Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Veel succes Chie  (gelezen 1382 keer)

Nic0

 • Baby valkje
 • **
 • Offline Offline
 • Berichten: 27
Veel succes Chie
« Gepost op: 19 april 2012, 20:09:34 »
Vandaag is helaas mijn lieve valkparkietje Chie weggevlogen.
Ik kende hem al een tijd, hij was mijn vriend vanaf het begin tot nu en zal het altijd blijven.
Hij is bij mij gekomen in augustus en ik hoop dat in de tijd dat hij bij mij was een geweldige tijd heeft gehad.

Het was een normale dag zoals altijd, hij fladderde lekker rond in huis zoals hij altijd doet sinds zijn kooi 24/7 open stond, hij fluitte er lekker op los terwijl ik bezig was aan de computer.
Opeens hoorde ik een fluit die niet zo echo'de als normaal. Ik kijk gelijk op en hoor een bekende die net buiten de deur stond al mijn naam roepen.

Ik ren naar buiten en hoor hem in de verte nog fluiten. Ik loop naar het geluid toe omdat het nog niet zo ver was en ik zie hem grote rondjes vliegen rond het parkje niet ver van mijn huis vandaan en ren erop af al fluitend.
Helaas zag ik inmiddels ook al een andere vogel achter mijn lieve vogeltje aangaan en ik hoopte, ook al zag het erg somber uit, dat mijn vogel direct naar mij zou vliegen voor veiligheid.

Helaas is dit niet gebeurd en na een minuut of 5 achter mijn vogel aan zitten zijn beide vogels in de verte verdwenen...
Ik kon ze helaas niet bijhouden en ik hoorde zijn fluitje ook nergens meer...  Ik houd nu ook mijn raam open en te hopen dat ik hem nog hoor.

Ook al heb ik dan een famillie lid verloren... Het was toch mooi om te zien dat mijn vogel in ieder geval 5 minuten vrij uit heeft kunnen vliegen zonder een bocht om te gaan..
Het enige wat ik kan nu kan doen is hopen dat alles met hem goed is en dat hij misschien terug komt.

Ook al weet ik dondersgoed dat vogels die hun hele leven in een woning hebben gezeten en opeens buiten zijn vrijwel nooit terug komen..

- Nico
Gelogd

Prins Pils II

 • Kleuter valkje
 • ***
 • Offline Offline
 • Berichten: 78
Re:Veel succes Chie
« Reactie #1 Gepost op: 19 april 2012, 20:33:51 »

Beste Nico,

Vreselijk. Heb het zelf ook meegemaakt.
Geef de hoop niet en blijf zoeken, onder meer via internet.
Ben er van overtuigd dat ze het liefst toch terug komen!

sterkte
Gelogd

Jeroenw

 • Valkparkieten Groep Merci op facebook
 • Valkparkiet
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 1586
Re:Veel succes Chie
« Reactie #2 Gepost op: 19 april 2012, 23:26:37 »

Arme Nico en chie

Wat triest, wat nu?
Je was heel blij met haar, en je eerste valkje. Dit moet
Heel hard voor je zijn.

Het enige wat we kunnen doen is hopen op een wonder dat ze bij je terug komt.

Om te weten wat je moet doen laat ik je een tekst lezen van gevonden/ vermist van hier op de forum daar kan je verhaal ook kwijt en je vragen of ze ook naar chie uit willen kijken.
   Informatie: Vermist/Gevonden - Wat te doen?
« Gepost op: 22 Mei 2006, 17:24:39 »
VERMIST en GEVONDEN

VERMIST
Helaas gebeurt het wel eens dat er een valkparkiet per ongeluk ontsnapt. Heel vaak hoor je dan mensen zeggen dat ze dat nooit hebben verwacht omdat hun valkje gekortwiekt was. Ook al is jouw valkje gekortwiekt, kan hij nog steeds met de wind mee wegvliegen!
Voorkomen is beter dan genezen – neem je valkje nooit los naar buiten, alleen in een kooi.

Valkje is weggevlogen, wat kan je doen?
- zie je jouw vogel nog zitten, probeer hem naar je toe te lokken met trosgierst en jouw stem.
- zet zijn kooi buiten met lekkere snoepjes voor vogels – trosgierst, snoepstaaf ed.
- heb je meerdere valkparkieten binnen dan kan het ook helpen als je ze in een andere kooi buiten zet. Valkparkieten komen vaak op geluid van andere valkparkieten af, zo zijn al meerdere weggevlogen valkjes bij volières teruggevonden. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als het goed weer is. Is dit niet het geval (of heb je geen andere vogels), kan je proberen om valkparkietgeluiden af te spelen. Hoe gek het ook klinkt, dit kan misschien voor zorgen dat je valkje terug komt. Heb je zelf geen opnames, dan kan je ook filmpjes/geluidsopnames van deze site gebruiken, of bijvoorbeeld deze:
http://www.youtube.com/watch?v=Hk_Mq1NUzpM

Vermissing opgeven
- hang Vermist posters op in de buurt, bij de plaatselijke supermarkt, dierenwinkel, dierenarts. Heb je de mogelijkheid, dan kan je ook briefjes in de nabije omgeving via de brievenbussen verspreiden. De buren hebben misschien je valkje gezien of zelfs gevangen (misschien heeft iemand in de buurt een volière?).
- bel stichting Amivedi (www.amivedi.nl) en geef de vermissing op. Neem ook contact op met plaatselijke dierenbescherming/dierenambulance (deze werken samen): Dierenbescherming afdelingen
Plaats een advertentie op www.dierencentrale.nl, www.marktplaats.nl, www.riemax.nl. Voor België is er www.binnenbeest.be.
Wat is Amivedi?

Plaats ook een advertentie hier in Vermist/Gevonden. Vergeet niet te melden waar je jouw valkje voor het laatst gezien hebt , wat voor mutatie (kleur) hij is, is hij tam? Is hij geringd, wat is het ringnummer en ringkleur? Heb je een foto, dan kan je die ook plaatsen. Hoe je dat kan doen kan je hier lezen:
Foto plaatsen

Wij hopen dat je jouw valkje snel terug zal vinden!

Belangrijk!
Als je hem niet meteen terug vind, maar pas na een tijdje, zet hem niet meteen bij de andere vogels, ivm ziektes. Zet hem onder warmtelamp en geef hem druivensuiker in het water en extra vitamine. Laat hem eerst met rust zodat hij weer bijkomt, stress van bezoek aan dierenarts kan voor hem fataal worden. Bekijk je vogel wel op verwondingen, als hij gewond is door een kat/roofvogel, kan hij een infectie krijgen. Dan kan je beter wel zo snel mogelijk naar een dierenarts. Hou de vogel minimaal 6 weken apart.


GEVONDEN
Heb je een valkje gevonden dan heb je een grote kans om iemand blij te maken die zijn valkje vermist. Wil je hem liever zelf houden omdat hij zo lief is, probeer je dan voor te stellen, dat je jouw eigen valkje kwijt ben en hoe zou jij je dan voelen.
Je kan het valkje bij meerdere instanties als gevonden melden: www.amivedi.nl, www.marktplaats.nl, www.dierencentrale.nl, www.riemax.nl en natuurlijk ook op deze site, bij Vermist/Gevonden. Niet te vergeten de plaatselijke dierenbescherming/dierenambulance (deze werken samen): Dierenbescherming afdelingen

Vermeld de mutatie (kleur) van de valkparkiet, de plaats waar je hem gevonden heb, is hij tam?
Ook kan je plaatselijke dierenopvang, dierenambulance en dierenarts bellen en een poster ophangen bij de supermarkt en dierenwinkel in de buurt.


Tip
Heeft het valkje een ringetje om, hou het nummer en kleur eerst geheim. Als iemand zich meldt dat hij een valkje vermist, kan je aan de hand van het nummer controleren of het echt de eigenaar is en niet iemand die denkt: leuk, een gratis valkparkietje.
Ook kan je soms aan de hand van het nummer de kweker vinden. Neem hiervoor het contact op met de vereniging waar de ring gekocht is. Informatie over de ringen

Kijk ook in deze topic: http://www.valkparkiet.com/sqlforum/index.php/topic,19209.0.html


Belangrijk!
Plaats de vondeling niet bij je eigen vogels, ivm ziektes. Zet hem onder warmtelamp en geef hem druivensuiker in het water en extra vitamine. Laat hem eerst met rust zodat hij weer bijkomt, stress van bezoek aan dierenarts kan voor hem fataal worden. Bekijk de vogel wel op verwondingen, als hij gewond is door een kat/roofvogel, kan hij een infectie krijgen. Dan kan je beter wel zo snel mogelijk naar een dierenarts. Hou de vogel minimaal 6 weken apart. Hopelijk vind je binnen deze periode zijn baasje.

Veel succes,
het forumteam
Gelogd


wij nodigen u uit om naar facebook te komen. om lid te worden van onze gezellige valkparkieten groep merci.
daar kan u direct antwoorden krijgen . op u vragen of dat u leuk wil kletsen over uw valkparkiet. dat mag allemaal er word een fotowedstrijd gehouden.
wij zien u graag in onze groep valkparkieten groep merci tot daar en welkom

u kunt ons vinden op naam valkparkieten groep merci

tot valkjes

jeroen
Pagina's: [1]   Omhoog