21 februari 2020, 09:54:36

Hij eet niet!!! of wel?

Gestart door Karin, 25 augustus 2002, 21:52:46

« vorige - volgende »

Karin

Hallo allemaal,
Ik heb donderdag avond mijn valkje Max opgehaald.
Het is een latino en erg mooi.
Ik kreeg de schok van mijn leven toen ik er achter kwam dat ik hem met de hand op moest voeden. Max is net uitgevlogen en werd nog door zijn ouders gevoerd.Maar ik heb toch besloten om het te doen. volgens de fokker moet ik hem vijf keer per dag voeren.
Max is heel erg bang nog van ons, het is ook pas z'n tweede dag, maar het eten wordt nu echt een beetje een trauma. Ik moet hem uit z'n kooi pakken en hij raakt al gestresst als hij mij ziet lopen met de spuit. Hij valt de spuit aan als ik hem wil voeren. Uiteindelijk doet hij z'n bek helemaal niet meer open. ik ben zo bang dat hij niet genoeg binnen krijgt, want meer dan twee keer slikken deed hij niet vanmorgen.
bovendien ben ik bang dat hij het eten als straf gaat zien en ons daardoor niet meer vertrouwd.
Ik probeer hem los op mijn been te laten zitten, maar dan vliegt hij op en knalt erg hard tegen het raam op. ook als de gordijnen dicht zitten.
krijgt Max wel voldoende binnen? en kan iemand mij een tip geven waardoor het eten minder gestresst verloopt?

Peter

Hallo Karin,

Gefeliciteerd met je nieuw valk! Jammer alleen dat je hem zo jong hebt meegenomen. Je kunt veel informatie van onze website halen bij "Voeding" daar staan ook drie lange stukken over handopfok. Ook op dit forum staat een stukje over handopfok lees "Handopfok, 3 week oud, hoeveel??? ". Dat je valk overal tegen vliegt komt omdat hij nog moet leren vliegen. Soms vliegen ze ergens zo hard ergens tegen aan, dat het je zelf ook pijn doet.

Groeten,
Peter