Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: 1 [2]   Omlaag

Auteur Topic: Hoe lang duurt tam maken ongeveer  (gelezen 8274 keer)

WEndy

  • Gast
Re: Hoe lang duurt tam maken ongeveer
« Reactie #15 Gepost op: 8 oktober 2002, 15:03:17 »

Gelukkig denk jij er hetzelfde over Cisca!

Ik las nog even terug: "ik heb mijn vogel gekortwiekt omdat hij een gevaar was voor zichzelf...." Nou sorry hoor, maar als je je vogel zo snel uit de kooi laat zonder dat hij ook maar aan de kooi gewend is dan kun je dit soort stuntvliegen verwachten. Laat eerst de vogel wennen aan de kooi, dat hij zich er op zijn gemak in voelt. Pas dan mag hij los, dat zal ook stuntvliegen worden, ze moeten toch eerst een route vinden. Als je vogel neerstort (wat heel zielig is natuurlijk) vererger het dan niet door naar hem toe te lopen om hem te "helpen". Als hij wat minder beduusd is doet hij vanzelf wel weer een poging om een goede zitplek te vinden.
Als je je vogel voor het eerst loslaat zorg er dan voor dat je genoeg tijd hebt om erbij te blijven, je moet hem niet gaan opjagen om te vangen. Dan kun je het tam worden wel vergeten. Het is een kwestie van geduld dat de vogel weer naar zijn kooi toegaat omdat hij honger heeft.
Wij hebben nog nooit een vogel gevangen als we ze in de kooi willen hebben, hier doen ze dat allemaal op commando (hoe raar dat ook klinkt). 2 kan ik op mijn vinger nemen, tegen de andere zeg ik : in de kooi.......
Ik ben ervan overtuigd dat je je valk zo min mogelijk vast moet pakken met je handen, als de dierenarts naar hem moeten kijken dan kun je niet anders natuurlijk.

Succes allemaal, en laat die pennen alsjeblieft groeien! Het is zo geweldig als ze heerlijk kunnen crossen in de kamer, dat is toch het leuke aan het houden van vogels?

Wendy
Gelogd

Diana

  • Gast
Re: Hoe lang duurt tam maken ongeveer
« Reactie #16 Gepost op: 14 oktober 2002, 15:38:49 »

Bij mij verschilde het heel erg:
Coco: minder dan een dag.
Nyra: 6 maanden (?)
Twinkel: 2 weken ongeveer
Queeny: 2 dagen ongeveer
Binky: 3 weken ongeveer
Loky: Nog niet tam...  :'(
En de Valkjes die ik heb gehad:
Nipper: Na een half uurtje ongeveer (RIP)
Kaisa: Na het kortwieken
Hannibal: Die zat alleen op je hand, maar was een ***vogel!
Zo en dat waren wel de valkjes, de rest was allemaal kweek.
Dus nu kan je het zien: verschilt heel erg!!

Gelogd

V_Valkie

  • Gast
Re: Hoe lang duurt tam maken ongeveer
« Reactie #17 Gepost op: 14 oktober 2002, 21:11:01 »

Daar zitten wel verschillen tussen!Zo zie je maar dat het bij elke vogel verschillend is!
Gelogd

UCHIE

  • Gast
Re: Hoe lang duurt tam maken ongeveer
« Reactie #18 Gepost op: 16 oktober 2002, 01:52:07 »

Citaat
Mijn andere vogel is ook gekortwiekt maat die bijt niet want die is super tam toen ik hem kocht al best wel. Maar deze is dat opsluud niet, daarom durf ik hem niet te kortwieken, want ik ben bang dat die vlink doorbijd. En ik ben daar ook niet heel handig in, omdat ik geen grip op de vogel krijg. Mijn andere vogel weet zig ook altijd los te vringen. Was jou vogel dan ook zo bang.


Ik hoop dat hij goed doorbijt,hoe zou jij het vinden als er aan jou geknipt word .Je ouders hebben jou enkels toch ook niet gebroken om niet ver van huis te gaan! de tijd moest het toch leren ,heb geduld!
Gelogd

UCHIE

  • Gast
Re: Hoe lang duurt tam maken ongeveer
« Reactie #19 Gepost op: 16 oktober 2002, 02:15:08 »

Citaat
ja de mijne was ook best bang,ik doe het altijd meet een dikke handschoen en dan moet je hem zo vastpakken dat je duim onder zijn snavel zit kan ie daar lekker in bijten en dan tussen je wijsvinger en je middilvinger pak je zijn vleugel en knipt ereen stuk vanaf maar wel ff uitkijken dat je niet in het leven knip heJe vogel is al bang zeg je ,wat denk je dat hij is voor die dikke handschoen van je ,zo duurt het alleen maar langer om hem tam te maken ,ga gewoon op je gevoel af dat doet de vogel ook ,dat wat je leest geldt niet voor elke vogel ,ze hebben allemaal een eigen karakter probeer die te leren en de rest wijst zich vanzelf,win zijn vertrouwen en je kunt er echt veel mee zoals kunstjes ,praten enz.Alleen heb geduld soms kan het binnen een dag,week,of zelfs langer, maar hij zal op den duur je gezelschap zoeken ,jij kon toch ook niet gelijk lopen ,praten en commando's op volgen dat had tijd nodig en dat geld ook voor jou vogeltje ,dat KNIPPEN is niet nodig ,ik heb er ook geen geknipt en ze zijn echt wel tam hoor!
                       
Gelogd

yolanda hols

  • Gast
Re: Hoe lang duurt tam maken ongeveer
« Reactie #20 Gepost op: 28 oktober 2002, 03:01:38 »

ik ben het ergens niet mee eens.en dat is het kortwieken van de valkjes dat ze dan niet meer kunnen vliegen.
dat is absoluut niet waar.ik heb hier ook een valk die is gekortwiekt en die vliegt nog als de beste.het kost haar alleen iets meer moeite dan de rest maar ze kan nog gewoon vliegen.en als je vindt dat ze er een slechte herinnering van over houden dan moet je het niet zelf doen maar laten doen dat heb ik ook gedaan.en dan is er helemaal niks aan de hand.je moet gewoon doen wat jij denkt dat goed is.
en het is ook per valk anders.ik hoefde mijn valk echt niet te lokken met trosgiers dat werkte echt niet.en daarom merk je gewoon dat ieder valk anders is.succes met je valk
Gelogd

sailerke

  • Gast
Re: Hoe lang duurt tam maken ongeveer
« Reactie #21 Gepost op: 9 november 2002, 20:24:16 »

Kan iemand me soms melden hoe je te weten komt welke leeftijd je parkiet heeft. Ik heb er twee geadopteerd, ze zijn niet geringd en ik heb er geen flauw idee van hoe oud ze zijn. Ze maken lekker veel lawaai, ze zijn nog een beetje schuw maar pikken toch al in mijn vinger wanneer ik deze door de tralies van de kooi steek. Een goed begin ? Tips en info zijn altijd welkom. Groetjes.
Gelogd

Willem

  • Gast
Re: Hoe lang duurt tam maken ongeveer
« Reactie #22 Gepost op: 30 november 2002, 21:53:47 »

Hoi allemaal,

Ik lees hier erg veel verschillende verhalen over het tam maken van een valkje en ook opmerkingen over mensen die hun valkje hebben laten knippen......

Ik heb Ricky sinds 13 juli en moet zeggen dat ik er heud wel eens aan gedacht had om ermee langs de dierenarts te gaan om de vleugels te laten knippen. Ik heb het niet gedaan!

Ik heb Ricky gewoon los in de kamer gedaan en vloog meteen van de ene kant van de kamer naar de andere, weliswaar ging ze steeds in de gordijnen hangen. Het heeft een paar dagen geduurd voordat ze doorhad dat ze ook een rondje kon vliegen, langs de muren, zonder tegen de lamp of wat dan ook te vliegen.

Nu is Ricky zover dat ze er elke avond uit komt, een rondje vliegt en op haar standaard gaat zitten, en als je je hand op houdt vliegt ze erop.......en bem dolblij dat ze dus niet geknipt is!!

Zit er nou verschil in een mannetje of een vrouwtje met het tam maken??

Groetjes, WIllem...
Gelogd

Koco

  • Gast
Re: Hoe lang duurt tam maken ongeveer
« Reactie #23 Gepost op: 7 januari 2003, 20:21:19 »

Ik heb nu 4 dagen een  ::) ::)valkparkiet ::) ::) toen ik hem kocht was hij 4 maanden hij zat toen in een grote voilere met 15 andere vogels de eigenaresse zei dat er een kleine kans is dat hij tam zou kunnen worden.... Ik elke dag voor de kooi na 1 dag de vogel uit de kooi gehaalt... hij is nu erg tam komt uit de kooi blijf rustig bij je zitten je kan haar aaien en knuffelen hij doet niks ... dus Als je een valk tam wilt hebben moet je er constant aandacht aan geven en nog iets... Wat is een eigenschap van een vogel wat jij niet hebt???? :o JUIst ja dat hij kan vliegen nou LAAT HEM DAN OOK VLIEGEN... :)
Gelogd
Pagina's: 1 [2]   Omhoog