Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2 ... 10
 1 
 Gepost op: Gisteren om 19:51:40 
Gestart door Melicia - Laatste bericht door Lin
Hoi,

Welkom!
Ik denk dat ik weet welke je bedoelt. Je bedoelt die ene met een beetje bruin nog op de vleugels. Ik heb zelf geen ervaring met getraumatiseerde vogels. Bedenk wel dat er regelmatig valkjes gevonden worden. Dus omdat het zielig is moet je het niet doen. Weet ook dat er valkparkietenopvang zijn die ook mensen zoeken voor hun valkjes. Moet je kroelen vraag ik mij af? Als ie gewoon bij jou gelukkig is dan is dat toch ook voldoende? Om het maar even over die boeg te gooien.

 2 
 Gepost op: Gisteren om 15:07:13 
Gestart door Melicia - Laatste bericht door Melicia
Hoi allemaal!

Sinds vandaag ben ik nieuw bij dit forum, daarentegen wel al vaker wat informatie opgezocht als gast. Afgelopen weekend kwam ik op Facebook een valkje tegen die aangevallen was door een ekster (of een andere vogelsoort) en zodra hij opgeknapt is naar een dierenspeciaalzaak zou moeten. Op de foto's is te zien dat hij er flink wat kale plekken aan over heeft gehouden op zijn hoofdje. Zelf zou ik hem (of haar) graag een tweede kans willen geven. Nu ongeveer een maand terug is ons valkje van twee jaar overleden aan de gevolgen van een gistinfectie:( Hem hebben we helaas niet kunnen redden, maar het valkje van Facebook is gered door de dierenambulance en verdient een tweede kans.

Helaas is niet iedereen van het thuisfront zo enthousiast als ik. Zo krijg ik het argument "hij zal altijd bang zijn" en "als je hem al tam krijgt zal hij altijd van zich afbijten als je hem in zijn nek wil gaan kriebelen, omdat hem dat herinnert aan de nare gebeurtenis." Tuurlijk geloof ik dat deze argumenten (deels) kloppen, maar zelf denk ik ook dat met een heleboel liefde, aandacht en tijd het alsnog een tam en zeer leuk valkje kan worden.

Zijn er hier mensen die ervaring hebben met trauma's bij valkjes? Ook jullie ideeën over wat ik mij hierbij mag voorstellen zijn welkom!

Groetjes,

Melicia

 3 
 Gepost op: Gisteren om 07:14:09 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
https://www.amivedi.nl/detail/?meldingid=1303382

 4 
 Gepost op: Gisteren om 07:12:26 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
https://www.amivedi.nl/detail/?meldingid=1303349 witte valkparkiet, orange wangen, gele kuif. Is tam.

 5 
 Gepost op: Gisteren om 07:09:20 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
https://www.amivedi.nl/detail/?meldingid=1303418

 6 
 Gepost op: 19 februari 2018, 13:02:24 
Gestart door DibsRazell - Laatste bericht door DibsRazell
Bij dezen bieden wij ons lutino popje Mango aan om voor haar een nieuw thuis te zoeken waar ze op haar gemakje kan leven. We hebben haar nu iets korter als een jaar, maar helaas is het gebleken dat de situatie zoals hij is niet houdbaar is.

Even wat geschiedenis:

We hebben haar aangeschaft hopende dat ze een mannetje was, om zo een maatje voor ons andere mannetje (Vladimir) te hebben. Dit bleek dus niet zo te zijn achteraf gezien. Hij is zo geobsedeerd geraakt met haar, dat zij niet bij elkaar kunnen zijn (voor onze en haar gezondheid). Wanneer Mango in dezelfde ruimte is als hij, is zij het enige waar hij aandacht voor heeft, en laat haar ook geen moment met rust. Dit zou op zich niet zo heel erg zijn, ware het niet dat wanneer er iemand in de buurt komt (of überhaupt opstaat van de bank en binnen een straal van een meter van hem en Mango komt) hij Mango gaat bijten om haar zo weg te jagen (van wat ik gelezen heb bezitterig gedrag). Dit doet hij ook als ze opgesloten zitten in de kooi waarbij hij haar door de hele kooi jaagt. Daarnaast bijt hij ons ook erg hard wanneer wij hem op willen laten stappen als Mango in de buurt is. Zodra zij gescheiden zijn van elkaar komt zijn normale karakter naar boven en is hij de meest tamme valkparkiet ooit. Wij denken zelf dat dit deels komt omdat hij handopfok is, en wat sociale handigheid mist.

Mango vertoont overigens dit gedrag absoluut niet, en gedraagt zich ook niet anders wanneer ze wel of niet in de buurt van Vladimir is. Zij heeft wel enige interesse in hem als maatje zijnde, maar vind het ook meer als prima om in haar eigen kooitje of apart van hem te zitten (waar Vladimir helemaal door het lint gaat als Mango uit de kooi is en hij niet, kan het Mango weinig interesseren, en zit zij zonder problemen buiten de kooi). Hierom hebben we besloten om Mango een ander thuis te geven, omdat zij verder geen lastig gedrag vertoont.

We houden ze nu al een tijdje gescheiden van elkaar (Mango zit op onze vrije tijd kamer, en Vladimir in de woonkamer). Dit gaat op zich prima, maar we hebben de tijd niet om in afzonderlijke ruimtes 2 vogels genoeg aandacht en vrijheid te geven om gelukkig te zijn.

Wat betreft Mango, ze is niet helemaal handtam en vindt handen en mensen nog wel wat eng. Ze stapt wel zonder problemen op, en vind ze het ook niet erg om in de buurt te zitten op een speeltuintje of op je schouders. Ook haar voeren met de hand heeft ze geen problemen mee. Het komt ook nog wel eens voor dat ze vanaf haar kooi naar me toe vliegt en dan op mijn hoofd land (waarna ik haar naar m'n schouders verhuis).

Ik weet 100% zeker dat als zij in een thuis komt waar genoeg tijd en aandacht voor haar is ze compleet handtam te maken is. Toen we haar kochten was ze wild en moest niets van handen weten, ik heb toen ongeveer 2 weken nodig gehad voordat ze op wilde stappen, dus het is zeker wel te doen, maar met geduld en de bekende technieken.

Graag zouden we wel 30 euro voor haar willen hebben, het is mogelijk om de kooi waar zij nu in zit erbij te kopen, hier vragen we 50 euro voor. Mocht je ook de inboedel willen hebben (op de drink/eetbakjes en 2 horizontale stokjes na, natuurlijk) moeten we dat even bespreken.

Mvg,
Maikel.

 7 
 Gepost op: 19 februari 2018, 07:18:18 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Lin
cinnamon bont

 8 
 Gepost op: 18 februari 2018, 20:49:04 
Gestart door 0x0539 - Laatste bericht door Vogelvrouwtje25
Ik moest vanmorgen nog aan je denken toen ik mijn valkjes onder de douche deed meestal als ze onder de douche gaan moeten ze ook vaak  niesen

Misschien een idee om hem mee te nemen o der de douche in de hoop dat het losstoomt of hij het er uit niest

Succes ben benieuwd

 9 
 Gepost op: 18 februari 2018, 20:07:52 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
Valkje is vandaag 18.02.18 gevonden, is aangevallen door bv een ekster, deze is beschadigd aan zijn kop maar hij of zij gaat nu naar de vogelklas in Rotterdam om te herstellen ,de valkparkiet is gevonden in een tuin aan de troelstralaan in Sliedrecht.

 10 
 Gepost op: 18 februari 2018, 08:45:23 
Gestart door Bosje - Laatste bericht door Bosje
https://link.marktplaats.nl/m1256061176

Pagina's: [1] 2 ... 10