16 april 2024, 07:29:56

sandy's valkjesparadijs

Gestart door sandy, 14 oktober 2007, 21:50:44

« vorige - volgende »

Caroline

21 oktober 2008, 09:03:31 #2385 Last Edit: 21 oktober 2008, 09:05:48 by Caroline
Vergeten, vergeten, vergeten?? ???

Kom op, Sandy.  >:(

Alles vertelde je aan ons, we waren je vriendinnen, je gaf om ons. (dat waren jouw woorden  ::) )

Je vertelde ons over je moeder, de eerste stapjes die ze weer kon zetten, zelfs toen ze weer alleen kon gaan plassen.  :P

Ook vertelde je ons van je eigen problemen, je bezoekjes aan de specialisten die je hiervoor bezocht en niet te vergeten alle problemen met je zogenaamde vrienden en vriendinnen.

Niks verzweeg je voor ons ....

En dan vergeet je NU aan ons, jouw valkjenvriendinnen, te vertellen:

* dat je kweekster bent geworden .... samen met een kweker die jou keer op keer een valkje (Hope, Noa, Ivy) veel te jong mee naar huis gaf en hierdoor speelde met het jonge leventje ervan ....

* dat je een site heb gemaakt voor je valkjes en het kweken ....

* dat je al 10 dagen een blok hebt hangen bij een koppel ....

* dat je al 3 weken een nieuw valkje in huis hebt ....

* dat je Diesel, een valkje die nu niet meer zo tam was, weg hebt gedaan .... (ga je dit nu ook met Ivy doen?? )  :o

Allemaal vergeten .... elke dag waren hier vele mensen voor je die luisterde naar je verhalen en elke dag bent je dit allemaal vergeten te vertellen.

Een dagtaak had je eraan om alles te regelen nu je moeder in het ziekenhuis lag, gisteren beaamde je me nog dat dit weleens de reden kon zijn dat je Ivy had verwaarloost en dat hij daarom nu niet meer zo tam was .... niks drukte omtrent je moeder ....

Je hebt Ivy verwaarloost en Dieseltje weg gedaan omdat jij kweekster wilde worden, jij weer een nieuw lief klein babievalkje in huis wilde, jij al je tijd in een site wilde steken.

WIj zijn zeer zeker lieve arme Angél niet vergeten die je dood   :'( :'( liet gaan nadat hij was gebeten voor één van je andere huisdieren ....

Ook vergaten wij niet hoe je lieve Hope, het valkje wat door jouw toedoen weg vloog .... 3 weken lang .... jawel, 3 weken lang heeft zitten wachten bij de Dierenbescherming waar jij heb niet kwam halen en waar hij nu nog had gezeten als Ivana je er niet op had gewezen dat zij daar zat.

En .... dan praat ik niet eens over alle verhalen die ik ken en heb  gehoord wat erin het verleden met je huisdieren en valkjes is gebeurt.  :-X

En dan durf JIJ .... ons te vertellen dat we je veroordelen i.v.m. je beperking!!  :o :o

Weet je meisje .... je moest je DIEP maar dan ook heel erg DIEP schamen.  :'( :'( :'(



Pablo, Rocky, Noa, Coco, Eros, Diégah, Amor, Perle, Ricky, Kouros,
Princess, Armani, J´adore, JOOP! Queenie, Van Gils, Giorgio,
Jim, Anaïs, Naomi, Dior, Jasmijn, Vlinder, Ashley, Juicy, Tommy,
Isabella, Azzaro, Lilly, Zara, Valentino, Dolce & Violet.


Regelmatig jongen.



KLIK op foto.

Kirsten


Sandy, je hebt helemaal gelijk als je zegt dat ik ooit ergens als kweker begonnen bent.

Ergens....



en dan nog moest ik heel veel leren en leer ik nog steeds.
Het blijven dieren die van jouw verzorging afhankelijk zijn en dat is geen lichte taak.

Daarnaast kan ik me herinneren dat je het geld niet had voor een dierenarts. Je hoeft als je kweekt geen ziekte te hebben om kosten kwijt te zijn,. denk aan een keer een ontlastingonderzoek ter controlle bijv. medicijnen op voorraad hebben etc..

Ik vind het zeer kwalijk dat je ons durft aan te spreken op dat wij naar je beperking zouden kijken. Zoals je weet hebben Caroline en Ik allebei een kindje met het syndroom van Down. Wij zijn JUIST moeders die NIET naar de beperkingen kijken, maar naar de MOGELIJKHEDEN!

Ik ben net als Caroline en andere op dit forum van mening dat het op dit moment nog geen mogelijkheid voor jou is om te gaan kweken.

Ik kan hier alle negatieve ervaringen neer gaan zetten met betrekking tot het kweken, papjong, centebakkie, ouders van het nest,. jongen koud. misgroeiingen van teentjes of bekkie, maar ik geloof dat je op dit moment alleen het rooskleurige ziet en denkt dat je er tijd en geld voor hebt en daarbij niet te vergeten alle basiskennis..  Je geeft aan dat je echt goed nagedacht hebt,. doe dit alsjeblieft voor jezelf en voor je vogels nog een keer...

Groetjes
Kirsten


Onze hobbykwekerij en webshop vind je hier!

--------------------------------

Hermien

Ik ben wéér sprakeloos. ??? :-\ >:( :'(

Als je mijn reacties op veel verhalen en dagboeken hebt gelezen, zou je kunnen weten dat ook ík het liefst een grote tuin met een enorme volière zou willen hebben. Veel, heel veel lieve valkjes en dan kweken. Want, o, o, wat zijn die donsjes allemaal lief. Ik lig hier iedere keer te kwijlen bij de prachtige foto's, maar  besef ter dege dat ik aan een aantal heel belangrijke eisen NIET voldoe:

Ik heb geen tuin en in huis geen ruimte voor een grote volière;
Omdat ik een fulltime baan heb, beschik ik niet over tijd;
Aangezien ik alleen ben en dus maar één inkomstenbron heb, kan ik niet zoveel geld in het kweken stoppen;
Tenslotte en niet geheel onbelangrijke eis: ik beschik absoluut niet over de kennis van het kweken.

Daarom Sandy, blijf ik gewoon lekker genieten van mijn eigen vier donderstenen, terwijl ik op het forum hier me zit te vergapen aan alle prachtige kweekverhalen van andere valkjesliefhebbers. Soms is het gewoon niet anders. Ik ga mezelf ook niet zwanger laten maken, puur omdat ik al mijn leven lang gek ben op kinderen!!!!

Tenslotte: ik heb gisteren even je site bekeken en afgezien van het feit dat je heel veel van deze site hebt 'overgenomen', komt een en ander heel onverzorgd over. Wil je als kweker betrouwbaarheid wekken bij je klanten, dan zul je toch beter beslagen ten ijs moeten komen. In jouw geval betekent dit, dat je Nederlandse taal beter moet beheersen. Er staan giga veel fouten op de site en zeker geen 'tikfouten'.

Al met al zou ik je willen aanraden om gewoon te genieten van wat je hebt en probeer te leven met dat wat je niet kúnt hebben. Doe ik ook en het valt reuze mee.

Hermien

O ja, wat ik nog vergeet te vragen. Waarom veranderen bij jou steeds de namen van je valkjes? Welk nut heeft dit en luisteren ze dan nog wel naar je?


                             :o   :o   :o   ???

*Manon*

Met alle punten die Caroline hierboven neer geschreven heeft kan ik het alleen maar eens zijn....

Ik kan me ook niet voorstellen dat jij je bij je besluit om te gaan kweken goed voelt... notabene met degene die je juist al die valkjes verkocht die veel en veel te jong waren...  :o :o :o

Hulp vragen hier omdat je er zelf geen verstand van had.... adviezen aangenomen, Het jonge valkje Ivy naar Ivy van het forum gebracht omdat zij er voor wilde zorgen.... alles heeft ze gedaan om je het valkje te redden en dan krijgen we te horen dat je juist met DIE kweker in zee gaat....
Ik denk (weet bijna wel zeker) dat er hier veel mensen zich behoorlijk in de zeik genomen voelen door je...
doe je dan gezellig mee met die kweker door te jonge valkjes mee te geven aan de kopers die er misschien ook geen verstand van hebben..... met als risico dat het valkje doodgaat...

Tja... wat moet ik er mee over zeggen..... ik zeg niks meer, ik snap er geen hol van waar je mee bezig bent  ??? ???

♥Debby♥

even ter verduidelijking.

Ivy kwam niet bij DEZE kweker vandaan. Noa, die ook TE JONG mee naar huis kwam WEL!

En verder schaar ik me voor 100% achter Caroline,

Ik heb die website nog eens doorgelezen en kan alleen maar met mijn hoofdschudden... me afvragen waar je in hemelsnaam mee bezig bent en hopen, heel hard hopen dat er geen valkjes de dupe worden.

Wat ik je aan wil raden.

Begin dit boekje eens te lezen vanaf pagina 1.. gewoon doorlezen.. je spreekt jezelf continue tegen en kruipt bij iedere tip gelijk in de slachtofferrol... altijd maar afschuiven.. het is altijd de schuld van een ander.. Neem verantwoording voor je dieren en je daden.


♥Debby's Gevleugelde Vriendjes♥
Klik op de foto voor mijn boekje.

*Manon*

Dank je Debby, dan neem ik dat stukje over Ivy terug...

Ik hoop ook dat je tot inzicht komt Sandy!!

ROCKS

Citaat van: sandy op 21 oktober 2008, 02:46:49
baco is nu pride

breezer is nu yeni



Ahum....vroeger heette ik Kees, nu Nellie, ach is maar een beetje verwarrend hoor...toen ik eraan gewend was wilde mijn moeder me Henkie noemen. Ik ben een mens, en geen dier, maar ik denk als een mens en een dier kan niet zo denken. Je hebt nu al een valkje wat niet meer zo lief voor je is als hoe het was, wat denk je wat deze valkjes gaan doen dan? De ene dag heten ze Baco en Breezer, en het volgende moment hebben ze een andere naam!
Sandy....grijp de hulp aan van de mensen die het hier allemaal zo goed bedoelen, please, hier weten ze wat ze doen. Het kan niet altijd zo gaan zoals je het het liefste wil!
Geloof me, door deze acties gaan de mensen je boekje mijden, en krijg je geen goedbedoelde adviezen/goede raad mee, en je kan het niet in je eentje, geloof me. Ook al denk je dat je het allemaal zo goed weet en kan, er komt een moment dat je hulp nodig hebt, van de mensen hier....
Ik ga je zeker geen succes wensen met je kweek, want dan zou ik liegen, en dat is het laatste wat ik wil, maar ik wens je wel succes met het maken van de juiste keuze!

Nellie


                                         ROCKY  *R*I*P*
                                          28 maart

valken reus

Hallo Sandy,

Ik heb wel vertrouwen in je.
Ik weet zeker dat jij je valkparkietjes niet verwaarloost je bent elke (als je verhalen van jou leest) dag met je valkparkietjes bezig. Sandy jij moet gewoon lekker zo doorgaan en je kan altijd bij me aan kloppen. Zo als jij bezig bent is niemand.

Mensen vinden jullie dit nou leuk om z`n iemand door de grond te halen.Jullie kunnen beter dat meisje helpen daar is deze forum toch voor. Hoe zijn jullie begonnen met een valkparkiet. Uit jullie uitspraak op Sandy voel ik een soort jalouzie. Jullie hebben echt geen idee waar jullie het over hebben. Gaan jullie maar lekker door met prutverhaaltjes, dit forum slaat echt nergens op..

Sandy als ik jou was zou ik me terug trekken, weg van dit forum.

Dit verhaal is geschreven door  valken reus. :)

Kimm

ja zeker een goede kennis. :o

ik hou van je Pebbles! 14-11-2008/15-02-2010

ROCKS

21 oktober 2008, 17:45:09 #2395 Last Edit: 21 oktober 2008, 17:50:11 by ROCKS
Citaat van: valken reus op 21 oktober 2008, 17:36:35
Mensen vinden jullie dit nou leuk om z`n iemand door de grond te halen.Jullie kunnen beter dat meisje helpen daar is deze forum toch voor. Sandy als ik jou was zou ik me terug trekken, weg van dit forum.




Alleen al dat ene zinnetje....zo'n iemand.....dat zegt genoeg over hoe je Sandy zelf ziet.
De mensen hier hebben haar altijd gesteund, in goede maar ook minder goede tijden, toen ze haar valkje kwijt was bijvoorbeeld, en toen haar ene valkje dood was.
Ik weet niet wie je bent, ik heb een vermoeden, maar je moet je maar eerst eens goed inlezen voor je met je "goed bedoelde raad" aan Sandy komt. En niet alleen datgene lezen wat minder positief is voor haar.




                                         ROCKY  *R*I*P*
                                          28 maart

♥Debby♥

Citaat van: valken reus op 21 oktober 2008, 17:36:35
Hallo Sandy,

Ik heb wel vertrouwen in je.
Ik weet zeker dat jij je valkparkietjes niet verwaarloost je bent elke (als je verhalen van jou leest) dag met je valkparkietjes bezig. Sandy jij moet gewoon lekker zo doorgaan en je kan altijd bij me aan kloppen. Zo als jij bezig bent is niemand.

Mensen vinden jullie dit nou leuk om z`n iemand door de grond te halen.Jullie kunnen beter dat meisje helpen daar is deze forum toch voor. Hoe zijn jullie begonnen met een valkparkiet. Uit jullie uitspraak op Sandy voel ik een soort jalouzie. Jullie hebben echt geen idee waar jullie het over hebben. Gaan jullie maar lekker door met prutverhaaltjes, dit forum slaat echt nergens op..

Sandy als ik jou was zou ik me terug trekken, weg van dit forum.

Dit verhaal is geschreven door  valken reus. :)


Laat me raden.. Ben of Diana..

Sandy is al zovaak geholpen door dames van hier.. Keer op keer weer.. adviezen, tips, hulp.. alles kreeg ze.. Begin het boekje eens te lezen vanaf pagina 1.. dan pas mag je oordelen... ze vond ons geweldig, toppers noem maar op.. en omdat er nu tegengas komt krijg je dit.

En ik weet dat je online bent geweest Sandy, en je zegt niets en dan laat je het nu door iemand anders opknappen.

Ik hoop het allerbeste voor je valkjes.. Dat VERDIENEN ze!



♥Debby's Gevleugelde Vriendjes♥
Klik op de foto voor mijn boekje.

Kimm

en als je dit een rot forum vind dan snap ik niet wat je hier doet.

en sandy heeft nog een boekje hier, waar iedereen haar ontzettend steunt!!! heeft ze je dat wel verteld?
nee dat denk ik niet! wat was sandy blij met alle hulp hier en begrip!!!!

en nu komt er iemand even hier om een zegje te doen over iets waar je niets van weet!
niet te geloven >:(  >:(  >:(

sandy als je zelf zo volwassen bent om alles te doen, wees dan ook zo stoer om hierop te reageren!

ik hou van je Pebbles! 14-11-2008/15-02-2010

Kimm

en dan nog wat sandy, ik vind het sneu voor iedereen die zo ontzettend veel energie in jou hebben gestoken en zoveel voor jou hebben gedaan en wat krijgen ze nu? een schop onder hun kont. en dat doet zeer sandy, dat verdienen de mensen hier dus niet. nu niet en nooit niet >:(  >:(  >:(

ik hou van je Pebbles! 14-11-2008/15-02-2010

Gerda

Ik heb dit boekje een uurtje geleden op slot gezet. Was toen bij Albert Heijn, dus kon verder niet reageren.

Ik vind het jammer dat het zo loopt.

Ik heb gewaarschuwd dat het boekje op slot zou gaan als er een grens over gegaan werd.
Die grens is over gegaan door een nieuw lid!

Valken reus, de manier waarop je je bericht hebt gepost is bewust aanvallend en bovendien zet je Sandy neer als "z'n iemand" (ik denk dat je zo iemand bedoeld) en dat is bewust labelend en iemand in een hokje plaatsen.
Dat proberen we hier juist niet te doen. Dus je beschuldigende vinger zal eerst naar jezelf moeten wijzen.

Er is al geschreven dat Sandy hier op het forum veel steun heeft gekregen. En hulp en goede raad.

Valken reus, ik zou graag willen dat je eerste berichtje op dit forum ook het laatste is, want dit is niet de manier waarop we hier met elkaar om gaan.

Sandy, je kunt contact met me opnemen over hoe je nu verder wilt op het forum. En over je beide boekjes.

Gerda - global moderator