HELP!!! Roosje mager , floesh, drinkt extreem veel, eet alleen pap of trosgierst

Gestart door mariannevanbruggen, 3 augustus 2015, 02:33:44

« vorige - volgende »

mariannevanbruggen

Hallo allemaal,

Ik heb een groot probleem. Ik kreeg van iemand een valkje die kapot gepikt werd door de ouders en niet werd gevoerd. De man had een yoon met allergie en kon hem niet in huis nemen dus ik bood aan hem met handopfok groot te brengen omdat ik dat al met Timmy( een van mn 4 valkjes) ook heb gedaan om de zelfde reden. :(

Alles ging prima, hij is samen met een agapornisjong met de hand groot gebracht en is niet alleen super aanhankelijk maar ook super lief, bijt niet, houd van knuffelen ect.
Van begin af aan had ze a wat ik noem, floesh. een poepie van een paar pitjes groot, een klein draadje witte urine en verder alleen wat leek op water. ik dacht, dat komt vast omdat ik de pap te waterig maak of zo. Dus ik ben de pap dikker gaan maken, appelmoesachtig.
meer eivoer erbij gedaan, minder water... niks hielp. nu is hij 12 weken oud en is nog erg klein, eet alleen trosgierst en weigert te stoppen met drinken. ik moet haar yelfs snachts horen zeuren en de kooi uit laten omdat ye persé wil drinken... en dan drinkt ze haar hele kropje vol en gaat ze de kooi weer in om verder te slapen.
nu is het zo dat ik haar een paar dagen alleen voer heb willen laten eten omdat ze nu volgens mijn moeder al helemaal zelfstandig pitjes zou moeten kunnen eten, juist omdat ze trosgierst wel pakt.
ik heb haar wel 2x per dag pap gegeven maar ze blijft afgrijselijk veel drinken.

nu heb ik haar na 3 dagen weer trosgierst gegeven want ze vermagert aanzienlijk, ze heeft een enorm spits borstbeentje en is heel licht op je hand. haar koptje lijkt zwaarder dan hijzelf als je hem op je hand hebt.....
hij is zich helemaal te buiten gegaan aan de trosgierst en yat stampvol gister middag met de heerlijke pitjes, alleen toen ik die avond voelde , voelde ik er nog steeds heel veel. en erg droog ook.... dus heb ik hem maar weer bij het waterbakje gelaten(had hem er bij weg gehaald omdat de floesh echt heel extreem was en er overal water in huis op de vloer lag, zo nat was het, echt  , hij dronk veelste veel) en warrempel, hij springt er op af en zuipt zichzelf weer vol... toen ik vandaag voelde , voelde ik er nog steeds pitjes in... ik vraag me echt af of dat wel normaal is....

Timmy ging heel geleidelijk aan samen met Koekie bij het bakje kijken, spelen, pellen, eten, minder pap eten, gewoon zoals het hoord, maar deze sukkel wil gewoon echt niet.
ik durf ook niet te stoppen met pap, ben veelte bang dat ze van ellende om valt...

ze heeft vanaf het begin af aan al rare poepies gehad. eerst zat er een duidelijke streep urine in, dat witte spul. nu niets meer....
ik geef hem druppels door de pap met vitaminen om hem maar wat te laten aansterken en veel eivoer en pap de laatste twee dagen want ik maak me vreselijke zorgen.
niemand in de omgeving van groningen heeft enig idee over vogeltjes dus ik kan niet naar een arts ermee. Heb er al een paar gebelt maar ze kunnen niks... ja consult en dan aanmodderen, je bent een bak geld kwijt en geen meter verder, en dan kan je naar de volgende , zelfde verhaal... en voor iemand met 0 op zn rekening is dat dus niet ehct een optie.... iemand die een goeie vogelarts weet??

Ik heb geen idee wat er met hem aan de hand is of wat ik er mee aan moet. eerst dus witte draadjes in poep, klein keuteltje en een wit draadje (geen wormen schijnt...) , daarna geen wit meer, alleen trosgierst en pap eten hoewel ze wel met pitjes heeft gespeelt toen ik het in mn handen had, en nu super mager en wat ze altijd al heeft gedaan in knikken met haar koppie, dus ja schudden als je tegen haar praat.... ze lijkt ook niet bepaald intelligentie te bezitten , anders dan dat ze me weet te vinden als het honger heeft...
geen idee wat ik er mee aan moet en wat er met hem is...
blijven voeden met een spuitje lijkt me vrij essencieel denk ik zo. verder iets wat ik nog meer zou moeten doen? wel of geen water ter beschikking stellen? ivm zo veel drinken...? heb het idee dat ze drinkt als ze dorst heeft om de honger niet te voelen of zo... dat bedoel ik met dom ding.... is ze ziek?????

ik ben hier nog maar net nieuw, dus please, enig advies is al van harte welkom!!
liefs van Koekie , Timmy, Pino en Roosje... oh en Marianne natuurlijk :)

valkparkiet80

Hoe gaat het nu met koekie?
Mss dat koekie zijn vleugel wel gekneusd heeft. Als je het niet vertrouwd bel dan een vogelarts. Beter 10x te veel bellen dan 1x te laat

mariannevanbruggen

Koekie is helemaal goed gekomen gelukkig. heb nu een nieuwe miskuukel die hulp nodig heeft.
Koekie vloog de volgende dag meteen weer prima en was niks meer mis mee. ze is een echte lieverd en is echt een plaatje om te zien ook. is net een jaar geworden denk ik zo. ze heeft een vriendje waar ze erg happy mee is en ze vliegen allebei als stuntpiloten roekeloos maar vlekkeloos naar hun doel. echte knapperts.

Hoe het met Roosje verder moet zou ik alleen niet weten. iemand enig idee???
de rest van mn vogels mankeert niks
liefs van Koekie , Timmy, Pino en Roosje... oh en Marianne natuurlijk :)

mariannevanbruggen

update, heb haar net papje gegeven , alleen pap, geen eivoer en ze weegt met volle krop 75 gram............................................
liefs van Koekie , Timmy, Pino en Roosje... oh en Marianne natuurlijk :)

Daeny

Volgens een lijst van dierenartsen die met vogels een en ander kunnen is het dieren ziekenhuis Vechtstraat in Groningen een optie. Op de site zelf kan ik alleen niet veel vinden... Maar niet geschoten is altijd mis.
Groetjes Uit winsum!
Els

LinVolg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

Lin

Volge je wel het stappenplan die bij board handopfok staat? Want je geeft nog steeds met een spuitje ipv lepeltje.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

mariannevanbruggen

hallo,

ik geef hem nu 3x per dag een spuitje vol pap, soms anderhalf, echt een kropje vol. hij kan zelf eten en doet het met het lepeltje ook wel alleen verliest hij zo snel interesse en wil weg vliegen en water drinken, waarschijnlijk omdat dat snel een vol gevoel geeft....
heb hem vandaag bij water uit de buurt gehouden, alleen pap gegeven en pitjes, trosgierst en droog eivoer te kieyen gegeven. hij heeft een hapje trosgierst gehad maar niet meer dan een happie, en verder maakte ik dan dus yijn kropje vol. hij heeft vanochtend , dus een uurtje geleden een bakje water wat ik had weggezet ontdekt en heeft zoch meteen weer helemaal volgezogen....
ik weeg hem en hij is constant met volle krop 85-95 gram..... dus incl pap.....
Ik doe het meer op gevoel dan op schema nu omdat zn kropje dus niet elke keer leeg is. ik ga maar wat activia door de pap doen denk ik om kropverzuring te voorkomen.

iemand die denkt dat het wormen kunnen zijn??

dierenziekenhuis hier kan wel , ze weten hoe de valk in elkaar zit zeiden ze maar hebben er weinig écht verstand van, maar ik bel morgen voor een consult. iemand verder ideeen??
liefs van Koekie , Timmy, Pino en Roosje... oh en Marianne natuurlijk :)

Lin

Veel drinken kan wijzen op iets met de nieren Het is iig niet normaal als je valkparkiet veel drinkt. Hoe oud is je valkparkiet nu? Als hij al een week op dit gewicht is en ouder dan 7 weken is kan je overgaan op 2x per dag 9 ML. Ik zou niet gaan aanmengen met activia. Je kan als hij op die leeftijd is het eivoer weghalen en alleen een klein stukje trosgierst geven en verder alleen zaad.  Doordat hij veel drinkt kan je beter ter controle wel even naar een arts. Ik weet ook alleen maar van http://www.huisdierenkliniek.nl/ en geen andere vogelartsen.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

mariannevanbruggen

hoi,

ik heb haar meegenomen naar een arts. het dierenziekenhuis in groningen weet er niet veel raad mee dus ze kijken nu of ze er samen met wat specialisten uitkomen.
er is onderzoek gedaan naar de poep en urine en blijkt hoge suiker in te zitten... ze denken dus dat ze volgeldiabetus heeft.... dat is best wel een groot probleem want testen kost bloed en aangezien ze zo vreselijk klein en mager is , is dat erg moeilijk. insuline geven word ook haast onmogelijk, dus er blijft niet veel over. er word nog getest of het misschien inderdaad haar nieren zijn en ze daarom niets aankomt. ik maak me vreselijke zorgen. ze is zo vrolijk en blij en babbelt zelfs al een beetje, al is het maar gekraai en soms gemopper.
echt een knuffelkont ook, die erg graag bij je is en geaaid wil worden, liefst zit ze de hele dag bij je.

iemand enig idee wat je met een vogeltje met diabetus aan moet???? is er speciaal voer???
liefs van Koekie , Timmy, Pino en Roosje... oh en Marianne natuurlijk :)

Lin

Iig fijn dat je wat meer weet, maar helaas moeilijke situatie nu. Ik ben zelf niet bekend met een vogel met diabetes.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

Daeny

Och jee toch. Arm Roosje.
Ik weet ook geen oplssing. Heel veel sterkte

ManjaV

Mijn valkje Moony had diabetes en mijn valkje Yellow ook (laatste door overgewicht). Ik heb hiervoor medicijnen gehad die ik elke ochtend oraal moet toedienen. Maar voordat je de medicijnen krijgt moet je zeker weten dat de suiker te hoog is en dus is het te adviseren een bloedonderzoek te laten doen. Zorg voor voldoende gevarieerd eten, dus Nutriberries, pellets en gewone zaadjes. Het is overigens niet gebruikelijk om insuline toe te dienen bij vogels. Maar de klachten van jouw valkje kunnen dus ook andere oorzaken hebben want zo te horen heeft ze geen overgewicht. Op het moment dat ze sterk genoeg is, is een bloedonderzoek te adviseren. Ik zit trouwens bij de vogelarts in Prinsenbeek. Bij de Baronie. Groetjes, Manja


MIKKI, MIJN EERSTE VALKJE...

Geboren 072005 / bij mij 092005 / afscheid 02092007 "Altijd in mijn gedachten"

Bezoek ook mijn website: www.everyoneweb.com/HobbykwekerijMikki

mariannevanbruggen

Hoi allemaal,

Dumdum Roosje leeft nog steeds en zit vrolijk bij me te knikkebollen en stalkt me alsof het een van mn exen is.
Ik voer haar vaak bij met pap van de lidl die ze graag eet gemengt met vitaminendruppels en een of ander groene pap van de dierenarts. ze krijgt er stukjes zonnenbloempitjes doorheen die ik fijngehakt heb en dat wil ze wel eten. soms met een spuitje. Ze doet het vreselijk goed met het eten van trosgierst en is een kanjer als het aan komt op mama volgen vliegend.
Ze lust ook sla dus dat krijgt ze af en toe, niet te veel. knopjes van mn laptop halen met de rest vond ze tot nu toe ook heel erg leuk, ik vond het alleen wat minder :( ze doet niks anders dan kroelen en knuffelen en is echt een dotje. Ze leeft nog steeds dus ik denk dat het wel goed gaat op het moment. iemand nog tips om wat vet op die botjes te krijgen? ze is naar mijn mening aangekomen, ik moet haar nog even wegen een keertje maar mn weegschaal is niet zo goed.
liefs van Koekie , Timmy, Pino en Roosje... oh en Marianne natuurlijk :)