Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2 ... 10
 1 
 Gepost op: Vandaag om 13:02:24 
Gestart door DibsRazell - Laatste bericht door DibsRazell
Bij dezen bieden wij ons lutino popje Mango aan om voor haar een nieuw thuis te zoeken waar ze op haar gemakje kan leven. We hebben haar nu iets korter als een jaar, maar helaas is het gebleken dat de situatie zoals hij is niet houdbaar is.

Even wat geschiedenis:

We hebben haar aangeschaft hopende dat ze een mannetje was, om zo een maatje voor ons andere mannetje (Vladimir) te hebben. Dit bleek dus niet zo te zijn achteraf gezien. Hij is zo geobsedeerd geraakt met haar, dat zij niet bij elkaar kunnen zijn (voor onze en haar gezondheid). Wanneer Mango in dezelfde ruimte is als hij, is zij het enige waar hij aandacht voor heeft, en laat haar ook geen moment met rust. Dit zou op zich niet zo heel erg zijn, ware het niet dat wanneer er iemand in de buurt komt (of ├╝berhaupt opstaat van de bank en binnen een straal van een meter van hem en Mango komt) hij Mango gaat bijten om haar zo weg te jagen (van wat ik gelezen heb bezitterig gedrag). Dit doet hij ook als ze opgesloten zitten in de kooi waarbij hij haar door de hele kooi jaagt. Daarnaast bijt hij ons ook erg hard wanneer wij hem op willen laten stappen als Mango in de buurt is. Zodra zij gescheiden zijn van elkaar komt zijn normale karakter naar boven en is hij de meest tamme valkparkiet ooit. Wij denken zelf dat dit deels komt omdat hij handopfok is, en wat sociale handigheid mist.

Mango vertoont overigens dit gedrag absoluut niet, en gedraagt zich ook niet anders wanneer ze wel of niet in de buurt van Vladimir is. Zij heeft wel enige interesse in hem als maatje zijnde, maar vind het ook meer als prima om in haar eigen kooitje of apart van hem te zitten (waar Vladimir helemaal door het lint gaat als Mango uit de kooi is en hij niet, kan het Mango weinig interesseren, en zit zij zonder problemen buiten de kooi). Hierom hebben we besloten om Mango een ander thuis te geven, omdat zij verder geen lastig gedrag vertoont.

We houden ze nu al een tijdje gescheiden van elkaar (Mango zit op onze vrije tijd kamer, en Vladimir in de woonkamer). Dit gaat op zich prima, maar we hebben de tijd niet om in afzonderlijke ruimtes 2 vogels genoeg aandacht en vrijheid te geven om gelukkig te zijn.

Wat betreft Mango, ze is niet helemaal handtam en vindt handen en mensen nog wel wat eng. Ze stapt wel zonder problemen op, en vind ze het ook niet erg om in de buurt te zitten op een speeltuintje of op je schouders. Ook haar voeren met de hand heeft ze geen problemen mee. Het komt ook nog wel eens voor dat ze vanaf haar kooi naar me toe vliegt en dan op mijn hoofd land (waarna ik haar naar m'n schouders verhuis).

Ik weet 100% zeker dat als zij in een thuis komt waar genoeg tijd en aandacht voor haar is ze compleet handtam te maken is. Toen we haar kochten was ze wild en moest niets van handen weten, ik heb toen ongeveer 2 weken nodig gehad voordat ze op wilde stappen, dus het is zeker wel te doen, maar met geduld en de bekende technieken.

Graag zouden we wel 30 euro voor haar willen hebben, het is mogelijk om de kooi waar zij nu in zit erbij te kopen, hier vragen we 50 euro voor. Mocht je ook de inboedel willen hebben (op de drink/eetbakjes en 2 horizontale stokjes na, natuurlijk) moeten we dat even bespreken.

Mvg,
Maikel.

 2 
 Gepost op: Vandaag om 07:18:18 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Lin
cinnamon bont

 3 
 Gepost op: Gisteren om 20:49:04 
Gestart door 0x0539 - Laatste bericht door Vogelvrouwtje25
Ik moest vanmorgen nog aan je denken toen ik mijn valkjes onder de douche deed meestal als ze onder de douche gaan moeten ze ook vaak  niesen

Misschien een idee om hem mee te nemen o der de douche in de hoop dat het losstoomt of hij het er uit niest

Succes ben benieuwd

 4 
 Gepost op: Gisteren om 20:07:52 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
Valkje is vandaag 18.02.18 gevonden, is aangevallen door bv een ekster, deze is beschadigd aan zijn kop maar hij of zij gaat nu naar de vogelklas in Rotterdam om te herstellen ,de valkparkiet is gevonden in een tuin aan de troelstralaan in Sliedrecht.

 5 
 Gepost op: Gisteren om 08:45:23 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
https://link.marktplaats.nl/m1256061176

 6 
 Gepost op: Gisteren om 08:44:05 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
Niet gevangen nog

 7 
 Gepost op: Gisteren om 06:52:10 
Gestart door 0x0539 - Laatste bericht door 0x0539
Niet echt broeds, ze ziet het als speelgoed, beetje apart gedrag. (Babbelen en zingen)


Ik heb het proberen te verzachten maar het lijkt niet te helpen, verder is ze gewoon gezond, zal ik afwachten of ze het er zelf kan uithalen met haar poten of een dierenarts raadplegen?

 8 
 Gepost op: 17 februari 2018, 20:04:29 
Gestart door 0x0539 - Laatste bericht door Vogelvrouwtje25
Met een vochtig watje of theedoek kijken of je het een beetje kan oplossen en wegvegen
Maar idd niet te veel rommelen

 9 
 Gepost op: 17 februari 2018, 18:57:29 
Gestart door Annemiekvdhorst - Laatste bericht door Lin
Wil je niet een soortgenoot voor hem?

 10 
 Gepost op: 17 februari 2018, 18:56:24 
Gestart door 0x0539 - Laatste bericht door Lin
Wat vochtig maken en kijken of je met een stompe sate prikker eruit kan halen.  Maar anders laten hoor.

Maar zit ze niet bol te slapen op de grond?
Waarom staat er een kommetje op de bodem? Wordt ze daar niet broeds van?

Pagina's: [1] 2 ... 10