Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2 ... 10
 1 
 Gepost op: Gisteren om 21:44:40 
Gestart door hamstersam - Laatste bericht door hamstersam
En Pita mijn andere lieve vogel!

 2 
 Gepost op: Gisteren om 21:38:14 
Gestart door hamstersam - Laatste bericht door hamstersam
ik heb de foto even in paint verkleind, dit is Kuifje!

 3 
 Gepost op: Gisteren om 21:31:57 
Gestart door hamstersam - Laatste bericht door hamstersam
Hoihoi allemaal,

Ik heb mijn lieve valkparkietjes nu 9 maanden. Ze heten Kuifje en Pita. Kuifje komt van kwekerij Sephora en doet graag truckjes om wat trosgierst te krijgen. Hij is niet zo van het knuffelen en opstappen vindt hij eigenlijk al niet zo leuk, het gaat wel steeds beter. Soms als Pita bij me zit komt hij wel gezellig bij me op mijn schouder zitten. Pita komt van een psychiatrisch patient die haar niet kon houden en is via een lang verhaal bij mij terecht gekomen. Ze is super tam en vindt knuffelen het leukste dat er is. Haar vleugels waren heel erg gekortwiekt toen ze hier kwam maar ze kan nu al helemaal weer vliegen! Ze vliegt ook graag naar me toe als ze weet dat ik iets lekkers heb.

Allebei willen ze helaas niks weten van groente, fruit, of eigenlijk iets dat niet uit standaard zaadjes bestaat.. Heeft iemand tips hoe ik dit aan ze kan introduceren? En hoe nodig is het om te switchen naar ander voer als ze nu alleen een zaadmix eten? Ik heb een keer geprobeerd te switchen maar ze willen niks van het andere voer weten.

Ik heb net gelezen hoe je fotos toevogd en ik probeer het ook maar dat is helaas niet gelukt, als het lukt zal ik fotos sturen!

Groetjes, Sam

 4 
 Gepost op: Gisteren om 21:07:06 
Gestart door hamstersam - Laatste bericht door hamstersam
Hoi allemaal,

Mijn twee valkparkieten van bijna een jaar oud, Kuifje en Pita, houden heel erg van fluiten. Ze zingen helaas geen mooie liedjes (kuifje heeft me een keer proberen na te fluiten, dat wel) maar wat me opvalt is dat ze altijd als ze samen heel hard fluiten ze hetzelfde zingen, een best 'moeilijk' stukje dat ze feilloos synchroon zingen. Ik kan het zelf  nergens van herkennen, misschien is het een geluid dat ze ergens gehoord hebben of zelf bedacht, ik ben erg benieuwd wat jullie ervaringen hiermee zijn.

Doen jullie valkparkieten dit ook? Samen exact hetzelfde fluiten en ook nog eens heel vaak?

Groetjes van Sam

 5 
 Gepost op: Gisteren om 18:41:28 
Gestart door Sh4n1c3 - Laatste bericht door Sh4n1c3
Hallo allemaal,

Sinds een tijdje heb ik problemen met een van m’n valkparkieten z’n gedrag.
Aangezien ik zelf en de mensen om mijn heen geen antwoord kunnen geven op mijn probleem, probeer ik het via deze forum.

Sinds vorig jaar januari heb ik een meisje Valkparkiet, gekocht bij een dierenwinkel, die niet tam is. Een paar weken na aanschaf kreeg ik een tamme jongen Valkparkiet erbij. Het mannetje had een vriendje die helaas overleden is, daarom heb ik hem bij mijn vrouwtje gezet. In het begin ging het heel goed en het mannetje bleef tam, vriendelijk en wilde altijd graag op je schouder zitten en zingen en dansen. Na een aantal dagen heb ik ze samen in een grote kooi gezet, en dit ging heel goed.
Eind vorig jaar, rond november, heb ik een jonge mannelijke valkje gekocht en zelf opgevoed. Hij zit apart en alleen in een kooi. Door het zelf opvoeden is hij heel tam geworden en wilt hij graag bij mij in de buurt zijn.

Vanaf het moment dat het jonge Valkparkiet zelfstandig was, is mijn tamme mannetje meer agressiever en aanvallender geworden. Hij wipt vaak op zijn kooi, probeert het vrouwtje te versieren (die niet altijd toegeeft aan het mannetje), en probeert mensen altijd aan te vallen. As je te dicht bij hem in de buurt komt, dan probeert hij je al aan te vallen en te bijten. Ook wilt hij altijd bij het vrouwtje zitten en laat haar soms niet met rust, waardoor het vrouwtje naar hem blaast. Hij jaagt ook altijd het jonge valkje weg, als die te dicht in de buurt van hem of haar komt.

Ik ben bang dat hij over een tijdje niet meer tam is, terwijl hij in het begin altijd vrolijk en lief was. Zelf was ik aan het denken om het vrouwtje weg te doen en hopen dat hij weer zo vrolijk als voorheen wordt.

Heeft iemand misschien een idee waarom hij zo agressief is geworden of goede tips?
En wat kan ik nu het beste doen?

 6 
 Gepost op: Gisteren om 15:28:15 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
https://www.amivedi.nl/detail/?meldingid=1338677 valkparkiet, grijs met gele kop en oranje wangetjes, klein, is naar de Toevlucht gebracht

 7 
 Gepost op: Gisteren om 13:08:54 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
https://www.amivedi.nl/detail/?meldingid=1338700

 8 
 Gepost op: Gisteren om 12:16:16 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
Komt vandaag weer thuis, afsluiten aub

 9 
 Gepost op: Gisteren om 12:15:48 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
Gaat vandaag naar huis, afsluiten aub

 10 
 Gepost op: Gisteren om 12:06:46 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
Op amivedi: https://www.amivedi.nl/detail/?meldingid=1338707

Pagina's: [1] 2 ... 10