Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Een vraagje over de dood van mijn valkparkietje  (gelezen 5675 keer)

I like birds

  • Valkparkiet eitje
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 1
Een vraagje over de dood van mijn valkparkietje
« Gepost op: 4 mei 2015, 16:53:24 »

Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje waarop ik graag een antwoord zou op willen krijgen indien mogelijk.

Mijn valkparkiet is gisteren avond plots gestorven, hij was intussen 11 jaar geworden.

Gisteren leek alles normaal te zijn toen ik naar mijn werk vertrok, hij was even actief als anders en reageerde niet anders. Toen ik thuis kwam zag ik hem onderaan in zijn kot liggen met zijn kopje achter zijn linkervleugel verstopt, en had ik direct door dat hij niet meer leefde. Mijn broer denkt dat hij een inwendige bloeding kreeg omdat er een beetje bloed in zijn kot zat.

Ik hield zoveel van mijn beestje maar had niet altijd evenveel tijd voor hem, waardoor hij me vaak moest missen doorheen de dag. Ik wil liefst van al terug een valkparkietje groot brengen maar ben bang dat hij ook vaak alleen gaat moeten zitten.


Nu komt mijn vraag: zoals ik al zei had hij zijn kopje achter zijn vleugel gelegd, nu zat ik al de hele dag aan het spreekwoord 'achter moeder's vleugels' te denken. Was dat een teken dat hij wel degelijk erg eenzaam was en zijn moeder miste, of deed hij dit uit schrik? Kan iemand mij hier alstublieft een antwoord op bezorgen, want op dit moment voel ik mij enorm schuldig dat ik niet meer tijd vrijmaakte voor mijn valkparkietje. Hij is bijna de helft van mijn leven bij mij gebleven en afscheid nemen valt me zeer moeilijk. Alvast bedankt voor de hulp!


Groetjes,
Kirsten
Gelogd

de_vogelkamer

  • Valkparkiet
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 278
Re: Een vraagje over de dood van mijn valkparkietje
« Reactie #1 Gepost op: 5 mei 2015, 16:02:46 »

Heel veel sterkte met het verlies van je vogeltje!
Ik kan je helaas niet helpen bij de doodsoorzaak, maar als je besluit weer en valkje te nemen dan raad ik je aan om er 2 te nemen. Valkparkietjes zijn groepsdieren, dus als je niet veel thuis bent is het goed om er 2 te nemen. Dan hebben ze aandacht van elkaar. Ook 2 valkparkietjes kunnen heel tam worden, mits je ze maar voldoende aandacht geeft.
Je hebt het over een valkparkietje "groot brengen". Ik weet niet of je daar handopfok mee bedoeld, maar dat is nu verboden. Dat is overigens ook helemaal niet nodig om een valkparkiet heel tam te krijgen  ;)
Pagina's: [1]   Omhoog