Valkparkiet.com

Koffiehoek => Discussieplatform => Topic gestart door: valkparkiet.net op 16 september 2013, 22:18:01

Titel: valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: valkparkiet.net op 16 september 2013, 22:18:01
Na jaren een voortreffelijke site te zijn geweest voor liefhebbers van valkparkieten loopt met name de inhoud van valkparkiet.com hier en daar achter de feiten aan. Met name "Kwekers" en "Links" bevatten heel veel dood-lopende verwijzingen naar andere sites, het gastenboek verwerkt alleen maar "spam".

Als ik de berichten van zo'n 2 tot 3 jaar geleden lees kost valkparkiet.com de eigenaren Peter en Angelique jaarlijks nog aardig wat geld ook.

De huidige moderatoren doen een uitstekende job door het "Forum" in ieder geval goed en leesbaar te houden. Rubrieken als Foto's, Valkparkiet v/d maand bevatten "oud nieuws".

En nu komt het discussie-onderwerp: zijn er mensen die ook vinden dat valkparkiet.com wat opgepoetst moet/kan worden? En wie willen daaraan dan meewerken? En hoe kijken de moderatoren van het Forum hier tegen aan?

Om een en ander mogelijk te maken en te houden ben ik wel genegen valkparkiet.com van Peter en Angelique over te nemen en vooralsnog de kosten te dragen. Zij reageren helaas al maanden niet op mijn mailtjes aan hen waarin ik voorstel "wat te gaan doen" aan de m.i. ongelukkige terugloop van kwaliteit van de site valkparkiet.com.

Voor hen die niet weten wie ik ben, het volgende. In 2004 hebben we een valkparkieten dag gehad in Apeldoorn. Daarvan was ik met Peter en Angelique mede-organisator. Wellicht kunnen we in de nabije toekomst zulke evenementen weer organiseren, met wat hulp moet dat toch lukken? En wat is er mooier dan een fraaie up-to-date website van, voor en over onze gezamenlijke hobby: de valkparkiet?

Zie met belangstelling reacties tegemoet.

Herman Berkhout
Apeldoorn
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Suus91 op 17 september 2013, 08:46:08
Klinkt wel goed maar misschien ken het uiterlijk van de site ook aangepakt? Bijvoorbeeld wat frisser. Is maar een idee maar wie weet
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: carco op 17 september 2013, 12:59:00
Lijkt me een prima plan: op het moment is het een beetje doodgebloed hier mede door facebook heb ik gemerkt.
Maar inderdaad zouden heel veel dingen up to date gemaakt moeten worden.
Alleen jammer dat er niet gereageerd word op je mails  :-\

Groetjes: Caroline.
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Lentemorgen op 17 september 2013, 14:07:42
Ik ben het er wel mee eens. Ik lees hier al jaren mee, post helaas niet zo heel veel, maar het valt mij ook op dat veel kwekers op de lijst niet meer actueel zijn.
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Lin op 17 september 2013, 18:50:05
We hebben het in de moderatie groep gegooid we wachten nog even op antwoord.
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Yens op 18 september 2013, 07:59:36
Ik vind de site en voolral het forum een oppoetsbeurt nodig heeft.er staan nog berichten van onder 2010
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Suus91 op 18 september 2013, 08:32:46
Misschien ook wat hele oude berichten verwijderen? Zoals ik al eerder aangaf de site nieuw uiterlijk.

Als ik kijk naar site hier en van parkietenweb ziet deze er ook stukje frisser uit.
Denk dat de kopjes links ook nagkeken mogen worden, volgens mij wordt de helft niet meer gebruikt???
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: valkparkiet.net op 20 september 2013, 19:26:49
Zijn er nog meer meningen?
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Peter op 20 september 2013, 20:47:40
Hallo Herman,

Valkparkiet.com is niet te koop en zal ook niet verkocht worden. De website is op dit moment inderdaad niet meer up to date en zal op diverse onderdelen onder handen genomen moeten worden. Dit is voor ons echter geen reden om de website te verkopen.

Groeten,
Peter
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: valkparkiet.net op 23 september 2013, 21:45:42
We weten nu dus dat verkoop niet aan de orde is, maar hebben geen toezegging dat "oppoetsen" gaat plaatsvinden. Kunnen wij (of wie dan ook) ergens aan meehelpen?
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Dobby01 op 26 september 2013, 18:51:34
Ik vind dit een geweldige site en het heeft me erg geholpen toen ik mijn eerste valkje ging aanschaffen. Een stukje onderhoud lijkt mij echter essentieel. Het viel mij inderdaad ook al op dat de lijst met kwekers erg verouderd is en vaak dood loopt.

Vooral voor nieuwe liefhebbers van valkparkieten die info op deze site komen halen is het fijn als de informatie zoveel mogelijk up to date is

Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: BvZwolle op 28 september 2013, 23:04:27
Beste Peter,

Ik snap niet helemaal waarom je zo "koel" reageert op een terechte vraag van valkparkiet.com... ???

Ik heb het vermoeden dat je het op dit moment wel best vindt met de site en dat je het moderaten overlaat aan anderen zodat je niet veel hoeft te doen. Let wel: dit is mijn vermoeden.  :-X

Waarom zou je de last van de site en zijn beslommeringen niet bij iemand anders onderbrengen. Hij is nodig toe aan een opfrisbeurt, optisch mag er ook wel wat gebeuren en oude topics kunnen eruit.  ::)

Ik kan me voorstellen dat je niet aan elk willekeurig persoon de site en de naam toevertrouwt, maar denk er eens over na. Het is denk ik in het belang van iedereen op deze, overigens geweldig levendige en informatieve, site.  :)

Groet BvZwolle
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Suus91 op 29 september 2013, 09:10:36
Ik vindt best dat de site ook wat overzichtelijker mag worden sommige dingen staan best rommelig.

http://forum.parkietenweb.nl/

Ik zit ook op bovenstaand forum. En daar staat alles een stuk overzichtelijker. Alleen de advertenties horen er dan eigenlijk niet bij. Maar zo een design met een kleurtje erbij zou al netter staan lijkt mij.

En bvzwolle ik ben het inderdaad met je eens.
Zoals de site nu is vindt ik hem een beetje verwaarloosd...
Zoals het nu gaat duurt het volgens mij nog jaren voor die onderhoud er komt. Baalde flink toen de kwekerslijst niet meer klopte toen ik er wat vriendjes bij zocht voor Sita die toen alleen was
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Yens op 29 september 2013, 14:52:29
IK kan trouwens een forum maken. als ik zou kunnen helpen.
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Stoempie op 29 september 2013, 19:27:27
Ik kom graag op de site(forum) omdat ik er altijd vind wat ik zoek of zeker kort erna een antwoord op mijn vragen heb, wat de layout (uitzicht) betreft kan het zeker geen kwaad dat deze word opgefrist, de inhoud zou ik zeer voorzichtig opkuisen zodat niet alle info die over de jaren heen is vergaard verloren gaat want dat zou zeer jammer zijn, als ik iets kan doen voor te helpen hoor ik het graag ik heb ervaring met verschillende CMS om eventueel daar met te helpen ook database aanpassen aan een nieuwe site heb ik al gedaan dus daar kan ik ook altijd proberen mee te helpen.
Ik heb zelf ook een site met forum  (zeer onbekend omdat ik deze niet promoot), ik hoor het wel als jullie mijn hulp willen gebruiken.
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: jfvhl op 29 september 2013, 19:40:09
Denk niet dat het tijd is voor lange tenen. Respect voor degene die zich inzetten en willen gaan inzetten is op z'n plaats. Dit moet niet als kritiek worden gezien maar de wil om met meerdere mensen met verstand (laten we wél wezen...) van zaken deel te nemen aan een mooi forum waar we van elkaar kunnen leren en ideeën opdoen. Je kan van iemand leren en zelf kan je op jouw beurt ook anderen van dienst zijn. Daar is een forum toch ook voor. Niettemin is het wel zo dat er berichten van jaren geleden op staan, wat moet je daar nu nog mee? Verfrissing lijkt een goed plan. Vrijwilligerswerk is altijd ondankbaar en daar kan ik als secretaris van een muziekvereniging helemaal over meepraten. Maar je doet het omdat het nodig is en omdat je het wilt en je doet het goed, en anders doe je het niet. Of de boel dan in het honderd loopt is weer een ander verhaal. Succes.
Jantina
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Suus91 op 30 september 2013, 09:55:55
Wat ze bij parkietenweb gedaan hebben is gewoon een archief gemaakt met oude topics. Misschien voor hier ook handig stel je hebt wat nodig kun je eerst even zoeken voor je dan gelijk gaat vragen. Wie weet is de vraag al eens gesteld.
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Rianne op 30 september 2013, 11:37:58
Even over de oude topics, die staan toch niet in het zicht? En idd, zo zijn ze vindbaar met de zoekfunctie.
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Suus91 op 1 oktober 2013, 13:26:11
Dat niet maar misschien zit er op oude topics geen slot. Ieder geval zou wel wat ruimte op de site kun schelen als de oude topics ook een mapje krijgen en de site gewoon een grote schoonmaak krijgt
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Rianne op 1 oktober 2013, 14:01:19
In het verleden hebben we al eens geinformeerd of het veel ruimte en/of datagebruik zou schelen maar de topics zijn zo klein (een paar kb) dat dat niets zou schelen.
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Suus91 op 1 oktober 2013, 14:39:25
Snap ik maar het staat wel opgeruimder. Ik bedoel maar als je hier op de site dan toch met een schone lei begint. En het lijkt overzichtelijker.
Dat is het idee voor een archief
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: valkparkiet.net op 2 oktober 2013, 00:33:38
Reacties vallen tot nog toe tegen. Discussies gaan over forum, net het enige wat wel goed loopt. Zie hiervoor mijn originele bericht. Met name de rest is erg oud: kwekerslijst heel erg verouderd, gastenboek functioneert helemaal niet, hoe is het met de "vakantieoppas"? Hele oude functies zoals "valk van de maand", de "webcam", "onze valkparkieten" en "donatie", "valkparkiet van de maand" zijn bijna van de vorige eeuw. Zijn opgaves zoals "dierenarts", "kwekerij" nog wel van deze tijd? Waarom blijven Peter en Angelique zo vasthouden aan "hun" website. Zoals je kunt zien loggen ze zelf maar heel zelden in onder hun eigen accounts..... waarschijnlijk lezen ze wel "stiekum mee" onder gastaccounts, zoals ik ook jaren deed! Maar het is tijd wat te doen! Wie denkt hier ook zo over, of ben ik echt de enige??????
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Saar op 2 oktober 2013, 01:37:57
Ik denk dat het wel verstandig is om modjes aan te wijzen die er regelmatig zijn.
Daarnaast vind ik het menu nog steeds prettig om mee te werken, maar hebben sommige topics een update nodig. Ik vind dat je het peter en angelique niet kwalijk mag nemen dat ze niet vaak online zijn. Het moet wel leuk blijven en geen verplichting worden! Daarom zijn nieuwe modjes belangrijk in mijn ogen ;)
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Rianne op 2 oktober 2013, 07:16:16
Wij kunnen niks aan de website zelf veranderen dus de hoeveelheid moderators maakt niet uit.
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: Sanna op 2 oktober 2013, 07:25:17
Als je een discussie start vind ik dat je die wel professioneel moet houden. Beschuldigingen tussen de regels door uiten die je niet kunt staven vind ik niet zo netjes. Je kunt geen dingen op een ander projecteren omdat je dat zelf ook altijd deed in die rol. Leden zien alleen dit forum en weten niet welke acties er allemaal achter de schermen lopen.

Wat is het probleem? Er zijn een aantal onderdelen verouderd.

Wat is het belangrijkste van het forum? De basisinformatie, de informatie waar iedereen lid om geworden is: hoe kun je je valkje het beste verzorgen en waar vind je hulp en tips van anderen? Dit onderdeel maken we met elkaar en is net zo actueel als dat de leden actief zijn.

Hoe ernstig is het dat er onderdelen verouderd zijn? Kwekerslijst, 'valk van de maand', webcam, 'onze valkparkieten' en kwekers; het zijn in principe de leuke extra's (vakantieoppas zit ook op het forum en daar is het wel actueel). Dat is niet waar iemand voor naar het forum komt die met een noodgeval zit. Logisch dat daar even wat minder aandacht voor is als je het als eigenaar van het forum druk hebt.

Ik vraag me af wat de reden is waarom je zo vasthoudend blijft oproepen tot actie. Peter heeft aangegeven dat de website op dit moment inderdaad niet meer zo up-to-date is. Hij heeft toegezegd dat de website op diverse onderdelen onder handen genomen gaat worden en ik weet dat hij met dingen bezig is. Wat wil je nog meer?
Titel: Re:valkparkiet.com oppoetsen?
Bericht door: valkparkiet.net op 2 oktober 2013, 20:23:14
Sanne: zie eerder topic van Gerda, van 13 november 2009 over "op elkaar reageren"..... Het is allemaal goed bedoeld, het is opbouwende kritiek, het is een constatering van feiten, en dit is de plaats, het platform, voor discussies, toch?