19 september 2019, 02:10:20

Valkje roept als ze ons niet meer ziet

Gestart door Belleken, 18 maart 2019, 13:36:06

« vorige - volgende »

Belleken

Ons valkje is zeer gehecht aan ons dochter en van het moment dat ze uit zicht is roept ze constant aanhoudend. Ook als dochter niet thuis is en wij verdwijnen dan uit zicht net hetzelfde. Of ze nu in of uit de kooi is maakt niet uit. Hoe kunnen we dit gedrag afleren want is zéér vervelend, wekt veel irritatie op en dochter kan ze toch moeilijk overal meenemen in huis. Anders nochtans heel lief valkje, 17 maand oud. HELP

Lin

Hoi,

Het is helaas logisch gevolg van het zolang alleen houden. Je valkje ziet elke keer dat de partner weg loopt. Het verstandigste zou zijn een soortgenoot te kopen zodat de focus verlegt kan worden.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

Belleken

Hallo,
Ja, daar hadden we ook aan gedacht.
Maar we twijfelen om volgende redenen:
Gaan ze overeen komen? (zitten in zelfde kooi dan)
Gaat het roepen wel stoppen ook al heeft ze er een vriendje bij?
Wat moeten we kiezen, jongen of meisje?
Gaat ze nog tam blijven want nu komt ze echt bij ons om haar te aaien.
Heel wat vragen, maar kunnen jullie helpen?
Alvast bedankt
Groetjes

Lin

Ik kan niet voor elk valkje spreken. Maar als je nu een man hebt kan er prima een vrouwtje bij. Heb je al een vrouwtje dan kan daar een man of vrouwtje bij. Twee mannen zou ik persoonlijk niet aanraden. Vaak zal het roepen stoppen, maar dat kan even duren want ze moten aan elkaar wennen. Het gaat gelukkig zelden mis als je ze bij elkaar zet. Richt dan wel eerst de kooi opnieuw in voordat je ze erin zet. En ja ze gaan ruzie maken maar dat wordt wel minder.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)