20 juli 2024, 00:35:38

vraag handtam agapornis

Gestart door valkparkiet80, 13 juni 2019, 10:26:27

« vorige - volgende »

valkparkiet80

Ik heb gisteren een handtamme agapornis gekocht. Men zegt handtam dat is die in mijn ogen verre van dat. Ik moet er achter aan om haar te pakken te krijgen. Wat verstaan jullie onder handtam?

Lin

Handtam is voor mij dat het kan opstappen.  Is het wel bij de kweker aangetoond dat ie handtam was of heb je hem niet buiten de kooi gezien op een hand? Ga hem niet achterna jagen want dat levert stress op.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

valkparkiet80

Ik heb hem vast mogen houden. Ze zat in een voliere. Bij haar heeft ze alleen toen die niet uitgevlogen was op de hand gezeten. Je kan haar wel beet houden met beide handen dan bijt ze niet maar als je haar wilt pakken moet je er eerst achter aan vangen. Heb haar gemaild en ze zegt dat ze echt handtam is. Ze is een kweekster met ringen

Lin

Waarom wil je met twee handen vastpakken? Je moet beginnen met opstappen en dan kijken of je kan kroelen.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)

valkparkiet80

De enige keer dat ik haar met 2 handen heb vast gehouden is toen iok daar ging kijken en ze haar uit de voliere haalde en ik haar gewoon buiten vast mocht houden en toen ik haar kwam halen en in de reiskooi deed

Lin

Buiten een vogel vasthouden?? Wel met een tuigje aan dan? Ik zou eens googlen op een tam maak stappenplan en dan dit nog even gaan volgen.


Volg onze kwekerij ook op Facebook (klik op Like)