Valkparkiet.com

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: 1 [2]   Omlaag

Auteur Topic: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.  (gelezen 5959 keer)

Brede W

 • Valkparkiet
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 224
Re: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.
« Reactie #15 Gepost op: 19 augustus 2005, 18:28:59 »

Phoe, moeilijke discussie dit!
Wat ik heel belangrijk vind is wat Annemieke zegt:
Je kan de mensen laten weten waar ze goede en gezonde vogels kunnen kopen.

Zelf krijg ik wel eens vragen van mensen die een vogel willen, dan probeer ik zo goed mogelijk te helpen door ze een betrouwbaar adres te geven. En dat zal iedereen hier op het forum vaak genoeg voorkomen! Daarmee verdwijnen de broodfokkers natuurlijk nog niet, maar wel weer mogelijk 1 klant minder! Maar dit is geredeneerd vanuit economische principes, het hart zal vaak genoeg anders redeneren!
Gelogd

tommy

 • Gast
Re: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.
« Reactie #16 Gepost op: 19 augustus 2005, 19:55:00 »

Hoi

Als je als particulier gewoon verstandig blijft en mensen blijft uitleggen hoe het beter kan dan is er vast iemand die naar je luisterd.

Koop en verkoop met verstand en niet met je hart.

Dat klinkt heel mooi en toch ook moeilijk.

Maar dat is in mijn ogen de enige manier om je eigen vogelbestand schoon van ziektes en ellende te houden.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen ziektes kan krijgen. Dat kan altijd gebeuren, maar je beperkt het wel tot een minimum.

En als je wordt uitgelachen omdat je iets wilt dan lach je vriendelijk terug en ga je naar de concurent.

Dat heb ik ook gedaan hier in de stad.
Werd uitgelachen en lachte vriendelijk terug en zei dat ik naar de dierenwinkel verder op ging om te vragen of ze het daar wel hadden.
Vervolgens liepen er wel mensen ook de winkel uit.
Daar zijn winkeliers vaak niet zo van gescharmeerd en de volgende keer kijken ze wel beter uit.

Dus laat je niet van je stuk brengen.

grt Annemieke
Gelogd

Annouschka

 • Valkparkiet
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 1414
 • www.valkparkiet .com: I love it!
Re: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.
« Reactie #17 Gepost op: 19 augustus 2005, 21:17:59 »

Hoi,

ik ben het wel eens met je Marianca over de dierenbescherming, heb het zelf meegemaakt, die vogels waren echt ziek maar hij kende er niet zoveel van en ja, die vliegen, normaal als je vogels hebt >:(
Het was een winkel die deel uitmaakt van een keten hier in België, ze adverteren ook op Kapaza en ze zijn gelegen te Groot-Bijgaarden (de hoofdwinkel dan), je moet eens kijken wat voor negatieve feedback dat ze daar krijgen en dan nog doet de dierenbescherming niks!! Om misselijk van te worden!
En ik moet zeggen, moest ik een voliere en heel veel geld hebben gehad (de ruimte zeg maar), dan had ik de ganse winkel opgekocht, mijn hart deed echt pijn en ik zou ze zo graag willen helpen maar alleen sta je machteloos. :'(

Ik vind die brief ook een goed idee, maar dan moet die er ook hier in België komen want hier is het ook erbarmelijk gesteld en vooral dan in de dierenzaken.

groetjes
Gelogd

tommy

 • Gast
Re: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.
« Reactie #18 Gepost op: 19 augustus 2005, 23:33:21 »

hoi,

De dierenbescherming in nederland staat los van die in belgie.

In belgie hebben ze niet zo'n hele goede organitatie net als in nederland.
Het is veel verspreider.

Jullie hebben het over hoe slecht de dierenbescherming omgaat met dierenleed.
Weet dan dat de dierenbescherming helemaal niet mag handelen bij dierenleed zonder dat de landelijke inspectie erbij is.

Dus mensen als je dierenleed of mishandeling ziet bel dan naar het landelijke nummer ( alleen in nederland helaas) 09002021210

grt Annemieke
Gelogd

Bianca

 • Donateur
 • Valkparkiet
 • *
 • Offline Offline
 • Berichten: 2046
  • De kwetterflat
Re: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.
« Reactie #19 Gepost op: 20 augustus 2005, 13:47:56 »

Als ik zie dat er veel vogels bij elkaar gepropt zitten en er vogels tussen zitten waarvan de gezondheid zwaar te betwijfelen valt zou ik er niets meenemen!

Moet er niet aan denken, hoe speciaal en mooi ook!

Je vergeeft het jezelf niet als je je andere vogels aansteekt met bijv. papegaaienziekte.

En wat ik begrepen heb is dat valkjes niet altijd een ziekte tot uiting brengen maar er ook gewoon drager van kunnen zijn
Dus ook gewoon NA 6 WEKEN!
zonder het zelf te krijgen!
De incubatietijd mag dan wel rond deze periode liggen maar als ze zelf resistent zijn.............

Ik koop er dus geen vogel!
Hoe moeilijk het ook is!

Bianca
Gelogd

Ervaring is de optelsom van alle vergissingen die je hebt begaan.

marianca.

 • Gast
Re: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.
« Reactie #20 Gepost op: 20 augustus 2005, 21:06:22 »


En ik moet zeggen, moest ik een voliere en heel veel geld hebben gehad (de ruimte zeg maar), dan had ik de ganse winkel opgekocht, mijn hart deed echt pijn en ik zou ze zo graag willen helpen maar alleen sta je machteloos. :

groetjes
Citaat

hallo Anouschka,

Ik dus ook  ;)Zou er geen minuut over nadenken.

groetjes
marianca


Hallo annemieke,

Wat je zegt over de dierenbescherming van Belgie klopt niet!
Ze doen zelfs maandelijks bezoekjes brengen aan dierenwinkels die hondjes verkopen..Ze blijven het checken of alles zo blijft als bij hun laatste bezoek en voornamelijk de hygiene en ruimte voor de dierkes telt heel zwaar.Ik weet dat toch wel uit een hele goede bron..En nee,deze winkel heeft nooit een berisping gehad..Ze hebben trouwens prachtige volieres voor de vogels...zie je nooit ergens.Dus,niet elke dierenwinkel is een misdadiger als ze valkjes of andere soorten vogels etc verkopen.Er bestaan ook nog mensen met hun hart op de juiste plek.


Weet niet of NL zich zoveel moeite zou doen.

groetjes
marianca
Gelogd

Annouschka

 • Valkparkiet
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 1414
 • www.valkparkiet .com: I love it!
Re: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.
« Reactie #21 Gepost op: 21 augustus 2005, 08:52:35 »

Hoi,

Marianca, ben je nu bezig over die winkel in Groot-Bijgaarden??  Dan hoop ik niet dat we over dezelfde winkel bezig zijn want die waar ik geweest ben (gelegen langs de autosnelweg) neemt het niet zo nauw met de hygiëne en propt maar alle kooien vol :( een echte commercezaak is het.

Het is idd niet zo dat iedere dierenwinkel die dieren verkoopt misdadigers zijn, ik weet 2 hele goeie hier in de buurt zijn, de ene is een kleine zelfstandige die koopt vogels op van particulier-kwekers en de andere maakt ook deel uit van een keten maar het is zowat de netste winkel,van een keten dan, die ik ken, de vogels zitten er ook achter glas maar er is een ingebouwd ventilatiesysteem, ze hebben steeds proper drinken en eten, ze hebben zelfs een kalksteen en sepia :)
Ik heb er nog maar 1 keer 2 zieke vogels zien zitten maar dat heb ik dan direct gemeld bij een verkoopster, die heeft dan ook direct gehandeld en de diertjes apart gezet en ze ging de dierenarts bellen enz.
Ook weet ik een vogelhandel zijn die heel erg goed is, de vogels zitten allemaal in ruime volieres, die soms wel een beetje vol zitten maar voor de rest is daar ook niks op aan te merken, die man weet heel erg goed waar ie mee bezig is en heeft een brede kennis van vogels.

groetjes
Gelogd

marianca

 • Gast
Re: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.
« Reactie #22 Gepost op: 21 augustus 2005, 10:59:03 »

Hallo Anouschka,


Nee,bedoel niet de dierenwinkel in Groot Bijgaarden.Ik denk of weet wel zeker als ik erheen zou gaan die man zijn borst nat kan maken >:(Ik ben dan emotioneel en word dan heel kwaad en spreek de persoon in kwestie direct erover aan.Ik heb gister op Route Net opgezocht hoever het van mij vandaan is en ik moet dan bijna 1 uur rijden..mijn man doet dat niet en ik mag niet alleen omdat hij weet dan ik mijn mond niet houd.Jammer dat er met zo een dierenwinkel geen stappen wordt ondernomen..is te triets voor woorden.het dierenleed word steeds erger en steeds meer mensen sluiten de ogen hiervoor..iedereen is nog maar met zichzelf bezig,jammer.
De winkel waar ik over praat heeft volieres en propt ze niet vol..hij heeft er 5 behoorlijke grote.Ben het niet eens met hondjes in een winkel houden en dat heb ik haar ook gezegd en ze kent mijn standpunt hierover maar de hondjes hebben veel ruimte en er is een goede ventilatie en goede hygiene.In het weekend gaan de hondjes naar haar vader die kennels heeft en eigenlijk ook de honden fokt..praat ik ook niet goed want ik weet natuurlijk niet hoe vaak hij de zelfde teef gebruikt maar ik ben er eens geweest en je kan eigenlijk niet over een broodfokker praten want de ruimte die de honden hebben heeft denk ik niet veel honden bij de gewone mensen thuis.Heb er ook niet echt veel honden gezien maar er was zee aan ruimte.

Nogmaals,ik praat dit allemaal niet goed maar deze mensen streven,in hoever het mogelijk is,wel de wetten na ;)
Trouwens,die winkel wat jij zegt met vogels achter glas is hier bij mij ook eentje..proper,zeer netjes en de vogels zitten er maar met z n 2tjes in..maar,ohh wat vind ik dat zielig een vogeltje achter glas.Net een gevangene in een glazen kooitje..
Maar,ook hier weer niks op aan te merken over hygiene etc,is mijn gevoel!

groetjes
marianca
Gelogd

Roosje

 • Gast
Re: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.
« Reactie #23 Gepost op: 21 augustus 2005, 11:28:32 »

Ik ben gisteren in de beste dierenwinkel geweest die ik heb gezien! In de fahrenheitstraat in den haag. De vogels werden wel in van die winkelkooien gehouden, maar de valkjes kregen met zijn 2en een dubbele kooi, een mooi niet dat er nieuwe kwamen voor de oude wegwaren. De hygiëne was perfect en de vogels zaten er supergoed bij! Ook bij de knaagdieren was het netjes, en ze hadden de ene cavia die ze hadden bij een konijntje gezet zodat ie niet zo alleen was hahaha. Het was ook echt heel schoon en ook al hadden ze nog zat ruimte, die te verkopen dieren waren beperkt. De vogels werden gecheckt op hun gezondheid en als er iets mis was werd er meteen gehandeld. Ook kunnen ze als je iets specifiekss zoekt gewoon de kweker voor je bellen om te kijken of er wat te regelen valt, dat vind ik ook netjes tegenover de klanten. Dus erg tevreden om weer eens iets goeds te zien.
Gelogd

angel310

 • Valkparkiet
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 513
 • hummel:13-8-05 ukkie:15-8-05
Re: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.
« Reactie #24 Gepost op: 21 augustus 2005, 16:33:00 »

hoi roosje

dat is idd een mooie zaak
daar heb ik lientje(witmasker pop)vandaan
betere service kan je niet hebben
en ook wisten ze waar ze het over hadden

groetjes angelique

Roosje

 • Gast
Re: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.
« Reactie #25 Gepost op: 21 augustus 2005, 16:46:54 »

Oh grappig, wist niet dat jij in den haag woonde ;D
Gelogd

angel310

 • Valkparkiet
 • *****
 • Offline Offline
 • Berichten: 513
 • hummel:13-8-05 ukkie:15-8-05
Re: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.
« Reactie #26 Gepost op: 21 augustus 2005, 17:06:30 »

jep al mijn hele leven
en mijn schoonouders wonen in een zijstraat van de fahrenheitstraat dus vandaar dat ik daar regelmatig kom(beetje oftopic)
maar ik zou dus nooit een vogel bij een brood kweker kopen
hoe zielig dat ook is
want ik wil niet mee helpen om die man/vrouw in bedrijf te houden

groetjes angelique

Ron de Groot

 • Gast
Re: wel of niet vogels weg halen bij een broodfokker.
« Reactie #27 Gepost op: 25 augustus 2005, 14:45:56 »

Hi

Ik zie het verchil niet tussen een broodfucker of een winkel.

In de winkel zitten de valkjes in te kleine ruimtes met te veel op elkaar meestal.

En ja als je de prijs gaat vergelijken met internet en de winkel dan kom je tot de conclusie dat het verschil enorm is.

Mijn gedachten hierover is , dat er genoeg andere manieren zijn om een valkje te kopen in plaats via een brood fokker.

Veel mensen hebben internet en ook veel mensen hebben voor de lol valkjes en die krijgen ook jongen en die zijn vaak ook te koop , ik heb onlangs ook twee valkjes gekocht bij zo'n vogel liefhebber (voor heel weinig).

Greets


Ron
Gelogd
Pagina's: 1 [2]   Omhoog