mutatiecalculator

Gestart door mariejj, 18 mei 2009, 14:28:38

« vorige - volgende »

mariejj

foutje gevonden  ;)

voorbeeld:
Vader:
Wildkleur split voor Witmasker Bleekmasker

Moeder:
Wildkleur

Nageslacht man:
50% Wildkleur split voor Witmasker Bleekmasker
50% Wildkleur


Nageslacht pop:
50% Wildkleur split voor Witmasker Bleekmasker
50% Wildkleur


De goede berekening hoort te zijn :


Moeder:wildkleur
Vader:wildkleur split voor witmasker pastelwant (*this bird will appear to be a visual pastelface*)

man afkomst:
50% wildkleur split voor witmasker
50% wildkleur split voor pastelwant

pop afkomst:
50% wildkleur split voor witmasker
50% wildkleur split voor pastelwant

Zyra

volgens mij werkt de hele mutatie calculator niet echt naar behoren :) krijg heel veel verschillende berekeningen in vergelijking met kirsten munson ;) misschien een programma foutje ???

Peter

De berekening heb ik even geprobeerd in een andere calculator:
http://www.gencalc.com/gen/dutch_genc.php?sp=1Cock
Deze calculator houdt zich ook aan alle standaardeisen van de Mutavi en het resultaat is:
1.0 natuurlijk /pastelface
x 0.1 natuurlijk 
% van alles 1.0 
50.0% 1.0 natuurlijk /pastelface 
50.0% 1.0 natuurlijk 
% van alles 0.1 
50.0% 0.1 natuurlijk /pastelface 
50.0% 0.1 natuurlijk 
Berekend op 19 May 2009 22:23:16 , Praag 

Hieruit blijkt dat de een wildkleur split witmasker Bleekmasker dus eigenlijk niet gekozen mag worden in de calculator (wetten van Mendel) omdat het om een multiple allelen gaat.

Lees meer over multiple allelen op:
http://www.agapornis.be/genetica.htm

Dus als eindconclusie kunnen we dan opmaken dat de calculator van GenCalc zich aan de Mutavi regels houdt, de calculator op Valkparkiet.com net niet. Witmasker en Bleekmasker mogen niet tegelijkertijd split zijn. En Kirsten houd zich totaal niet aan de laatste regels van Mutavi.

Dus het programma foutje zal eerder in die van Kirsten zitten dan in die van Valkparkiet.com, wil je dus 100% zekerheid moet je zijn bij:
http://www.gencalc.com/gen/dutch_genc.php?sp=1Cock

Meer over MUTAVI :
MUTAVI  Research & Advies Groep

Doelstellingen

In 1985, toen de MUTAVI groep werd opgericht, is een begin gemaakt met een meer wetenschappelijke benadering bij het schrijven van artikelen over genetica, veerstructuur, pigmentatie, mutaties e.d. bij vogels. Ook wordt nog steeds veel onderzoek gedaan naar pigment afwijkingen die gerelateerd zijn aan mutante fenotypen waarvan de oorzaak of de vererving nog niet precies vaststaat.

MUTAVI beschikt over een database met meer dan 2000 artikelen waarvan 90% uit wetenschappelijke literatuur bestaat en die als basis dient voor het schrijven en analyseren van zaken die ons in deze hobby bezig houden. Ook is een uitgebreide bibliotheek aanwezig en wordt de wetenschappelijke literatuur voortdurend nagezocht op artikelen die raakvlakken hebben met zaken die nodig zijn om betere en meer gefundeerde artikelen voor het voetlicht te brengen waar iedereen van kan leren en profiteren.

MUTAVI is een volstrekt onafhankelijk platform, niet gebonden aan welke bond of organisatie dan ook. Er wordt uitsluitend onderzoek gedaan, advies uitgebracht en zitting genomen in werkgroepen die willen samenwerken met MUTAVI om zodoende onderzoeken bij verschillende vogelsoorten beter te kunnen uitvoeren.  Momenteel wordt er hard gewerkt aan een betere naamgeving van diverse mutaties bij verschillende vogelsoorten en er wordt gewerkt aan het verbeteren van genetische symbolen en het gebruik daarvan.

MUTAVI is van mening dat aan het begin van deze nieuwe eeuw de tijd rijp is om verbeteringen en vernieuwingen voor te stellen, opdat een ieder en vooral nieuwe beginnende kwekers er hun voordeel mee kunnen doen. Internationale contacten via Internet hebben duidelijk gemaakt dat er erg veel behoefte bestaat aan meer duidelijkheid, uniformiteit, onderzoek en samenwerking.

MUTAVI heeft eigen Nederlands en Engelstalige Internet sites die, zoals de webstatistieken laten zien, intensief bezocht worden. Onderzoeksresultaten en artikelen worden op deze sites uitvoerig uitgelicht en regelmatig worden nieuwe resultaten en ontwikkelingen toegevoegd.

De belangrijkste vogelsoorten waarbij momenteel onderzoek wordt gedaan naar mutaties, benamingen en juistheid van genetische symbolen zijn Agaporniden, Forpussen, Grasparkieten, Halsbandparkieten, Kanaries en Valkparkieten.

Alleen door een gecoördineerde en gestructureerde aanpak zijn we in staat om serieuze resultaten te bereiken bij onze onderzoeken naar de nieuwe mutaties, maar ook naar de verbeterde benadering van oudere mutanten.  Daarvoor zoeken we nog steeds geïnteresseerde liefhebbers die ons kunnen helpen door 

Opzetten van test kweekprogramma's
Onderzoek naar vederstructuren
Bijhouden van statistieken over kweekresultaten

Uiteraard zullen deze gegevens gepubliceerd worden op de internet site van de MUTAVI groep en worden alle medewerkers vermeld.
Voor meer informatie kunt u terecht op onze websites:

Internet: http://www.mutavi.info/

Inte Onsman
Research coordinator
MUTAVI  Research & Advies Groep

Zyra

maar af gezien van de regels.. er komen meer split bleekmasker witmasker voor als homozygote bleekmaskers.. witmasker split bleekmasker kan niet, kan hier op de site wel gekozen worden.. er zijn regels en er is praktijk.. ik denk dat er met zulke calculators juist met de praktijk rekening gehouden moet worden en niet met regeltjes toch?