is mijn baby ziek??? enorm mager, eet niet goed, drinkt heel erg veel

Gestart door mariannevanbruggen, 4 augustus 2016, 07:51:42

« vorige - volgende »

mariannevanbruggen

Hallo allemaal,

Ik heb een groot probleem. Ik kreeg van iemand een valkje die kapot gepikt werd door de ouders en niet werd gevoerd. De man had een yoon met allergie en kon hem niet in huis nemen dus ik bood aan hem met handopfok groot te brengen omdat ik dat al met Timmy( een van mn 4 valkjes) ook heb gedaan om de zelfde reden.

Alles ging prima, hij is samen met een agapornisjong met de hand groot gebracht en is niet alleen super aanhankelijk maar ook super lief, bijt niet, houd van knuffelen ect.
Van begin af aan had ze a wat ik noem, floesh. een poepie van een paar pitjes groot, een klein draadje witte urine en verder alleen wat leek op water. ik dacht, dat komt vast omdat ik de pap te waterig maak of zo. Dus ik ben de pap dikker gaan maken, appelmoesachtig.
meer eivoer erbij gedaan, minder water... niks hielp. nu is hij 12 weken oud en is nog erg klein, eet alleen trosgierst en weigert te stoppen met drinken. ik moet haar yelfs snachts horen zeuren en de kooi uit laten omdat ye persé wil drinken... en dan drinkt ze haar hele kropje vol en gaat ze de kooi weer in om verder te slapen.
nu is het zo dat ik haar een paar dagen alleen voer heb willen laten eten omdat ze nu volgens mijn moeder al helemaal zelfstandig pitjes zou moeten kunnen eten, juist omdat ze trosgierst wel pakt.
ik heb haar wel 2x per dag pap gegeven maar ze blijft afgrijselijk veel drinken.

nu heb ik haar na 3 dagen weer trosgierst gegeven want ze vermagert aanzienlijk, ze heeft een enorm spits borstbeentje en is heel licht op je hand. haar koptje lijkt zwaarder dan hijzelf als je hem op je hand hebt.....
hij is zich helemaal te buiten gegaan aan de trosgierst en yat stampvol gister middag met de heerlijke pitjes, alleen toen ik die avond voelde , voelde ik er nog steeds heel veel. en erg droog ook.... dus heb ik hem maar weer bij het waterbakje gelaten(had hem er bij weg gehaald omdat de floesh echt heel extreem was en er overal water in huis op de vloer lag, zo nat was het, echt  , hij dronk veelste veel) en warrempel, hij springt er op af en zuipt zichzelf weer vol... toen ik vandaag voelde , voelde ik er nog steeds pitjes in... ik vraag me echt af of dat wel normaal is....

Timmy ging heel geleidelijk aan samen met Koekie bij het bakje kijken, spelen, pellen, eten, minder pap eten, gewoon zoals het hoord, maar deze sukkel wil gewoon echt niet.
ik durf ook niet te stoppen met pap, ben veelte bang dat ze van ellende om valt...

ze heeft vanaf het begin af aan al rare poepies gehad. eerst zat er een duidelijke streep urine in, dat witte spul. nu niets meer....
ik geef hem druppels door de pap met vitaminen om hem maar wat te laten aansterken en veel eivoer en pap de laatste twee dagen want ik maak me vreselijke zorgen.
niemand in de omgeving van groningen heeft enig idee over vogeltjes dus ik kan niet naar een arts ermee. Heb er al een paar gebelt maar ze kunnen niks... ja consult en dan aanmodderen, je bent een bak geld kwijt en geen meter verder, en dan kan je naar de volgende , zelfde verhaal... en voor iemand met 0 op zn rekening is dat dus niet ehct een optie.... iemand die een goeie vogelarts weet??

Ik heb geen idee wat er met hem aan de hand is of wat ik er mee aan moet. eerst dus witte draadjes in poep, klein keuteltje en een wit draadje (geen wormen schijnt...) , daarna geen wit meer, alleen trosgierst en pap eten hoewel ze wel met pitjes heeft gespeelt toen ik het in mn handen had, en nu super mager en wat ze altijd al heeft gedaan in knikken met haar koppie, dus ja schudden als je tegen haar praat.... ze lijkt ook niet bepaald intelligentie te bezitten , anders dan dat ze me weet te vinden als het honger heeft...
geen idee wat ik er mee aan moet en wat er met hem is...
blijven voeden met een spuitje lijkt me vrij essencieel denk ik zo. verder iets wat ik nog meer zou moeten doen? wel of geen water ter beschikking stellen? ivm zo veel drinken...? heb het idee dat ze drinkt als ze dorst heeft om de honger niet te voelen of zo... dat bedoel ik met dom ding....

ik ben hier nog maar net nieuw, dus please, enig advies is al van harte welkom!!
liefs van Koekie , Timmy, Pino en Roosje... oh en Marianne natuurlijk :)

Daeny


LinVolg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)