Algemeen > Andere vragen

Nieuw valkje

(1/3) > >>

hamstersam:
Hallo allemaal,

Ik was van plan een valkje te kopen bij kwekerij Sephora. Die heb ik al gereserveerd en kan ik ophalen rond 28 september. Ik heb dus al een kooi en de meeste spullen. Maar vandaag was er bij mijn vaders werk iemand die een valkparkiet had meegenomen en daar wou houden, maar dat mocht niet. Dus de politie enzo kwam en de valk moest naar het asiel of weg, want het was dierenmishandeling. Mijn vader wist dat ik nog een lege kooi had, dus heeft hij het valkje meegenomen. Hij zit nu in zijn kooi, maar ik weet niks over hem. Niet het geslacht, leeftijd, of hij al tam is enzovoorts. Tot nu toe zit hij ongeveer twintig minuten in de kooi en ik heb al gezien dat hij een ring om zijn pootje heeft (een blauwe, en ik zie tot nu toe alleen een 8 staan), en zijn vleugels zijn kortgeknipt. Hij eet nu wel uit een bakje dat ik op de grond heb gezet. Ik weet alleen niet wat ik nu moet doen, kan het valkje van Sephora er nu nog bij of niet? Of moet deze dan in een andere kooi en kan die andere dan in deze? De kleur is trouwens geel met rode wangetjes.

Ik hoop dat jullie kunnen helpen en tips geven hoe ik dit moet aanpakken.

pita82:
Hoi
Omdat hij/zij een blauwe ring heeft denk ik dat hij van dit jaar is. Het valkje van sephora kan er zeker nog bij,graag zelfs valkjes zijn groepsdieren! Heb je misschien een foto van valkje?

hamstersam:
Ja ik heb wel een foto van hem/haar.
Ik ga als ie wat tammer is proberen de ring te lezen.

pita82:
Ah wat een knapperd!  Deze mutatie heet lutino,kan je volgens mij niet aan zien of het een man of vrouwtje is.
Lutino,s zijn wel vaker vrouwtjes,maar met zekerheid durf ik het niet te zeggen.Je kan het misschien de kommende tijd aan het gedrag merken.Mannetjes maken meer geluid en lopen geregeld met hun vleugels wijd.Maar als je echt zekerheid wil kan je een dna test doen.Maar lin van sephora is vaak hier op het forum en die weet alles :laugh:
Veel plezier met je valkje.

hamstersam:
Dankjewel! Ik denk wel dat het een vrouwtje is want ze maakt tot nu toe geen geluid, maar dan kan ook zo zijn omdat ze pas net hier is.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie