De huisgenoten v.d.Vrolijke Valkjes...23/9 alles prima, kleine foto update..

Gestart door TheaV, 19 maart 2012, 13:21:55

« vorige - volgende »

TheaV

Na  enkele boekjes hier gelezen te hebben, besloot ik er ook maar 1 te openen.
Het lijkt mij leuk om hier ook mijn andere hobby's m.b.t.dieren voor te stellen en te delen met wie het wil lezen en wil mee genieten!
In 2001 ben ik begonnen met een kleine huiskennel en wilde af en toe een nestje pups fokken. We hadden al een Sint-Bernard en een Benner-Sennen. Maar om er in huis mee te fokken, iets aan de grote kant.....

Zo zijn we na veel informeren en lezen en kijken, erg enthousiast geworden voor de Cavalier King Charles Spaniel, een geweldig ras!! Maar helaas werd het zo populair dat er een giga vraag naar kwam. Met alle nare gevolgen hierdoor. Heel veel zieke hondjes, inteelt etc. Dus  niet alleen gezonde pups, maar veel ellende die er niet uit te fokken lijkt. Hoe goed sommige fokkers het ook deden...... En we echt alles probeerden, zonder veel beter resultaat. Natuurlijk zijn er ook gezonde pups en ouderdieren!!
Maar het heeft ons wel doen besluiten om op een ander ras over te gaan. Maar we herplaatsen geen  honden,  dus wat er was, blijft ook...
We hebben  nu nog 2 CavalierKingCharlesSpaniels.
De Blenheim (bruin-wit) Lina en Lissy
Helaas is een paar maanden geleden Lucas overleden,  de Driekleur, rechts op de fotoEn zo hebben we eind 2007 een pup van het ras Coton de Tulear aangeschaft!, een nog vrij onbekend en daardoor gezond ras.Begin 2008 kwam er nog1 bij!
En zo hebben we nu  2 volwassen dames, Floortje en Gemma.Intussen hebben we een paar dekkingen laten doen,.... Zonder het gewenste resultaat! Zonder reu in huis, moeilijk het goede tijdstip te bepalen....
En vorig  jaar door onze verhuizing en veranderingen hierdoor, niet in de gelegenheid geweest om een dekking te doen....... Is het nu toch weer zover!!

Onze Floor is vrijdag uit logeren gegaan in Limburg bij haar prachtige Lover. En er heeft een koppeling plaats gevonden!!! Voor de zekerheid mag ze nog even blijven daar.....
Zooooo spannend weer!

Floortje


en de Limburgse LoverEn onze Gemma is ook zover, die gaat morgen in Belgie logeren. Ook een prachtige reu. Dus vandaar dit boekje. Ik denk dat er de komende tijd heel veel of niets te vertellen valt.......
We gaan het zien en jullie kunnen het volgen, als je wilt. Zullen ook mooie foto's langs komen hier.

Op mijn website       www.vandelotnins.nl.    gaat al het nieuws en foto's ook komen.
Deze moet ik nog bijwerken....... Even wat meer tijd voor nodig.

En ergens hier volgt ook nog wel een  verslagje met foto's van nog een groter dier.... mijn  paard! Een  KWPN-er in ruste. Maar een  geweldig dier!
Veel met meegemaakt en gedaan...... maar nu te oud,  hij wordt binnenkort 28 jaar. Geniet nu van een heerlijke oude dag...
Ik rij wel  hier in de manege en ben weer begonnen  met wedstrijden.... op een  fantastich paar, een echte Fries!
wordt vervolgt.... dus genoeg stof voor hier.


Elke dag samen met onze dieren, is een dag genieten.
....http://www.vandelotnins.nl        en ook
http://www.everyoneweb.com/VrolijkeValkjes/

carco

Dit vind ik hele leuke hondjes :D
Is inderdaad niet zo veel over bekend.
Spannend zeg!

Groetjes : Caroline
Klik op het plaatje voor onze site!
TheaV

Citaat van: carco op 19 maart 2012, 15:54:14
Dit vind ik hele leuke hondjes :D
Is inderdaad niet zo veel over bekend.
Spannend zeg!

Groetjes : Caroline


Ze zijn echt zoooo lief en leuk! Wat ben jij snel met reageren!!!
Ik  ben nog bezig met foto's plaatsen!!!LOL


Elke dag samen met onze dieren, is een dag genieten.
....http://www.vandelotnins.nl        en ook
http://www.everyoneweb.com/VrolijkeValkjes/

Caroline

Gaaf!!!

Ik ga je hier ook volgen.

Succes.
Pablo, Rocky, Noa, Coco, Eros, Diégah, Amor, Perle, Ricky, Kouros,
Princess, Armani, J´adore, JOOP! Queenie, Van Gils, Giorgio,
Jim, Anaïs, Naomi, Dior, Jasmijn, Vlinder, Ashley, Juicy, Tommy,
Isabella, Azzaro, Lilly, Zara, Valentino, Dolce & Violet.


Regelmatig jongen.KLIK op foto.

carco

Citaat van: TheaV op 19 maart 2012, 16:04:36
Citaat van: carco op 19 maart 2012, 15:54:14
Dit vind ik hele leuke hondjes :D
Is inderdaad niet zo veel over bekend.
Spannend zeg!

Groetjes : Caroline


Ze zijn echt zoooo lief en leuk! Wat ben jij snel met reageren!!!
Ik  ben nog bezig met foto's plaatsen!!!LOL


hihi, ik zie het ja, er staan nu geweldige foto's bij :-*
Klik op het plaatje voor onze site!
wouja

hoi thea
waarom hebben jullie voor "het katoen hondje" gekozen. je schreef al omdat het een vrij onbenkent ras is maar dat zijn de "toller" (nova scotia duck tolling retriever), labradoodle, dandy dimont terier of landseer ook. ;)

TheaV

Citaat van: wouja op 20 maart 2012, 16:19:06
hoi thea
waarom hebben jullie voor "het katoen hondje" gekozen. je schreef al omdat het een vrij onbenkent ras is maar dat zijn de "toller" (nova scotia duck tolling retriever), labradoodle, dandy dimont terier of landseer ook. ;)

De rassen die jij noemt worden ook steeds bekender en zijn zeker niet onbekend meer.... De Landseer zou ik nog wel willen, maar helaas iets te groot ... Wij zijn geen 20 meer, vandaar een kleiner ras, goed plaatsbaar in veel leefomstandigheden/omgeving. En ik wilde geen ras die naar de trimmer moet. Makkelijk in onderhoud. Deze vacht speciale structuur, kunnen uit een moddersloot zwart uitkomen, ze schudden en zijn bijna droog. En snel weer schoon. Vacht stoot vuil af, zeg maar. Wel 2x per week goed borstelen. En uiteraard om het karakter. Daarom dus...


Elke dag samen met onze dieren, is een dag genieten.
....http://www.vandelotnins.nl        en ook
http://www.everyoneweb.com/VrolijkeValkjes/

wouja

was gewoon nieuwschierigheid hoor. :D
ik vraag me nl altijd af waarom mensen nou perse dat ras willen hebben. is een tik van me ;)
wij hebben zelf 2 engelse cockers
mijn reden was dat ik een hond wilde die handzaam was kwa formaat. maar wel groot genoeg om er nog wat mee tekunnen doen.(bv behendigheid) zacht van karakter is maar wel met een kopie erop.
langen haren geen probleem.maar niet teveel (daarom is het ook geen amerikaan geworden).

TheaV

31 maart 2012, 16:25:28 #8 Last Edit: 31 maart 2012, 16:36:11 by TheaV
Dan nu mijn paardenverhaal.
Dit begon toen ik 48 jaar was en op vakantie in Ecuador een excursie zou gaan doen naar een Indianenstam, die alleen op een soort van bergpaardjes te bereiken was. Ik had nog nooit een paard van zo dichtbij gezien, laat staan erop! Maar eenmaal erop en onderweg....Geweldig!! 1 voordeel, je hoefde niets te kunnen of te weten.... De paardjes deden het werk en kenden de weg. Wij moesten alleen blijven zitten en mee wiebelen.
Ik vond dit zo een geweldig iets, dat ik nog op les wilde.... Om het alsnog ( een beetje ) te leren. En vooral het omgaan met deze geweldige dieren....
Dus... thuisgekomen naar de dichts bijzijnde manege. Op les, shoppen en aan de slag! Wat jammer dat ik geen 40 jaar eerder die mogelijkheid/kans had!
Maar goed, ... Daar ik dus geen 20 meer was, moest alles snel! Want hoelang zou ik het nog kunnen doen!
Heel snel, kon ik bijrijder worden van een paardeneigenaar. Dus een beetje meer het gevoel van eigen paard. En meer en beter te leren zo. Ook mede door priveles. De volgende stap was een eigen paard,... Maar dat is de droom van elke ruiter, denk ik.
Door stom toeval via mijn werk, kreeg ik die kans!! En pakte die kans ook! Een uniek paard uit de beste kringen met wedstrijdervaringen internationaal. Zowel dressuur als springen! Wat heb ik veel door en op hem geleerd!! Vooral werd door hem het springen helemaal geweldig om te doen samen!!  
Dit paard en het paard van de prive-instructeur, werden beste maatjes. En wij ook. Dus al snel samen buitenritten door bos en duinen. Heerlijk.!!! De paarden samen in trailer en op weg.Ook altijd samen spelen in binnen- en buitenbak.
Helaas maar kort mogen genieten van hem. Na een klein half jaar intens genieten, kreeg tijdens het spelen in de binnenbak  mijn paard een trap van zijn beste vriendje......
Een dubbele spiraalbreuk in boven voorbeen. Het bot stak door de huid naar buiten.
Ter plekke moeten laten inslapen. Mede met hulp van dierenarts heb ik de spuit zelf mogen zetten. Zijn hoofd op mijn schoot, tot de laatste adem bij hem mogen zijn en zo mooi mogen afsluiten.....

Maar het paardenvirus had zich in mij genesteld.... En als ik nu zou stoppen.... Zou ik er vast niet meer opkomen te zitten... Dus heel snel weer op zoek! Er was zoveel aangeschaft, zonde om niet meer te gebruiken.
Dus al heel snel een ander fantastisch paard, ....op internet een evenbeeld ......en dat werd onze Harrie!!Kijken en meteen een klik, geen twijfel...... Die moest bij ons komen! In no time was hij er dan ook.!
Achteraf in de maling genomen, hij bleek geen 14 maar al 18 jaar. Hij bleek chronische bronchitus te hebben en regelmatig wat kreupel mogelijk door een oude blessure...... Maar weer weg doen hierom??? Ik was al verzot op hem!
Misschien door zijn eigenwijsheid?? Geen allemansvriend.... En niet makkelijk in de omgang?? Hadden wij elkaar gevonden??
Door ook altijd de honden mee te nemen... Ging hij ook hondengedrag nadoen, op commando zitten en opstaan!Ik heb veel gedaan met hem! Buitenritten, carousselrijden, dressuurwedstrijden etc!!
En toen....8 maanden was hij niet te genieten.... Weinige konden wat hem hem.
En ik kon niet, was eraf gelanceerd in de buitenbak. Over hek heen op een betonnen terras gedumpt. Traumateam erbij en weet ik wat. Daarvan weet ik niets. Kwam pas 3 uur later weer bij in het ziekenhuis. Heb 8 maanden echt niets kunnen doen, zelfs niet werken, hond uitlaten of iets tillen.
Maar nog ingetaped en wel er toch weer voortijdig op. Voelde hij het?? Geen stap verkeerd!! Superpaard en mijn vertrouwen kwam weer terug. Het lag ook niet aan hem, het was mijn foutje en mijn onkundigheid!
Toen hij 25 jaar oud was,kreeg hij steeds vaker last van kreupelheid. Alle behandelingen met alle onkosten konden het niet verbeteren. Na 7maanden behandeling en boxrust, was het einde verhaal! De dierenarts wist ook niets meer. Dus......2 jaar geleden lag de spuit weer klaar. Maar daar had ik geen vrede mee.....
Hij zou niet in de box inslapen......
Ik wilde dat hij in de wei zou staan en zo lang nog zou genieten en gras happen, zolang het kon. Dus verhuisd naar Gelderland, een bejaardenhuis voor paarden....
Na 7 maanden zo goed als stilstaan, nu 3 uur in de trailer, stond hij op gras!! Die ging in ene helemaal uit zijn dak!! Van rollen, draven tot galopperen en machogedrag!
En hij galoppeert nog elke  dag nu! Allen op zijn eigen tijd en tempo.....

Vorig jaar zijn wij verhuisd naar Friesland, hebben wij hem hierheen gehaald. Nu staat hij hier heel dicht bij ons!!
Geniet in groepje oudere paarden en is lekker buiten!
Helaas dus niet meer onder het zadel, maar genieten van zijn oude dag mag hij nog heeeel lang hier, volgende maand wordt hij 28 jaar!!

Ik ben ook doorgegaan met rijden in  een manege hier. En wel op een geweldige echte Fries!! Dat is helemaal een ervaring!
Veel buitenritten hier, in de zomer zwemmen met de paarden in het Ijsselmeer en ik doe weer wedstrijden!  

Het is een lang verhaal geworden.... Sorry, maar er komt vast nog wel meer....


Elke dag samen met onze dieren, is een dag genieten.
....http://www.vandelotnins.nl        en ook
http://www.everyoneweb.com/VrolijkeValkjes/

wouja

persoonlijk heb ik niet zo veel paarden ben er eerder bang voor, maar ik vind het prachtig hoe andere kunnen genietten van hun paarden. en zo geniet ik weer van hun verhalen. :D

Caroline

Wat een ontroerende verhaal Thea ...

Ik blijf het volgen.  ;)
Pablo, Rocky, Noa, Coco, Eros, Diégah, Amor, Perle, Ricky, Kouros,
Princess, Armani, J´adore, JOOP! Queenie, Van Gils, Giorgio,
Jim, Anaïs, Naomi, Dior, Jasmijn, Vlinder, Ashley, Juicy, Tommy,
Isabella, Azzaro, Lilly, Zara, Valentino, Dolce & Violet.


Regelmatig jongen.KLIK op foto.

TheaV

Intussen zijn de twee hondendames weer thuis. Wat was het stil hier, zonder hun....
Tijdens de logeerpartij van de 1 in Limburg en de andere in Belgie, is ook volop gebeurd waarvoor ze daar waren..... Een date met hun " Lover". Dus met het doel een dekking....
Nou, beide dames waren vet in Love.....
En nu dus wachten of 1 of beiden puppie's mogen gaan krijgen....
Zoooo spannend......pppfff !
Maar de allereerste trucs en vroege symptomen..... Hebben we goede hoop dat er hier eind mei 2 nestjes kunnen zijn..... Met hele leuke, mooie en lieve pups..

.......... Zoals deze, dit was Gemma als pup.
Onze Gemma.......Had haar date met de Belg Eldyablo. .............
Hij heeft ook meerdere titels, zoals Belgisch en Luxemburgs kampioen.

En onze Floortje ........


Had haar date met Jay. .....Die is jeugdwinner en Ned. kampioen.

Gemma en Floortje hebben ook shows gelopen. En werden zowel in Belgie als Nederland meermaals  2e en 3e. Maar helaas, kampioenen zullen wij nooit worden... Is niet echt mijn wereldje..... Dat ringlopen! Als fokker moet je 2 shows hebben gelopen. En wel met goed resultaat om  aan de rasspecifieke kenmerken te voldoen.m En dat hebben die2, wat mij betreft goed zo....
Maar de pups moeten mooie pups worden, met zulke ouders toch?
Zodra we meer weten.... Horen jullie het ook!

Verder ben ik erg nerveus.... a.s. Zondag weer een FNRS dressuur-proef rijden in de manege.....
Op een geweldig Fries paard, maar het blijft spannend.....
Net zo erg als shows lopen......
Pppfffffff..........
En zo zijn we lekker bezig!......
wordt vervolgd.....


Elke dag samen met onze dieren, is een dag genieten.
....http://www.vandelotnins.nl        en ook
http://www.everyoneweb.com/VrolijkeValkjes/

Caroline

Spannend!!!

Wij hopen dat over een weekje weer een puppy voor ons geboren gaat worden.

ik blijf je volgen.  ;)
Pablo, Rocky, Noa, Coco, Eros, Diégah, Amor, Perle, Ricky, Kouros,
Princess, Armani, J´adore, JOOP! Queenie, Van Gils, Giorgio,
Jim, Anaïs, Naomi, Dior, Jasmijn, Vlinder, Ashley, Juicy, Tommy,
Isabella, Azzaro, Lilly, Zara, Valentino, Dolce & Violet.


Regelmatig jongen.KLIK op foto.

TheaV

Citaat van: Caroline op 12 april 2012, 22:19:48
Spannend!!!

Wij hopen dat over een weekje weer een puppy voor ons geboren gaat worden.

ik blijf je volgen.  ;)


LEUK!!!! Jullie ook weer puppy!! En ook leuk, dat je hier mee leest!!


Elke dag samen met onze dieren, is een dag genieten.
....http://www.vandelotnins.nl        en ook
http://www.everyoneweb.com/VrolijkeValkjes/

carco

Klik op het plaatje voor onze site!