Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2 ... 10
 1 
 Gepost op: Vandaag om 20:17:53 
Gestart door joyvke84 - Laatste bericht door joyvke84
Valkparkieten geven zelden over. Vaak is het een infectie als het vaker gebeurt. Ik zou zeker weer even naar de vogelarts. Heb je er een bezocht die hier op de lijst staat?

Dankjewel voor je reactie.

Ja, dhr Bastiaanse zijn kliniek, die had de vorige keer gevonden dat mijn parkieten ziek waren van Tricho (gewone dierenarts gaf gewoon Baytril mee zonder onderzoek en ook de "vogelarts" van daar gaf aan dat het bacteriën waren zonder kropuitstrijkje). Dhr Bastiaansen zijn collega is ook bekwaam met vogels.

En nee ze hebben nergens aangezeten, ze zitten vooralsnog in de kooi (heb overigens ook nergens plantjes staan). En er staat niets in de buurt waar ze aan kunnen knagen.

Ze hebben overigens niet meer overgegeven. Het vrouwtje zit er heel goed bij en het mannetje zit ook beter in zijn hum. Vanmiddag waren ze lekker aan het kroelen en nu zitten ze te knarsen op de stok. Mogelijk is het toch het eten geweest, maar ik hou het ook morgen nog in de gaten (het voordeel van een lang weekend) en had al afgesproken als ik het nog niet vertrouw toch te gaan.

 2 
 Gepost op: Vandaag om 20:00:29 
Gestart door Lis - Laatste bericht door Lin
Want je hebt met een schouwlampje gekeken? Hoe dagen zijn ze al van de eitjes af dan?

 3 
 Gepost op: Vandaag om 19:58:56 
Gestart door joyvke84 - Laatste bericht door Lin
Nog even voor de zekerheid ze hebben niet aan planten of andere dingen gegeten?

 4 
 Gepost op: Vandaag om 19:56:37 
Gestart door valkparkiet80 - Laatste bericht door Lin
Heb je een nieuwe foto van dat jonkie? totaal wit met zwarte ogen en verder geen kleuren dus? dan is het een bonte witmasker als het echt zwarte ogen zijn. Er kan natuurlijk nog wel nog opaline cinnamon en of bont inzitten. Dat zie je over een week wel.

 5 
 Gepost op: Vandaag om 19:52:35 
Gestart door Dinepine - Laatste bericht door Lin
ze zijn van augustus. Maar als hij een goede rui heeft gehad dan zouden meerdere veren vervangen moeten zijn. Vind je zelf dat de kop geler is geworden?

 6 
 Gepost op: Vandaag om 19:48:42 
Gestart door joyvke84 - Laatste bericht door Lin
Valkparkieten geven zelden over. Vaak is het een infectie als het vaker gebeurt. Ik zou zeker weer even naar de vogelarts. Heb je er een bezocht die hier op de lijst staat?

 7 
 Gepost op: Vandaag om 14:02:53 
Gestart door joyvke84 - Laatste bericht door joyvke84
Hallo allemaal,

Sinds twee weken heb ik 2 valkparkietjes. Ik noem ze voor het gemak even Jut(m) en Jul(v). Vorige week ben ik met ze naar de vogelarts gegaan om ze te laten onderzoeken op parasieten, bacteriën en Chlamydia, zoals ik dit bij elke nieuwe vogel doe. (krop en clocoa swap). Dit vanwege slechte ervaringen met zgn goede kwekers waarbij ik parkieten had die megabacterie hadden (overwonnen gelukkig) en trichomonas (helaas 2 parkietjes aan overleden - een derde later aan de naweeën hiervan), dus ik ben sindsdien extra alert op veranderingen en weet precies wanneer 1 van mijn kietjes niet lekker is.

Beide waren ze schoon van parasieten en bacteriën, eerste test (clocoa swap) was negatief voor Chlamydia, nu moet ik nog even wachten op de test die opgestuurd is om het definitief te maken.

Sinds 2 dagen is Jut niet helemaal lekker, hij gaf eens op een dag een hoop zaadjes over (rook niet zuur en ook geen slijm), at daarna weer en het ging weer. Voor de zekerheid heb ik het voer weggehaald omdat ik dacht dat hij gewoon te laat nog had gegeten en hier ziekjes van was.
Ik dacht dat het eenmalig was. De dag erop spuugde hij weer. Ik heb zijn gedrag goed in de gaten gehouden, en hij sliep de ene keer wel op 1 pootje, dan met koppie in de nek op 2 pootjes. Kroelde met Jul etc. Hij heeft 1 keer nog overgegeven na het eten (het kwam er meteen uit) en meteen na het drinken (ook hier kwam het meteen uit) en daarna was het over. Dus het zag er niet al te verontrustend uit. Hij heeft sindsdien niet meer overgegeven.

Nu werd ik vannacht wakker (de valkjes staan net als mijn grasparkieten op de slaapkamer - met luchtfilter), niet bij elkaar in de kooi, van Jul die ineens aan het overgeven was. Ook allemaal losse zaadjes. Twee keer. Na het overgeven ging ze weer verder slapen, op 1 pootje.

Vandaag leek het ook voor haar over te zijn, maar vanochtend begon het toch weer. Onverteerde zaadjes, en zojuist kwam er ook een kwab vocht uit (het was slijmig, maar het was doorzichtig en stonk niet). Ik weet dat het bij een kropontsteking doorgaans zurig ruikt, omdat ik grasparkieten heb waarvan er ooit 1 jaren geleden kropontsteking had (die is inmiddels overleden aan wat anders) en dat ze doorgaans ook niet lekker zitten, bol zitten, of op de bodem, niet actief etc.

Ze zit nu weer gewoon lekker te slapen op 1 pootje.

Het vreemde is qua gedrag zijn ze allebei gewoon alert, ze fluiten en roepen naar elkaar, ze eten en drinken goed, alleen af en toe hebben ze dus overgegeven. Nu heb ik dit jaren terug bij de parkieten gehad dat 1 ineens ziekjes was, dag erna was het over en was een andere ziek, dag daarna was ook dat over en werd er een derde ziekjes. En dit heeft bij allemaal 1 dagje geduurd. Ik heb de desbetreffende vogelarts al gecontacteerd en die gaf aan om het toch even aan te kijken omdat ze wel gewoon actief/ alert/ kroelen etc. Nu wil ik dat, als het vandaag of morgenochtend nog niet over is toch weer terug natuurlijk.

Ze hebben ook nog lekker gekroeld met elkaar. En verder knarsen ze er lekker op los voordat ze gaan slapen.

Voor de zekerheid heb ik het eten wat ik ze eerst gaf eruit gehaald en vervangen met een mix van Prestige en Xtravital voer  (ipv het voer van de winkel die ze zelf hebben gemengd) en het water aangelengd met appalazijn.

Is dit iets wat bekend is bij valkjes? Ik ben nog niet bekend met het gedrag van deze vogels omdat ik alleen maar grasparkietjes heb.

edit: de ontlasting is overigens prima in orde.

 8 
 Gepost op: Vandaag om 08:16:30 
Gestart door valkparkiet80 - Laatste bericht door valkparkiet80
Nee lin die waren niet bevrucht nog even een vraag. Dat jonkie van koppel 2 is nu 9 dagen oud en de ogen zijn nog niet open is dat niet wat laat? Weet je toevallig ook wat daar uit komt voor mutatie? pop wit met zwarte ogen. en man witmasker. Hoe zet ik dat in jullie calculator lutino pop met witmasker man?

 9 
 Gepost op: Gisteren om 22:56:32 
Gestart door Dinepine - Laatste bericht door Dinepine
mmm lastig niet echt te zien nog. Ik zie weinig opvallende gele vlekjes. Ik moet zeggen dat ik mannen heb van vorig kweekseizoen die nu pas wat gaan fluiten. Maar heeft ze al een goede rui gehad dan?
Ja ze heeft dus al een rui gehad ik zie namelijk zeker plekken van nieuwere donkere veren op zijn/haar lijf, volgens mij ook op de foto te zien. En zoals ik zei een aantal gestreepte veren die naar grijs effen zijn veranderd dus tja dat zegt toch wel wat. Ok! Hoe oud zijn die mannetjes nu in maanden?

 10 
 Gepost op: Gisteren om 22:01:06 
Gestart door Lis - Laatste bericht door lievaapje
het is bij drie eitjes gebleven ze kijken er ook niet naar om weten zeker dat ze niet bevrucht zijn ik laat ze wel een aantal weken liggen groetjes lievaapje :)

Pagina's: [1] 2 ... 10