Spokie (en in september ook Engel)

Gestart door JeroenZ, 12 augustus 2019, 10:48:11

« vorige - volgende »

JeroenZ

12 augustus 2019, 10:48:11 Last Edit: 12 augustus 2019, 20:25:27 by JeroenZ
Hallo iedereen,

Graag stel ik mezelf even voor. Ik ben Jeroen en begon me een jaar geleden te interesseren en te oriënteren in valkparkieten. Zo vond ik ook deze site en heb hier behoorlijk zitten grasduinen en daardoor aardig wat kennis opgedaan. Ik leerde over kooien, valkjes niet alleen houden, tam maken, sloopmateriaal, kamer vliegveilig maken, speeltjes en hoe jullie die zelf maken, enzovoort. Dank daarvoor!
Afgelopen donderdag 8 augustus heb ik Spokie (3/6/2019) opgehaald ik heb hem eerst hoofdzakelijk met rust gelaten, kwam later af en toe bij zijn kooi om op kalme toon tegen hem te kletsen. Zaterdag zette ik zijn kooi open en na een tijdje vloog hij er uit. Eerst wat onwennig en onrustig. Hij zocht mij op en zat een tijdje bij mij op de bank lekker van alles te ontdekken en hier en daar wat groene stempeltjes  ;D achterlatend. Hij trok aan losse draden van kussens in de bank, mijn oor ringen, de kraag van mijn shirt, leesbril en mijn telefoon. Zo kunnen we een maandje lekker aan elkaar wennen zolang hij nog de enige vogel in huis is. Ik heb over een paar dagen ook nog 2,5 weken vakantie waarin ik niet wegga, dus kan ik hem veel aandacht geven.
Begin september komt nl. een vriendinnetje voor hem met wie ik al even kennis heb gemaakt (de geelkleurige dame op de foto). Ik noem haar Engel, zij is van 4 juli. Zodra ze zelfstandig is krijg ik bericht en kan ik haar op halen.

Lin

Hallo Jeroen,
Leuk dat je je voorstelt en dat je goed inleest. Zijn de twee ook getest op geslacht omdat je daar al meer over weet?

Groeten, LindaVolg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

JeroenZ

Hallo Linda,

Dat is mij verteld, volgens mij weet ze dat niet via een DNA test ofzo. Ik zal het nog eens extra informeren.

groet - Jeroen

Lin

Oh jeeh.. niet dat je iets verkocht is omdat je juist dat geslacht zoekt.. :o


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

JeroenZ

Ik was niet specifiek op zoek naar een bepaald geslacht hoor. Dat is voor mij niet belangrijk.  Zolang we het maar gezellig hebben met elkaar.
Trouwens, Spokie is hier nu een week dat gaat erg goed.  Ik zelf ben hier in huis nog het meest met hem bezig, maar mijn twee zoons hebben er ook steeds meer aandacht voor.  Dagelijks vliegt hij rond en komt bij ons zitten.

LinVolg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

JeroenZ

Hallo Linda (en anderen),

Vanmiddag heb ik Engel opgehaald. Ze eet al zelfstandig vandaar dat het al kon. Spokie laat zich af en toe gelden.  De eerste minuten reageerde Engel daar niet op, ze onderging het.  Als het nu gebeurt bijt ze al van zich af.
Overwegend zitten ze rustig bij elkaar en af en toe zelfs even met het kopje tegen de ander aan.  Ik vind het bijzonder om de dynamiek tussen beide te zien.
Ik vroeg nog even namen over de geslachtherkenning. Over Spokie  gaf ze aan dat het een mannetje is door de geluiden die hij daar al maakte.  En Engel is een dame omdat de combinatie van ouders alleen maar een pop voort kan brengen.
Dus dat is de uitleg.

Lin

Heel veel plezier ermee. Ja het is prachtig om die dynamiek te zien. Meestal is het ruzie in het begin. Met jonge vogels komt het altijd wel goed hoor. Heb je fotos van ze?


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

JeroenZ

Dat het  vaker voorkomt bij jonge vogels en ook vaak weer goed komt is fijn om te lezen!  Bedankt voor die informatie! Foto's maak ik heel veel met mijn telefoon ik zal er een paar plaatsen via de laptop anders krijg ik ze niet in het juiste formaat.

Lin

Helaas kan je hier geen grote bestanden uploaden dat is wel jammer.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

JeroenZ

Klopt ja, maar ook niet elke bestandstype is oke. De eerdere foto's plaatste ik vanaf mijn werk computer. Nadat ik ze vanaf mijn telefoon gemaild had. Ik heb nu vakantie dus ik moet daar thuis specifiek de computer voor opstarten.
Het duurt dus iets langer, maar het komt eraan!

JeroenZ

3 september 2019, 10:18:28 #11 Last Edit: 4 september 2019, 08:02:58 by JeroenZ
Hallo weer,

Het gaat erg goed met Spokie en Engel!
Heel af en toe zitten ze nog wel te beksnavelvechten, maar het is wel gelijkwaardig en loopt niet uit de hand. Ik heb ook al snel 2 bakjes met voer geplaatst zodat ze apart kunnen eten, maar dan nog kiezen ze samen voor de ene of de andere. Toen ik Engel (in het geel gevederd) ophaalde had ze een wat kale plek op haar borst door het pikken van andere vogels daar (het was ook wel vrij druk waar ze zat). Zo een decolleté staat bij een vogel niet echt vind ik. Ik was in het begin een beetje bang dat Spokie door zijn gesnavel richting haar die kale plek zou belagen en op die manier kaal houden. Maar in de 2½ week dat ik haar heb zie ik dat het gelukkig al weer begint aan te groeien.

Ik geniet enorm van ze. Zodra ik het hok open zet komen ze er snel uit en vliegen met een energie uitbarsting een paar keer wild heen en weer waarbij ze af en toe roepen. Als ze hun energie wat kwijt zijn hebben ze een paar vaste plekken waar ze gaan zitten klooien. Meestal ben ik dat zelf  ;D en de spullen die ik in de buurt heb liggen, maar gelukkig maken ze ook gebruik van de klim/speel plek die ik in elkaar geschroefd heb.

De geslachten kloppen wel, Spokie gaat af en toe helemaal los met fluiten!

Ik hoop dat de foto die ik nu probeer te uploaden wel door komt.

groet - Jeroen

Lin

Jep foto komt door. Leuk dat ze zich zo thuis voelen en jij van ze geniet.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)