3 oktober 2023, 19:54:43

Montana Havana oorzaak van overlijden?

Gestart door kantha, 30 mei 2018, 17:22:51

« vorige - volgende »

kantha

Begin dit jaar is onze valk gewond geraakt in zijn kooi. 's ochtends kwamen we beneden en had hij een lam en volledig bebloed vleugeltje. Hals-over-kop naar de DA, maar helaas was vleugel afzetten geen optie meer en was hij al zoveel bloed verloren dat hij er niet meer bovenop kwam :'(. Volgens de DA was het een super gezonde vogel, die super veel pech gehad heeft.
We hadden juist + 3 maanden ervoor een nieuwe kooi voor hem gekocht. De Montana Havana, de grote broer van de Montana Brazil, om hem wat meer speelruimte te geven (+ zijn oude was aan vervanging toe).
Achteraf zagen we dat er tussen de bovenkant van het deurtje en de kooi er veel bloed zat, we vermoeden dat hij daar met zijn vleugel tussen geraakt is.
We zijn inmiddels in de running voor een ander valkje, maar zijn toch wat huiverig voor deze kooi geworden. Kunnen we deze wel hergebruiken?

Heeft de DA gelijk en heeft hij domme pech gehad/mogelijk wellicht wat anders gebeurd(geschrokken?) of ligt het toch aan de kooi?
Heeft iemand ervaring met deze kooi i.c.m. valkjes?

ps google op merk + type laat veel plaatjes zien v/d kooi.

Lin

Ik heb er nooit iets over gehoord dat iemand daar problemen mee heeft. Wellicht is het een idee om een nachtlamp erbij te zetten. Of had je dat al?


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)