Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2 ... 10
 1 
 Gepost op: Gisteren om 17:49:16 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
https://www.amivedi.nl/detail/?meldingid=1303989 Gele kuif,wit langs vleugels,rest grijs.

 2 
 Gepost op: Gisteren om 17:47:11 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
wat de juiste mutatie ook is, hij is weer thuis, afsluiten aub

 3 
 Gepost op: Gisteren om 16:59:01 
Gestart door Melicia - Laatste bericht door Lis
Hoi Melicia,

Wij hebben bijna twee jaar geleden een valkje in huis gehaald met een trauma. Hij had gelukkig al zijn veren nog maar aan zijn gedrag was te merken dat hij wel wat had mee gemaakt. Hij is niet tam en alleen in het begin durfde hij op mijn hand te zitten om wat zaadjes te pakken. (Toen hij nog erg uitgehongerd was).
Hij is nog steeds bang voor handen, groente en water.

Toch is het zeker wel een leukerd.
Hij komt vaak bij mij in de buurt zitten, naast me op de tafel of op de bank. Met behulp van een tak kan ik hem ook op mijn schouder zetten. En hij verteld vaak hele verhalen aan ons.

Wij hebben er wel een tam jong valkje bij genomen, in de nek kriebelen doen ze gewoon samen.

 4 
 Gepost op: Gisteren om 14:55:59 
Gestart door Spanksel - Laatste bericht door Lin
Maar heb je buiten geen pop meer voor hem? Ik weet niet hoe groot de kooi is, kunnen ze niet met drie erin en dan een backup kooi als het echt niet gaat? Dan kunnen ze met mooi weer als die ene wel wegvalt samen naar buiten.

 5 
 Gepost op: Gisteren om 14:52:38 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Lin
De omschrijving erbij klopt helemaal niet.

 6 
 Gepost op: Gisteren om 06:55:45 
Gestart door Spanksel - Laatste bericht door valkparkiet80
Ik zou persoonlijk zelf een nieuwe partner erbij zetten. Want stel je vriendin gaat er mee akkoord en hun raken heel erg gehecht aan elkaar dan ga je ze toch niet meer uit elkaar halen?

Hier is het zoals het met de ene partner slecht gaat neemt de andere al afstand van diegene

 7 
 Gepost op: 23 februari 2018, 15:10:45 
Gestart door Spanksel - Laatste bericht door Spanksel
Ik heb al eens eerder een topic gepost over een valkje met een tumor op haar eileider. Deze is vorig jaar in maart ontdekt en bevestigd door een deskundige vogelarts.

Ik heb haar en haar partner afgelopen winter binnen gehaald, om haar overlevingskansen te vergroten, en ze heeft het al die tijd heel goed gedaan in de kamervoliere.

Nu merk ik sinds vandaag dat ze duidelijk ook in de kooi niet goed meer zich verplaatsen kan. Als ze naar een andere stok wilt vliegen, land ze een stuk lager op de tralies elke keer. Ik help haar vaak met oversteken als ik een nieuwe voerbak heb opgehangen, en dat weet ze ook heel goed. Ze brabbelt dan hard dat ik snel met m'n hand haar op moet halen.

Vanmorgen zat ze ook niet lekker meer in haar verenpak en eten ging ook niet al te van harte. Ik heb m'n dierenarts al bericht dat ik haar waarschijnlijk wil laten inslapen binnenkort (ik kijk het nog even een paar dagen aan, maar zeker niet te lang).

Nu is het jammer maar helaas van het valkje, maar ik maak me intussen ook zorgen om haar partner. Dit is niet de eerste keer dat hij een vrouw verliest en hij is echt enorm plakkerig bij deze dame. Andersom doet het haar helemaal niks als hij niet in de buurt is, maar hij raakt echt in paniek als ik haar alleen de kooi uit haal bijv.

We hebben buiten nog 12 valkjes in de volière, maar voorlopig kan meneer nog niet terug naar buiten (te koud natuurlijk).

Hoe kan ik hem het beste voorbereiden op het verliezen van z'n geliefde?
Een vriendin van mij heeft ook een tamme valk (toevallig een popje) in huis. Zou het een optie zijn om hem daar tijdelijk onder te brengen, zodat hij niet alleen hoeft te zijn? Dan is ook nog maar de vraag of die vriendin van mij dit wel ziet zitten natuurlijk.

Of is het bij vogels juist goed om ze eerst een tijdje te laten "rouwen" en dan in het voorjaar weer terug in de groep plaatsen, waar hij vanzelf weer een dame kan uitzoeken/afpakken of vreemdgaan (je weet maar nooit haha)?

Ik vind het moeilijk in te schatten. Als het nou andersom was geweest (mevr. kan niet zonder meneer en meneer wel zonder mevr.), dan had ik er niet zo'n probleem mee gehad.

Heeft iemand hier ervaring mee, met een enorm afhankelijke vogel die plots alleen achter blijft?

 8 
 Gepost op: 23 februari 2018, 12:38:31 
Gestart door Vogelvrouwtje25 - Laatste bericht door Vogelvrouwtje25
Ja daar zij n wij ook heel blij om ze is wel niet zo tam als onze andere valk maar was inmiddels al aardig gewent hier en wij ook aan haar

 9 
 Gepost op: 23 februari 2018, 10:14:27 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door carco
wildkleur man

 10 
 Gepost op: 22 februari 2018, 20:53:33 
Gestart door Vogelvrouwtje25 - Laatste bericht door Lin
Het is wel een pechvogel. Fijn dat het goed gaat.

Pagina's: [1] 2 ... 10