken bleef (een schreeuw om aandacht maar niet meer dan dat) loopt hij nu constant op en neer in de kooi (zowel op zijn stokken als over de bodem).


Is dit misschien de puberteit? Hoe leren we hem dit vervelende gedrag af? Ik vind het sneu dat hij nu veel in de kooi zit, maar eruit is ook niet echt een optie op 't moment... :(

 10 
 Gepost op: 14 december 2017, 15:16:25 
Gestart door Lennaert - Laatste bericht door Lin
Waarschijnlijk zat ie zo lang in het blok omdat ie te klein was. Weet je het gewicht toen ie bij je kwam?

Pagina's: [1] 2 ... 10