28 april 2024, 12:39:03

verwarmen??

Gestart door jacob, 17 november 2003, 20:59:22

« vorige - volgende »

jacob

hallo,

ik heb dit bericht al eens eerder gepaatst maar kreeg toen geen reactie.
ik heb bij mijn voliere een nachthok van rabbatdelen. er zit verder geen isolatie om heen. moet ik in de winter het nacht hok verwarmen met een vorstbeschermer?? zo ja, wat is dan de beste temperatuur? ik dacht zelf iets van 3 tot 5 graden zodat het verschil van binnen en buiten niet zo groot is, en anders kunnen ze gaan ruien.
 
ik hoor het wel weer,
 
groetjes jacob

liekje

Hoi hoi....

Zoals ik hier vaak lees hebben mensen het nacht hok vaak in de schuur en die schuur vrerwarmen ze vaak alleen met een kachtje op de antie-vorst stand.
Ik denk dat je dat het beste gewoon kan doen en anders (als  je weer geen antwoorden krijgt) gewoon ff rond neuzen op site.
Let wel: ik heb geen valkjes buiten zitten deze info kan je gewoon hier op de site vinden, of gewoon wachten op een ervarings dekundige.

Groetjes
liekje

Paul

Hoi Jacob,

Valkjes kunnen behoorlijk tegen lage temperaturen maar als het echt gaat vriezen is dat wel erg koud voor ze soms.
Het lijkt me inderdaad het beste dat je de temperatuur dan net boven het vriespunt houd dat de vorst eruit is dat is meer dan voldoende.
Als je het nachthok bijvoorbeeld 15 graden zou maken is het verschil tussen binnen en buiten te hoog en kunnen ze ziek worden.
Als in elk geval de vorst er maar uit is dan is 3 graden al prima.
En je kan dan in het nachthok ook het water aanbieden dat zal dan net niet bevriezen.

Groetjes, Paul

Inger m

Hoi Jacob,
Eigenlijk heb je zelf (en Liekje) al het antwoord gegeven. Je kunt een vorstbeschermer gebruiken en deze op een zeer lage stand zetten, zodat de overgang niet te groot is.

Het is niet eens perse noodzakelijk om een vorstbeschermer te gebruiken, ik heb er jaren geen gehad bij mijn valkparkieten en ze zijn best goed bestand tegen de kou (en slapen ook meestal gewoon buiten). Ik heb er nu wel een maar dat is meer ivm andere vogelsoorten die erbij zitten.

Verder heeft de rui niet zo zeer met de temperatuur te maken, maar ruien vogels die buiten zitten gewoon in het najaar.
Vogels die in een huiskamer (binnen) zitten ruien vaak wel op verschillende tijdstippen in het jaar, dat heeft in dit geval mede te maken met een verstoord warmte en lichtritme.
(athans zo merk ik bij mijn grasparkiet en agapornissen binnen, die ruien wel een paar keer per jaar)

gr Inger
Lots of people talk to animals. Not very many listen, though. That's the
problem.

jacob

bedankt voor jullie reacties. ik zal de volgende keer eerst goed de site oversurfen

groetjes jacob