25 september 2022, 15:38:44

Grote van de kooi

Gestart door Dobske, 23 augustus 2010, 00:15:12

« vorige - volgende »

Dobske

Hallo allemaal,

Ik start dit topic eigenlijk als een soort discussiepunt. wil wat meningen horen.

Ik zit zelf steeds te kijken voor kooien. Ik heb zelf pas een grotere kooi gekocht omdat ik een tweede valkje wilde. Daar ben ik ook zeer blij mee omdat de ingang groter is, wat ik vooral belangrijk vond.

Is de grote van de kooi erg belangrijk? In mijn situatie zitten de vogels van 's morgens tot 11 's avonds los, gaan zelf de kooi in om te eten en drinken maar hebben in principe de hele woonkamer als verblijfsruimte en als we erbij zijn komen ze in de rest van het huis. Dus ik vind zelf de grote van de kooi dan niet zo belangrijk,  als wanneer de vogels 8 uur per dag overdag door werk in de kooi zitten.

En toch kijk ik nog elke dag op internet om een kamervoilere aan te schaffen. Terwijl ik me afvraag of dit dan wel nodig zou zijn. Wat denken jullie?

*Esther*

Hey,

Als ze bij jou de hele dag er echt uit zijn, hebben ze meer ruimte dan in mijn buitenvoliere.  ;)

Dus waarom dan een grotere kooi aanschaffen.

gr Esther

Sanna

Je vogels moeten in ieder geval voor de nacht wel voldoende ruimte hebben zodat ze allemaal rustig kunnen gaan slapen zonder ruzie. Dus als je een kooi hebt die groot genoeg is voor 2 valkjes, maar je zet er bijvoorbeeld 6 in omdat ze toch de hele dag losvliegen, denk ik dat je 's avonds toch wel een probleem hebt omdat ze niet voldoende ruimte hebben om een rustig slaapplaatsje te vinden.

Groetjes, Sanna

Dobske

ja, van dat slapen begrijp ik best, maar je ziet heel vaak als ze aan mekaar gewend zijn dat ze lekker naast elkaar dutten. Althans hier gebeurd dat wel. Maar bij ruzie denk ik dat een kooi voor 6 valkjes nog te klein is ;) met 2 valkjes

sagara

hoi hoi
mijn harry zit in een kamervolaire.maar dat vindt hij helemaal niks??? :o
toen hij net bij ons was zat.hij in een veel kleinere kooi om hem tam te maken. was eigelijk niet nodig hij ws van af dag een bij mij op de schouder of op de hand.
die grote kooi windt hij niks nu nog na een mnd niet als hij de kleine kooi ziet staan (is wel eens zieken boeg voor kwartels)gaat hij er voor zitten en wil hij er in.
bij harry maakt het dus niet uit hoe groot de kooi is hij heeft liever klein.

groetjes maaike en harry